danal1983 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 KAPSEL Został znaleziony przez pracownice schroniska w jego pobliżu. Leżał na śniegu, zmarznięty, smutny, wydawało się, że jego stan jest poważny, więc pojechał prosto do lecznicy. Na miejscu okazało się, że 1. ma w żołądku kapsel... 2. ma stare złamanie łapy 3. ma źle zrosniętą miednicę 4. ma zgniecione kregi szyjne 5. ma przepuklinę Pomijając to wszystko, ma ogromna wole życia... Kapsel ma ok 11 lat [SIZE=2]Musimy mu pomóc Potrzebne są pieniądze na operacje żołądka oraz przepukliny- to w pierwszej kolejności I dom tymczasowy, żeby spokojnie mógł dochodzić do siebie. W schronisku nie ma odpowiedniego miejsca a poza tym jest przepełnione... Obecnie pies przebywa w kantorku pracowniczym , ale oczywiste jest, że nie może tam dłużej zostać Błagam pomóżcie znaleźć dt, zebrać środki... DZIEKI WAM MAMY ŚRODKI NA POKRYCIE KOSZTÓW OPERACJI. MYSLE, ŻE ZA KASTRACJE NIE POLICZĄ NAS WIELE, JESLI W OGÓLE. WPŁAT Z DOGO JEST 620 ZŁ BARDZO BARDZO WAM DZIEKUJEMY ZA WSZELKĄ POMOC, BEZ WAS NIE DALIBYSMY RADY. KIEDY DOSTANIEMY FRE, KOPIE WKLEJE NA 1 STR KAPSELEK OD MOMENTU OPERACJI PRZEBYWA U MNIE, OBECNIE NA 37 M KW MAM 3 PSY I KOTA, CAŁYMI DNIAMI NIE MA MNIE W DOMU WIĘC DŁUŻSZY TYMCZAS DLA DRUGIEGO PSA- KAPSLA NIE WCHODZI W GRĘ. DT SZYKował SIE BEZPŁATNY W JAWORZNIE, MIEŚCIE ODDALONYM OD NAS OK 20 KM, NIESTETY PANI WYCOFAŁA SIĘ, PONIEWAŻ PRZYGARNĘŁA PSA Z ULICY. TAK WIĘC W DALSZYM CIĄGU SZUKAMY DT, JEŚLI PŁATNY, BĘDZIEMY ZBIERAC SZYBCIUTKO FUNDUSZE Podjęliśmy decyzje o powrocie Kapsla do schronu, zaniechaliśmy zukania płatnego tymczasu. liczymy na szybka adopcję, prosimy o pomoc w ogłaszaniu [SIZE=5] [SIZE=4]Oto Jego cudna mordka [SIZE=5] [SIZE=5] Zapraszam na stronę internetową schroniska: http://www.otozoswiecim.schronisko.net/ POMÓŻCIE Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ Animlas oddział Oświęcim ul. Partyzantów 1 32-600 Oświęcim TEL: 505 98 27 29 [email protected] Konto bankowe Towarzystwa OTOZ Animals Oddział Oświęcim: PKO BP SA O/ Oświęcim 73 1020 2384 0000 9502 0091 8698 z dopiskiem na jaki cel ******************************************** Koszt operacji: usunięcia kapsla i przepukliny - 400 zł Kapsel zostanie przy okazji wykastrowany!!!! kosztu kastracji nie znam jeszcze:( DEKLARACJE FINANSOWE: podkreslenie= wpływ na konto OTOZ malibo57 - 200 zł wojtuś - 200zł (100 zł) danka4u1 - 50 zł matahari81 - 100 zł salibinka -10 zł salibinka z bazarku Foksia- 30 zł Monika z Katowic - 30 zł WARAŃSKA - 300 zł --------------------------------------- RAzem - 920 zł plus ew wpływy z bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/178763-EXTRA-biA-uteria-i-kosmetyki-dla-zwierzAE-t-z-oA-wiAE-cimskiego-schronu-i-na-MajAE-do-DZIA plus ew wpływy z bazarku , na który dary przekazuja paulinaB, Foksia i Dżekuś,salibinka a który ja wystawię ZA WSZYSTKIE WPŁATY, DEKLARACJE, , DARY, RADY, OBECNOŚĆ NA WĄTKU -SERDECZNE DZIĘKI Ogłoszenia Kapsla: http://www.allegro.pl/item929652228_kapsel_pies_jak_marzenie_do_kochania.html http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Kapsel,9644 http://www.e-zwierzak.pl/najnowsze/0/9617/ Quote
danal1983 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='matahari81']zaraz zrobie niewielki przelew[/QUOTE] dzięki wielkie Quote
matahari81 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 ponieważ ja nie mam konta internetowego skorzystałam z konta mojej mamy. juz poszly pieniażki ode mnie i od mieci Quote
danal1983 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='matahari81']ponieważ ja nie mam konta internetowego skorzystałam z konta mojej mamy. juz poszly pieniażki ode mnie i od mieci[/QUOTE] na dobry początek:) dzięki Marta, dzieki Miecia Quote
matahari81 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 polecamy sie na przyszlosc:) trzeba ratowac tego bidulka, sam sobie nie pomoze wszystko w rekach nas ludzi. Quote
