Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

martka1982 napisał(a):
u nas znowu w schronie takie zamieszanie:( ale na szczęście nie w związku z Miętuskiem, który sobie dziś również pospacerował troszkę.
szukam również osób na miejscu, nie związanych z dogomanią, które może mogłyby jakoś Miętuska wspomóc finansowo. Czekać na odpowiedź jednej bardzo dobrej duszyczki.....

dziękuję w imieniu Miętuska za wpłaty, te jednorazowe oczywiście również się przydadzą:)

Te jednorazowe sa równiez bardzo pożądane,bo może oprócz transportu starczyłoby na karmę.Taki worek 12-15 kilowy starczyłby Miętusiowi na baaaardzo długo.Jakby Niuniuś kończył już worek,to wtedy podparłybyśmy się jakimś bazarkiem i znowu by sie kupiło karmę,jeżeli byłaby znowu potrzebna.Bo tak naprawdę na dt to brakuje niewiele,chyba z 50zł niecałe

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patrzyłam na wpłaty jednorazowe,nie starczą na karmę:shake:.Może jakiś bazarek by ktoś wydziergał,a może jakiś znajomy znajomego wpłaciłby choć parę groszy jednorazowo i uzbierało by sie na jedzonko?

Posted

Tak sobie pomyślałam,że z tą karmą to poczekamy na nowe wyniki Miętuska.Może ten podwyższony mocznik nie jest wcale objawem choroby nerek,tylko spowodowany był przeziębieniem pęcherza i układu moczowgo?Bo przeciez Miętusio trafił do schronu zimą,nie wiadomo ile się błąkał,być może się przeziębił.jak będziemy miały świeże wyniki krwi,to wtedy zobaczy się,czy karma nerkowa jest mu potrzebna.Fajnie by było tez złapać mu mocz do badania.Martka,czy jest to wykonalne w schronisku?

Posted

mala_czarna napisał(a):
Karmę nerkową ma dla nas EwaMarta, ale czeka na decyzję. Potrzebna, niepotrzebna?

Łał,to super:)Dziękujęmy:)
No to czekamy na nowe wyniki krwi i wtedy będzie wiadomo,czy karma będzie potrzebna

Posted

Renata5 napisał(a):
Patrzyłam na wpłaty jednorazowe,nie starczą na karmę:shake:.Może jakiś bazarek by ktoś wydziergał,a może jakiś znajomy znajomego wpłaciłby choć parę groszy jednorazowo i uzbierało by sie na jedzonko?

Pamiętajcie cioteczki, że ja ublagam wszystkie edusiowe cioteczki, ze jesli zostanie kaska po Edusiu (A na pewno coś zostanie), to zeby oddac ja dla Mietuska (chociaż częsć), więc skoro karmę juz mamy "zaklepana" na jakiś czas, to jestem spokojna, ze na pierwszy miesiąc conajmniej nam wystarczy deklaracji, bo pamietajcie, ze za maj wplacamy normalnie, wiec mamy tez zapasik z deklaracji kwietniowych:) MArtuś, mozesz nam napisac, jaki jest aktualny stan skarpety Mietuska?? Transport tez juz trzeba obmyslac..zeby wiedziec ile kasy bedzie potrzebne...kurcze...bazarek by sie faktycznie przydal...

Posted

[quote name='gonia66']MArtuś, mozesz nam napisac, jaki jest aktualny stan skarpety Mietuska?? Transport tez juz trzeba obmyslac..zeby wiedziec ile kasy bedzie potrzebne...kurcze...bazarek by sie faktycznie przydal...

wiem,że wpłaciła jeszcze Awit za kwiecień i maj czyli 10zł ale jeszcze nie doszły. poza tym wygląda to tak:

[FONT=Book Antiqua]195zł wplat stałych oraz 184 złotych jednorazowych

[/FONT]

Posted

Ja mam sporo książek, prawie nowych, czytanych tylko raz przeze mnie ale jeśli by to było możliwe chętnie przesłałabym komuś fotki tych zdjęć do bazarku a potem wysłała je kupującym. raz już zakładałam bazarek i zakończył się totalnym fiaskiem. Widać nie nadaję się do tego. Jeśli ktoś by wystawiał swój, to ja chętnie oddam te książki.
Mam już nawet fotki zrobione

Posted

[quote name='martka1982']wiem,że wpłaciła jeszcze Awit za kwiecień i maj czyli 10zł ale jeszcze nie doszły. poza tym wygląda to tak:

[FONT=Book Antiqua]195zł wplat stałych oraz 184 złotych jednorazowych

[/FONT]

CZyli na kwiecień mamy zgromadzone prawie 400 zł. Zaraz mamy maj i znowu wpłacamy kolejne deklaracje, a Miętusek będzie u Reni od..??(Ktorego reniu moze przyjeżdzać..??)..wiec na transport i na pierwszy miesiac mamay, karme tez mamy (jaka ilośc jest tej karmy??)..
DZis dostalam wiadomośc, od Kamy,ze wyslala mi deklaracje na swoje pieski, wsród ktorych jest Mietusek i Eduś. Ponieważ Edusiowi juz nie bedzie potrzebna ta wpłata, bo ma na pozostale oplaty i transport mały zapasik), Kama pisala, ze to 20 zl edusiowej deklaracji przekazuje dodatkowo, jednorazowo dla Mietuska:)
JAk tylko bede miala, Martka wysylam na Twoje konto kwotę 40 zł (20 stalych i 20 jednorazowych od Kamy za maj:):)
Buziaczki dla Mietuskowych cioteczek, a Mietusek niech pakuje walizki powoli i śni o nowym życiu:)
MArtka...jak z tymi badaniami..??Kiedy bedzie mial zrobione ?

Posted

Jak wpłynie wpłata od Awit, to będzie brakowało 40zł

dziś miał nie być karmiony i chyba nawet teraz jest w schronie pani wet, więc jesli wszystko poszlo dobrze to miętusek już upuścił trochę krewki...... albo nastąpi to za chwilę chyba,że ktoś zapomniał i go rano nakarmił....

Posted

martka1982 napisał(a):
aha! przypomniało mi się,że w schronie Miętusek dostaje karmę dla nerkowców o nazwie ipakitina ale to oczywiscie nie oznacza ze musi kontynuować tą samą karmę

Ipakitine to nie jest karma. To jest preparat wzmacniający działanie nerek. Jeszcze raz napiszę. Karmę dla nerkowców trzyma dla Miętuska Ewa Marta. Nie wiem do kiedy może ją przetrzymać. Martka, czy możesz skontaktować się z Ewą na PW??

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ipakitine to nie jest karma. To jest preparat wzmacniający działanie nerek. Jeszcze raz napiszę. Karmę dla nerkowców trzyma dla Miętuska Ewa Marta. Nie wiem do kiedy może ją przetrzymać. Martka, czy możesz skontaktować się z Ewą na PW??

Podniosę to co napisała mala. TO BARDZO WAZNA INFORMACJA!

Posted

hmm to widzę,ze mnie wprowadzono w bląd mówiąc ze to karma
jasne ze moge sie z nia skontaktowac, nie wiedzialam ze nie moze jej dlugo trzymac
moja kolezanka z Konina bedzie wplacac dla Miętuska 20 zl miesiecznie a zatem zostalo nam 20 zl!!!!!

Posted

martka1982 napisał(a):
hmm to widzę,ze mnie wprowadzono w bląd mówiąc ze to karma
jasne ze moge sie z nia skontaktowac, nie wiedzialam ze nie moze jej dlugo trzymac
moja kolezanka z Konina bedzie wplacac dla Miętuska 20 zl miesiecznie a zatem zostalo nam 20 zl!!!!!

Martka, ja nie wiem czy może, czy nie może. Jeśli karmy jest sporo to nie każdy ma miejsce do składowania w mieszkaniu ;)

Posted

Dziewczyny, spokojnie... Mam 3 kg karmy Trovet nerkowej i odsypię Royal Canin Renal, którą dostałam luzem. Myślę, że przynajmniej 6 kg mogę oddać dla Malucha:-)
Mała_Czarna, czy Ty będziesz się jakoś widziala z dziewczynami przed wyjazdem Miętuska do DT? Pytam, bo jutro będę dla Ciebie podrzucała do Gusi koszulkę z bazarku od AniGucio, więc przy okazji mogę zapakować karmę:-)
Oczywiście, że jak trzeba, to ją przetrzymam, ale ostatnio miałam tak dużo worków karmy wszędzie w domu, w piwnicy i w samochodzie, że moi Panowie zaczęli sie ostro buntować i naciskają, żeby to wszystko znikło. Oczywiście pies jest ważniejszy i jak trzeba, to przetrzymam:-)

Posted

CIOTECZKI!!!!!!mAMY!!Mamy deklaracje edusiowej cioteczki Ghaniny, ktora zgodzila się zostawić swoja deklaracje dla Miętuska:):)A ta deklaracja to....to 50 zł!!!!!!Jupi!!!!!!!!!Mamy więc juz dodatkowa kaske na karme:):):):)
Martus , aj wysle numer konta Ghaninie- tylko wyslij mi prosze jeszcze raz:)