Koperek Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 andzia69 napisał(a):choć tutaj troszkę pozytywnych wieści:multi: 2 bidule mają domki!!!:loveu: No i mój z pseudo- BUBUŚ! Ale nie da się z tego cieszyć :cool1: Quote
kasiaNDM Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Dziś z Jollą znalazłyśmy oto takie cudo w schronisku w Józefowie :( Psiaka ktoś przywiązał do drzewa i uciekł jak tchórz! Nogi bym z dupy takiemu zwyrodnialcowi powyrywała :evil: Psiak jest przekochany! Tak się cieszył jak go głaskałyśmy! Chciał nas zalicać :) Typowy astek Ma około roku Jutro planujemy do niego pojechać, wiąć na spacer i zrobić więcej zdjęć Pilnie potrzeba chociaż DT! Siedzi razem z sunią... to schronisko nie cieszy się najlepszą sławą :/ Gucio - tak go nazwałyśmy :) Quote
Dea Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 W "moim" schronie asty Kajtek z Ramzesem się dopadły, właściwie to Ramzes urwał się z łańcucha i rzucił na Kajtka. Kajtek ma całe ucho zaropiałe, ranę za uchem. Źle to wygląda:shake: będzie się babrać w schronie. Ramzes cały i zdrowy. Quote
andzia69 Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 w Świnoujsciu jest ok. 1,5 roczna sunia, bardzo łagodna do ludzi...mamy kogoś ze Świnoujścia, żeby dowiedział się czegoś więcej???? Quote
andzia69 Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 doddy napisał(a):Ruda z czarną maską? tak jest...mam jej 1 zdjecie w komórce - mms Quote
doddy Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Załóż jej wątek na niebieskim. Ja tez mam to zdjęcie. Edyta ma dosłać więcej po weekendzie. ------ PILNIE POTRZEBNY JEST DT lub DS dla głuchej Mirabelki. Sunia próbuje się zabić w kojcu. ------------ Mamy kolejną podopieczną. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116770 Quote
Tengusia Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 mojej kumpeli z pracy córka wczoraj przywiozła ze studiów z innego miasta amstaffa dla swojego kolegi , który ja o to prosił...chłopak się rozmyslił i nie chce już psa...trzeba znaleźc mu nowy dom ! pies jest podobny grzeczny,nauczony czystości... niestety ale fotek nie mam... pomóżcie...:-( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116445&highlight=amstaff Quote
Natussiaa Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 10. Baron jest bardzo ładnym, świetnie zbudowanym pit bullem. Trafił do nas bardzo wychudzony, zaniedbany, przez dłuższy czas nie przejawiał chęci do życia. Od kilku tygodni wygląda znakomicie, dobrze sie czuje, mo ochote na zabawy, uwielbia smakołyki. Nie wszystkich jednak toleruje i na jego zaufanie trzeba sobie solidnie zapracować Przed adopcją, jak wszystkie psy tej rasy, zostanie wykastrowany. Uniemożliwiamy w ten sposób jego ewentualne przyszłe trafienie na arenę walk psów oraz rozród, który doprowadził do tego, że psy tej pięknej ale trudnej w prowadzeniu rasy trafiają w nieodpowiednie ręce przez co potem sprawiając kłopoty właścicielowi ląduja w schronisku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104720&highlight=grand 31. Grand został przywiązany do drzewa przy schronisku 04.08.2007r. Ma ok 3 lat (ur 2005r). Trzyma ludzi na dystans, nie pozwala obcym podejść do siebie, jest bardzo nieufny. Po bliższym poznaniu i zaufaniu na pewno lubi kontakt z człowiekiem, ale na to potrzeba trochę czasu. Jak to samiec dominuje, nie toleruje innych psów. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116840 Quote
rufusowa Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 znalazłam na allegro: http://allegro.pl/item398677792_amstaff_bez_rodowodu_oddam_w_dobre_rece.html treść ogłoszenia: WITAM MAM DO ZAOFEROWANIA PSA AMSTAFA BEZ RODOWODU WIEK PSA 5 LAT SZCZEPIONY ODROBACZONY NIE ODPISUJE NA @ WIĘCEJ INFORMACJI POD NR. 508 133 430 LUB 502 485 136 kup teraz 50,00 a pies przy budzie...na fotkach widać drut kolczasty :roll: i jeszcze to z allegro: http://allegro.pl/item398685096_amstaff_6_szt_.html witam państwa ma do sprzedania 6 szczeniaków po bardzo łagodnych rodzicach które przebywają w ciągłym otoczeniu z dziećmi. Szczeniaki oddam tylko w dobre ręce. Jakiekolwiek pytania proszę kierować pod tel: 500-210-966 Toruń cena to złotówka wiec nie rozumiem czy sprzedaż czy oddanie.... na fotkach "połączeni" rodzice i małe oseski Quote
