malibo57 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Kapsel będzie po operacji - dobrze byłoby, gdyby trafił do warunków domowych. Tyle, że u DIF są schody - trzeba psa znosić i wnosić, bo wysyłanie go do kojca zewnętrznego chyba nie chodzi w grę? Jeśli nie znajdzie się inna opcja, to pojedzie do DIF. Czy dobrze zrozumiałam, ze ma tam być w kennelu? Mam nadzieję, że w tym czasie rozkręcicie mocno akcje szukania DS, bo powrót do warunków schroniskowych po miesiącu pobytu w domu, będzie dla niego traumatyczny. Czekam na szczegóły i nr konta, na które mam przelać pieniądze. Quote
danal1983 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 malibo57 napisał(a):Kapsel będzie po operacji - dobrze byłoby, gdyby trafił do warunków domowych. Tyle, że u DIF są schody - trzeba psa znosić i wnosić, bo wysyłanie go do kojca zewnętrznego chyba nie chodzi w grę? Jeśli nie znajdzie się inna opcja, to pojedzie do DIF. Czy dobrze zrozumiałam, ze ma tam być w kennelu? Mam nadzieję, że w tym czasie rozkręcicie mocno akcje szukania DS, bo powrót do warunków schroniskowych po miesiącu pobytu w domu, będzie dla niego traumatyczny. Czekam na szczegóły i nr konta, na które mam przelać pieniądze. po operacji lekarz zapewne zaleci zeby byl w klatce, bo on bardzo ruchliwy jest mino wieku i schorzeń;) kojec zewnetrzny odpada, takowych DIF chyba zreszta jeszcze nie posiada jesli chodzi o cene,postaram sie cos specjlanie dla kapsla wynegocjowac akcja szukania domu nastąpi zaraz po operacji ( żeby nie zapeszać...);) jesli kapsel bedzie musial wrócic do schronu, nie bedzie to dla niego trauma wieksza , niz mialby stracic warunki domowe na rzecz pobytu np w kojcach. nasze schronisko dzieki opiece wolontariuszy naprawde nie odbiega wiele od niektórych dt, w których jest po kilkanscie psów (bo sa chyba takie???) stajemy na głowie, zeby nie przypominalo to zwyklego, zaniedbanego schroniska. ładujemy w to pieniądze, czas i SERCE!!!!:) oczywiscie mam nadzieje, ze znajdzie sie szybciutko ds, lub znajdziemy srodki na dluzszy pobyt kapsla w dt - w warunkach domowych. czy znacie jakis dt, który oferuje warunki domowe za niższą cene? Quote
danal1983 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Emigrantka napisał(a): Ale 15 za dzien PLUS karma za tak malego psa?:crazyeye: Zeby nei bylo sytuacji ze po 1 miesiacu pies wyladuje spowrotem w schronie bo.... to darmowe wyrzucanie pieniedzy - nie moich ale.....troche mi to nie odpowiedzialnie wyglada....I nie fair w stosunku do psa. Emi, jw :) ;) Quote
Hotel KADIF Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 malibo57 napisał(a):Kapsel będzie po operacji - dobrze byłoby, gdyby trafił do warunków domowych. Tyle, że u DIF są schody - trzeba psa znosić i wnosić, bo wysyłanie go do kojca zewnętrznego chyba nie chodzi w grę? Jeśli nie znajdzie się inna opcja, to pojedzie do DIF. Czy dobrze zrozumiałam, ze ma tam być w kennelu? Mam nadzieję, że w tym czasie rozkręcicie mocno akcje szukania DS, bo powrót do warunków schroniskowych po miesiącu pobytu w domu, będzie dla niego traumatyczny. Czekam na szczegóły i nr konta, na które mam przelać pieniądze. Kochani! Oferuję hotelik domowy, czyli pies mieszka w domu, uczestnicząc w życiu naszej rodziny. Uważam, że Kapsel po operacji jak najbardziej powinien zostac umieszczony w klatce kenelowej dla własnego bezpieczeństwa. Przynajmniej przez kilka dni.... Na czas rekonwalescencji byłby umieszczony w pokoju na dole, żeby wyeliminować znoszenie i wnoszenie psiaka na górę. Jak już dojdzie do siebie psychicznie i fizycznie będzie mógł zamieszkać w pokoiku hotelowym na górze. Oczywiście pomogę w miarę możliwości w poszukiwaniu DS dla Kapselka. Quote
