Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kapsel będzie po operacji - dobrze byłoby, gdyby trafił do warunków domowych. Tyle, że u DIF są schody - trzeba psa znosić i wnosić, bo wysyłanie go do kojca zewnętrznego chyba nie chodzi w grę?
Jeśli nie znajdzie się inna opcja, to pojedzie do DIF. Czy dobrze zrozumiałam, ze ma tam być w kennelu?
Mam nadzieję, że w tym czasie rozkręcicie mocno akcje szukania DS, bo powrót do warunków schroniskowych po miesiącu pobytu w domu, będzie dla niego traumatyczny.
Czekam na szczegóły i nr konta, na które mam przelać pieniądze.

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
Kapsel będzie po operacji - dobrze byłoby, gdyby trafił do warunków domowych. Tyle, że u DIF są schody - trzeba psa znosić i wnosić, bo wysyłanie go do kojca zewnętrznego chyba nie chodzi w grę?
Jeśli nie znajdzie się inna opcja, to pojedzie do DIF. Czy dobrze zrozumiałam, ze ma tam być w kennelu?
Mam nadzieję, że w tym czasie rozkręcicie mocno akcje szukania DS, bo powrót do warunków schroniskowych po miesiącu pobytu w domu, będzie dla niego traumatyczny.

po operacji lekarz zapewne zaleci zeby byl w klatce, bo on bardzo ruchliwy jest mino wieku i schorzeń;)

kojec zewnetrzny odpada, takowych DIF chyba zreszta jeszcze nie posiada

jesli chodzi o cene,postaram sie cos specjlanie dla kapsla wynegocjowac

akcja szukania domu nastąpi zaraz po operacji ( żeby nie zapeszać...);)

jesli kapsel bedzie musial wrócic do schronu, nie bedzie to dla niego trauma wieksza , niz mialby stracic warunki domowe na rzecz pobytu np w kojcach.

nasze schronisko dzieki opiece wolontariuszy naprawde nie odbiega wiele od niektórych dt, w których jest po kilkanscie psów (bo sa chyba takie???) stajemy na głowie, zeby nie przypominalo to zwyklego, zaniedbanego schroniska. ładujemy w to pieniądze, czas i SERCE!!!!:)
oczywiscie mam nadzieje, ze znajdzie sie szybciutko ds, lub znajdziemy srodki na dluzszy pobyt kapsla w dt - w warunkach domowych.

czy znacie jakis dt, który oferuje warunki domowe za niższą cene?

Posted

Emigrantka napisał(a):

Ale 15 za dzien PLUS karma za tak malego psa?:crazyeye:
Zeby nei bylo sytuacji ze po 1 miesiacu pies wyladuje spowrotem w schronie bo.... to darmowe wyrzucanie pieniedzy - nie moich ale.....troche mi to nie odpowiedzialnie wyglada....I nie fair w stosunku do psa.

Emi, jw :)

;)

Posted

malibo57 napisał(a):

Kochani!

Oferuję hotelik domowy, czyli pies mieszka w domu, uczestnicząc w życiu naszej rodziny.
Uważam, że Kapsel po operacji jak najbardziej powinien zostac umieszczony w klatce kenelowej dla własnego bezpieczeństwa. Przynajmniej przez kilka dni.... Na czas rekonwalescencji byłby umieszczony w pokoju na dole, żeby wyeliminować znoszenie i wnoszenie psiaka na górę. Jak już dojdzie do siebie psychicznie i fizycznie będzie mógł zamieszkać w pokoiku hotelowym na górze.
Oczywiście pomogę w miarę możliwości w poszukiwaniu DS dla Kapselka.

Posted

O, witamy! Słyszałam wiele dobrego o Twoim DT/hoteliku, DIF:)
A na pytanie danal odpowiem - tak, słyszałam, widziałam i mam - przeciętna cena to 300plus karma nawet za dużego psa.
Mówimy o DT domowym, czyli pies jest domownikiem.

Posted

malibo57 napisał(a):

A na pytanie danal odpowiem - tak, słyszałam, widziałam i mam - przeciętna cena to 300plus karma nawet za dużego psa.
Mówimy o DT domowym, czyli pies jest domownikiem.

mali, podziel sie , jesli możesz. nie zamierzam sama decydowac dokąd pojedzie Kapsel

DIF jako prowadząca działalność - nie obrazi się, jesli bedziemy rozwazac inna opcję. DIF, prawda?

Posted

danal1983 napisał(a):
mali, podziel sie , jesli możesz. nie zamierzam sama decydowac dokąd pojedzie Kapsel

DIF jako prowadząca działalność - nie obrazi się, jesli bedziemy rozwazac inna opcję. DIF, prawda?

