Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Evelin ja myślę, że Aza może jechać, na razie dołożymy z deklaracji jednorazowych, a potem się zobaczy, może jakieś bazarki? Niewiele już brakuje, więc szkoda by było odkładać wyjazd Azy. Trzeba tylko dogadać się dokładnie z Aliną, czy Azunia może już w sobotę przyjechać.

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj AlinaS...ciotki muszą się wypowiedzieć co sądzą o moim pomyśle, bo my tutaj odpowiedzialne towarzystwo jesteśmy :) Jak się zobowiążemy, to wypełniamy zobowiązania ...
Prawdę piszę ciotki????

Posted

Jestem w pracy,musze zmykać..AlinaS,jesli nie bedzie głosów sprzeciwu ze strony pozostałych ciotek,to zadzwonię jutro do Ciebie i się dokładnie dogadamy.Pozdrawiam...

Posted

Prawdę, prawdę i tylko prawdę :)
Jak Alina rozliczy Leona i Foksię, to zostanie kilkaset złociszów, które wg wstępnych ustaleń przekażemy dla Azuli.
Alinko - rozlicz Foksię i Leosia oni już doopki we własnych domkach grzeją.

Posted

Tak,ale ja drogą dedukcji doszłam skąd może być Aza i poszłam do tej wioski.Nie daleko mnie mieszka facet,u którego bezdomna suczka urodziła 7 szczeniaków.Jak się doiwiedziałam zadzwoniłam do weta żeby te psie dzieci pojechał i uśpił.Po kilku dniach zadzwoniłam żeby zapytać,czy już tam był,a wet mówi,że nie zrobił tego,bo pieski już widzą i biegają.A ponieważ człowiek od którego wyciągnęłiśmy Bajkę,to kumpel tamtego co miał szczeniaki,to domyśliłam się,że mógł mu powiedzieć,że od niego wyciągnęłam Bajkę i Foksię/koczowała przy jego chałupie/,to niech podrzuci choć z jednego szczeniaka do mnie.
Ja wzięłam Azę i poszłam tam do tego faceta.Nie pomyliłam się w podejrzeniach,bo Aza jak tylko zobaczyła matkę,pobiegła do niej ciesząc się bardzo.Suczka tak samo ją przywitała.A z domu wyszła straszna kobieta i mnie z drągiem zaczęła wyganiać i krzyczała,że to nie jej psy,że zaraz na mnie policję zawoła,że ja ja napadłam.
Co miałam robić,zawołałam Azę i chociaż bardzo się wystraszyła,przyszła do mnie i poszłyśmy do domu.Wołałam też tę jej mamę,ale ona jest dzika i nie podeszła nawet do mnie.
Po drodze,jak wrazałyśmy,zaszłam do jednej pani w tamtej wsi,to moja znajoma i zapytałam o tę suczkę i ona powiedziała mi,że faktycznie ta suczka szczeni się za każdym razem u kogoś innego,że już kilka razy miała szczeniaki,ale zawsze gdzieś ich potem ta suczka wyprowadza.Akurat,wyprowadza????one giną z głodu i chłodu.Tak tu jest niestety.

Mi się wydaje,że ja pisałam o tym wcześniej.Jeśli nie,to przepraszam.
Powiem jeszcze,że innych braci Azy,jak tam poszłam,nie było.Tylko suczka biegała.Tego dnia ten facet był w mieście i na pewno jadąc po drodze powyrzucał ich .Tak się tutaj robi.

O matko,zanim napisałam tego posta,to już kilka prze de mną się posypało.

Posted

enia napisał(a):
Elik ja już bałam się prosić :) ale jesteś tak skrupulatna i rzeczowa, że widzę Cię jako skarbnika Azuni :)
Havanko- dziękujemy!

Ciociu enio, wiesz, że ja dla Ciebie wszystko, z przyjemnością :)
Trzeba byłoby poprosi moda żeby umożliwił mi edycje pierwszego postu, gdzie będą rozliczenia. Może to zrobić tylko autor wątku, nie pamiętam kto założył wątek Azuli.
Już wiem, zaźrzałam - agaciaaa :p
Agaciaaa załatwisz to ?

Posted

elik napisał(a):
Ciociu enio, wiesz, że ja dla Ciebie wszystko, z przyjemnością :)
Trzeba byłoby poprosi moda żeby umożliwił mi edycje pierwszego postu, gdzie będą rozliczenia. Może to zrobić tylko autor wątku, nie pamiętam kto założył wątek Azuli

Ja zakładałam wątek, jestem często na dogo więc mogę na bieżąco wklejać rozliczenia, ale oczywiście jeśli wolisz robić to sama, to można napisać do moda.

Posted

agaciaaa napisał(a):
Ja zakładałam wątek, jestem często na dogo więc mogę na bieżąco wklejać rozliczenia, ale oczywiście jeśli wolisz robić to sama, to można napisać do moda.

Agaciu, nie wytrzymałabyś ze mną, ja czasem sama na siebie się złoszczę, ale....
Nie chcę, żebyś mnie znielubiła :evil_lol:

Posted

To co,mogę Azunci już powiedzieć,że pojedzie w sobotę?

Słuchajcie,ale ona nie szczepiona,nie odrobaczona jeszcze.Ja na tablety od evity czekam.Trzeba będzie jeszcze na to pieniędzy,czy Alina w cenie to zrobi?Chyba nie?

Posted

agaciaaa napisał(a):
Skoro tak wolisz, to nie ma sprawy, zaraz napiszę do jakiegoś moda :)

Agaciu soreczki, to nie to, że wolę sama robić rozliczenia. Tak po prostu jest najskuteczniej i najprościej. No i jak cuś jest nie tak, to wiadomo kogo opierniczyć :eviltong:

Posted

[quote name='Pipi']To co,mogę Azunci już powiedzieć,że pojedzie w sobotę?

Wygląda na to, że tak. Pipi pomóż Azuni spakować walizki :lol:

[quote name='elik']Agaciu soreczki, to nie to, że wolę sama robić rozliczenia. Tak po prostu jest najskuteczniej i najprościej. No i jak cuś jest nie tak, to wiadomo kogo opierniczyć :eviltong:

To tym bardziej już natychmiast piszę do moda! :eviltong: ;)

Posted

Pipi napisał(a):
Słuchajcie,ale ona nie szczepiona,nie odrobaczona jeszcze.Ja na tablety od evity czekam.Trzeba będzie jeszcze na to pieniędzy,czy Alina w cenie to zrobi?Chyba nie?

Wygląda na to, że Azunia "odziedziczy" pieniążki, które zostały po Foksi - jeśli tak rzeczywiście będzie, to może z tych pieniążków można będzie Azunię zaszczepić i odrobaczyć? Ale tu się muszą wypowiedzieć osoby, które o tych pieniążkach decydują ;)
Jak nie to będziemy zbierać ;)

Posted

Pipi napisał(a):
To co,mogę Azunci już powiedzieć,że pojedzie w sobotę?

Tablety na robale wysłane dziś rano poleconym priorytetem. Teoretycznie powinny dojsc już jutro ;)

Posted

evita. napisał(a):
Tablety na robale wysłane dziś rano poleconym priorytetem. Teoretycznie powinny dojsc już jutro ;)

To super, jak jutro dojdą to odrobaczenie będzie z głowy. Tylko nie wiem, czy to wskazane tak przed podróżą odrobaczać? Jakby co, to może niech Aza jedzie razem z tabletkami i Alina odrobaczy ją na miejscu?

Posted

agaciaaa napisał(a):
Wygląda na to, że Azunia "odziedziczy" pieniążki, które zostały po Foksi - jeśli tak rzeczywiście będzie, to może z tych pieniążków można będzie Azunię zaszczepić i odrobaczyć? Ale tu się muszą wypowiedzieć osoby, które o tych pieniążkach decydują ;)
Jak nie to będziemy zbierać ;)

Ja jestem za, a reszta ??
Czekam, czekam i co ??
Wiem, że enia i Jotka też są za.
Może takie trio wystarczy, żeby zadecydować ?

Posted

Zadeklarowalam sie zaplacic za czipa i cos tam jeszcze dla Foksi. Nie zdazylam, bo zostala blyskawicznie porwana do kochanego domku. Tak wiec te 50 zl wysle dla Azy. No i deklaruje 20 zl miesiecznie na hotelik.

Posted

Wystarczy na chwilę spuścić z Was 'oko' , a stron namnożyło się tyle,że mam problem z czytaniem:evil_lol:.
"Nic to' , dam radę najważniejsze żeby maluch trafił w dobre ręce :loveu:

Posted

li1 napisał(a):
Zadeklarowalam sie zaplacic za czipa i cos tam jeszcze dla Foksi. Nie zdazylam, bo zostala blyskawicznie porwana do kochanego domku. Tak wiec te 50 zl wysle dla Azy. No i deklaruje 20 zl miesiecznie na hotelik.

Już dopisuje - 50zł jednorazowo i 20zł miesięcznie - baardzo dziękujemy :loveu:

Marysiu to chyba dobrze, że ruch tu duży :)

Posted

Evelin napisał(a):
Ciotki drogie, tak się składa,że mam wolną sobotę i Aza mogłaby wylądowac u AlinyS za 2 dni..O ile AlinaS wie o azie,ja się z Nia nie kontaktowałam...
Nie mamy całej kwoty-co robimy-ryzykujemy i wysyłamy Azę czy czekamy aż uzbieramy całość ?
Są argumenty i za i przeciw....
Przemyślałam wszystko i nie chciałabym łączyć transportu Gucia z Azą..Gucio jest problematyczny,może się wykazac w transporcie...lepiej byłoby,żeby jechał sam...(i odległość tez się liczy)
Piszcie co myslicie,przeczytam to jutro :)

byłoby fantastycznie gdybyś mogła małą przywieźć :)
ja z Aliną ustaliłam miejsce i kwotę (i mogłam się targować-dzięki Alinko) ) tylko był problem zebrania funduszy....
jak zwykle nasze wspaniałe dogomaniaczki nie zawiodły:loveu:

też po cichu liczyłam na transport z Guciem, ale jak mówisz tak będzie.....wielkie dzięki!
czy coś potrzebujesz na sobotę?

Posted

:buzi::painting:Azula kofaniutka ! Jak sie ciesze jupijajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj dziewczyny ze tak sie szybciutko wszystko rozwinelo :loveu:Pipi trzymajcie sie zdrowo z niuniami wszystkimi!!:loveu: