mru Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 tak by było najlepiej, dam Ci jeszcze za chwilę znać! Quote
Ewa Marta Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Kociabanda2 napisał(a):Bardzo mi przykro, ale nie dam rady wspomóc Idolka finansowo :( Od przeszło roku nie możemy z mężem wyjść z długów :( Nie wiem jak mogłabym pomóc :( Chyba pozostaje mi trzymać kciuki za Idolka. Kurcze... mam nadzieję, że jego wyniki badań będą w miarę dobre. Ważne, że jesteś i trzymasz kciuki za Idola:-) Jakoś damy radę, ja w razie czego założę, a potem może coś się uzbiera... Quote
mru Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 dobra :) będziemy o 16:30 pod SGGW :) wpłynęło już 100 zł od Ellig :D D Z I Ę K I ! w razie co ja dołożę... potem uzbieramy. trzeba będzie i tak zbierać na dalsze leczenie!! Quote
Ellig Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Ewa Marta napisał(a):Szalona kobieta:-) Bardzo dziękujemy Elu!!!! na zdrowie Idola!:) Ewa jezdzisz z psiakami do lecznic , rozwozisz karme a benzyna to za darmo, a czas:) To ja dziekuje bardzo!!!!!!:) Quote
Ellig Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='mru']dobra :) będziemy o 16:30 pod SGGW :) wpłynęło już 100 zł od Ellig :D D Z I Ę K I ! Dziekuje!Tobie mru bardzo!za wszystko:) Quote
Ewa Marta Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 [quote name='mru']dobra :) będziemy o 16:30 pod SGGW :) wpłynęło już 100 zł od Ellig :D D Z I Ę K I ! w razie co ja dołożę... potem uzbieramy. trzeba będzie i tak zbierać na dalsze leczenie!! No to umawiamy się pod kliniką:-) Ja będę jechała od weta, gdybym spóźniła sie kilka minut, to wybacz. Ale tak będzie lepiej dla Idolka, mniej stresu, jeśłi załatwimy to w jednym rzucie. Błagam, przypomnij mi o skierowaniu, bo zabiorę je ze sobą i zapomnę Ci dać. A ja chcialam jeszcze napisać, że Figa33 przekaże na leczenie Idola 100 złotych!!! Wszyscy jesteście niesamowici i mam nadzieję że Idol szybko dojdzie do siebie i wynagrodzi ten wysiłek długim, szczęśliwym życiem:-) Szkoda, że nie mogę mu powiedzieć, ilu osobom na nim zależy:-) Quote
Ellig Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Figa 33 bardzo dziekujemy!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
mru Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 ojeza!!! kochana figa... :) Ewa, bedziemy od 16:30 czekac pod SGGW :) Quote
figa33 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 damy radę , dziewczyny, razem damy radę:lol: jesteście niesamowite :loveu: Quote
Kociabanda2 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 mru napisał(a):oj kamila, ja tak zaspamowałam wątek Stefka :) wiem, że Ty masz i tak duzo wyadtków! ale wiesz... już szukam wszędzie kurcze Ewa, Ellig i figa i tak wydaly już MASĘ kasy na Idolka a tu jeszcze te nóżki, musimy coś organizować, bo tak naprawdę jesteśmy bardzo na minusie... Ja wiem, że u Stefka to nie do mnie personalnie pisałaś :) (na wątek Stefanka zajrzałam zresztą później niż do Idolka :D). Czytam regularnie co tu się dzieje i po prostu, aż mi źle, że nic nie mogę malucha wspomóc :( Quote
mru Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Ewa - zmieniłam! Kamila to tym bardziej przepraszam, że się do Stefanka wepchałam ;) figa wpłaci te 100 zł na konto Ewy? :) chce zapisać na 1 stronie Quote
Kociabanda2 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 dobrze zrobiłaś Mru! Może ktoś tu jeszcze wpadnie :) Quote
mru Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 chciałabym bardzo :) bo ile Ewa, Ellig i figa mogą sponsorować same Idolka kurcze :( Quote
Ewa Marta Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 mru napisał(a):figa wpłaci te 100 zł na konto Ewy? :) chce zapisać na 1 stronie Tak, właściwie możesz już zapisać, na Fidze można polegać, a pieniądze przyjdą jutro:-) Pytałaś ile ma kosztować RTG? Czy on będzie lekko uśpiony, czy nie? Teraz dopiero o tym pomyślałam:-( Bo rano jadł śniadanie... Quote
mru Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 no tak, chyba powinien dostać jakiegoś głupiego jasia... a wpłatę figi juz zapisałam wtedy ;) Quote
mru Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 z tego co wiem to RTG się pod narkozą robi :( więc bez sensu... my jutro o podobnej godzinie możemy na SGGW nie odbierają... :P Quote
figa33 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Rudolf mój miał Rtg płuc obraz normalny i boczny bez narkozy ( czyli 2 zdjecia ) przywiązali go do stołu i Paweł go dodatkowo trzymał , na SGGW właśnie Figa Rtg kręgosłupa miała robiony bez narkozy , ale nie na SGGW Quote
mru Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 kurcze to nie wiem! moj Skrzek miał pod narkoza :/ jakieś tam odcinki ledzwiowe bodajże... szkoda ze na SGGW nie odbieraja Quote
mala_czarna Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 mru napisał(a):z tego co wiem to RTG się pod narkozą robi :( więc bez sensu... my jutro o podobnej godzinie możemy Moja miała dwa razy - tylko głupiego jasia dostała. Raz na SGGW, raz na Powstańców. Quote
