Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='rufusowa']państwo od Arii sie nie odzywają???
Niestety. Napisałam do nich maila przed wyjazdem moim na weekend i cisza. Przekazałam telefon małejczarnejwrednej ale dziwnie to wszystko wygląda. Pan w rozmowie telefonicznej powiedział jej, że nie ma amstaffki tylko spanielkę. Nie wiem, jak to rozumieć. W każdym bądź razie, nie wróży to nic dobrego. :roll:

Posted

albo to był zły numer...albo państwo jednak mogą wziąc pieska do Stanow.... tylko że spanielka :angryy:...albo nie ma żadnego wyjazdu :angryy:

zasadzkas czy mogłabyś ustalić czy małaczarnawredna dodzwoniła się pod właściwy numer?

a na wątku Pandy poprosze dziewczyny zeby sprawdziły czy reaguje na imię "Aria"

dziwne to wszystko :mad:

Posted

[quote name='D O R K A']Ta sunia bardzo potrzebuje pomocy. Aktualnie jest pod "opieką" gminy Jastrzębia k. Radomia. Jest przywiązana na łańcuchu a lekarz będący na usługach gminy chce ją uspić tylko dlatego, że jest astkiem:-(

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=80781782&a=80781782

a można jakiś kontakt do Ciebie albo kogoś, kto ew. mógłby pilotować ewentualnych chętnych??
EDIT:
Właśnie chciałam ją wstawić na niebieskie, ale widzę, że andzia69 już to zrobiła :)

Posted

agpol napisał(a):
a można jakiś kontakt do Ciebie albo kogoś, kto ew. mógłby pilotować ewentualnych chętnych??
EDIT:
Właśnie chciałam ją wstawić na niebieskie, ale widzę, że andzia69 już to zrobiła :)

Podaję telefon do mnie 660 516 083 (Dorota)

Posted

jeeeju ale bidulka :-(

cioteczki ja tak intensywnie mysle o tymczasie dla tej suni....boje sie tylko ze moj dominator nie wpusci suni do domu...i.... jeszcze go nie wykastrowałam :shake: a sunia nie wysterylizowana...

ale jak będzie sytuacja podbramkowa, to dajcie mi znać...gorzej jak sie okaze ze Rufus jej nie zaakceptuje, bo wtedy nie mam za bardzo gdzie jej podziać....moze moj TZ by ją ostatecznie przygarnął na kilka dni - w najgorszej sytuacji....ale on ma malutkie mieszkanko - 20 m no i 8-9 godzin go nie ma....

musiałabym mieć kennel

i mam urlop od poniedziałku 23.06 wiec byloby dobrze gdybym ją wzięła wtedy ale z kolei w sobote wyjezdzam nad morze... na tydzien, w domu bym jej nie mogla zostawic a nie wiem jak znosi podróże...ech...duzo tych niewiadomych :-(

edit
no dobrze....TZ sie zgodził....

teraz potrzebuję kennela i pomocy w transporcie...

napisałam do Dorotki zeby sie dowiedziała czy bez problemu mozna odebrać sunię i czy ktos z Radomia przypadkiem nie bedzie jechał w poniedziałek do Warszawy....
no i zeby nikt przypadkowy jej w miedzyczasie nie odebrał :angryy:

Rady mile widziane....jak zgodzic ze sobą psy (jakieś podstawy niby znam ale moze o czyms nie wiem) i o czym powinnam pomyslec, co pominęłam....

aaaa....i jesli ktos ma chwile i wprawe, to prosiłabym o założenie oddzielnego wątku dla suni pliiiiissssss

Posted

kopiuje z katowickiego wątku:
[quote name='maciaszek']46. Kolejny bezsens polskiego prawa. Pies odebrany właścicielowi, który się nad nim znęcał. Przeciwko właścicielowi toczy się sprawa w sądzie, pies trafił do schronu, gdzie miał czekać (nie wiadomo ile...) na ostateczny wyrok. Ale kierowniczka schronu dostała ze Straży Miejskiej pismo ze zgodą na umieszczeni psa w domu tymczasowym. W takim razie PILNIE SZUKAMY DT. Z racji przepełnienia schronu i rasy, jaką pies reprezentuje (a co za tym idzie niechęci do innych psów) psiak siedzi w izolatce - to naprawdę niewielka klatka, gdzie czworonóg nie ma zbyt wiele miejsca na ruch. Pracownicy wyciągają go stamtąd i wypuszczają na wybieg, ale jednak zdecydowaną większość doby spędza sam w małej klatce :(.
W stosunku do ludzi pies jest bardzo przyjaźnie nastawiony. Ma (jeśli dobrze pamiętam) 5 lat.