malibo57 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 O, witamy! Słyszałam wiele dobrego o Twoim DT/hoteliku, DIF:) A na pytanie danal odpowiem - tak, słyszałam, widziałam i mam - przeciętna cena to 300plus karma nawet za dużego psa. Mówimy o DT domowym, czyli pies jest domownikiem. Quote
danal1983 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 malibo57 napisał(a): A na pytanie danal odpowiem - tak, słyszałam, widziałam i mam - przeciętna cena to 300plus karma nawet za dużego psa. Mówimy o DT domowym, czyli pies jest domownikiem. mali, podziel sie , jesli możesz. nie zamierzam sama decydowac dokąd pojedzie Kapsel DIF jako prowadząca działalność - nie obrazi się, jesli bedziemy rozwazac inna opcję. DIF, prawda? Quote
danal1983 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Na razie zaznaczam :) widzicie w podpisie fiorsteinbock? mamy dwa Kapsle...dwóch Kapsli?;0 Quote
Hotel KADIF Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 danal1983 napisał(a):mali, podziel sie , jesli możesz. nie zamierzam sama decydowac dokąd pojedzie Kapsel DIF jako prowadząca działalność - nie obrazi się, jesli bedziemy rozwazac inna opcję. DIF, prawda? Ojejku, oczywiście, że się nie obrażę, no coś ty... Na dogo liczy się przede wszystkim PIES i jego dobro! To jest priorytet!! Jeśli znajdziecie inna opcję dla Kapselka to ja będę Was w tym wspierać!! Quote
danal1983 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 DIF napisał(a):Ojejku, oczywiście, że się nie obrażę, no coś ty... Na dogo liczy się przede wszystkim PIES i jego dobro! To jest priorytet!! Jeśli znajdziecie inna opcję dla Kapselka to ja będę Was w tym wspierać!! pojutrze operacja, jak najszybciej trzeba zdecydowac, zaklepac dt Quote
ala Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 salibinka napisał(a):Dana, czy ten gmach to jest ul. Rakowicka? Tak znalazłam i tam jutro rano zostawię rzeczy :) - dary aukcyjne od PaulinaB oraz Foksia i Dżekuś ( i kilka ode mnie). Wpłaciłam również przed chwilą 30zł dla Moodusia ze sprzedaży noża do cięcia kafelków podarowanego przez Foksia ze wskazaniem na dowolnego psa w potrzebie - myślę, że Moodiemu się przydadzą. Jutro też wpłacę moją wcześniejszą deklarację 10zł. Dziękuję Alu za zaproszenie na wątek, trzymaj się Moodi - Kapslu, a ja trzymam kciuki za czwartek i powodzenie operacji. To ja Tobie Aniu bardzo dziękuję że odwiedziłaś Moodiego obdarowywując go prezentami:smile: Moody trzymam kciuki za operację i szybki powrót do zdrowia:thumbs: Quote
danal1983 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 ala napisał(a):To ja Tobie Aniu bardzo dziękuję że odwiedziałaś Moodiego obdarowywując go prezentami:smile: Moody trzymam kciuki za operację i szybki powrót do zdrowia:thumbs: my bardzo dziekujemy za przekazane dary. w pt wystawie je na mega bazarku, razem z rzeczami, ktore zostaly z poiprzedniego bazraku oraz wieloma innymi:) Quote
Mantis Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Bannerek z nowym imieniem dla chłopaka :) Kapselku, trzymam kciuki. Quote
fiorsteinbock Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 poczestuje sie bannerkiem, warto miec dwoch KAPSELKOW w podpisie :) Quote
