ulvhedinn Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Kraksachyba doszładowniosku, że posłanie (wielkiemiękkie legowisko wymoszczone kocem) i drugie posłanko koło łóżka to za mało. Jak mnie nie ma w domu, ściąga mi z łóżka koc i kołdrę i się w to zawija...... Quote
BIANKA1 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 ulvhedinn napisał(a):Kraksachyba doszładowniosku, że posłanie (wielkiemiękkie legowisko wymoszczone kocem) i drugie posłanko koło łóżka to za mało. Jak mnie nie ma w domu, ściąga mi z łóżka koc i kołdrę i się w to zawija...... Może jej zimno .Moja mama dzwoniła wściekła , że jeszcze centralne u nich nie grzeje , a Dodzie zimno , i musi zawijać ją w kocyki . Quote
Korenia Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 BIANKA1 napisał(a):Może jej zimno .Moja mama dzwoniła wściekła , że jeszcze centralne u nich nie grzeje , a Dodzie zimno , i musi zawijać ją w kocyki . Potwierdzam, u nas zimno, jak moja mama wróciła z wyjazdu i nikogo w domu nie było przez weekend to jak weszła, to prawie jak w lodówce ;) Quote
furciaczek Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Czy jest we Wroclawiu nowootwarte schronisko? Ktos cos wie? Trafil tam dzisiaj szczeniore CC i chcemy go jak najszybciej wyciagnac, chocby jutro... Quote
Korenia Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 furciaczek napisał(a):Czy jest we Wroclawiu nowootwarte schronisko? Ktos cos wie? Trafil tam dzisiaj szczeniore CC i chcemy go jak najszybciej wyciagnac, chocby jutro... Tak jest, na Ślazowej na Osobowicach. Osoby pracujące podobno te same co na Skarbowców. Quote
furciaczek Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Korenia napisał(a):Tak jest, na Ślazowej na Osobowicach. Osoby pracujące podobno te same co na Skarbowców. To dobrze czy zle? Ja sie nie orientuje:oops: Sa szanse ze go wydadza od razu? Dzisiaj/wczoraj wieczorem tam trafil. Quote
ulvhedinn Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Korenia napisał(a):Tak jest, na Ślazowej na Osobowicach. Osoby pracujące podobno te same co na Skarbowców. Te same plus nowe. Aw jakich okolicznościach trafił? Jeśli od właściciela,to nie ma problemu, jesli znaleziony, toma dwa tygodnie kwarantanny. I ewentualnie mogłaby go wcześniej wyciagnąć najwyżej jakaś osoba "zaufana", na tzw. warunek (czyli, ze jak się znajdzie właściciel, to odda psa). Quote
Korenia Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 furciaczek napisał(a):To dobrze czy zle? Ja sie nie orientuje:oops: Sa szanse ze go wydadza od razu? Dzisiaj/wczoraj wieczorem tam trafil. I dobrze i źle ;) Dobrze, bo tym zaufanym wydadzą piesa przed końcem kwarantanny, właśnie na warunek :) Magda byłaś już? Może przejedziemy się razem? Quote
ulvhedinn Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Jak dozyję (bo na razie się ohydnie zaziębiłam) to się wybieram tak wtorek- środa. Maiałam być dzisiaj, ale rano sobie zdychałam. Nafaszerowana aspiryną, byłam tylko z Krą na zoo botanice, krócej zresztą niż zamierzałam. I naciagnęło mnie suczysko wstrętne na nowe ekstra posłanko... Dobrze że dostałyśmy specjalny "kraksowy" rabat. A jeszcze na targach drowia i niezwykłosci kupiłam jej olej z rokitnika na odleżynę. Z torbami pójde i suchy chleb mi przyjdzie wcinać...... Quote
Korenia Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Ok, to mi daj znaka kiedy konkretnie :) Spotkamy się na Kwiskiej i się dalej razem przetransportujemy :) Wiesz co jest jakiś okropny wirus... u nas najpierw Ewelina, potem mama, a na końcu mnie zmogło. Ja na szczęście szybko się regeneruje, ale mama najpierw katar, potem zapalenie górnych dróg oddechowych, a teraz jeszcze się jej na uszy rzuciło i ma zapalenie;/ Ja brałam 3 razy dziennie Gripex i przeszło, do tego acerole plus i magnez na wzmocnienie :) Może spróbuj ;) Poka Kraksy posłanko! Quote
furciaczek Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 ulvhedinn napisał(a):Te same plus nowe. Aw jakich okolicznościach trafił? Jeśli od właściciela,to nie ma problemu, jesli znaleziony, toma dwa tygodnie kwarantanny. I ewentualnie mogłaby go wcześniej wyciagnąć najwyżej jakaś osoba "zaufana", na tzw. warunek (czyli, ze jak się znajdzie właściciel, to odda psa). Korenia napisał(a):I dobrze i źle ;) Dobrze, bo tym zaufanym wydadzą piesa przed końcem kwarantanny, właśnie na warunek :) Magda byłaś już? Może przejedziemy się razem? Zostal znaleziony wyczerpany w lesie gdzies 20km od Zmigrodu. Diuna postara sie dzisiaj dotrzec do schroniska i dowiedziec sie wiecej. Zdrowka Ulv, ostatnio polowa dogo chyba przeziebiona:shake: Quote
ulvhedinn Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Dzięki, na razie słyszę wszystko jak spod wody i mam "watę w głowie". Coś okropnego..... KrA jest chwilami prześmieszna, bo wczoraj razem z posłankiem wylądowałyśmy przejściowo u cioci. Kiedy rozpakowałam tobół, żeby się pochwalić, Kra NATYCHMIAST przewróciła posłanko na ziemię i położyła się na nim z miną "MOJE"!!!!!!!!!! :) Legowisko może nie jest bardzo efekciarskie, bo kupiłam jej czarne z czerwoną lamówką, ale doszłam do wniosku, że tak będzie najestetyczniej; a jest za to bardzo solidne, grube i pokryte nieprzemakalną, podgumowaną cordurą- wiec jest szansa, ze oprze sie pazurom psicy. No i łatwo uprać pokrycie, co w przypadku Kry jest bardzo ważne. Trzymajcie jeszcze kciuki, bo w najblizszych dniach bedzie decyzja co do operacji odleżyny Kry i trzeba zrobic RTG czemu jej się czasem robi przetoka (podejrzenie martwego odłamka kości)... Quote
BIANKA1 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Z tym nowym schronem to faktycznie i dobrze i żle . Tak jak pisze ULV , tym których znaja wydadzą na warunek , ale tam ponoc taki bałagan , że moi niedoszli tymczasowicze poszli za TM .:-(Zgodziłam się zabrać 2 kociaki , w tym jednego z połamaną łapką . Miałam ich odebrać w piątek , a w czwartek :-( byli w schronie 10 dni , a dopiero w środę dostałam wiadomość :shake: Tam Magda uważaj na koty , bo ponoć złapali pp , cobyś sobie nie przywlekła . To kocie , co Ci mówiłam , to jest u mnie we Wrocku . Chory jest , syn sie nim zajmuje . Quote
furciaczek Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Corsiak do odebrania 26 wrzesnia dopiero, szkoda mialam nadzieje ze uda sie jakos ominac kwarantanne. Ma jakies zmiany skorne...oby wdrozyli jakies leczenie ehh Jak bedziecie w schronie to moze uda Wam sie jakas fotke cyknac?? Kciuki za Kre zacisniete:p Quote
bonsai_88 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Trzymam kciuki za Krę :).... z "maleńką" będzie wszystko dobrze - to najdzielniejszy psiak jakiego poznałam ;). Quote
Avaloth Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 też trzymam za Kraksie ;) http://pies.pl/index.php?strona=konkurs_foto&sonda=40&glos=7 patrzcie, Kra jest sławna :D Quote
ulvhedinn Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Mówiłam, że Kra jest wszędzie ;) moje czarne słoneczko :) ...przy czym to czarne słoneczko, nie dalej jak przedwczoraj, włamało się do lodówki i zeżarło mi pastę rybną i garnek zupy pomidorowej. Surówką z porów pogardziła. Quote
agaga21 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 czytam wątek od końca, bo początek mnie przeraził...kraksa to naprawdę niesamowita psina! pomijam niezwykle wymyślne domolki:diabloti::diabloti: ale wasz wypad dogtrekingowy mnie po prostu rozwalił! jestem w szoku, że kra tak wspaniale sobie radzi. zdjęcia z morza powalają! ile w niej radości:loveu::loveu: magda, trochę się pogubiłam w twoim zwierzyńcu ale trzymam kciuki za zdrówko wszystkich futerek i oczywiście za twoje:lol: będę zaglądać tu z ciekawością;) uściski dla szkodnika nad szkodnikami:loveu::diabloti: Quote
agnieszkal2 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Prezent od Ulv...milego ogladania:evil_lol: [video=youtube;UFt8E5nHX_Y]http://www.youtube.com/watch?v=UFt8E5nHX_Y[/video] Quote
bonsai_88 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Kraksa nie wygląda na zachwyconą pustkami w lodówce :D. Quote
elmira Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Wow:) Dobra jest!!! Otwiera szybciej niż Ulv! Quote
Iv_ Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Wow :crazyeye: co za szybkość, a jaka moc :cool3: Silna jest Kra, no i oczywiście cwana jest bardzo :diabloti: Tylko ta pusta lodówka :roll: chyba jej nie najlepiej pasowała ;) Ale widać, że potrafi ją błyskawicznie przewąchać, każdą półkę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
jostel5 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Niesamowita! Jedyna w swoim rodzaju! Łobuzica kochana!:) :) Ona chyba naprawdę może absolutnie wszystko!!!:) Quote
elmira Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Jostelku, poczytaj o tej aparatce:) Na prawdę warto:) Quote
ulvhedinn Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 To ja jeszcze bezczelnie poprosze- zagłosujecie na Krę? http://pies.pl/index.php?strona=konkurs_foto&sonda=40&glos=7 Quote
Recommended Posts