doddy Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Z której hodowli ten Dolar? W jakim wieku? I w jakim jest mieście? Dziś PULSARI czyli Edyta ze Straży dla Zwierząt przywiozła nam staffika. Koperek, powinnaś go kojarzyć. Był w schronisku w kwietniu 2008r. Potem go niby właściciel odebrał. Od tego czasu miał 3 właścicieli... Na razie siedzi u mnie, jutro pojedzie do rudej76 - zgodziła się go wziąć na DT. Okazało się, że ma tatuaż i to co udało mi się ustalić: Imię: GEIGER Port Erin M: SKA Fever Adba O: VICTORY MARCH Pullera ur. 14.07.2001r. Hodowczyni jest za granicą. Pies był wystawiany w przeszłości. My go jednak wykastrujemy :p Quote
andzia69 Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 to ten, o którym KasiaK pisała, ze fajny, mały i grubiutki:evil_lol: i śmiesznie chrumkający!:p i którego niby odebrał właściciel - wg kiddy Quote
dczn Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 UNIX- schronisko w Gdyni !!! UNIX to młody około półtoraroczny psiak, mieszaniec amstaffa. Unix to kochany pies nie wykazujący agresji w stosunku do ludzi jak i psów. Widać, że to psie stworzenie miało kiedyś dom, miało swojego człowieka, jest bowiem nauczony czystości, ładnie chodzi na smyczy. Nasuwa się więc pytanie, co robi w schroniskowym boksie? Tego nie wiemy, możemy jedynie przypuszczać, że to ofiara kolejnego wakacyjnego wyjazdu, alergii dziecka, braku warunków lub czasu dla psa… Unix to praktycznie psie dziecko wymaga nieco uwagi i wychowania, podstawowy kurs PT na pewno by mu nie zaszkodził, nie zna żadnych podstawowych komend. Unix to bardzo żywiołowy psiak, ma niespożyte pokłady energii, potrzebuje ruchu i zainteresowania ze strony przyszłego właściciela Quote
Natussiaa Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 doddy napisał(a):Z której hodowli ten Dolar? W jakim wieku? I w jakim jest mieście? tego niestety nie wiem,niecały rok,w Poznaniu Quote
Koperek Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Idzie się załamać!:shake: Do nas trafiła suczka amstaffa z dziesiątką przychówku. Oczywiście od właściciela!:angryy: Jak się facet dowiedział, że trzeba zapłacić za odbiór psa (całe 35 zł- koszmar!) to powiedział, że nie odbierze. Może w sumie i dobrze- przejdzie przynajmniej sterylkę. Tylko, żeby te maluchy wydać mądrym...:roll: doddy- jeśli ma szyi/karku białą plamę to rzeczywiście ten sam biduś- JEJKU, z domu do domu się pałęta :( A z tym tatuażem to przegięcie! Pytałam się do cholery, czy sprawdzali to powiedzieli, że tak i nie ma. Się kurczaki trza wszystkim samemu zająć, bo inaczej to nic człowieku się nie dowiesz... p.s. "Dżero" wrócił :( :( Foty w poście 3963. Mimo, że obydwa asty zostały wykastrowane przez nowych właścicieli to zaczął się gryźć z rezydentem już na poważnie. Tolerowały się jakiś czas, ale widać na dłuższą metę nie zgodzi się z samcem. Quote
doddy Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Geiger to ten pies bo w książeczce jeszcze jest Wasza umowa adopcyjna i chip schroniskowy... Ma tatuaż w uchu. Pięknie odczytywalny, że pani w ZK w ciągu 2 min udzieliła mi wszystkich danych. Nawet poprzednia właścicielka tam widnieje i była zdziwiona, że pies wystawowy tak się tuła. Postaramy się jednak znaleźć mu najlepszy dom z możliwych. Mnie zauroczył Geiger strasznie. :loveu::loveu::loveu: Charakter jaki pokazał dziś jest super. Oby tak już zostało! Co do wydawania samca do samca... niestety jeden na milion się zgodzi przez całe życie... Quote
katya Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Wczoraj, czyli 16.08 w Łodzi na Dołach, znaleziono młodego biało-brązowego (brąz jest pręgowany) amstaffa. Psiak był przywiązany do płotu Tuśki. Miał na sobie bardzo ładną, skórzaną obrożę z ćwiekami i porządną smycz. Psiak jest bardzo łagodny i niestety głuchy. Przebywa u Tuśki i zostanie tam do momentu znalezieniu nowego domu lub właściciela (?). Mógł zostać skradziony i porzucony. Jutro sprawdziwmy czy ma czipa, tatuażu nie ma. Quote
Tengusia Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Pilnie potrzebna wizyta przeadopcyjna w Częstochowie, moze to wlasnie jest szansa dla Dragona http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10716009#post10716009 dane osoby ktora trzeba odwiedzic poslalam maciaszek na pw wiec jak cos piszcie do niej ona wam je poda !!! Quote
DuDziaczek Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Dziewczyny to pies z Kielcekiej umieralni :-( Patrzac na opinie jaka niestety wystawiaja mu pracownicy schronu nie znajdzie domu nigdy w koncu to "agresywna rasa:placz:" Jest cudny, nie agresywny, dobrze dogaduje sie z sunia z ktaora siedzi w boxie, chybamlody no i to spojzenie :loveu: Jest tam juz od przynajmniej 2 tyg. wtedy zobaczylam go po raz pierwszy... Andzia69 prosila zeby zrobic fotki no i dzis sie udalo jakie takei ale sie udalo :roll: Prosze pomożcie :-( Tak delikatnie bral ciasteczko... I ten wzrok... Ja nie umiem o nim nie myśleć...:shake: Takie tymczasowe imie to Liber Quote