katowicki wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75461&page=50

wrzuciłam psiaka na niebieskie i szare forum

i Sosnowieckie Schronisko-mix amstaffa sunia
"została przywiązana do ogrodzenia schroniska , cudowna delikatna , jedyna w swoim rodzaju , bardzo potrzebuje kochającego człowieka , spokojna w stosunku do innych psów, ma wzruszające pytające spojrzenie i zero agresji w swoim zachowaniu , ma piękne charakterystyczne czarno białe umaszczenie (oczywiście gładkowłose), jest raczej klasycznej budowy - w kłębie ma ok. 40 cm"
http://sosnowiec.schronisko.net/adopcja14500-0.html

Posted

Jenny to dopisz prosze w tych watkach ze DT jest na czas blizej nie okreslony to moze byc pare tygodni a moze pare miesiecy (wszyscy pamietaja sprawe Abi i jak dlugo ona sie ciagla), a bez wyroku ten biedak nie moze isc do DS :(

Posted

Mamy w schronie nowego asta - 7 miesięcy, przywiązany do płotu w nocy, w kagańcu. Łagodny ale bardzo bardzo żywiołowy. Fotki wkrótce.

Posted

[FONT=Arial]a mi ręce opadły....
znalazłam na lokalnym portalu ogłoszenie treści:
[/FONT]

Oddam za symblicznego grosza 4 cudowne pitbulle mix. Do odbioru za tydzień. Zdjęcia wyśle na e-maila. [email protected]
[FONT=Arial]więc czym prędzej krótki mail [/FONT]
[FONT=Arial]Błagam... uważaj komu oddasz psiaki- na takie ogłoszenia czyhają
zwyrodnialcy którzy "bawią sie" w walki psów.
Nie chcę (choć powinnam ) Cię umoralniać w sprawie rozmnażania psów,w momencie
kiedy schroniska pękają w szwach a psy się z głodu zagryzają, ale
uwierz że bullowate-walczące to nie bajka wyssana z palca ...

miej oczy szeroko otwarte- to nie pies dla każdego... nie chcemy
kolejnych psich lub ludzkich ofiar ;(

my- wolontariusze odmawiamy jakimś 70% chętnych, ponieważ nie spełniają
wymogów gwarantujących dobro psa...
[/FONT]
[FONT=Arial]co dostałam w odpowiedzi???

[/FONT]
Powiem ci, że co do tych psow jestem pewna. Moja suczka pitbulla nie
jest z 100% rasy, i jest łagodna jak owieczka. A teraz małe szczenięta w
dalszym momencie nie styknęły się z tą rasą. Jestem pewna, iż będą
kochanymi pieszczochami. Wszystko będzie zależeć od wychowania. I lepiej
oddać w czyjeś ręce niz od razu do schroniska!
:2gunfire::2gunfire:[FONT=Arial]:2gunfire: nóż mi się w kieszeni otworzył i coraz to częściej widzę że to walka z wiatrakami :flaming:

oczywiście nie omieszkałam odpisać dziewczynie i tym razem jej nawrzucać... pojechałam po całości :mad:
[/FONT]

Posted

4265 - sunia, wiek - około 3 lata, bardzo miła i przyjacielska, żywiołowa i chętna do zabawy, mało szczeka, ufna! jest w schronisku od 09.04.08 r. ,oszczeniła się , ma śliczne 2 szczeniaki- pieski

3791 - suka, amstaff, ciemnobrązowa, małe, białe skarpetki i krawat z białą plamką przy nosie. Znaleziona 30.07.07 na Wzgórzach Piastowskich, u nas od 31.07.07. WYSTERYLIZOWANA

4227 - suka , mieszaniec amstaffa, czarno-biała, trochę nieufna, ale po bliższym poznaniu, miła i sympatyczna, bardzo wesoła, wiek około 4 lata, przywieziona 17.03.08 r. WYSTERYLIZOWANA.

ZIELONOGÓRSKIE SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
ul. Szwajcarska 4
65 - 169, Zielona Góra
tel./fax 068 324 98 98

Posted

U mnie na tymczasie ok. dwu-miesięczna siuśka. Zagryza moje burki:crazyeye:, kotów nie zaczepia, przemila do ludzi. Lekki szkielecik. Odebrana "menelom". BŁAGAM O POMOC W OGŁOSZENIACH! Pilnie szuka domku.

Foty ze schronu i z mojego domu:

Posted

[quote name='Natussiaa']Medor

Fundacja "Medor" Przyjaciele Bezdomnych
Zwierząt
ul.Urocza 9
95-100 Zgierz
kom. 506-761-221
e-mail:
[email protected]l

Kolejny amstaff w naszym azylu. Skutek nadmiernej mody i niekontrolowanego rozmnażania. Ma zaledwie 8 mies. Pomimo, że jest łagodny, nikt do tej pory nie pytał o jego adopcję. Zadzwoniła do nas jego właścicielka, bo ponoć się zgubił. Faktycznie nazywa się Synuś, wszystkie informacje na jego temat się zgadzały, niestety, do dziś właścicielka nie odebrała go. Szukamy teraz najlepszego domu dla Synusia. Strasznie wyje w boksie, był psem blokowo-kanapowym