Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A nie mogłabys podłożyc jej pod tym blokiem choćby kartonów, żeby ją izolowały od zimnej ziemii? Ideałem byłby styropian, a na nim jakas smata może. Tyle, że szmatę trzebaby zmieniać, jeśłi będzie padało:-(

Posted

Kierowca próbował, nie potrafi...

ja spróbowałabym z sedalinem,ale co ja mam z nią zrobić :( nie mogę wziąć do siebie,moje psy jej nie znoszą,w dodatku teraz siostra przyjeżdża z dziećmi :(

W Schronisku całkowicie zdziczeje...ja czuje,że to domowy psiak i potrzebuje tylko paru dni,by zaufać...

Posted

monika083 napisał(a):
moze ona komus zginela?

Bardzo bym chciała,ale pewnie nie...przeszukiwałam stronki zaginionych psów :(

Nie mogę dac tam nawet kartonu,bo jest awantura :(

Ona podchodzi pod ruchliwą ulice,ale na razie nie wychodzi na nią,biegnie wzdłuż,jakby czegoś szukała...:(

Guest Elżbieta481
Posted

A nie lepiej-mimo wszystko,bo wiemy wszyscy co to schronisko-aby ją ludzie ze schronu odłowili?
Co można innego zrobić-zanim wpadnie pod samochód?I jak znam życie to pewnie jest już zaciążona.
Justynko-dzwoniłaś do schroniska?
A czego szuka?Pewnie tego xxxxxxsyna co ją wywalił z samochodu pewnie:mad:
E/W

Posted

waldi481 napisał(a):
A nie lepiej-mimo wszystko,bo wiemy wszyscy co to schronisko-aby ją ludzie ze schronu odłowili?
Co można innego zrobić-zanim wpadnie pod samochód?I jak znam życie to pewnie jest już zaciążona.
Justynko-dzwoniłaś do schroniska?
A czego szuka?Pewnie tego xxxxxxsyna co ją wywalił z samochodu pewnie:mad:
E/W

Schronisko wie, kierowca próbował tyle razy, ja wole ,żeby odpuścił,bo jej nie da sie złapać bez środka uspokajającego,a tylko bardziej sie boi.Gonienie jej nie ma sensu.

Nawet jeśli sie złapie sie na sedalin,to w Schronisku dozna szoku :( nie otworzy sie na ludzi w Schronisku...Jeśli chciałoby sie jej dać szanse,to tylko DT,czy hotelik,nawet kojec...

Guest Elżbieta481
Posted

Nie wiem czy masz rację.Schronisko ma sprzęt potrzebnn do odłowienia.Odstrzał z Palmera?To też powinien fachowiec.Może wet ma w okolicy możliwość odstrzału?
Nie otworzy się w schronie-ale jak ją samochód przejedzie to też się nie otworzy.
Sama nie dasz rady.E/W

Posted

waldi481 napisał(a):
Nie wiem czy masz rację.Schronisko ma sprzęt potrzebnn do odłowienia.Odstrzał z Palmera?To też powinien fachowiec.Może wet ma w okolicy możliwość odstrzału?
Nie otworzy się w schronie-ale jak ją samochód przejedzie to też się nie otworzy.
Sama nie dasz rady.E/W

Nie ma takiego weta, który ma uprawnienia,a Palmer nie może strzelać w pobliżu bloków...

od 2 lat przy średnicówce biega sunia, jest dzika, Schronisko prosiło o pomoc i nie było zgody,nie pamiętam teraz dokładnie,ale odstrzał mógł być bodajże 1500 m od zabudowań(jakos tak)

Posted

Jasza napisał(a):
Kurcze, zaraz mi się przypomina, że Misia juz u mnie, że już złapana...
Życzę, żeby tej suni też się udało.

Mnie sie wydaje,że ta sunia jest taka sama w zachowaniu jak Misia...wystarczy jej dać czas i zaufa...

Kochani Justyna ze Schroniska załatwiła płatny DT :) 300 zł mies :)

Jak ja sie ciesze :) DT pozwoli jej dojść do siebie...Bardzo prosze o deklaracje:oops::oops::oops:

mamy mało czasu, mój tata kłóci sie z babką,która mówiła o otruciu,nie spodziewałabym sie nawet, że tak jej zacznie bronić...Ona ma chyba gorączke :(

Posted

Nie wiem co moge poradzić, nie mam doświadczenia w łapaniu psow. A to teraz najwazniejsze, zlapac ja, aby była bezpieczna. Kasa i deklaracje to poźniejsza sprawa.
Bede rozsyłac wątek.

Posted

bela51 napisał(a):
Nie wiem co moge poradzić, nie mam doświadczenia w łapaniu psow. A to teraz najwazniejsze, zlapac ja, aby była bezpieczna. Kasa i deklaracje to poźniejsza sprawa.
Bede rozsyłac wątek.

Ok 21 00 dostane od Justyny sedalin w żelu,jutro samego rana podam w kurczaku...poluje na nią teraz,bo chce jej dać kurczaka (chce zobaczyć,czy go lubi)...

Niestety bez deklaracji nie będzie DT :( ta Pani ma mnóstwo psów i kotów, bierze na dt psy ze schroniska,ale nie może sobie pozwolić na następnego :(

Bardzo prosze choć po 5 zł mies. :(