dczn Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Kielce to umieralnia- co dopiero schronisko tam.... Tam sie psy zabija.. wiem o tym- kiedys tam mieszkalam... Dyminy?;> Quote
Koperek Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Jejku, jaki piękny ten LIBEREK! Oj dawno mi się tak żaden amstaff nie podobał...;) p.s. Przypominam, że u nas jest dziesięć glutów po amstaffce do wydania NA JUŻ! Zależy nam, aby poszły w odpowiedzialne ręce, więc jak ktoś ma chętnego (normalnego:razz:) na takowe to zapraszam! Quote
karolina1 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Milicz Kontakt : 692438657 [email protected]'' wątek na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118821 Quote
GoniaP Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Dramat i SOS http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118403 Pilnie potrzebny tymczas dla wyrzuconej z 4 p. suni PBRN!!! Quote
Jenny19 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 W sosnowieckim schronisku przebywa taka oto sunia: "znajda z Parku Środula , prześliczna spokojna suczka , widać że zagubiona i zdezorientowana sytuacją, przyjaźnie nastawiona do ludzi , spokojna i tolerancyjna w stosunku do innych psów, prawie się nie rusza siedzi cierpliwie i wyczekująco przy siatce , widać że nauczona posłuszeństwa w kontakcie z człowiekiem czeka na polecenia, bardzo ładnie się prezentuje z pewnością jest to okazja dla miłośnika rasy , lub też dzięki ogłoszeniu uda jej się powrócić do zagubionych właścicieli, ma piękne charakterystyczne brązowo białe umaszczenie z czarnymi znaczeniami uszy i okolice oczu oraz ze świetnymi piegami na szyi, sierść krótka , gładkowłosa , jest bardzo ładnie proporcjonalnie i masywnie zbudowana, jest duża -ma ok. 50 cm w kłębie" Quote
Jenny19 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Zaraz napisze do Lucy.Najgorsze jest to,że oni w Sosnowcu ani nie sterylizują ani nie sprawdzają gdzie psy idą.Więc każdy kto ma ochotę może ją adoptować.:cool1: Quote
doddy Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Rzeczywiscie bardzo ładna dziewczynka. Tatuaż i chip sprawdzie koniecznie. W jakim ona jest wieku? W razie co mozemy ją zabrać do fundacji w przyszłym tyg jeśli Boss pojedzie do nowego domu. Quote
Jenny19 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Napisałam do Lucy z prośbą o sprawdzenie tatuażu,chipu i podesłałam jej ten wątek. Quote
doddy Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 W Chrycynnie k. Krzyczek Pieniążek w schronisku są podobno 2 amstaffy... Quote
Jenny19 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 [quote name='andzia69']ożesz k...a:angryy: A sunia z Sosnowca ładniutka...przypomina mi jakas sunię, która się gdzieś tu przewinęła....no ale moze mam omamy:razz: może z Tigrą,ona też ma charakterystyczne ciemne obwódki wokół oczu http://images23.fotosik.pl/240/d6e29850470e9f88.jpg Quote
DuDziaczek Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 http://www.wrzuta.pl/film/zG5AHwmz2v/liberek_007 Liberek :cool3: Z moim bratem :cool3: Quote
doddy Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 W schronisku w Chrycynnie przebywają 2 amstaffy. Jeden błękitny, oceniany na wiek ok. 3 lat góra, bardzo bojący się, nie wychodzi raczej z budy. Drugi pręgusek, 1,5 roczny, bardzo przymilny do ludzi, nie wykazuje agresji do psów. Siedzi na łańcuchu. Założyłam wątek Librowi. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10749296#post10749296 Quote
doddy Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Kilka dni temu ze schroniska z Legnicy została zabrana bullka Kluska. KLUSKA - brązowa pręgowana z białymi znaczenia mi. Okazało się, że ma tatuaż. Rodowodowo nazywa się DIDI Błękitny Skarb. Ma 4 lata. Klusia dziś pojechała do hotelu w Radomsku (tam gdzie Tesla). Tam będzie się leczyć na plamy na skórze. Nie wiadomo czy to od pcheł, czy pogryzienie. Ponadto będzie się leczyć z zapalenia pęcherza. Później będzie sterylka. Klusia jest super sunią, domowa, zgodna z psami. Przylepa jakich mało. Quote
invictus hilaritas Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 tutaj watek Kluseczki http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118950 jutro usiade i ja pooglaszam.. Quote
supergoga Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Znalazłam dzisiaj coś takiego. http://psy.euroanimal.eu/ogloszenia.php?o=p&nr=15102 Młoda sunia, taka ładna. Szkoda żeby trafiła w nieodpowiednie ręce. Nie wiem na ile ten człowiek sprawdzi nowego potencjalnego opiekuna. Wiecie coś o tym. Quote
Recommended Posts