Basia1968 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 jak cudownie - Soniu kochana nawet nie wiesz co tutaj się wyprawia. Quote
andzia69 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 teraz pooffuję...Justynie85 potrzebna dla odmiany pomoc w zrobieniu czegokolwiek z tą suńcią:( http://www.dogomania.pl/threads/180466-BEZDOMNA-NA-ULICY-wystraszona-NIEDA-UGO-ZGINIE-POTRZ-DT-WSPARCIE-NA-DT/page3 Quote
Jaaga Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Ale super :multi:. Bardzo dziękuję. Sonia niestety musiała dziś przenieść się do pomieszczenia w ogrodzie, bo z nieudanej adopcji w kiepskim stanie psychicznym wrócił onek Niko :shake:. Quote
holly101 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 No niestety - mój skostniały bank potrzebuje pełnego adresu do przelewu... Będę wdzięczna za przesłanie. GoskaGoska powinna mieć specjalnie powiększaną pojemność*skrzynki pocztowej :) Quote
GoskaGoska Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 jesteście cioteczki wspaniałe dla was wszystkich:B-fly::B-fly::B-fly: Quote
RenW Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [Quote = GoskaGoska; 14199691] jesteście wspaniałe cioteczki dla was wszystkich:B-fly::B-fly::B-fly:[/ QUOTE] No i szefowej wątku laury się należą.:B-fly::B-fly::klacz::Rose::Rose::loveu: Quote
erka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Dziękujemy wszystkim w imieniu Soni.:Rose: Quote
andzia69 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 jak odgrzebę gdzies mój watek z bazarkiem z kalendarzami to może by go ponowić? zostało jeszcze 18 sztuk kalendarzy...gdyby sie udało byłoby ciutkę na podratowanie budzetu... Quote
Jaaga Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Nowe wiadomości odnośnie Soni. Widać, ze przebywała z agresywnym psem, bo nie potrafi się bawić i nawiązywać kontaktów z innymi psami. Puszczona, prowokuje wszystkie psy i próbuje je zdominować. Z Sarą się jej nie udało, mimo że staruszka i prawie o połowę mniejsza, ale przezyła 9 lat w schronie i wie, jak walczyć o swoje. Natomiast Niko od razu poddał sie jej. To ją sprowokowało i rzuciła mu sie do szyi. Nie wiem, jakim cudem przezyła z nią ta młoda, trzecia sunia. Erka powiedziała, żeby spróbowac dać Nika do niej, do towarzystwa. Niestety, nie jestem pewna, czy nie zagryzłaby go, gdyby zostali całkiem sami, więc ta opcja odpada. Sonia jest idealna w stosunku do ludzi, w tym równiez do dzieci. Cały czas przebywała z kotką, która jej sie nie bała i wszystko było w porządku. Natomiast generalnie w stosunku do wszystkich zwierząt próbuje je sprowokowac do ucieczki i wtedy atakuje. jeśli się to nie udaje, to odpuszcza. Ma silny instynkt polowania na drób. Bałam sie, ze sforsuje ogrodzenie i wparuje do sąsiada, bo tak ogłupiała na widok ptactwa. Potrzebny więc bedzie dom bez innych zwierząt lub z psem, który jej nie da się zdominować. Na spacerach miła, kontaktowa, jest bardzo wylewna w stosunku do ludzi. Wczoraj próbowała mi się w domu władować na kolana, niestety nie udało się, bo ważę tylko trochę mniej od niej i zabrakło miejsca :evil_lol:. Nie widać, żeby tęskniła. Ma również apetyt, wiec wszystko jest w porządku. Quote
monika083 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 to super .:) Czyi domek najlepiej bez innych psow i bez ...drobiu :evil_lol: Quote
GoskaGoska Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 no a kota goni? czy z kotami moze byc, bo nie wiem jak to w koncu z nią. Quote
erka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 W domu , jak kotka nie uciekała , to było wszystko ok. Ale na zewnątrz, jak kot uciekał, to goniła. Ale tak to się zachowuje większość psów. Quote
Isiak Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Pewnie przydałoby się jej jakieś podstawowe szkolenie. Quote
Jaaga Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Tak, jak Erka napisała z kotką Milusią była cały czas. Najpierw chciała ją polizać, trochę postraszyć sapaniem, ale Milka sie nie boi, więc odpuściła sobie i ją lekceważyła później. Nie atakuje wszystkiego, co nie ucieka. Kot nie wychodzący, przyzwyczajony do duzych psów mógłby być. Moja Sonia tylko ją ofukała i osyczała i duża Sonia była w takim szoku, że poszła dalej. Szkolenie pewnie przydałoby się, jak prawie każdemu psu na DT, tylko że kosztuje kilkaset złotych. Quote
GoskaGoska Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 no czyli do kotów by się dawała :) i dobrze :) Quote
holly101 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Trzymaj się Soniu - pamiętajcie o bazarku :) Quote
Ajula Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 moje 5 zł z Wafelka możecie przeniesc na tą sunię Quote
GoskaGoska Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Ajula wielkie dzięki :loveu: Quote
erka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Prosimy dalej o wsparcie, bo potrzebne będzie na sterylke Soni.:) Quote
Jaaga Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Soni kupiłam Stronghold na odrobaczenie i pchły. Koszt 40 zł. Rachunek przeslę Erce, jak wezmę od lekarza następnym razem, bo Andrzej oczywiście zapomniał. Potrzebna tez jej będzie obroża przeciwko kleszczom, bo lada moment zacznie sie sezon. Doradźcie coś dobrego, bo znam tylko Kiltix, ale jest bardzo drogi. Kleszczy nie można lekceważyć, rok temu nasza Sara miała babesziozę. Erko wstawisz na wątku Nika rachunek za szczepienie kotki, który Ci przesłałam? Nie potrafię teraz wstawiać linków, więc sama nie dam rady. Pan ma do mnie przysłać książeczkę Soni, czy do Ciebie? Quote
erka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Jutro ma mi przynieść tą książeczkę, to Ci prześle. Quote
divia_gg Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 ZAPRASZAM NA MEGA RóżNOśCIOWY BAZAR NA KIELECKIE PSIAKI. http://www.dogomania.pl/threads/180871-MEGa-bazar-rA-A-noA-ci-na-Kielce-Do-22-03-10-ZAPRASZAM-Otwarte?p=14206787#post14206787 Quote
divia_gg Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 ZAPRASZAM NA MEGA RóżNOśCIOWY BAZAR NA KIELECKIE PSIAKI. http://www.dogomania.pl/threads/180871-MEGa-bazar-rA-A-noA-ci-na-Kielce-Do-22-03-10-ZAPRASZAM-Otwarte?p=14206787#post14206787 Quote
Recommended Posts