Pipi Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Ależ ona ma zabawki,patyki,szmaty,piłeczki,które roznosi po całym podwórku i nie tylko.Ma towarzystwo.Ale ją interesuje wszystko co się nawinie.Musi przez to przejść i nie ma na to rady.Wszystkie szczeniaki są takie. Przed chwilą poszła do chlewa i zabrała dla Mietka chleb i wcale go nie je,a zabrała i się bawi :loveu: Quote
enia Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 a bo to każde dziecko tak ma, czy ludzkie czy psie, jak nie posmakuje to nie uwierzy:loveu: Quote
enia Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='Randa']szczeniaki mają to do siebie, że psocą i gryzą co popadnie, dasz jedno-pobawi sie i drugiego szuka; ja ostatnio dawałam do zabawy stara koszulkę lub skarpetę i bardzo sie podobało a to fakt: u mnie dwie suki jedna 7 lat druga 8 mies. niech tylko ktoś w domu zgubi skarpetkę:multi:no nie ma lepszej zabawki niż rajstopka, podkolanówka lub skarpetka dzielnie wywleczona z łazienki lub ukradziona w trakcie ubierania się:loveu:co tam jakieś kongi.......:razz: Quote
Pipi Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 No właśnie,przy tych maluchach,to i dorosłe dziecinnieją.U mnie tak samo.Mała narozrabia,a stare się podłanczają i broją razem.Co dwie głowy,to nie jedna ha,hah:lol::lol::lol: Quote
__Lara Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='Randa']szczeniaki mają to do siebie, że psocą i gryzą co popadnie, dasz jedno-pobawi sie i drugiego szuka; ja ostatnio dawałam do zabawy stara koszulkę lub skarpetę i bardzo sie podobało[/QUOTE] Dokładnie ;) byłoby dziwne gdyby była spokojna :) Quote
Pipi Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 troszkę Azy z Płomykiem/słabo widać,ale zawsze cuś. . /[IMG]http://images47.fotosik.pl/258/0029ae5bb4d71ee8med.jpg[/IMG] Quote
__Lara Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 http://images47.fotosik.pl/258/8aaf10c4ddcbcd80med.jpg hihi, cudne :D dodam zdjęcia wieczorem ;) Quote
Randa Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Jakie cudne psiaki, tak bym chciała żeby domki kochające szybko się znalazły. Quote
evita. Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Azulka prześmieszna :loveu: ,a jakie Płomyk ma fajne białe skarpetki na przednich łapkach- właśnie zauważyłam :) Quote
Pipi Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Ja nazywam go czasami kopytko,bo przez te jasne skarpetki wygląda tak,jakby miał kopytka.On chyba raczej będzie duży. Quote
Pipi Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 No właśnie,dlaczego? A ona może źle skończyć,bo wczoraj przyciągnęła jakieś flaki i cała była oblana gnojowicą.Widocznie ktoś rzucił jej żarcie,bo chciał ją zwabić i skrzywdzić.Domyślam się kto,ale nie widziałam.Potem pokażę Wam te tony gnoju na który te głupie psy biegają.Już i Aza się nauczyła.Musiałam ją wczoraj w nocy kompać i dobrze,że zobaczyłam,bo taka mokra rozchorowałaby się na pewno. Już nie mam gdzie umieszczać tych psów,daję słowo.A we wsi znowu pojawił się pies,duży pies.Dziś dowiedziałam się,że koczuje na samym końcu wsi.Jest zupełnie dziki,to ten,o którym pisałam,że kury kradnie.Dziki,bo każdy go przegania i musiał już dobrze oberwać,że tak się boi. Quote
agaciaaa Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 http://images36.fotosik.pl/145/f0f29ec704234551med.jpg ależ ona cudna :loveu: przypomina mi trochę moją Sarę, jak była szczeniakiem, szczególnie te uszka :) Quote
enia Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Pipi napisał(a):No właśnie,dlaczego? A ona może źle skończyć,bo wczoraj przyciągnęła jakieś flaki i cała była oblana gnojowicą.Widocznie ktoś rzucił jej żarcie,bo chciał ją zwabić i skrzywdzić.Domyślam się kto,ale nie widziałam.Potem pokażę Wam te tony gnoju na który te głupie psy biegają.Już i Aza się nauczyła.Musiałam ją wczoraj w nocy kompać i dobrze,że zobaczyłam,bo taka mokra rozchorowałaby się na pewno. Już nie mam gdzie umieszczać tych psów,daję słowo.A we wsi znowu pojawił się pies,duży pies.Dziś dowiedziałam się,że koczuje na samym końcu wsi.Jest zupełnie dziki,to ten,o którym pisałam,że kury kradnie.Dziki,bo każdy go przegania i musiał już dobrze oberwać,że tak się boi. to chyba o niego emilia pytała na twoim wątku??? głupol Aza że łazi tam....... Quote
Pipi Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Płomyk ją tego nauczył.On tak pilnował się domu jak był w wieku Azy,a teraz ciągnie ją za sobą.A sąsiad po wsi roznosi wici,że mi ich potruje,jak będą latać.Co dzień spokoju,to dwa dni koszmaru.Ja ostatnio nic nie robię,tylko biegam za nimi.No nie słuchają się za cholerę.Jak pojedyńczo wypuszczam,to ten jeden nie chce do domu wrócić,bo czeka na pozostałych.Tak źle i tak nie dobrze.Aj tam,nie słuchajcie mnie,bo to niczego nie zmieni.Faktem jest,że po Azę nikt nie dzwoni,ani po Płomyka.Ja dzisiaj odpowiedziałam na ogłoszenie z Białystok Online,ktoś chce pieska na posesję,młodego pieska.Zaproponowałam właśnie Płomyka,albo Azę.Zobaczymy,czy będzie odzew. Lecę teraz drzewa naciągać do chaty,bo śnieżyca ma być ostra i już wieje.pa Quote
agaciaaa Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ja już zupełnie nie mam pomysłów jak im domków szukać.. młodziutkie, śliczne, zdrowe i nikt ich nie chce :shake: Quote
enia Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 ja bym się bała je luzem puszczać tak po wsi..... trzymam kciuki za te ogłoszenie! Quote
Pipi Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 ja też się boję,ale powiedz,co mam zrobić?,ja i tak cisnę je w domu i na podłodze gnój mam Quote
enia Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 wiem, że to kłopot ale może po prostu na smyczy wyprowadzać te co chcą sie włóczyć? Quote
Pipi Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Najgorsze są Płomyk,Alka,Kropka,Punia,no i teraz Aza.Enia,ciocia,dzień za krótki,żeby każdego po kolei na smyczy prowadzać.A w ogóle one muszą choć raz dziennie poszaleć,bo inaczej głupieją,stają się osowiałe,jakieś przerażone.Ja już różnych metod próbowałam.Jedynym lekarstwem sa dla nich kojce,ale to nie ma sensu,bo postanowiła wydać je do adopcji.Ja zwyczajnie nie daję już rady.TRu trzeba woła,a ja jestem sama.Przykre. . . Quote
Nadziejka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 :bye::iloveyou::painting::buzi:Azuniu z panciunia witajcie kochane kobietki:multi:pozdrawiamy i pytamy jak sie dzis macie Quote
Recommended Posts