natalia_aa Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 SCHRONISKO W GDYNI: (kilka bullowatych) LINUX to młody, niespełna 2 letni amstaff. Kolejna ofiara wakacji, zagranicznego wyjazdu, narodzin dziecka… Któż to wie? Jedno jest pewne, psa pozbyto się w sposób najgorszy z możliwych, przywiązano w środku, rzadko uczęszczanego lasu. To jednak nie wystarczyło, uwiązano go w takim miejscu by nikt, idąc chodnikiem czy leśną ścieżką go nie zauważył. I tak było mało, przywiązano go na wielkiej kolczacie i krótkiej smyczy, tak by pies jedynie mógł się położyć. I tak Linux przeleżał tam cały tydzień (nie pytajcie skąd wiem, że tydzień), wychudzonego, wygłodzonego, przemarzniętego i mokrego Linuxa, znalazł pies jednego ze spacerowiczów. Byłam i widziałam co to za miejsce… Linux mimo wszystkiego co przeżył, mimo ogromnej krzywdy jaką wyrządził mu człowiek, mimo tego, iż ledwo uniknął śmierci, nadal kocha ludzi, cieszy się i domaga o pieszczoty. W stosunku do innych zwierząt jak na razie nie wykazuje agresji, w boksie mieszka sam. Jest kochanym, wielkim przytulakiem, na spacerach zachowuje się stosunkowo grzecznie. Można go miział, grzebać w uszach, tarmosić i nic. Linux jest już zaszczepiony, po kastracji będzie gotowy do adopcji. MAX (vel Maniek) – to piękny, 7 letni amstaff… Czy jego wiek oznacza wyrok na dożywocie w schronisku? Czy wiek będzie powodem jego cierpień? Nie daj mu umrzeć z tęsknoty! Pies został znaleziony na jednej z gdyńskich dzielnic. Pies bez problemu dał się złapać zupełnie obcej osobie, w samochodzie jechał grzecznie i wtulał się w człowieka. Z tego co udało nam się ustalić, pies od małego wychowywał się z dziećmi, do psów agresywny. Wyglądem budzi respekt, ale nie wahałam się wejść do jego klatki. Kocha ludzi, uwielbia pieszczoty, w schronisku jak na razie nie wykazuje większej agresji do psów. W boksie mieszka sam, jest strasznie przerażony, bardzo tęskni za „swoim człowiekiem”, przez pierwszych kilka dni cały czas „rozpaczał”. Mimo, iż jest łagodnym psiakiem, wymaga konsekwentnego prowadzenia, silnej ręki, a zarazem dużo miłości. Szukamy dla Maxa domu bez innych zwierząt, szukamy dla niego człowieka, który da mu dom do końca jego dni. Pies po szczepieniach i kastracji będzie gotowy do adopcji. TIXA ok. 6 letnia amstaffka. Sunia ma ropne zapalenie skóry, cały ryjek w strupach i krwawych rankach, jest strasznie zaniedbana. W schronisku nabiera masy, bo trafiła do nas przeraźliwie chuda (cycki sprawiają wrażenie, że to cielak). Sunia jest kochana stosunku do wszystkich ludzi, obcy, nie obcy ogonek chodzi cały czas. Domaga się kontaktu z człowiekiem, wpycha się na kolana jak tylko wejdzie się do jej boksu. Do psów agresywna, trafiła z interwencji, gdyż pogryzła dotkliwie psiaka. Po kwarantannie i sterylizacji będzie gotowa do adopcji. PS: Sunia była u nas w schronisku rok temu, trafiła do adopcji, jak widać nieudanej. Dlatego też szukamy dla niej odpowiedzialnego i rozsądnego właściciela, tak by Tixa już nigdy nie musiała się tułać. "METAXA" Trafiła do schroniska 23.04. Jest piekna, blekitna, niespelna roczna sunia. Ma piekna budowe, po prostu kupa miesni. Kocha ludzi, pieszczoty, domaga sie kontaktu z czlowiekiem. Jest jeszcze nieco wystraszona cala ta sytuacja i lekko zdezorientowana, ale ogonek "chodzi" jej caly czas jak wiatraczek. W stosunku do innych zwierząt bywa różnie, tak wiec szukamy domu bez innych czworonogow. Sunia jest zaszczepiona. Warunkiem adopcji jest sterylizacj suni. Quote
natalia_aa Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Uwaga -35 bullków zgarniętych z pseudohodowli. Trzcianka. Link: http://www.dogomania.pl/forum/showth...1#post10561181 Quote
kika22 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Ja dorzuce jeszcze takiego psiak:placz: A to ten biedak z Krajna. Nawet nie wiem, czy to pies, czy suka, ale chyba pies, jeszcze zapytam. Andziu69, prosze wstaw go tam gdzie trzeba:lol:. Psiak jest podobno łagodny i przyjazny, ale ludzie sie boją, nikt go nawet nie chce przechować, w tym również rodzice dziewczyny, która do mnie pisze. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 a ten psiak jest w jakis dt czy jak? w jakim jest wieku? Quote
