Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):

najbardziej marzę o pani Joasi w MIELCU ale pełno. Kiedy on ewentualnie miałby jechać.? jakby sie coś wybłagało to super bo i transport by sie znalazł.

weekend mam prawie cały wolny wiec moglabnym zadbac o niego, u mnie czy w schroniskowym kantorku. od pon znowu calymi dniami mnie nie bedzie wiec w nd powinnam Go odesłać

Posted

malibo57 napisał(a):
Nie mogę sie podzielić, tzn, moje psy nie moga sie podzielić. Ale zapewniam Cię, że to żadne halo - DT sa, albo gratisowe, czyli za koszty karmy i weta, albo przecietnie kosztuja 10/dobę. Nie słyszałam o droższych. Co innego hotele, rzecz jasna.

ale te do których dotarłam maja full albo sa za daleko. DIF z tego , co pisala, bedzie prowadzic dt w ramach dzialanosci gosp , wiec chyba mozna nazwac jej dt hotelem:)

Posted

Emigrantka napisał(a):
Hotele tez widze caly czas na Dogo za 300-350 miesiecznie dla duzych psow (z karma wliczona) - niestety pelne:(

właśnie, pełne:( i nie wiem, czy ktos mając pod opieka kilka/kilkanaście psów mogłby troszczyc sie o psa po operacji??

Posted

matahari81 napisał(a):
jutro czwartek wiec trzymam mocno kciuki za kapselka

danka4u1 napisał(a):
Ja też jutro leniuchuję,bo kciuki przeznaczam do jednego zajęcia:TRZYMAĆ ZA KAPSELKA!

dzieki, trzymajcie mocno od 11:)

żołądek, przepuklina , ząb i kastracja.....

Posted

danal1983 napisał(a):
cały dzien pozxa domem...

jutro kapslo ma operacje. o godz 11 jestesmy umowieni z drem Grzebinogą. po operacji, w zależności, co doradzi wet, albo zabiorę Go do siebie, gdzie bedzie mial towarzystwo dwoch psów i kota albo zostanie w kantorku w schronicku, gdzie nie bedzie mial zadnego towarzystwa i tez od godz 16 do 8 rano nastepnego dnia zadnej opieki.

weterynarz jest przeciwny by wozic go w daleką trase

Nie wiem czy po operacji powinien tak długo sam przebywać?Jeżeli masz możliwość oddzielenia go od psów to byłoby lepiej gdyby najtrudniejszy okres po operacji spędził w domu.

Posted

ala napisał(a):
Nie wiem czy po operacji powinien tak długo sam przebywać?Jeżeli masz możliwość oddzielenia go od psów to byłoby lepiej gdyby najtrudniejszy okres po operacji spędził w domu.

tez tak myśle i takie mam plany ale zapytam weta. wlasciwie drzwi do pokoju moge zamykac podczas moej niebecnosci zeby inne czworonogi /trójłapy go nie niepokoiły:)

Posted

danal, czy dobrze rozumiem? cztery zabiegi w czasie jednej operacji? jutro też kastracja?
o matko, toż bardzo mocno trzeba kciuki trzymać!
to chyba będziesz w tym kantorku razem z nim nocować.przede wszystkim musi być w kojcu.
trzymajcie się!

Posted

ala napisał(a):
Też masz trójłapki:smile::smile::smile:

dwa czworonogi i jedna trójłapke - kicię:) na 37mkw;)

kota nie widac ale jak te dwa zbóje zaczna harcować, to trzeba ściany trzymać...;)

Posted

malibo57 napisał(a):
Danal, a jaki dystans wet dopuszcza? Dla Kapselka? Jaki jest za długi? Podpytasz?

jutro bede wiedziala wszystko. dla nich tez wazne, by mial dobrego weta gdzies pod nosem w razie czego

Posted

docha napisał(a):
danal, czy dobrze rozumiem? cztery zabiegi w czasie jednej operacji? jutro też kastracja?
o matko, toż bardzo mocno trzeba kciuki trzymać!
to chyba będziesz w tym kantorku razem z nim nocować.przede wszystkim musi być w kojcu.
trzymajcie się!

tak kastracja przy okazji

raczej on ze mna bedzie nocowac w moim pokoiku ale w klateczce wielkosci prawie mojego pokoiku;/

Posted

to tak mały pokoik, czy tak wielka klatka ?;) pierwszy wariant jest lepszy dla niego.:lol:
Na poważnie, po takich jednorazowych operacjach nie może mieć ruchu. to tak jak by został w lecznicy.
Na pewno dasz radę. będę myślami z Wami.

Posted

docha napisał(a):

Myślami na pewno będę,ale czy dałabym radę-wątpię.Jestem pełna podziwu dla Ciebie danal1983 i dla Was wszystkich,dziewczyny.

Posted

docha napisał(a):
to tak mały pokoik, czy tak wielka klatka ?;) pierwszy wariant jest lepszy dla niego.:lol:
Na poważnie, po takich jednorazowych operacjach nie może mieć ruchu. to tak jak by został w lecznicy.

najlepiej byloby gdyby mogl zostac w klateczce kilka dni w lecznicy ale niestety nie ma takiej mozliwosci w miescie powiatowym;/

Posted

danka4u1 napisał(a):
Myślami na pewno będę,ale czy dałabym radę-wątpię.Jestem pełna podziwu dla Ciebie danal1983 i dla Was wszystkich,dziewczyny.

Danuś ja jeszcze rok temu mdlalam na widok strzykawki a teraz na prawo i lewo rozdaje zastrzyki:) jak trzeba to trzeba, Ty też przeciez dajesz rade:)

Posted

Kapselku mocno za Ciebie trzymamy:-)

Danal jeśli możesz zostawić Kapselka u Siebie do niedzieli to wielkie dzięki i byłoby tak najlepiej:-)

Pomyślimy jeszcze o DT/hoteliku, jak mówicie że teraz trudno o DT domowy to może jednak, na jakiś czas do hoteliku DIF ?
Macie Kochane Cioteczki doświadczenie to ja tylko z wami się zgodzę;-) ;-)

i czekamy na informację jak już będzie po operacji i jak Kapsel się czuje:-)

Posted

danal1983 napisał(a):
Danuś ja jeszcze rok temu mdlalam na widok strzykawki a teraz na prawo i lewo rozdaje zastrzyki:) jak trzeba to trzeba, Ty też przeciez dajesz rade:)

Zastrzyki to jedno i tak szybko nie mdleję,albo wcale.Najgorsze jest cierpienie zwierzaka.