Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Renata5 napisał(a):
No właśnie,jakoś nie ma szczęścia nasz Miętusek:-(Przez tą wetkę mam już zajęte miejsce przeznaczone dla Miętuska,a jakoś nikt nie dzwoni i nie pisze w sprawie moich pozostałych tymczasów:shake:Mało ludzi chce stare,chore psy,a ja tez nie mogę nabrać psiaków ponad swoje możliwości:-(Jedna osoba bierze psiaki i upycha je po kątach,byle kasa szła,a przeciez nie o to chodzi,zeby nabrac i nie móc zapewnić im właściwych warunków i opieki...
Jesssooooooooo...co to za osoba..???Prosze o wiadomosc na PW....musimy to wiedziec na przyszlośc...
Reniu...a co z miejscem po Edusiu i jego koleżance..??Ida niebawem do Sywuni..moz ejednak Miętusek mogl jechac do Ciebie, bo u Ciebie jednak taniej...50 zl to juz jest pieniądz, zwlaszzca w obliczu takim jak ten, ze mamy duzo za malo...

Syla napisał(a):
Nie całkiem Goniu, bo ja się zadeklarowałam, mimo iż wcześniej Edusiową kasę dałam na Opalika.Szkoda, że Miętusek nie trafił do Renatki, choć o kikou też słyszałam same dobre rzeczy.Dobranoc.
JA wiem Sylwio- pamietam, ale poki co- tylko Ty się zdeklarowalas z watku Edunia...:(...chlopak nie mial za wiele deklaracji- to parwda..ale gdyby choc kilak osob jeszcze zechcialo przepisac...Ale moze gdyby Mietusek jechal do reni to cioteczki Edusiowe latwiej by bylo namowic na pozostawienie deklaracji...
No juz sama nie wiem co robic, ale Mietusek mi z glowy nie chce wyjść...:(

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Masz rację Goniu.Przyznaję, że deklarację zrobiłam tylko dlatego, że Miętusek miał jechać do Renatki.Zaufanie swoje robi.Pewnie inne cioteczki mają podobnie.Szkoda jednak psiaka.Mam stówkę odłożoną na transport Edzia i Majeczki.Druga stówka będzie z niewykorzystanej kastracji Edzia, bo potrzeba na transport 200 zł.Oblicz Goniu ile zostanie ze skarbonki Edzia....może inne cioteczki zgodzą się na przekazanie reszty kasy Miętuskowi.Tak głośno tylko myślę...

Posted

Syla napisał(a):
Masz rację Goniu.Przyznaję, że deklarację zrobiłam tylko dlatego, że Miętusek miał jechać do Renatki.Zaufanie swoje robi.Pewnie inne cioteczki mają podobnie.Szkoda jednak psiaka.Mam stówkę odłożoną na transport Edzia i Majeczki.Druga stówka będzie z niewykorzystanej kastracji Edzia, bo potrzeba na transport 200 zł.Oblicz Goniu ile zostanie ze skarbonki Edzia....może inne cioteczki zgodzą się na przekazanie reszty kasy Miętuskowi.Tak głośno tylko myślę...
JA juz dawno o tym myslę, tylko nie chcialam jescze glośno "dzielic skory na niedźwiedziu":)...ale tak- czy siak...ja bardzo bym chciala dac Mietuska do Reni....tak bardzo....ale nie wiem co Renia na to i reszta dziewczyn- bo w takim przypadku to jeszcze 3 tygodnie schronu dla Maluszka:(

Posted

Oj Goniu,Goniu,zmolestowałaś mnie;)
Jak Edus i Majeczka pojadą,to przywieźcie Maliznę do mnie.Warunki jak wcześniej.Tylko milion ogłoszeń poproszę,Mietusek jest tak śliczny,ze domek powinien znaleźć:).Eduś z Mają jadą 8 maja.Wczesniej nie dam rady:shake:

Posted

Jeżeli Mietusek miałby do mnie przyjechac,to tak to załatwcie z Kikou,żeby nie było,ze Jej podebrałam psiaka.Wiecie o co chodzi,no żeby to jakos po ludzku wyglądało...