andzia69 Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 Ania+Milva i Ulver napisał(a):a ten psiak jest w jakis dt czy jak? w jakim jest wieku? nie Aniu...on koczuje na wsi a ktoś, kto go dokarmia dał znać dziewczynom....:-( pewnie porządki wakacyjne go objęły:shake: Kika - dowiedz się jak najwięcej o nim i ładne zdjęcia mu zróbcie...ja jestem za daleko, zeby podjechać... Quote
Pokahontas Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 ogłoszenie z chorzowskiego schroniska: ODDAM!!! dwuletni bullterier do oddania, więcej informacji pod nr telefonu: tel. 511 293 521 dodane 25lipiec 2008 ----------- a to schroniskowe: [SIZE=2] pies miesz.amstaffa ok. 12m-cy/kwarantanna suka ok. 1,5roku /kwarantanna są już zaszczepione i zaczipowane, do adopcji będa po kastracji/sterylizacji ADRES SCHRONISKA: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W CHORZOWIE UL. OPOLSKA 36 41-500 CHORZÓW TEL. /FAX: (0-32) 249 84 52 www.chorzow.schronisko.com w sprawach związanych ze schroniskiem - prosimy pisać na: [email protected] Quote
Tengusia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 kopiuje z niebieskiego W nocy dn 27/28. 07 na jeden z łodzkich parkigów samochodowych w okolicy ul. Rydza-Śmigłego przybłąkał się czarny amstaff. Pies jest młody max 2 letni miał łancuszkową obrożę i kaganiec. Pies jest czarny z charakterystycznymi białymi kępkami sierści na głowie co na zdjęciach moze wygladac jak slady po pogryzieniu. Pies mogł przebywac na parkingu jedynie do godz. 17 potem schronisko aby tego uniknąc cudem znalazłysmy miejsce na kilka dni w hotelu. http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=14814 kontakt w sprawie psa z Ruda76 ;) Quote
Donvitow Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 http://picasaweb.google.com/mm.dominika/Junior Taką ślicznotkę mamy w schronie Quote
doddy Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 BIEDRONKA z nużycą i świerzbem dziś pojechala do kliniki do Agi. :multi: Po wyleczeniu, sterylce itd. będzie szukać domu. [URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=292&i=asty044ci4.jpg][img] Quote
andzia69 Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 [quote name='Donvitow']http://picasaweb.google.com/mm.dominika/Junior Taką ślicznotkę mamy w schronie no fajna - a cuś blizej?:razz: Quote
Donvitow Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 andzia69 napisał(a):no fajna - a cuś blizej?:razz: Pies. Po kastracji. Trzy i pół roku. Mieszkał w bloku. Pan kark został ugryziony jak po pijaku okładał psa po mordzie. Nie został uśpiony/ to znaczy nie pan choć powinno się właśnie jego/. Trudno się otwiera. Chętnie ze znajomymi się bawi. Nie atakuje mniejszych psów. Raczej się bawi. Kotami zainteresowany. Jest psem silnym i masywnym . Wymaga pewnej i spokojnej " ręki". Tak jak potrafi się cieszyć popiskując przy kracie i patrzyć oczekując na spacer smutnymi oczyma. Wrr. Odechciewa się do schronu jeździć bo w domu pozostają wyrzuty że on jeszcze nie w domu. Był na tydzień adoptowany. Pan nie miał kłopotu. Dumnie wychodził na spacery ale żona się go bała i twierdziła że na nią powarkuje/ nie do sprawdzenia/ Nie chciała Juniora i już. Quote
ruda76 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 własciciel naszego czarnucha odnaleziony i jutro odbiera psa;) Quote
Pokahontas Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 [quote name='Pokahontas']ogłoszenie z chorzowskiego schroniska: ODDAM!!! dwuletni bullterier do oddania, więcej informacji pod nr telefonu: tel. 511 293 521 dodane 25lipiec 2008 NIESTETY PSIAK TRAFIŁ DO SCHRONISKA, ZOSTAŁ WYWALONY PRZEZ NOWEGO WŁAŚCICIELA NA ULICĘ I DOWIEZIONY PRZEZ STRAŻ MIEJSKĄ, POPRZEDNI WŁAŚCICIEL GO NIE CHCE:shake: Quote
Pokahontas Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 bullek bardzo się stresuje, w sumie nie ma się co dziwić, w ciągu 3 dni trafiał z rąk do rąk aż w końcu na ulicę:angryy: nie wykazuje agresji. W schronisku przed adopcją będzie kastrowany, może w przyszłym tygodniu. Quote
Recommended Posts