Ellig Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Idolek jest bardzo wdziecznym psiakiem.... Zawdziecza to tez nie tylko Pani Eulalii ale i dzielnym Cioteczkom a szczegolnie Ewie, ktora codziennie pomaga.......:) Quote
mru Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 potrzebuje jednej osoby która moglaby dzis przed 17 podjechac do Konstancina i wziac szczeniaka ja go przejmę. oczywiscie nikt nie moze... a szczeniaki jutro z rana trafia na giełdę. Quote
Ellig Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 mru napisał(a):potrzebuje jednej osoby która moglaby dzis przed 17 podjechac do Konstancina i wziac szczeniaka ja go przejmę. oczywiscie nikt nie moze... a szczeniaki jutro z rana trafia na giełdę. Mru, przykro mi ale ja nie mam samochodu..................:( Quote
Ewa Marta Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 mru napisał(a):potrzebuje jednej osoby która moglaby dzis przed 17 podjechac do Konstancina i wziac szczeniaka ja go przejmę. oczywiscie nikt nie moze... a szczeniaki jutro z rana trafia na giełdę. A można wcześniej, niż przed samą 17? Na przykład w ciągu godziny? Jeśli tak, podaj mi adres i powiedz, co mam mówić, żeby psiaka dostać. Nie mam klatki, ale w razie czego posadzę go obok siebie na siedzeniu... Quote
Iga_Maya Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Ewa Marta napisał(a):A ja spieszę z informacją, że konto Idola powiększyło się o 100 złotych wysłane przez Igę_Mayę:-) Bardzo pięknie dziękujemy, przekablowałam już Pani Eulalii, że jesteś tu z nami:-) Stan finansów na dziś to 159 złotych u mnie i 100 złotych u Mru (na rentgen). Bardzo się cieszę i serdecznie dziękuję!!!! Niebawem robimy mu badania krwi, ale wstrzymamy się do końca brania antybiotyku. Cieszę się, że mogę pomóc. Mam nadzieję, że leczenie przyniesie Idolkowi dużą poprawę. Wygląda na przesympatycznego pieska. Może po poniedziałku uda mi się odwiedzić jego oraz ciocię i poznać go osobiście :) Po rozmowie z ciocią mam wrażenie, że tyle samo ciepła i radości ile ona daje jemu, on daje jej. Quote
Ewa Marta Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Iga_Maya napisał(a):Cieszę się, że mogę pomóc. Mam nadzieję, że leczenie przyniesie Idolkowi dużą poprawę. Wygląda na przesympatycznego pieska. Może po poniedziałku uda mi się odwiedzić jego oraz ciocię i poznać go osobiście :) Po rozmowie z ciocią mam wrażenie, że tyle samo ciepła i radości ile ona daje jemu, on daje jej. Odnoszę to samo wrażenie:-) Oboje się do siebie przywiązali mocno. Idola nie da się nie pokochać, ma w sobie to coś, taka nieporadność, że człowiek musi się nim opiekować:-) Quote
Ewa Marta Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Odwiedziłam wieczorem Idola, chciałam go poprzytulać, wyjść z nim na spacer i porobić zdjęcia. Ponieważ w trakcie padla mi bateria w aparacie, pozostaje mi poczekać na jej naładowanie i mam nadzieję, że choć jedno zdjęcie jest ostre. Idol na każde moje odejście reagował podbiegnięciem i przytulaniem się. Kiedy usiadłam na podłodze, wtulał się w nogi. Jest rozbrajający!!! Niestety od dwóch dni nie robi kupki i kupiłam mu Trilac, żeby dawać mu między podawaniem antybiotyku - tak radził wet. Za Trilac zapłaciłam 14,5o zł i rachunek dołączam do pozostałych. Widać, że czuje się lepiej, w ciągu półtorej godziny mojego pobytu tam ani razu nie zakasłał. Troszkę posiedział z nami, a potem poszedl sobie na swoją podusię i zasnął. Wtedy już nie miałam baterii, żeby mu zrobić słodkie zdjęcie... Musicie mi uwierzyć na słowo, że wyglądał tak, że musiałam kucnąć i dać buziaka w piękny pyszczek:-) Quote
Ewa Marta Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 [FONT=Calibri]Troszkę się czuję samotna na wątku Idola, ale w końcu weekend i „normalni” ludzie spędzają czas w rodzinnym gronie[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] Jestem pewna, że zawitacie tu w poniedziałek Ja byłam dzisiaj ponad godzinę u Idola i udało mi się w końcu porobić mu troszkę zdjęć. Nie było łatwo, bo jak tylko mógł, ładował się na kolana[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] Idolek po wczorajszym Trilacu wreszcie zrobił porządnego kupala rano, a potem jeszcze raz ze mną na spacerze. Ja wiem, że to się robi nudne, ale co poradzę na to, że tak się nim zachwyciłam[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] Sami zresztą zobaczcie malucha, który miał już nie żyć, a żyje sobie radośnie i szczęśliwie!!! [/FONT] Tu lubię siedzieć najbardziej. A taki jestem groźny, kiedy któraś sunia chce mi zabrać miejsce na kolanach Nareszcie nie mam konkurencji I mogę się przytulać Na kolanach jest jednak fajnie Quote
