Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KAPSEL

Został znaleziony przez pracownice schroniska w jego pobliżu. Leżał na śniegu, zmarznięty, smutny, wydawało się, że jego stan jest poważny, więc pojechał prosto do lecznicy.

Na miejscu okazało się, że

1. ma w żołądku kapsel...
2. ma stare złamanie łapy
3. ma źle zrosniętą miednicę
4. ma zgniecione kregi szyjne
5. ma przepuklinę

Pomijając to wszystko, ma ogromna wole życia...

Kapsel ma ok 11 lat

[SIZE=2]Musimy mu pomóc

Potrzebne są pieniądze na operacje żołądka oraz przepukliny-
to w pierwszej kolejności
I dom tymczasowy, żeby spokojnie mógł dochodzić do siebie.

W schronisku nie ma odpowiedniego miejsca a poza tym jest przepełnione...
Obecnie pies przebywa w kantorku pracowniczym , ale oczywiste jest, że nie może tam dłużej zostać
Błagam pomóżcie znaleźć dt, zebrać środki...

DZIEKI WAM MAMY ŚRODKI NA POKRYCIE KOSZTÓW OPERACJI. MYSLE, ŻE ZA KASTRACJE NIE POLICZĄ NAS WIELE, JESLI W OGÓLE.
WPŁAT Z DOGO JEST 620 ZŁ
BARDZO BARDZO WAM DZIEKUJEMY ZA WSZELKĄ POMOC, BEZ WAS NIE DALIBYSMY RADY.
KIEDY DOSTANIEMY FRE, KOPIE WKLEJE NA 1 STR

KAPSELEK OD MOMENTU OPERACJI PRZEBYWA U MNIE, OBECNIE NA 37 M KW MAM 3 PSY I KOTA, CAŁYMI DNIAMI NIE MA MNIE W DOMU WIĘC DŁUŻSZY TYMCZAS DLA DRUGIEGO PSA- KAPSLA NIE WCHODZI W GRĘ.

DT SZYKował SIE BEZPŁATNY W JAWORZNIE, MIEŚCIE ODDALONYM OD NAS OK 20 KM, NIESTETY PANI WYCOFAŁA SIĘ, PONIEWAŻ PRZYGARNĘŁA PSA Z ULICY.

TAK WIĘC W DALSZYM CIĄGU SZUKAMY DT, JEŚLI PŁATNY, BĘDZIEMY ZBIERAC SZYBCIUTKO FUNDUSZE

Podjęliśmy decyzje o powrocie Kapsla do schronu, zaniechaliśmy zukania płatnego tymczasu. liczymy na szybka adopcję, prosimy o pomoc w ogłaszaniu

[SIZE=5] [SIZE=4]Oto Jego cudna mordka

[SIZE=5]

[SIZE=5]

Zapraszam na stronę internetową schroniska:
http://www.otozoswiecim.schronisko.net/

POMÓŻCIE

Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt
OTOZ Animlas
oddział Oświęcim
ul. Partyzantów 1
32-600 Oświęcim

TEL: 505 98 27 29

[email protected]

Konto bankowe Towarzystwa OTOZ Animals Oddział Oświęcim:
PKO BP SA O/ Oświęcim

73 1020 2384 0000 9502 0091 8698

z dopiskiem na jaki cel
Koszt operacji: usunięcia kapsla i przepukliny - 400 zł

Kapsel zostanie przy okazji wykastrowany!!!!

kosztu kastracji nie znam jeszcze:(

DEKLARACJE FINANSOWE:
podkreslenie= wpływ na konto OTOZ

malibo57 - 200 zł
wojtuś - 200zł (100 zł)
danka4u1 - 50 zł
matahari81 - 100 zł
salibinka -10 zł
salibinka z bazarku Foksia- 30 zł
Monika z Katowic - 30 zł
WARAŃSKA - 300 zł
---------------------------------------
RAzem - 920 zł

plus
ew wpływy z bazarku:

http://www.dogomania.pl/threads/178763-EXTRA-biA-uteria-i-kosmetyki-dla-zwierzAE-t-z-oA-wiAE-cimskiego-schronu-i-na-MajAE-do-DZIA

plus ew wpływy z bazarku , na który dary przekazuja paulinaB, Foksia i Dżekuś,salibinka a który ja wystawię

ZA WSZYSTKIE WPŁATY, DEKLARACJE, , DARY, RADY, OBECNOŚĆ NA WĄTKU -SERDECZNE DZIĘKI

Ogłoszenia Kapsla:

http://www.allegro.pl/item929652228_kapsel_pies_jak_marzenie_do_kochania.html

http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Kapsel,9644

http://www.e-zwierzak.pl/najnowsze/0/9617/

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='matahari81']ponieważ ja nie mam konta internetowego skorzystałam z konta mojej mamy. juz poszly pieniażki ode mnie i od mieci[/QUOTE]

na dobry początek:) dzięki Marta, dzieki Miecia

Posted

Dziękuję za zaproszenie ale niestety w tym momencie nie mogę pomóc biedakowi finansowo:-(Jeżeli tylko będę mogła to w przyszłości wpłacę jakąś skromną sumkę na potrzeby psiaka. Postaram się zainteresować znajomych ciężką sytuacją Moodiego może ktoś z Nich będzie mógł pomóc;)

Posted

[quote name='ala']Dziękuję za zaproszenie ale niestety w tym momencie nie mogę pomóc biedakowi finansowo:-(Jeżeli tylko będę mogła to w przyszłości wpłacę jakąś skromną sumkę na potrzeby psiaka. Postaram się zainteresować znajomych ciężką sytuacją Moodiego może ktoś z Nich będzie mógł pomóc;)[/QUOTE]

o to chodzi, bardzo dziękuje:)

Posted

Może ktoś z Krakowa chciałby wystawić bazarek dla Moodiego? - mam do dyspozycji sporo fajnych rzeczy - dostarczę, dowiozę. Inaczej nie dam rady pomóc w tej chwili, wpłacę symboliczne 10zł, ale będę pamiętać... Zaproszenie wstawiła Ala na watku Martyni, może inni zobaczą, bo wchodzą tam cudowni ludzie...

Posted

[quote name='salibinka']Może ktoś z Krakowa chciałby wystawić bazarek dla Moodiego? - mam do dyspozycji sporo fajnych rzeczy - dostarczę, dowiozę. Inaczej nie dam rady pomóc w tej chwili, wpłacę symboliczne 10zł, ale będę pamiętać... Zaproszenie wstawiła Ala na watku Martyni, może inni zobaczą, bo wchodzą tam cudowni ludzie...[/QUOTE]

jestem z oświęcimia, bede w przyszłym tyg w krk hotelu kossaka, moglaby odebrac:)

Posted

[quote name='matahari81']no ja tez porozsylalam gdzie moglam i jak bedzie jakis przyplyw pieniazkow to wplace ponownie[/QUOTE]

dzieki, przelew doszedl

na 1 stronie bede prowadzila rozliczenie, jesli nie bedzie nicku z dogo, wpisze imie i pierwsza litere nazwiska, to jak cos , przyznawac sie:)

Posted

Dana, podaj mi, proszę, w takim razie namiary na ten hotel (hotel kossaka? - bo chyba nie znam), ew. telefon - zapytam, kiedy jest możliwość podjechać - zawiozę tam rzeczy dla Moodiego :).

Edit.: No tak, jak czytam "hotel" myślę "psi" ;):evil_lol:.