Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasne, ze zadzwonię. Te zabiegi z akcji robione są przeważnie w soboty, więc lepiej zaklepac termin.

Dziś chciałabym ją odrobaczyć, a pojutrze zaszczepić, potem po 2 tyg. wysterylizować. Lepiej w tej kolejności, bo po zabiegu na szczepienia trzeba by dłużej czekać.

Dalej wiec upierdliwię proszę o wsparcie dla naszego cielaczka.

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jagga oczywiście pieniązki do rozdysponowania czy na sterylkę czy na inne zabiegi weterynaryjne czy na jedzonko to nieważne, ważne że dla Soni. Ty najlepiej wiesz co i jak jest w danej chwili potrzebne. Dlatego też jeśli Pan Wojciech dokona przelewu to od razu może podaj mi jakieś dane - podam Twoje konto i nie będziemy się bawić w przelewanie kaski z miejsca na miejsce.

Posted

Wolałabym na konto GoskaGoska, zeby wpłaciła mi później całość. Do mnie trafiają wpłaty na psy u mojej mamy i nie chciałabym się w tym wszystkim pogubić.

Posted

Jaaga, Sonia ma niecałe 3 lata na pewno, ten facet to wie, bo chyba przygarnął ja jak była mała. Jeszcze go wypytam dokładnie. Ale może przeszła nosówkę , tak wyglądaja zęby po nosówce, miałysmy młode psy własnie z takim zniszczonym szkliwem na zębach . A to,ze pościerane, to pewnie efekt karmienia koścmi.

Ciesze się, że Sonia okazała sie taka przyjacielska do wszystkich.:)
Dlatego właśnie chciałysmy ja ratowac , jak zobaczyłysmy z andzią69, jaki to przemiły psiak.

Posted

tak ja zbieram a pozniej przelewam całość .
caly czas zbieramy dla suni deklaracje , bo nie wiadomo ile bidula będzie czekać na DS
ale chyba teraz nie uda na się na cito zebrac kasy - a sunia juz u Jaggi więc jednorazowo na tę miesiąc uzupełnie wpłatę ze skarpety Boro czyli 210zl, jak się zaksięguje wszystko to wyślę 300zł.

Posted

Erka, dopytaj sie o ten wiek, bo zęby naprawdę bardzo ma zniszczone. Kłów chyba połowa, z resztą lepiej. Nie wiem, czy młody pies byłby w stanie pościerać aż tak zęby, a nie chciałabym nikogo wprowadzać w błąd z określeniem wieku, żeby potem nie było zwrotu z adopcji.
GoskaGoska, bardzo dziękuję za pieniądze na utrzymanie Soni. Na razie Sonia na przemian je i śpi.

Posted

jesli byla tam w kojcu zamykana to raczej moze miec tak z zebami- bo mogla gryz ten kojec-poza tym zle jedzenia jak pisalam i moze w ogole miec skonnosic do kamienia- a duzo go ma? moze w czasie sterylki zdjác od razu jej kamien?
Moja nawet nie wiem kiedy chyba jak latala z kijem i nie wymierzyła dobrze - to z przodu zęba sobie wyłamała i miała juz uszczerbek - mają 1 rok

Posted

Jaaga napisał(a):
Erka, dopytaj sie o ten wiek, bo zęby naprawdę bardzo ma zniszczone. Kłów chyba połowa, z resztą lepiej. Nie wiem, czy młody pies byłby w stanie pościerać aż tak zęby, a nie chciałabym nikogo wprowadzać w błąd z określeniem wieku, żeby potem nie było zwrotu z adopcji.
GoskaGoska, bardzo dziękuję za pieniądze na utrzymanie Soni. Na razie Sonia na przemian je i śpi.

Jaaga - pan mowił, że brał ją 3 lata temu jak miała chyba 3 miesiace z tego co pamietam...czyli ma max 3,5 roku...a co do zębów...noże gryzła siatkę, kamienie w zabawie...

Posted

No, chyba że na metalowym ogrodzeniu zęby ćwiczyła. Kły nie są ukruszone, tylko idealnie gładko starte, poza tym wszystkie zęby są żółte w brązowe ciapki, ale tradycyjnego kamienia odkładającego się u góry zębów prawie nie ma. Tak młody pies powinien mieć raczej białe zęby, tylko moje stare Sara i Wolf mają żółte.

Posted

U mojego taty w pracy jest suczka z wlasnie rowniotko startymi zebami i nie jest stara. Ma tak rowniotko, ze juz zastanawialam sie po co ktos u weta to robil. Ale wet powiedzial, ze nie ma takich zabiegow podobno i ze od kamieni moglo sie zetrzec. Ale nie ma zoltych, tylko starte..

Posted

Dzwoniłam do pana od Soni. Ona jeszcze nie ma skończonych 3 lat, bo facet ja ma od szczeniaka.
On tez nie wie dlaczego takie zęby. Ja myślę, że ona musiała przechorowac jakos łagodnie nosówkę,że facet nawet nie wiedział, a odbiło sie to na zębach.

I wiem dlaczego ona tak ładnie zachowuje sie w domu, bo ona mieszkała w dyżurce tego faceta , jak on tam pracował i spała na fotelu. Dopiero od 2 mies. , jak zlikwidowali firmę , to była na zewnatrz w budzie i to jakiejś prowizorycznej, akurat w te największe mrozy.

Posted

Kochane. wyślijcie mi dane do przelewu na Sońkę na pm - zaraz wpłacę te brakujące 210zł. Nie mogłam spać dziś bo o niej myślałam. Mój TZ ma jutro urodziny, w prezencie dostanie pomoc dla Soni :)

Posted

holly101 napisał(a):
Kochane. wyślijcie mi dane do przelewu na Sońkę na pm - zaraz wpłacę te brakujące 210zł. Nie mogłam spać dziś bo o niej myślałam. Mój TZ ma jutro urodziny, w prezencie dostanie pomoc dla Soni :)

Cudna Ciotka!!! :loveu::sweetCyb:Oby tak wszyscy pojmowali sprawę.:klacz:

Posted

holly101 napisał(a):

holly droga ,numer konta w pierwszym poscie-Gosia zbiera:)