TERESA BORCZ Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Dostałam wiadomość w nocy ( danka4u1). Bardzo chciałabym pomóc. Właśnie usiłuję się dodzwonić do krakowa do pani która ma serducho ogromne i doświadczenie też. I zapewniła by mu jako jedynemu warunki u niej w domu. Może zdążę. Narazie nie odbiera, że też ci ludzie tyle śpią!!??!! Wracam jak tylko sie dodzwonię. Quote
Monika z Katowic Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Wysłałam Moodemu-Kapselkowi 30 zł na oprecję. Mocno trzymam kciuki za jej powodzenie! Quote
Piromanka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Szukamy domowego tymczasu, nie hotelu tak? Quote
malibo57 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 danal1983 napisał(a):mali, podziel sie , jesli możesz. nie zamierzam sama decydowac dokąd pojedzie Kapsel DIF jako prowadząca działalność - nie obrazi się, jesli bedziemy rozwazac inna opcję. DIF, prawda? Nie mogę sie podzielić, tzn, moje psy nie moga sie podzielić. Ale zapewniam Cię, że to żadne halo - DT sa, albo gratisowe, czyli za koszty karmy i weta, albo przecietnie kosztuja 10/dobę. Nie słyszałam o droższych. Co innego hotele, rzecz jasna. Quote
Emigrantka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Hotele tez widze caly czas na Dogo za 300-350 miesiecznie dla duzych psow (z karma wliczona) - niestety pelne:( Quote
TERESA BORCZ Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 dodzwoniłam się póżno do tej mojej krakowskiej nadziei. pech zaczęła pracować, i nie da rady . ale dwie inne poszukuja dalej. HoTELIKI W Krakowie mam mogę sprawdzić, zasady takie jak w Mielcu i LWÓWKU, ALE STANDARD TRZEBA SPRAWDZIĆ. jest tez mozliwość w hoteliku przy klinice w OBORNIKACH Sląskich.specjalna cena dla nas. szukam dalej. najbardziej marzę o pani Joasi w MIELCU ale pełno. Kiedy on ewentualnie miałby jechać.? jakby sie coś wybłagało to super bo i transport by sie znalazł. Quote
danka4u1 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Dzięki Tereso za pomoc i zaangażowanie.Niech to nasze biedactwo napiętnowane kapslem ma jak najlepiej.Oczywiście też sądzę,że 450 zł +karma może nas przerosnąć. Gdybym mogła podpowiedzieć,to znana mi jest z wątku "staruszka przygniecionego głazem"-nie pamiętam imienia psa-Klaudus,mieszkająca w Pszczynie.Bardzo ujęło mnie traktowanie i zaangażowanie uczuciowe tej osoby i troska,jaką otacza zwierzęta,ale nie mam żadnych namiarów na tę osobę. Może Wy coś wiecie na ten temat? Quote
matahari81 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 jutro czwartek wiec trzymam mocno kciuki za kapselka Quote
danka4u1 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Ja też jutro leniuchuję,bo kciuki przeznaczam do jednego zajęcia:TRZYMAĆ ZA KAPSELKA! Quote
danal1983 Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 cały dzien pozxa domem... jutro kapslo ma operacje. o godz 11 jestesmy umowieni z drem Grzebinogą. po operacji, w zależności, co doradzi wet, albo zabiorę Go do siebie, gdzie bedzie mial towarzystwo dwoch psów i kota albo zostanie w kantorku w schronicku, gdzie nie bedzie mial zadnego towarzystwa i tez od godz 16 do 8 rano nastepnego dnia zadnej opieki. weterynarz jest przeciwny by wozic go w daleką trase Quote
danal1983 Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 fiorsteinbock napisał(a):poczestuje sie bannerkiem, warto miec dwoch KAPSELKOW w podpisie :) a na zdrowie;) Quote
Recommended Posts