Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Zadzwoniła dzisiaj do mnie kobieta, która znalazła moje ogłoszenia psów do adopcji, poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu domu dla amstaffki.

Jej właściciele wyjechali za granicę, sunia zamieszkała u ich znajomego teraz i on wyjeżdza i nie ma co z nią zrobić, miała dziś trafić do schroniska na Marmurowej w Łodzi, bo właściciel nie ma już gdzie mieszkać, za kilka dni wyjazd...
Sunia dostała jednak tydzień, tylko tydzień, albo aż tydzień na znalezienie domu, DT, DS czegokolwiek.
W tej chwili przebywa na działce, na działce, na której nikt w tej chwili nie mieszka... Obecny właściciel będzie przyjeżdzał do niej, karmił ja i wyprowadzał, nic więcej zrobić nie może. Suka cały dzień będzie zamknięta w pomieszczeniu, mała, samotna, bezbronna... Co dalej?
Jeśli nic się nie znajdzie ta piękna sunia zamieszka w schroniskowym boksie, w schronisku, w którym amstaffów jest cała masa i nikt jej już nie zauważy...

Maja to piękna, ok 3 letnia sunia, jest wysterylizowana, ma chipa.
Jest kochanym, typowym kanapowym psiakiem, kocha ludzi, uwielbia pieszczoty. Nie lubi zostawać sama. Niestety nie toleruje innych zwierząt, czy to oznacza wyrok, wyrok, którym jest schronisko?
Ta młoda sunia tyle już przeszła, a mimo to uważa człowieka za swojego najlepszego przyjaciela, nie pozwólmy by to się zmieniło, ona nie odnajdzie się w schroniskowym boksie, nie dajmy jej umrzeć.

Kontakt w sprawie adopcji:
605 309 815 lub 507 058 039

Oto Maja:

Posted

[FONT=Arial]schronisko na śląsku...
schron wydaje psy nawet jak ktoś oficjalnie powie że do pseudohodowli /do rozmnażania... pewnie i na walki nie robiło by im problemu.... ważne żeby psów ubywało.............

martwie sie o Nefera :-(

4 lata, amstaff... deprecha- nie wychodzi z budy... jest nieobecny

niewiele mogę o nim powiedzieć- widziałam go raz, ale wsadziłam łape do kojca i miziałam a on mnie lizał i merdał ogonasem :loveu:
od 3 dni nie opuszcza budy :placz:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114252

[/FONT]

Posted

imię: Pręguska
rasa: mieszaniec
miasto: Chorzów

sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

charakter i opis:

Suka sięga wysokością kolan, została już zaszczepiona, zaczipowana i wysterylizowana.
Teraz czeka na nowy dom.

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Chorzowie
Ul. Opolska 36,
41-500 Chorzów
tel./fax: (0-32) 249 84 52
[email protected]

www.chorzow.schronisko.com

Adopcje odbywają w wyznaczonych godzinach:
pon. - pt.: 10.00 - 16.00
w sobotę i niedzielę: 10.00 - 14.00

Posted

na gumtree znalazłam takie ogłoszenie:
"Oddam za darmo sukę rasy amstaff. Suka ma dwa lata .Jest łagodna i lubi się bawić .Wraz z psem oddam też budę.tel.kontaktowy 607659569"

Posted

Pod opieką Urzędu Gminy Góra (80km od Wrocławia) przebywa ok. 1,5-2 letnia sunia amstaffka.

Sunia została znaleziona w pobliskiej wsi.

Jest przyjazna, nawet do dzieci i psów. Po zachowaniu wnioskują że była psem rodzinnym.

Sunia ma podejrzenie zapalenia spojówek jednak nie jest leczona. Nie zostanie także wysterylizowana. Zostanie wydana pierwszej lepszej osobie, która się zgłosi....

Sunia niestety jest uwiązana na łańcuchu bo tylko takie możliwości ma gmina.

Co ważne, sunia ma tatuaż w uchu S 3.
Może ktoś wie w którym schronisku tak się oznacza psy?
A może ktoś ją poznaje jako wolontariusz ze schroniska?

Dla suni potrzebny jest DT i DS by można ją było wysterylizować.

Posted

"Przyprowadzona do schroniska przez policję z podtoruńskiej miejscowości. Tak naprawdę o niej nic nie wiadomo, oprócz tego, że bezpańska. Miła, sympatyczna, jeszcze niesterylizowana. Weterynarz daje jej 7 lat, ale może mieć mniej. Przytulała sie do krat, kiedy do niej mówiłam. I śmiesznie uszka stawiała.

Szuka domu, będzie wystawiona również na stronie adopcyjnej naszego schroniska www.torun.schronisko.net"

Posted

Myślę o zabraniu tej suni z Góry... Niestety w okolicznych wioskach trudnią się mini walkach... Amstaffów z pseudohodowli podobno tam na pęczki...
Wszystkie suki powyciągane...

Tylko kto ją przywiezie? I kto się dołoży 300zł na sterylkę? :loveu:

Posted

doddy napisał(a):
Myślę o zabraniu tej suni z Góry... Niestety w okolicznych wioskach trudnią się mini walkach... Amstaffów z pseudohodowli podobno tam na pęczki...
Wszystkie suki powyciągane...

Tylko kto ją przywiezie? I kto się dołoży 300zł na sterylkę? :loveu:

A dokąd miałaby jechać z tej Góry?? Do Warszawy??

Posted

Dzięki :loveu:
Ale dzięki małemu śledzctwu okazało się, że sunia nazywa się Tigra i jest po sterylce.
Była we Wrocławskim schronisku, gdzie ją wysterylizowano.
Do schroniska była oddana przez ojca właścicielki. Potem trafiła do adopcji.
Nieocenione dziewczyny z Wrocka postaraja się znaleźć dane do kogo trafiła.

Posted

Psiaki z palucha moze ktos je zauwazy i da im dom nic o nich nie wiem znalazlam je tylko na stronie i wklejam :-(

i jeszcze jeden

Posted

pati napisał(a):
Psiaki z palucha moze ktos je zauwazy i da im dom nic o nich nie wiem znalazlam je tylko na stronie i wklejam :-(

ja jeszcze chyba 3 inne bulki widzialam dzisiaj na stronie palucha

Posted

Tengusia napisał(a):
Andzia skoro wrocilas na dogo to zapraszam do watku psiaka z mojego podpisu i do Mirabelki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10439271#post10439271 moze tobie uda sie cos wymyslic :shake:

Tengusia...ja pamiętam i o Mirabelce i o tym biednym aściku z katowic...ale pomysłów na domy brak:placz::placz::placz::placz:

u nas jest do oddania 3-letnia astka, 5-letnia tyż i?:placz::placz::placz::placz:

Posted

Najlepsze jest to, że ja oglądając schroniska i wątki szukam amstaffki lub pitbullki do 2 góra do 3 lat w jakimś badziewiastym schronisku (czyli nie lepsiejszych gdzie nawet nie chcą by zabierać im psy) i nie mogę żadnej znaleźć.
Same starsze sunie siedzą.