ala Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Dziękuję za zaproszenie ale niestety w tym momencie nie mogę pomóc biedakowi finansowo:-(Jeżeli tylko będę mogła to w przyszłości wpłacę jakąś skromną sumkę na potrzeby psiaka. Postaram się zainteresować znajomych ciężką sytuacją Moodiego może ktoś z Nich będzie mógł pomóc;) Quote
danal1983 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='__Lara']Zapisuję sobie.[/QUOTE] :) dzięki:) Quote
danal1983 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='ala']Dziękuję za zaproszenie ale niestety w tym momencie nie mogę pomóc biedakowi finansowo:-(Jeżeli tylko będę mogła to w przyszłości wpłacę jakąś skromną sumkę na potrzeby psiaka. Postaram się zainteresować znajomych ciężką sytuacją Moodiego może ktoś z Nich będzie mógł pomóc;)[/QUOTE] o to chodzi, bardzo dziękuje:) Quote
Lidan Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Jestem i będę zaglądać :-) Może się później na coś przydam ;-) --------------------------------------------------------------------------- => srebro na pomoc Beni => Mix różności na stare kaukazy Quote
danal1983 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='Lidan']Jestem i będę zaglądać :-) Może się później na coś przydam ;-) --------------------------------------------------------------------------- => srebro na pomoc Beni => Mix różności na stare kaukazy bardzo sie ciesze, dziekuje za obecnośc:) Quote
salibinka Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Może ktoś z Krakowa chciałby wystawić bazarek dla Moodiego? - mam do dyspozycji sporo fajnych rzeczy - dostarczę, dowiozę. Inaczej nie dam rady pomóc w tej chwili, wpłacę symboliczne 10zł, ale będę pamiętać... Zaproszenie wstawiła Ala na watku Martyni, może inni zobaczą, bo wchodzą tam cudowni ludzie... Quote
matahari81 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 no ja tez porozsylalam gdzie moglam i jak bedzie jakis przyplyw pieniazkow to wplace ponownie Quote
danal1983 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='salibinka']Może ktoś z Krakowa chciałby wystawić bazarek dla Moodiego? - mam do dyspozycji sporo fajnych rzeczy - dostarczę, dowiozę. Inaczej nie dam rady pomóc w tej chwili, wpłacę symboliczne 10zł, ale będę pamiętać... Zaproszenie wstawiła Ala na watku Martyni, może inni zobaczą, bo wchodzą tam cudowni ludzie...[/QUOTE] jestem z oświęcimia, bede w przyszłym tyg w krk hotelu kossaka, moglaby odebrac:) Quote
danal1983 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='matahari81']no ja tez porozsylalam gdzie moglam i jak bedzie jakis przyplyw pieniazkow to wplace ponownie[/QUOTE] dzieki, przelew doszedl na 1 stronie bede prowadzila rozliczenie, jesli nie bedzie nicku z dogo, wpisze imie i pierwsza litere nazwiska, to jak cos , przyznawac sie:) Quote
salibinka Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Dana, podaj mi, proszę, w takim razie namiary na ten hotel (hotel kossaka? - bo chyba nie znam), ew. telefon - zapytam, kiedy jest możliwość podjechać - zawiozę tam rzeczy dla Moodiego :). Edit.: No tak, jak czytam "hotel" myślę "psi" ;):evil_lol:. Quote
danal1983 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 tak hotel kossaka, na placu kossaka:) jeszcze nie wiem gdzie to jest 505 98 27 29 Quote
Mantis Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Bannerek dla psiego, cudnego pana :) danal1983, dziękuję za wsparcie Skarpety Kudłaczy :loveu: Quote
danal1983 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='Mantis']Bannerek dla psiego, cudnego pana :) danal1983, dziękuję za wsparcie Skarpety Kudłaczy :loveu: to ja dziekuję prosze sie czestować bannerkiem;) Quote
danal1983 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 przewidywany koszt operacji to 400 zł (żołądek plus przepuklina). i nie mamy wciąz domu tymczasowego:( czy znacie kogos, kto przyjąłby biedusia? Quote
Monika z Katowic Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Dobry wieczór Moody, biedaczku :( Quote
danal1983 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Dobry wieczór Moody, biedaczku :([/QUOTE] witaj Moniko. dzieki za obecność Quote
Lidan Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Nadal brak widoków na domek tymczasowy :( Quote
Recommended Posts