Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mala_czarna napisał(a):
Kostka, dziewczyno, wstydu nie masz????
Owieczko, ale ona budzi Cię w środku nocy i chce się pójść załatwić?? :crazyeye:

Tak kochana. Teraz to wygląda tak, że jak ja wstaje ( na nocne siusiu ) to Kosteczka się podnosi bo chce wyjść. Czasem zaczyna się kręcic i przychodzi mnie budzić a juz było tak, że spała cała noc. Jak dla mnie to jest syndrom stersu. Kostunia sie przestraszyła jak ostatnio Marek jej zamknąl drzwi przed nosem ( ja niestety spałam jak zabita) i od tamtej pory Kostunia znowu wychodzi w nocy... Jak dla mnie to kwestia czasu ( chociaż nie wiem ile to potrwa) jak znowu przespi pieknie całą noc :) Ja tam w nią wierzę.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Owieczka napisał(a):
Tak kochana. Teraz to wygląda tak, że jak ja wstaje ( na nocne siusiu ) to Kosteczka się podnosi bo chce wyjść. Czasem zaczyna się kręcic i przychodzi mnie budzić a juz było tak, że spała cała noc. Jak dla mnie to jest syndrom stersu. Kostunia sie przestraszyła jak ostatnio Marek jej zamknąl drzwi przed nosem ( ja niestety spałam jak zabita) i od tamtej pory Kostunia znowu wychodzi w nocy... Jak dla mnie to kwestia czasu ( chociaż nie wiem ile to potrwa) jak znowu przespi pieknie całą noc :) Ja tam w nią wierzę.

Miejmy nadzieję że dziewczynka dojdzie do siebie...Ona jest po prostu bardzo wrażliwa, jak to prawdziwa kobieta;)

A poważnie to bardzo mi jej żal...musiała sporo przejść....

Posted

mala_czarna napisał(a):
Myśl lepiej jak tę sąsiadkę do sanatorium wysłać. I to na bardzo, bardzo długi turnus :lol:

Niech się Pan Bóg nią zajmuje :). A ja skontaktowałam się z adwokatem w sprawie innej całkiem, której nie będę tu roztrząsać... W każdym razie gdyby wszystko dobrze poszło mogłabym mieć mieszkanko własne! Może już na wiosnę! Wtedy Kosta by ze mną zamieszkała :)

Posted

Nooo I Wasze dobre słowa dotarły do Kosteczki !!! Dzisiaj kosteczka spała dośc długo i gdyby mnie pęcherz nie obudził to pewnie by panienka jeszcze cit pospała. Wstałyśmy przed 6 rano :multi: Sukces !! Ja wiem, ze jeszcze to sporo potrwa zanim Ona wszystko sobie juz unormuje i bedzie ładnie przesypaiała całą noc ale ciesza mnie jej nawet najmniejsze postępy ;)

Posted

Owieczka napisał(a):
Nooo I Wasze dobre słowa dotarły do Kosteczki !!! Dzisiaj kosteczka spała dośc długo i gdyby mnie pęcherz nie obudził to pewnie by panienka jeszcze cit pospała. Wstałyśmy przed 6 rano :multi: Sukces !! Ja wiem, ze jeszcze to sporo potrwa zanim Ona wszystko sobie juz unormuje i bedzie ładnie przesypaiała całą noc ale ciesza mnie jej nawet najmniejsze postępy ;)

Super :-)). Dobrze, że ma tak troskliwą opiekę :)

Posted

Witajcie cioteczki :) Kostunia dzisiaj znowu obudziła mnie ok 3 nad ranem ale nie dziwię się bo była pskudna burza z piorunami i Kostunia troszkę sie stresowała :shake: Kreciła się z pokoju do kuchni itd... Nie bardzo chciała sie połozyć w koszyczku. Przychodziła do mnie do łóżka i wtryniała pysia do głaskania. jak obrobie fotki to podrzuce do wstawienia :)

Posted

Wstawiam fotki od Owieczki, jednocześnie pragnę nadmienić, że to są normalnie regularne walki psów! Trzeba to gdzieś zgłosić! :evil_lol::evil_lol:

Runda I
Zastraszanie przeciwnika i prezentowanie uzębienia

Runda II
Próba przyciśnięcia zawodnika do desek (do ziemi)

Runda III
Zachodzenie przeciwnika z boku. Zmyła taka!

Runda IV
Powalenie przeciwnika!

Posted

Owieczko, bo zapomniałam zapytać. Jak Kostka stoi z karmą? Mam już się martwić, czy nie? :)
No i co z zabezpieczeniem przeciwko kleszczom? Czy mam coś kupić? Ciotka, a tak w ogóle, to czy ja mogę kupić kiltixa dla Kostki, czy raczej nie, bo psiuńki inne są, i istnieje ryzyko jakiegoś ciamkania obroży.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Wstawiam fotki od Owieczki, jednocześnie pragnę nadmienić, że to są normalnie regularne walki psów! Trzeba to gdzieś zgłosić! :evil_lol::evil_lol:

Te ich zabawy są delikatnie mówiąc odjechane:evil_lol:

ale miło popatrzeć na szczęśliwe psy:)

Posted

Akrum napisał(a):
Kosteczko, jak się cieszę nawet z tych mini postępów :)
go-ja na wiosnę, już teraz czy za rok ten domek będziesz miała?

Nie wiadomo tak naprawdę. Cały czas działam w tej sprawie, ale tego typu zmiany nie dzieją się szybko. Bardzo bym chciała, bardzo, bardzo! Oczywiście będę się cieszyć mocno - jeśli Kosteczka znajdzie w między czasie dobry dom, ale gdyby tak się stało, że nie, że może sobie żyć u Owieczki i robić postępy - to ja jestem nią cały czas bardzo zainteresowana. Żałuję, że nie mogę jej zabrać teraz...

Posted

mala_czarna napisał(a):
Owieczko, bo zapomniałam zapytać. Jak Kostka stoi z karmą? Mam już się martwić, czy nie? :)
No i co z zabezpieczeniem przeciwko kleszczom? Czy mam coś kupić? Ciotka, a tak w ogóle, to czy ja mogę kupić kiltixa dla Kostki, czy raczej nie, bo psiuńki inne są, i istnieje ryzyko jakiegoś ciamkania obroży.

Cioteczko żednych obroży :shake:
Kosta podgryza się i z Portosem i z Trymkiem więc lepiej nie. Poza tym śpi w domu i bardzo często się przytulamy... No chyba że chcesz mnie otruć :diabloti: albo sąsiadkę i jej dzieciaki :mad:

W domu mam zapisane kiedy i czym była zakraplana. Na pewno był to Fiprex ale dokładnej daty nie pamietam. :shake: Odrobaczana też była jak do mnie przyjechała.

Karma jeszcze jest. Kostunia dostaje mniej bo i tak dojada po wszystkich ( różne rodzaje karmy ) i niec jej nie jest :eviltong: qooopy wali jak słoń. A ostatnio usłyszałam że Kosta przytyła... więc teraz się pilnujemy. :oops:

Jak się karma będzie kończyć to na pewno dam znać :eviltong:

Posted

Owieczka napisał(a):

qooopy wali jak słoń. A ostatnio usłyszałam że Kosta przytyła... więc teraz się pilnujemy. :oops:

No własnie. Pilnujcie się :lol:
To jak zerkniesz kiedy była zakraplana daj znać. Kupię fiprexa i Ci wyślę.