enia Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 __Lara napisał(a):Azunia ma 2 obserwatorów ;) ciekawe czy któryś dzwonił? Quote
Pipi Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 enia napisał(a):ciekawe czy któryś dzwonił? Nie. . . . Quote
Pipi Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Matko. . . . dziś patrzę przez okno,a bardzo daleko,na głównej ulicy we wsi siedzi jakiś piesek podobny do Azy.Wkładam kurtkę,lecę,a to Aza.Poszła sobie i to przez posesję sąsiada,który gania ich z widłami,ten sam,który "poczęstował"Saszę widłami,która ledwie z tego wyszła. Tak sobie myślę,dlaczego te psy u mnie są takie "wredne",zamiast siedzieć na podwórku,one biegną nie wiadomo po co i to teraz na ulicę,gdzie jest spory ruch.Zawsze było tak,że obok mnie jest puste siedlisko i one tam biegały,bawiły się i było dobrze.Teraz zasypane śniegiem i widocznie tam im wygodniej,bo odśnieżone i jest jak biegać.A to pokusa,nie jednemu tu miejscowemu chłopu,który tylko czeka,żeby mu na posesję weszły.Nie rozumiem ich na prawdę.Co za głupole.Tak się wystraszyłam jak ją zobaczyłam,że aż mi tchu zabrakło.W kojcu nie chce siedzieć,wrzeszczy jak opętana na całą wieś.Z szelek się wyswobodza.Kurczę,zaczynam nad nimi nie panować.Małpa jedna,zamiast się cieszyć,że ma dobrze,ona uczy się od reszty i zaczyna nawiewać.Jak wyjdę razem na podwórko i chodzę z nimi,to w pierwszej chwili są przy mnie,ale po kilku minutach już ja im nie jestem potrzebna i nawiewają.Nie słuchają się i mają mnie w d***e.Matko. . . . . Quote
__Lara Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Pipi napisał(a):Nie. . . . Taka śliczna i nikt.... jeszcze mała sobie wycieczki urządza... Quote
Randa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Ciekawa świata jest i tyle.Masz Ty się Pipi z tym dobytkiem, na pewno byłoby lzj, zeby ci ludzie nie byl tacy porąbani. Quote
Becia66 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 faktycznie masz Pipi zgryza z tymi ucieczkami. Zeby tylko nie skończyło się tragedią dla ktoregos z nich....:shake: Quote
agaciaaa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Oj Aza, Aza... zachowuj sie jak na grzecznego psa przystało!!! :shake: Quote
Nadziejka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 tosz tys jest dzieciateczko przece i ciekawi cie wszystko co na swiecie Quote
agaciaaa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Azunia bawi się, szaleje, jak na szczeniaka przystało :) Quote
Nadziejka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 :multi::multi::loveu::loveu::loveu: Quote
Pipi Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Ktoś,kto by ją wziął do siebie miał by na prawdę pociechę pod każdym względem.Mądra,jeszcze w miarę posłuszna.Szkoda,że nikt jej nie chce.Ona u mnie się zmanieruje przy tych łobuzach.Jest bardzo pojętna,w mig chwyta od nich wszystkie negatywne zachowania.Nie jest wybredna w jedzeniu,nie zachłanna.Jak jest najedzona,to może stać i ona już nie podejdzie,nie zabiera kotom,tak jak inne psy.Zje tyle ile potrzebuje.Uwielbia tylko podkradać Mietkowi suchy chleb.Łazi tam do niego,bawi się w sianie/woli jak na śniegu/.Dokucza tylko kogutowi.Ona chce się bawić i nie rozumie,że on jest już stary i może zrobić jej krzywdę.Jak on ją dziubnie czasem,to na jakiś czas pamięta,ale po kilku minutach znowu zaczepia.Nie które koty też gnębi,tylko dla zabawy,ale one nie chcą i uciekają,a ona ma wtedy radochę.Fajniutka jest i wielka szkoda,że nikt nie dzwoni.Nie ma szczęścia ona niestety.Szkoda,ale idzie do wiosny i może jeszcze jej się uda.Ja osobiście tylko nie przeżyję,jak mi jeszcze ktoś taką Azę podrzuci,wrrrrrrrrr. Quote
Nadziejka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 :loveu::loveu:[FONT=Georgia]dla Azuni [/FONT] Quote
Nadziejka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 :scared::B-fly:przybiegamy do Azunki pozdrowic i zapytac jak szalenstwa podworkowe Quote
Pipi Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Dobrze,dziękujemy.Obserwuję ją,bo coś pokaszluje.Ale bawi się,apetyt ma,nosek wilgotny i chłodny.Kilka razy dziś kaszlała i miała raz czkawkę.Może coś połknęła?.Nosiła rano reklamówkę,oczywiście zabrałam,ale może?,o jej,wolę nie myśleć na razie,że coś nie tak. Quote
agaciaaa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Mam nadzieję, że to nic poważnego. Pipi ucałuj Azulkę ode mnie :) Quote
marysia55 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Witam małego rozrabiakę :-) Azunia, nie choruj tylko do domu zmykaj:p:p:p Quote
Pipi Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Jeszcze dzisiaj nie zauważyłam żeby kaszlała.Zjadła śniadanko i teraz się bawi z Płomykiem. Quote
Nadziejka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 :multi:witajcie rankiem! ooo jak dobrze ze nie kaszlala , moze Azunia zjada snieg ? w zabawie z rozpedu duzo psiaczkow wcina snieg i zaraz potem kaszla ...moja sunka jest w tym dobra:shake:trzeba ja odrywac od sniegu , bo zjadlaby tyle ile widzi ! Azuniu dzieciateczko sliczne zdrowiutka badz :thumbs::calus:ciocia Marynia55 cie przyszla odwiedzic juhuuuuuuuuu:multi: Quote
enia Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Aza nie choruj - będziesz miala allegro wyróżnione po Foksi więc szykuj się do domu- mam wielką nadzieję:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts