Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale super :multi:. Bardzo dziękuję. Sonia niestety musiała dziś przenieść się do pomieszczenia w ogrodzie, bo z nieudanej adopcji w kiepskim stanie psychicznym wrócił onek Niko :shake:.

Posted

No niestety - mój skostniały bank potrzebuje pełnego adresu do przelewu... Będę wdzięczna za przesłanie. GoskaGoska powinna mieć specjalnie powiększaną pojemność*skrzynki pocztowej :)

Posted

[Quote = GoskaGoska; 14199691] jesteście wspaniałe cioteczki dla was wszystkich:B-fly::B-fly::B-fly:[/ QUOTE]

No i szefowej wątku laury się należą.:B-fly::B-fly::klacz::Rose::Rose::loveu:

Posted

Nowe wiadomości odnośnie Soni.
Widać, ze przebywała z agresywnym psem, bo nie potrafi się bawić i nawiązywać kontaktów z innymi psami. Puszczona, prowokuje wszystkie psy i próbuje je zdominować. Z Sarą się jej nie udało, mimo że staruszka i prawie o połowę mniejsza, ale przezyła 9 lat w schronie i wie, jak walczyć o swoje. Natomiast Niko od razu poddał sie jej. To ją sprowokowało i rzuciła mu sie do szyi. Nie wiem, jakim cudem przezyła z nią ta młoda, trzecia sunia.

Erka powiedziała, żeby spróbowac dać Nika do niej, do towarzystwa. Niestety, nie jestem pewna, czy nie zagryzłaby go, gdyby zostali całkiem sami, więc ta opcja odpada.
Sonia jest idealna w stosunku do ludzi, w tym równiez do dzieci. Cały czas przebywała z kotką, która jej sie nie bała i wszystko było w porządku. Natomiast generalnie w stosunku do wszystkich zwierząt próbuje je sprowokowac do ucieczki i wtedy atakuje. jeśli się to nie udaje, to odpuszcza.
Ma silny instynkt polowania na drób. Bałam sie, ze sforsuje ogrodzenie i wparuje do sąsiada, bo tak ogłupiała na widok ptactwa.
Potrzebny więc bedzie dom bez innych zwierząt lub z psem, który jej nie da się zdominować.

Na spacerach miła, kontaktowa, jest bardzo wylewna w stosunku do ludzi. Wczoraj próbowała mi się w domu władować na kolana, niestety nie udało się, bo ważę tylko trochę mniej od niej i zabrakło miejsca :evil_lol:.
Nie widać, żeby tęskniła. Ma również apetyt, wiec wszystko jest w porządku.

Posted

Tak, jak Erka napisała z kotką Milusią była cały czas. Najpierw chciała ją polizać, trochę postraszyć sapaniem, ale Milka sie nie boi, więc odpuściła sobie i ją lekceważyła później. Nie atakuje wszystkiego, co nie ucieka. Kot nie wychodzący, przyzwyczajony do duzych psów mógłby być. Moja Sonia tylko ją ofukała i osyczała i duża Sonia była w takim szoku, że poszła dalej.

Szkolenie pewnie przydałoby się, jak prawie każdemu psu na DT, tylko że kosztuje kilkaset złotych.

Posted

Soni kupiłam Stronghold na odrobaczenie i pchły. Koszt 40 zł. Rachunek przeslę Erce, jak wezmę od lekarza następnym razem, bo Andrzej oczywiście zapomniał.

Potrzebna tez jej będzie obroża przeciwko kleszczom, bo lada moment zacznie sie sezon. Doradźcie coś dobrego, bo znam tylko Kiltix, ale jest bardzo drogi. Kleszczy nie można lekceważyć, rok temu nasza Sara miała babesziozę.

Erko wstawisz na wątku Nika rachunek za szczepienie kotki, który Ci przesłałam? Nie potrafię teraz wstawiać linków, więc sama nie dam rady.

Pan ma do mnie przysłać książeczkę Soni, czy do Ciebie?