Ojejku, oczywiście, że się nie obrażę, no coś ty...
Na dogo liczy się przede wszystkim PIES i jego dobro! To jest priorytet!!
Jeśli znajdziecie inna opcję dla Kapselka to ja będę Was w tym wspierać!!

Posted

DIF napisał(a):
Ojejku, oczywiście, że się nie obrażę, no coś ty...
Na dogo liczy się przede wszystkim PIES i jego dobro! To jest priorytet!!
Jeśli znajdziecie inna opcję dla Kapselka to ja będę Was w tym wspierać!!

pojutrze operacja, jak najszybciej trzeba zdecydowac, zaklepac dt

Posted

salibinka napisał(a):
Dana, czy ten gmach to jest ul. Rakowicka? Tak znalazłam i tam jutro rano zostawię rzeczy :) - dary aukcyjne od PaulinaB oraz Foksia i Dżekuś ( i kilka ode mnie). Wpłaciłam również przed chwilą 30zł dla Moodusia ze sprzedaży noża do cięcia kafelków podarowanego przez Foksia ze wskazaniem na dowolnego psa w potrzebie - myślę, że Moodiemu się przydadzą. Jutro też wpłacę moją wcześniejszą deklarację 10zł.
Dziękuję Alu za zaproszenie na wątek, trzymaj się Moodi - Kapslu, a ja trzymam kciuki za czwartek i powodzenie operacji.

To ja Tobie Aniu bardzo dziękuję że odwiedziłaś Moodiego obdarowywując go prezentami:smile:
Moody trzymam kciuki za operację i szybki powrót do zdrowia:thumbs:

Posted

ala napisał(a):
To ja Tobie Aniu bardzo dziękuję że odwiedziałaś Moodiego obdarowywując go prezentami:smile:
Moody trzymam kciuki za operację i szybki powrót do zdrowia:thumbs:

my bardzo dziekujemy za przekazane dary. w pt wystawie je na mega bazarku, razem z rzeczami, ktore zostaly z poiprzedniego bazraku oraz wieloma innymi:)

Posted

Dostałam wiadomość w nocy ( danka4u1). Bardzo chciałabym pomóc. Właśnie usiłuję się dodzwonić do krakowa do pani która ma serducho ogromne i doświadczenie też. I zapewniła by mu jako jedynemu warunki u niej w domu. Może zdążę. Narazie nie odbiera, że też ci ludzie tyle śpią!!??!! Wracam jak tylko sie dodzwonię.

Posted

danal1983 napisał(a):

Nie mogę sie podzielić, tzn, moje psy nie moga sie podzielić. Ale zapewniam Cię, że to żadne halo - DT sa, albo gratisowe, czyli za koszty karmy i weta, albo przecietnie kosztuja 10/dobę. Nie słyszałam o droższych. Co innego hotele, rzecz jasna.

Posted

dodzwoniłam się póżno do tej mojej krakowskiej nadziei. pech zaczęła pracować, i nie da rady . ale dwie inne poszukuja dalej. HoTELIKI W Krakowie mam mogę sprawdzić, zasady takie jak w Mielcu i LWÓWKU, ALE STANDARD TRZEBA SPRAWDZIĆ. jest tez mozliwość w hoteliku przy klinice w OBORNIKACH Sląskich.specjalna cena dla nas. szukam dalej.

najbardziej marzę o pani Joasi w MIELCU ale pełno. Kiedy on ewentualnie miałby jechać.? jakby sie coś wybłagało to super bo i transport by sie znalazł.

Posted

Dzięki Tereso za pomoc i zaangażowanie.Niech to nasze biedactwo napiętnowane kapslem ma jak najlepiej.Oczywiście też sądzę,że 450 zł +karma może nas przerosnąć.
Gdybym mogła podpowiedzieć,to znana mi jest z wątku "staruszka przygniecionego głazem"-nie pamiętam imienia psa-Klaudus,mieszkająca w Pszczynie.Bardzo ujęło mnie traktowanie i zaangażowanie uczuciowe tej osoby i troska,jaką otacza zwierzęta,ale nie mam żadnych namiarów na tę osobę.
Może Wy coś wiecie na ten temat?

Posted

cały dzien pozxa domem...

jutro kapslo ma operacje. o godz 11 jestesmy umowieni z drem Grzebinogą. po operacji, w zależności, co doradzi wet, albo zabiorę Go do siebie, gdzie bedzie mial towarzystwo dwoch psów i kota albo zostanie w kantorku w schronicku, gdzie nie bedzie mial zadnego towarzystwa i tez od godz 16 do 8 rano nastepnego dnia zadnej opieki.

weterynarz jest przeciwny by wozic go w daleką trase