Posted

Renata5 napisał(a):
Oj Goniu,Goniu,zmolestowałaś mnie;)
Jak Edus i Majeczka pojadą,to przywieźcie Maliznę do mnie.Warunki jak wcześniej.Tylko milion ogłoszeń poproszę,Mietusek jest tak śliczny,ze domek powinien znaleźć:).Eduś z Mają jadą 8 maja.Wczesniej nie dam rady:shake:

Jesssssssssssooooo..jaka jestem szczesliwa:) Kochana Reniu Ty masz zlote serduszko:)
Dziewczyny- u Renatki jest 300 zl z karma a to juz jest 50 zł mniej- moim zdaniem to sporo, biorąc pod uwage ze wet moze byc potrzebny, to i kaska tez)
Oczywiscie nie upieramy sie, bo jesli by udalo sie zebrac 350 zl deklaracji szybko, to Mietusek mogly jechac szybciej niz za 3 tygodnie...zrestza zaczekamy co Martka powie nam jutro...nie ukrywam, ze martwie sie ta kaska, a jak pojedzie do reni- to jak pisalam wczesniej- po Edusiu bedzie mial maly spadek na "dzień dobry"(myslę, ze dziewczyny sie zgodzą bez problemu) a i łatwiej byloby ktoras zatrzymac z dekalracjami- tak czesto sie dzieje...to czekam na decyzję:):)

Posted

gonia66 napisał(a):

bo jesli by udalo sie zebrac 350 zl deklaracji szybko, to Mietusek mogly jechac szybciej niz za 3 tygodnie.

No dokładnie,u Kikou tez będzie miał super.Także jak nie było,to nie było,a teraz dwa tymczasiki do wyboru do koloru;)

Posted

Renata5 napisał(a):
No dokładnie,u Kikou tez będzie miał super.Także jak nie było,to nie było,a teraz dwa tymczasiki do wyboru do koloru;)

Hihihi:):)Oby tak bylo na każdym wątku i oby zawsze TAKIE TYMCZASIKI byly do wyboru, do koloru:):)
JA myslę, że to nie ma co wybierac, tu bedzie odgrywala role kasa...jasne jest jak slonce, ze wszystkie uwazamy, ze Mietusek powinien juz grzac dooopeczkę w domku, a nie w schronie...na szczescie schronisko w Koninie to cudowne schronisko- i jednego jestem pewna- ze tam krzywda Mietuskowi się nie dzieje...tylko czas mnie martwi, bo nie wiemy jak dlugo Mietusek pozyje...więc wszystkie chccemy dla Niego zeby ten czas ktory mu zostal mial jak najcudowniejszy i jak najlepszy:):)
Do kikou moglby jechac juz- ale nie moze- bo nie mamy kasy....Do Reni za ok 3 tyg- 50 zł taniej...i suuuuper warunki dla staruszkowych slepaczkow...NIE MAMY DYLEMATU...TYLKO OGRANICZENIA...:)ale coż...cuda sie zdarzają- to wiemy...ja w kazdym razie na dogomanii cudom się nie dziwie juz w ogole;)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Ojejku to jeszcze u Renatki jest miejsce :) jak super!!

To znaczy tak nie do końca jest miejsce,bo mam limit 8 psiaków,ale Miętusek jest na tyle malutki,że damy radę:)

Posted

Renata5 napisał(a):
To znaczy tak nie do końca jest miejsce,bo mam limit 8 psiaków,ale Miętusek jest na tyle malutki,że damy radę:)

Ja wiedziałam .... a jak pytałam czy nie możesz go wziąc to co mi babo powiedziałaś ,:mad: widac nie mam daru przekonywania :evil_lol:

Posted

marlenka napisał(a):
Ja wiedziałam .... a jak pytałam czy nie możesz go wziąc to co mi babo powiedziałaś ,:mad: widac nie mam daru przekonywania :evil_lol:

No bo sama tak naprawdę jeszcze nie wiedziałam,czy dam radę.Na dzień dzisiejszy mam juz mniejszy kłopot z Awą,bo nie jest już taką dzikuską:),no i Balbinka tez nauczyła sie żyć między nami,także w domu zaczyna się robić spokojnie.Nawet Goni i wszystkim wcześniej mówiłam,że nie dam rady ogarnąć mojego towarzystwa.Teraz wszystko się wycisza i myślę,że jeden Miętusek nie sprawi wielkiego problemu.Martwię się tylko nad opieką,bo nigdy nie miałam psa z chorobą nerek.Czy będę potrafiła się nim dobrze zająć?Trochę się boję:roll:

Posted

Nam tylko zależy,żeby Miętusek miał dobrze i żeby miał za co grzać dupkę w domku tymczasowym.
Ja chyba źle wtedy zrozumiałam Renatko koszty miesięcznego pobytu Miętuska u Ciebie bo wydawało mi się,że jest to 240zł plus karma i plus leki, a ta karma miesięcznie trochę wyniesie.
Kikou oszacowała koszt na 350zł razem z karmą i lekami.

Jeśli u Renatki jest to 300zł to oczywiście, biorąc pod uwagę ten fakt, jak i to,że jeden psiaczek od nas - Morusek, już tam jest nie mamy się nad czym zastanawiać:))

Posted

[quote name='martka1982']Nam tylko zależy,żeby Miętusek miał dobrze i żeby miał za co grzać dupkę w domku tymczasowym.
Ja chyba źle wtedy zrozumiałam Renatko koszty miesięcznego pobytu Miętuska u Ciebie bo wydawało mi się,że jest to 240zł plus karma i plus leki, a ta karma miesięcznie trochę wyniesie.
Kikou oszacowała koszt na 350zł razem z karmą i lekami.

Jeśli u Renatki jest to 300zł to oczywiście, biorąc pod uwagę ten fakt, jak i to,że jeden psiaczek od nas - Morusek, już tam jest nie mamy się nad czym zastanawiać:))
Dobrze zrozumiałas.Taki byłby własnie koszt:)
a jeżeli Mietusek nie musi jeśc karmy specjalistycznej,to wtedy 300zł z moim wyzywieniem

Posted

Tylko jeszcze raz bardzo proszę...

Renata5 napisał(a):
Jeżeli Mietusek miałby do mnie przyjechac,to tak to załatwcie z Kikou,żeby nie było,ze Jej podebrałam psiaka.Wiecie o co chodzi,no żeby to jakos po ludzku wyglądało...

Posted

Renata5 napisał(a):
Cholera no, już miałysmy uzbieraną prawie całą sumę,to przez tę kobitę :mad:deklaracje nam sie wykruszyły:-(

Renatka , ja mogłabym Ci Psinkę podrzucić po wekendzie , szkoda by było żeby ktos później musiał jechać specjalnie , jak tylko troche nadrobię km -ów to i koszty nizsze .

Posted

martka1982 napisał(a):
do wczoraj wieczora nie, dziś jeszcze nie sprawdzałam:)

Napisz proszę jak dojdą bo ten przelew dawno był robiony. Dałam chłopakowi listę przelewów do zrobienia i albo tak długo to dziadostwo idzie albo pomylił adres i przelał tam gdzie nie trzeba... Przelew powinien być od Kamila F.

Posted

SLuchajcie...tak, jak pisalam...jesli decydujemy sie do Renatki(ja juz dawno sie zdecydowalam;)), to mozemy pisac śmiało PW do cioteczek z wątku Edusia , pytając i prosząc, czy moglyby swoje deklaracje postrzymać dla Mietuska...myślę też, że "spadek" po Edusiu(na razie nie chce pisac jaka to kwota, bo nie chce dzielic "skory na niedźwiedziu", poza tym nie wiemy czy ktos nie bedzie chcial jakiejś kwoty przeznaczyc jesczze na jakiegos psiunia w potrzebie- no wiecie jak to jest), ale myśle, że jakieś pieniązki będą- co pozowliloby z pewnościa na oplacenie pierwszego miesiaca (z tymi co juz ma martka zebrane)...więc Miętusek moglby jechac jak najszybciej- o ile Renatka sie zgodzi:)

Posted

kami_23 napisał(a):
Napisz proszę jak dojdą bo ten przelew dawno był robiony. Dałam chłopakowi listę przelewów do zrobienia i albo tak długo to dziadostwo idzie albo pomylił adres i przelał tam gdzie nie trzeba... Przelew powinien być od Kamila F.

Sprawdzałam i u nas na koncie przelew zaksięgowali na piątek, więc dzisiaj -jutro pieniążki powinny być u Ciebie na koncie:)

Posted

gonia66 napisał(a):
..więc Miętusek moglby jechac jak najszybciej- o ile Renatka sie zgodzi:)

Goniu,nie mogę wziąć Miętuska jako 11(!) psa:placz:,no po prostu fizycznie nie mogę:-(.Jeszcze niedługo mam 18-nastke syna,także mam trochę roboty,nawet więcej niż trochę:look3:.Najwcześniejszy termin to po weekendzie majowym:-(

Posted

ok, spokojnie, czyli do weekendu majowego mamy czas uzbierac brakujace pieniazki, a przypominam,ze Miętusio ma 195zł deklaracji stałych, czyli brakuje dokładnie 105 zł

Prezeska ucieszyła się,że pojedzie do Renatki. sama zadzwoni do kikou i podziekuje jej