Ewa Marta Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 I kolejne zdjęcia[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] Lubię usiąść z boku i obserować, co się dzieje dookoła Zmęczyłem się już tym tuleniem, pora pospać Nie wystarczy Ci już tych moich zdjęć? Co ja model jakiś jestem? Quote
figa33 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 ale lubi się przytulać:loveu: ciągle mu chyba mało tak jest , oto pies , którego miało już nie być.... Ewa Marta super zdjęcia , biały pysio można powiedzieć ściśle przytulony do człowieka i tak mu najlepiej:loveu: Quote
Ewa Marta Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 To jedno mocno przytulone zdjęcie było robione na leżąco na podłodze:-) Odsuwałam się, żeby pstryknąć fotkę z drugiej ręki, a on cały czas się wtulał i nie dawał mi się odsunąć:-) Quote
Awit Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Zdjęcia są PRZEPIĘKNE, łza sie kręci na myśl, że Idol miał przekroczyć granicę życia Quote
Ewa Marta Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Awit napisał(a):łza sie kręci na myśl, że Idol miał przekroczyć granicę życia Będziemy o niego walczyć, obiecuję... Quote
mru Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 w jakim rodzinnym gronie? :P hehe co to takiego? ja po weekendzie z resztą jak zawsze jestem wypompowana... dopiszę te wpłaty, pamiętam Ewa czy możesz dzwonić na ssgw w sprawie rtg? ja dziś nie mogę gadac w pracy (takie stanowisko...) Quote
Nutusia Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Idol jest super gość! Na zdjęciu ze skrzyżowanymi łapkami... co najmniej... Docent! :) Ech, tak niewiele w sumie trzeba, żeby pieskie życie oznaczało RAJ! A że Idol uwielbia Ewę Martę - nie dziwota - ja też ją UWIELBIAM! :) Quote
Nutusia Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 O masz, ale mi się uwielbienie dla Idola i Ewy Marty powieliło... Przepraszam, ale zawieszało się Dogo za każdym razem jak klikałam "wyślij" :) Quote
Ewa Marta Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Nutusiu, miło mi bardzo, że tak nasz uwielbiasz (z wzajemnością kochana:-) ), ale jeśłi chcesz skasowac 3 swoje posty, to musisz wejść w edycję każdego (klikasz klawisz "edytuj post" i jak tam wejdziesz, to zaznaczasz myszką na samej górze "Delete this post in the following manner" a potem 2 linie poniżej klikasz "kasuj tę wiadomość" I post znika:-) Quote
mru Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 mru napisał(a): Ewa czy możesz dzwonić na ssgw w sprawie rtg? ja dziś nie mogę gadac w pracy (takie stanowisko...) pytam, bo na razie jeszcze do tego wszystkie mam zaprzątaną głowę resztą lecznocowych psów :( masa ich... :( bosz... Quote
Ewa Marta Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Tak, mogę dzwonić, tylko mi podaj te telefony Mru, bo oddałam Ci kartkę i ich nie mam. Jeśli nie mają naprawionego rentgena na SGGW, to trzeba go zawieźć na Gagarina. Lekarz mówi, że pora obejrzeć prześwietlenie i zacząć leczenie, a nie doraźną pomoc... Quote
Nutusia Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ewa Marta napisał(a):Nutusiu, miło mi bardzo, że tak nasz uwielbiasz (z wzajemnością kochana:-) ), ale jeśłi chcesz skasowac 3 swoje posty, to musisz wejść w edycję każdego (klikasz klawisz "edytuj post" i jak tam wejdziesz, to zaznaczasz myszką na samej górze "Delete this post in the following manner" a potem 2 linie poniżej klikasz "kasuj tę wiadomość" I post znika:-) O widzisz, człowiek się całe życie uczy - dzięki za instrukcję... Próbowałam kasować, ale to na górze nie po mojemu do mnie przemawiało, to skąd miałam wiedzieć, że trza zaznaczyć?! Teraz już skasowałam, co nie znaczy, że mniej Ciebie i Idolka uwielbiam! :) Quote
mru Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ewa Marta napisał(a):Tak, mogę dzwonić, tylko mi podaj te telefony Mru, bo oddałam Ci kartkę i ich nie mam. Jeśli nie mają naprawionego rentgena na SGGW, to trzeba go zawieźć na Gagarina. Lekarz mówi, że pora obejrzeć prześwietlenie i zacząć leczenie, a nie doraźną pomoc... może być i na Gagarina :) ja mam super weta i robi świetne dokładne rtg na Sadybie numery są na kartce ale w książeczce Idola na sggw to na pewno 847 37 40 Quote
Ewa Marta Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Już wiem, że na SGGW rentgen nadal jest zepsuty, a na Gagarina 5 mogę zapisać Idolka przez telefon na dzisiaj. Mru zaraz mi odpisze na którą może tam dojechać i zrobię rezerwację:-) Quote
Recommended Posts