Jump to content
Dogomania

radosna Miki - super pies do sportu! ma dom! mieszka w Płocku!

Recommended Posts

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

kurcze, szkoda... dlaczego ludzie się tak boją tych umów?
Ja jak 2 lata temu pierwszy raz brałam psiaka do adopcji z fundacji, to byłam zielona w tych wszystkich sprawach, bo zawsze tak jakoś było, że brałam psiaki z ulicy lub koty i też nie miałam pojęcia o takich sprawach jak wizyty czy umowy, ale jak tylko dziewczyny z fundacji powiedziały, że adopcja wiąże się z wizytą i umową to tylko spytałam na czym to polega i jakie dokumenty mam przygotować do umowy... bez wahania wiedziałam, że to konieczność i już. I wcale mnie to nie zniechęciło,wręcz na odwrót - czułam się pewniej że w razie czego mogę liczyć na pomoc ze strony w fundacji w razie ewentualnych np problemów z wychowaniem, jakieś dobre rady itp...
Dlatego czasami nie rozumiem ludzi... że tak się boją tych umów...

Posted

Oj Miki,Miki... i co my teraz mamy z tobą zrobić? dlaczego nikt się nie chce tobą zainteresować?
Equus, a mogłabyś wydrukować sobie kilka ogłoszeń i rozwiesić tam w tym klubie gdzie trenujesz ze swoją sunią?
Może w taki sposób się ktoś naszą Miki zainteresuje, co?

Posted

może jeszcze się odezwie, jak Miki naprawdę spodobała się jej, to umowa jej na pewno nie zrazi, a jak był to tylko telefon pod wpływem ładnego zdjęcia to i dobrze, że nie dzwoni, Miki na pewno doczeka się na tą właściwą rodzinkę.

Posted

Kurcze, szkoda :(
Ja trochę rozumiem, że te umowy zniechęcają - co innego jak masz psa w typie rasy i musiałabyś na niego wydać sporo kasy, a tu ci go dadzą za darmo jeśli podpiszesz umowę - to wtedy ludzie uważają ze gra jest warta świeczki. Jeśłi jednak mają wziąć "zwykłego kundla" i to jeszcze dorosłego to stwierdzają że to zawracanie głowy, bo wystarczy iść na jakiś bazar i za flaszkę albo za darmo, choćby w Słomczynie właśnie, dostaniesz takiego psa bez ceregieli.

Zaraz porobie jakieś ogłoszenia - chciałabym zrobić jakiś fajny plakat na bazie zdjęcia Miki i wydrukować w kolorze i rozwiesić u siebie w pracy ale kurcze nie umiem jakoś tych zdjęć obrabiać niestety. Może ktoś by mogł zrobić taki plakacik (nie zwykłe ogłoszenie) i przesłać mi w pdf-ie? W klubie też mogę wywiesić ale na klubowiczy to nie ma co liczyć - ludzie, którzy już trenują poważnie biorą bardzo młode psy i to określonych ras, z określonych (sportowych) linii, nikt do poważnego sportu nie weźmie dorosłego psa niestety :( Wczoraj byłam na treningu i tylko ja oraz 2 osoby, które ze mną zaczynały (więc początkujące) mają kundle - poprostu miałyśmy psy, które były energiczne i trzeba było im wymyślić jakąś formę spędzania czasu i wybrałyśmy agility. Ktoś kto już trenuje i chce kolejnego psa robi bardzo przemyślane zakupy, często nawet poza granicamni naszego kraju. Jak się patrzy na "starych klubowiczy" to pierwszy pies to może i jest mix ale kolejne to już "rasowce". Więc jeśli chodzi o Miki to raczej trzeba liczyć na tekiego amatora jak ja, który chce wziąć psa żeby się z nim pobawić w ten sport, więc raczej na jakichś zawodach wśród publiczności by ją trzeba ogłaszać a nie wśród zawodników.

[quote name='Akrum']ja się tylko boję, żeby ona na giełdzie czasami nie poszła...[/QUOTE]
no właśnie, tam sobie ją można wziąć bez umowy :(

Posted

z tym agility to tak właśnie jest, ale taki plakacik przyczyni się do tego, że więcej ludzi ją zobaczy, może przekażą dalej znajomym, agility to sport nawet dla kundelków to jest w tym fajne:) Piękne plakaciki robi Isadora7, wiem, że Isadorka to ma masę roboty, ale może warto napisać do niej i znalazłaby chwilę czasu dla Miki.

Posted

[quote name='tripti']z tym agility to tak właśnie jest, ale taki plakacik przyczyni się do tego, że więcej ludzi ją zobaczy, może przekażą dalej znajomym, agility to sport nawet dla kundelków to jest w tym fajne:) Piękne plakaciki robi Isadora7, wiem, że Isadorka to ma masę roboty, ale może warto napisać do niej i znalazłaby chwilę czasu dla Miki.[/QUOTE]
Zaraz wyślę PW do Isadorki i spróbuję ją tu ściągnąć, może znajdzie chwilkę czasu, żeby takie coś zrobić.

Posted

[quote name='koosiek']Jest też gdzieś bazarek z plakatami, ulotkami, nie wiem, czy nie Isadory właśnie.[/QUOTE]

Ta bazarek musze wznowić cały czas w podpisie jest stary.

[quote name='Akrum']wysłałam zaproszenie na wątek do Isadorki i opisałam krótko o co nam chodzi, zobaczymy co z tego wyjdzie, czy się zgodzi...[/QUOTE]

Wieczorkiem sie przyjrzę wątkowi i powiem co mi potrzeba co i jak balbalbla. Niemniej jednak robiłabym nie wczęsniej niż piątek sobota jak wam to pasuje.

:p

Posted

nie wiem, trudno ocenić
niby tak, ale R jej nie bierze nigdy... bo kilka razy była i nikt jej nie chciał.

aha - mam zapytanie o Miki :) pani fajna, brzmi nieźle