Ewa Marta Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Koniec końców ustaliłyśmy z Mru, że rentgen będzie jutro albo pojutrze. Jeśli ma mieć narkozę, to Mru weźmie go na SGGW dopiero w czwartek, bo w środę jeszcze ma zastrzyk w klinice po południu. Nie ma co chłopaka zamęczać jednego dnia, zwłaszcza, że po witamnie B czuje się lepiej i jeden dzień niczego tu nie zmienia. Będziemy w kontakcie, ja zapytam dzisiaj weta, czy to robi się pod narkozą i czy można poczekac do czwartku... Muszę tylko powiedzieć Pani Eulalii kiedy ma mu nie dawać śniadania. Z tym będzie problem, bo zrobił się z niego łakomczuch i będzie wołał o jedzenie, kiedy inne psy będą jadły:-) Quote
Reid Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Czesc, jestem po przerwie (prace mam taka, ze czasem mam wyjete np 2 tyg. zupelnie, ale w miare mozliwosci jestem). Czytam watek, wzroszyl mnie los tego bialego biedaka;/ Na pierwszej sa owszem Osoby, ktore pomogly, pomagaja.. ale albo jestem furaja, albo nie dopatrzylem sie numeru konta, gdzie mozna pomoc dorzucajac swoja cegielke finansowa? Quote
Ellig Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 mru napisał(a):z tego co wiem to RTG się pod narkozą robi :( więc bez sensu... my jutro o podobnej godzinie możemy na SGGW nie odbierają... :P RTG bez narkozy :) Quote
mru Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 mój miał pod narkozą... to ja juz nie wiem ;) trudno - i tak czwartek :) Reid - Ewa poda Ci nr konta jak zajrzy :) ona zbiera na Idolka! Quote
Ewa Marta Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Byłam dzisiaj z Idolem na 2 zastrzykach. Przeciwazpalnym i z antybiotyku. Powiem Wam, że po tych wczorajszych lekach on czuje się dużo lepiej, usiłuje "rwać" do przodu. Wet mówi, że to od przeciwzapalnego, bo witamina B zacznie działać po kilku dniach. Nadal oczywiście go nie forsujemy, tylko krótkie spacerki. Idolek okazuje się być niezłym panikarzem. Kiedy zobaczył strzykawkę rozpoczął taki krzyk i gryzienie mnie po rękach, że nie pytajcie. Drugi zastrzyk, który dostał ze strony oczka, na które nie widzi przeszedł bez echa, bo go nie zauważył:-) No nie lubi lekarza i kropka:-) Tym razem wizyta byla krótka, tylko mierzenie temperatury i zastrzyki. Zapłaciłam 25 złotych. Mru, wet powiedział, że nei dają narkozy do części kostnych, w najgorszym wypadku głupiego jasia, ale do tego można zjeść lekkie śniadanie. Pani Eulalia wolałaby, żebyście zabrali malucha jutro, bo ona w czwartek po południu musi wyjść na 3 godziny z domu i jej nie będzie. Chciala mi zostawiac llucze, ale wolałabym ich nie brać. To jej mieszkanie i nikt nie powinien się tam kręcić w czasie jej nieobecności. Gdybyście zabrali go po 16, ja mogłabym tuż po 17 (jeśli jeszcze będziecie na SGGW) odebrać go od Was i zawieźć na ostatnie zastrzyki. Jeśli uda się Wam skończyć wcześniej, to zawieźcie go do domu, a ja zabiorę go stamtąd - bardzo proszę. Słodki jest nasz maluch. Uwielbia jeździć samochodem. Mam z tyłu wymoszczone posłanie dla moich dwóch psiaków i on natychmiast po wejściu sdo samochodu zaczyna się tam mościć, wtula sie w kocyk i idzie spać. Ciężko go stamtąd wypraszać, bo po otwarciu drzwi nie chce nawet drgnąć:-) Na rękach przytula się daje buziaki i jest przekochany. U weta niestety trzęsie się i zdecydowanie woli podłogę od stołu... Ale szybko zapomina o stresie w chwili wyjścia na dwór. Nie robiłam mu zdjęć, bo nie chcę go dodatkowo stresować w tej chwili. Mru, daj mi znać, czy możecie zabrać go jutro, bo obiecałam Pani Eulalii, że zadzwonię w tej sprawie do niej. Idolek raz zakasłał na dworze, poza tym wrócil do poprzedniego stanu. Raz tylko zapiszczał wychodząc do ogródka po południu. Lekarz mówi, że go to boli i w sumie dobrze, że boli, bo wtedy oszczędza się torszkę. Reid!!!!!!! pięknie dziękujemy, że jesteś tutaj i za deklarację wpłaty - każda złotówka jest potrzebna:-). Zaraz wrzucę Ci na PW numer konta, a jak tylko pieniądze piojawią się na koncie, dopiszemy to w rozliczeniach... to znaczy Mru dopisze, a ja zgłoszę na wątku. To psiak, któremu warto dać szansę, bo trzyma się pazurkami tego życia bardzo. Ja go kocham bardzo mocno, Pani Eulalia chyba też:-) Bardzo dużo opowiadamy sobie na jego temat, jest dowodem na to, że dom, pełny brzuszek i miłość (niekoniecznie w tej kolejności) działają cuda:-) Quote
mru Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 jutro możemy go zabrać dopiero około 17 no i nie wiadomo ile to zejdzie na SGGW potem Paweł ma o 19 zajęcia, czyli tak tylko do 18:30 ma czas :( potem będę bez auta ja go mogę zanieść do domu na rekach, tylko nie wiem czy dam radę :P jak sądzicie? a czy Ty wiesz o której pani Eulalia wróci w czwartek? moglibyśmy się Idolem przez ten cza zająć ;) to nie jest problem :) chyba, że wychodzi wcześniej i nie będzie jak go zabrać? Quote
Recommended Posts