Jump to content
Dogomania

Pilne!Straszna KrAksa, watek wsparcia dla Ulv - POMOCY - dług u weta prawie 4 tysiące

Recommended Posts

Posted

Kraksachyba doszładowniosku, że posłanie (wielkiemiękkie legowisko wymoszczone kocem) i drugie posłanko koło łóżka to za mało. Jak mnie nie ma w domu, ściąga mi z łóżka koc i kołdrę i się w to zawija......

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Kraksachyba doszładowniosku, że posłanie (wielkiemiękkie legowisko wymoszczone kocem) i drugie posłanko koło łóżka to za mało. Jak mnie nie ma w domu, ściąga mi z łóżka koc i kołdrę i się w to zawija......

Może jej zimno .Moja mama dzwoniła wściekła , że jeszcze centralne u nich nie grzeje , a Dodzie zimno , i musi zawijać ją w kocyki .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Może jej zimno .Moja mama dzwoniła wściekła , że jeszcze centralne u nich nie grzeje , a Dodzie zimno , i musi zawijać ją w kocyki .

Potwierdzam, u nas zimno, jak moja mama wróciła z wyjazdu i nikogo w domu nie było przez weekend to jak weszła, to prawie jak w lodówce ;)

Posted

furciaczek napisał(a):
Czy jest we Wroclawiu nowootwarte schronisko? Ktos cos wie?
Trafil tam dzisiaj szczeniore CC i chcemy go jak najszybciej wyciagnac, chocby jutro...

Tak jest, na Ślazowej na Osobowicach. Osoby pracujące podobno te same co na Skarbowców.

Posted

Korenia napisał(a):
Tak jest, na Ślazowej na Osobowicach. Osoby pracujące podobno te same co na Skarbowców.

To dobrze czy zle?
Ja sie nie orientuje:oops:
Sa szanse ze go wydadza od razu? Dzisiaj/wczoraj wieczorem tam trafil.

Posted

Korenia napisał(a):

Te same plus nowe.
Aw jakich okolicznościach trafił? Jeśli od właściciela,to nie ma problemu, jesli znaleziony, toma dwa tygodnie kwarantanny. I ewentualnie mogłaby go wcześniej wyciagnąć najwyżej jakaś osoba "zaufana", na tzw. warunek (czyli, ze jak się znajdzie właściciel, to odda psa).

Posted

furciaczek napisał(a):
To dobrze czy zle?
Ja sie nie orientuje:oops:
Sa szanse ze go wydadza od razu? Dzisiaj/wczoraj wieczorem tam trafil.

I dobrze i źle ;) Dobrze, bo tym zaufanym wydadzą piesa przed końcem kwarantanny, właśnie na warunek :)
Magda byłaś już? Może przejedziemy się razem?

Posted

Jak dozyję (bo na razie się ohydnie zaziębiłam) to się wybieram tak wtorek- środa. Maiałam być dzisiaj, ale rano sobie zdychałam.

Nafaszerowana aspiryną, byłam tylko z Krą na zoo botanice, krócej zresztą niż zamierzałam. I naciagnęło mnie suczysko wstrętne na nowe ekstra posłanko... Dobrze że dostałyśmy specjalny "kraksowy" rabat. A jeszcze na targach drowia i niezwykłosci kupiłam jej olej z rokitnika na odleżynę. Z torbami pójde i suchy chleb mi przyjdzie wcinać......

Posted

Ok, to mi daj znaka kiedy konkretnie :) Spotkamy się na Kwiskiej i się dalej razem przetransportujemy :)
Wiesz co jest jakiś okropny wirus... u nas najpierw Ewelina, potem mama, a na końcu mnie zmogło. Ja na szczęście szybko się regeneruje, ale mama najpierw katar, potem zapalenie górnych dróg oddechowych, a teraz jeszcze się jej na uszy rzuciło i ma zapalenie;/
Ja brałam 3 razy dziennie Gripex i przeszło, do tego acerole plus i magnez na wzmocnienie :) Może spróbuj ;)
Poka Kraksy posłanko!

