Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Mała_czarna - i co? wpłacić te obiecane parę groszy?

Chyba póki co musimy się wstrzymać, ale dziękuję, że pytasz :( Zero stałych deklaracji, zero perspektyw na dt, chociaż do momentu kiedy będzie można zrobić 2 zabiegi; sterylkę i leczenie ząbków. Taka niemoc mnie ogarnia, że tylko tłuc łbem w ścianę.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Chyba póki co musimy się wstrzymać, ale dziękuję, że pytasz :( Zero stałych deklaracji, zero perspektyw na dt, chociaż do momentu kiedy będzie można zrobić 2 zabiegi; sterylkę i leczenie ząbków. Taka niemoc mnie ogarnia, że tylko tłuc łbem w ścianę.

Witaj w klubie... (tłukacych łbem o scianę).
Ja swojej deklaracji nie wycofuję i śledzę losy Kosty na bieżąco.
Trzymam za nią kciuki z całej siły!

Posted

Można pomału coś działać. w niedziele mogę ją zabrać na badanie krwi i zobaczymy co w niej siedzi. jeżeli wyniki będą spoko to można ja umówić na zdjęcie tego kamienia . Porosić Celine żeby na ten czas umieściła ją w szczeniakarni .W miedzy czasie OGŁASZAĆ . No niestety potem znowu wróci podejrzewam do swojego ciemnego boksu. Ale dziewczyna chociaż ząbki będzie miała zdrowe.To tyle co ja bym zrobiła .

Posted

Aga, skoro Kosta ma jakieś szmery w sercu to potrzebne będzie najpierw ekg, bo nikt jej w ciemno narkozy nie da. Na równi ze ściągnięciem kamienia można byłoby zrobić sterylkę. Pytanie podstawowe: kto za nią zapłaci (bo z kundelkowej skarbonki mamy na ząbki), i gdzie Kosteczka będzie po sterylce. W Klembowie nie zostanie, bo kto jej przypilnuje?

Posted

Klembów i tak bedzie ja sterylizował wiec trzeba sie dogadać kiedy i gdzie i powiedziec ze zapłacimy za dodatkowe zdjecie kamienia. Tyle suk tam było sterylizowanych i wracały tam więc nie wiem w czym problem, inne przypilnowali to i ją przypilnują. Jeżeli chodzi o serce to dogadaj się z p.Celiną że zabierasz Kostę na badanie i je opłacasz i proponuję w przychodni Miś do dr. Edyty(trzeba zadzwonić i spytać kiedy ona jestw lecznicy), bo zna sie na kardiologii (to jest jej "konik")i ma duża wiedzę bo przecietny wet moze źle to rozpoznać a typowy kardiolog to droga impreza.

Posted

Aga zabieraj ją na badania jak masz taką możliwość. Takie dreptanie w miejscu sytuacji suni nie poprawi. A i za niedługo zapalenie dziąseł rozwinie się tak, że nie będzie to kwestia jedynie zdjęcia kamienia , a kosztownego leczenia antybiotykami, a wtedy może rzeczywiście nie starczyć kasy i będzie totalna klęska. Kama jeśli wolisz nie brać żadnych deklaracji póki nic się nie wyjaśni to może Aga byś je u siebie zdeponowała? Zbierasz już na Bunię to co ci za różnica? :-) Gdzieś trzeba zacząć zbierać, a jak będzie wiadomo ile brakuje, łatwiej będzie określoną kwotę zorganizować. Przecież my od dwóch tygodni nic konkretnego nie wiemy...

Posted

nie ma problemu suczynę moge zabrac do weta na badanie w niedziele choć nie obecuje bo nie wiem czy nie zawioze debry bo obawiam sie że z tym ropniakiem nic nie zrobili

Posted

Ale była przecież też mowa o tym, że sensowniej jest zrobić to pod jedną narkozą, bo wiadomo, że organizm mniej się wtedy obciąży. Chyba trzeba z wetem skonsultować i koniec.

Posted

jutro moge małą zabrac do weta na pobranie krwi żeby od czegos zacząć . Mogę podać marcie numer konta i zaczynamy działać .

mała_czarna jak masz drobiazgi na bazarek, to zrób go dla Kosty. Jej też się pieniądze przydadzą.
Z bazarków troszke kasy bedzie a anoku92 szykuje już następny .Także moze damy radę dziewczyne podleczyć . CZy kosat ma allegro ? i jakieś ogłoszenia ? Zmień też tytuła że zbieramy na leczenie

Posted

AGA35 napisał(a):

mała_czarna jak masz drobiazgi na bazarek, to zrób go dla Kosty. Jej też się pieniądze przydadzą.
Z bazarków troszke kasy bedzie a anoku92 szykuje już następny .Także moze damy radę dziewczyne podleczyć . CZy kosat ma allegro ? i jakieś ogłoszenia ? Zmień też tytuła że zbieramy na leczenie

Nie ma ogłoszeń. Zbiorę dzisiaj wszystkie fanty do kupy i jutro zrobię bazarek. Już zmieniam tytuł wątku.

Posted

to, że wylizuje rany na łapkach wcale nie musi oznaczać alergii...moze to być na tle psychicznym (tak często reagują psy w schronach:( )

to, że chudnie...może być od tych dziaseł (bo nei je) albo od robali... nie wiem czy była odrobaczana...

co do jednoczesnej sterylki i usunięcia kamienia - tak się robi i to często - sama robiłam przy okazji sterylki bezdomnej suni...

jeśli chodzi o kasę...u mnie na razie cieżko:(

Posted

mala_czarna napisał(a):
Nie ma ogłoszeń. Zbiorę dzisiaj wszystkie fanty do kupy i jutro zrobię bazarek. Już zmieniam tytuł wątku.

i ja się melduję. mogę zrobić ogłoszenia, ale dopiero w przyszłym tygodniu.
w ząden inny sposób pomóc nie mogę, kasy już nie mam...

Posted

dostałam wiad. na PW, niestety w tej chwili mam związane ręce i mimo najszczerszych chęci nie moge w żaden sposób pomóc:( Ale napewno wam się uda bo piesek jest kochany