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Te same plus nowe.
Aw jakich okolicznościach trafił? Jeśli od właściciela,to nie ma problemu, jesli znaleziony, toma dwa tygodnie kwarantanny. I ewentualnie mogłaby go wcześniej wyciagnąć najwyżej jakaś osoba "zaufana", na tzw. warunek (czyli, ze jak się znajdzie właściciel, to odda psa).

Korenia napisał(a):
I dobrze i źle ;) Dobrze, bo tym zaufanym wydadzą piesa przed końcem kwarantanny, właśnie na warunek :)
Magda byłaś już? Może przejedziemy się razem?

Zostal znaleziony wyczerpany w lesie gdzies 20km od Zmigrodu.
Diuna postara sie dzisiaj dotrzec do schroniska i dowiedziec sie wiecej.

Zdrowka Ulv, ostatnio polowa dogo chyba przeziebiona:shake:

Posted

Dzięki, na razie słyszę wszystko jak spod wody i mam "watę w głowie". Coś okropnego.....

KrA jest chwilami prześmieszna, bo wczoraj razem z posłankiem wylądowałyśmy przejściowo u cioci. Kiedy rozpakowałam tobół, żeby się pochwalić, Kra NATYCHMIAST przewróciła posłanko na ziemię i położyła się na nim z miną "MOJE"!!!!!!!!!! :)

Legowisko może nie jest bardzo efekciarskie, bo kupiłam jej czarne z czerwoną lamówką, ale doszłam do wniosku, że tak będzie najestetyczniej; a jest za to bardzo solidne, grube i pokryte nieprzemakalną, podgumowaną cordurą- wiec jest szansa, ze oprze sie pazurom psicy. No i łatwo uprać pokrycie, co w przypadku Kry jest bardzo ważne.

Trzymajcie jeszcze kciuki, bo w najblizszych dniach bedzie decyzja co do operacji odleżyny Kry i trzeba zrobic RTG czemu jej się czasem robi przetoka (podejrzenie martwego odłamka kości)...

Posted

Z tym nowym schronem to faktycznie i dobrze i żle . Tak jak pisze ULV , tym których znaja wydadzą na warunek , ale tam ponoc taki bałagan , że moi niedoszli tymczasowicze poszli za TM .:-(Zgodziłam się zabrać 2 kociaki , w tym jednego z połamaną łapką . Miałam ich odebrać w piątek , a w czwartek :-( byli w schronie 10 dni , a dopiero w środę dostałam wiadomość :shake: Tam Magda uważaj na koty , bo ponoć złapali pp , cobyś sobie nie przywlekła .
To kocie , co Ci mówiłam , to jest u mnie we Wrocku . Chory jest , syn sie nim zajmuje .

Posted

Corsiak do odebrania 26 wrzesnia dopiero, szkoda mialam nadzieje ze uda sie jakos ominac kwarantanne. Ma jakies zmiany skorne...oby wdrozyli jakies leczenie ehh
Jak bedziecie w schronie to moze uda Wam sie jakas fotke cyknac??

Kciuki za Kre zacisniete:p

Posted

Mówiłam, że Kra jest wszędzie ;) moje czarne słoneczko :)

...przy czym to czarne słoneczko, nie dalej jak przedwczoraj, włamało się do lodówki i zeżarło mi pastę rybną i garnek zupy pomidorowej. Surówką z porów pogardziła.

Posted

czytam wątek od końca, bo początek mnie przeraził...kraksa to naprawdę niesamowita psina! pomijam niezwykle wymyślne domolki:diabloti::diabloti: ale wasz wypad dogtrekingowy mnie po prostu rozwalił! jestem w szoku, że kra tak wspaniale sobie radzi. zdjęcia z morza powalają! ile w niej radości:loveu::loveu:
magda, trochę się pogubiłam w twoim zwierzyńcu ale trzymam kciuki za zdrówko wszystkich futerek i oczywiście za twoje:lol:
będę zaglądać tu z ciekawością;)
uściski dla szkodnika nad szkodnikami:loveu::diabloti:

Posted

Wow :crazyeye: co za szybkość, a jaka moc :cool3: Silna jest Kra, no i oczywiście cwana jest bardzo :diabloti:
Tylko ta pusta lodówka :roll: chyba jej nie najlepiej pasowała ;)
Ale widać, że potrafi ją błyskawicznie przewąchać, każdą półkę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: