Jump to content
Dogomania

radosna Miki - super pies do sportu! ma dom! mieszka w Płocku!

Recommended Posts

Posted

MIKI ***

Gdzieś pod Warszawą, w ciasnym i zimnym boksie małego przytuliska tęsknym wzrokiem spogląda zza krat śliczna młoda czarna suczka. Przebiera niecierpliwie łapkami, drepta w miejscu, skacze po siatce.
Ona też chciałaby pójść na długi spacer, pobiec za patyczkiem, poczuć jak pachnie wiosna, przytulić się do swego pana...

Gdyby umiała mówić ludzkim głosem zapewne powiedziałaby: Weź mnie ze sobą! Będę grzeczna, tylko zabierz mnie z tego smutnego miejsca!

Miki jest młodą, około dwuletnią suczką średniej wielkości. Kilka miesięcy temu została znaleziona gdy błąkała się po ulicy i oddana została do małego przytuliska przy lecznicy.
To energiczny i przyjacielski pieszczoch. Jest łagodna dla ludzi i dla większości psów. Miki zachowuje czystość i jest grzeczną suczką lubiącą zabawę i długie spacery.

Miki, zamknięta w niewielkim, niezbyt często sprzątanym kojcu, pozbawiona możliwości wychodzenia na spacer jest nieszczęśliwa. Mimo to nie jest dzika, garnie się do człowieka i cieszy się z każdej chwili uwagi jaka jej się poświęca.

To naprawdę wspaniały pies. Miki bardzo potrzebny jest dom z odpowiedzialnym właścicielem. Jest to o tyle pilne, że suczce grozi przewiezienie do schroniska, gdzie warunki są dużo gorsze niż w obecnym przytulisku, jednak z uwagi na przepełnienie nie może ona dłużej zajmować miejsca przeznaczonego dla leczonych tam psów.

Istnieje też ryzyko, że ktoś z okolicznych mieszkańców weźmie ją do stróżowania i przykuje na zawsze łańcuchem do budy. Jeśli marzysz o wspaniałym czworonożnym przyjacielu może akurat Miki podbije Twoje serce?

Miki jest wysterylizowana i zaszczepiona.
Dzięki swojej zwinności, żywiołowości i radości życia jest idealnym psem dla kogoś lubiącego ruch i zabawy z psem. Prawdopodobnie doskonale sprawdzi się w agility lub w canicrosie.

Miki to strasznie wdzięczna suka :) mieszka w przytulisku pod Warszawą, w kojach po świniach wynajmowanych przez przytulisko z powodu braku miejsc... :shake:

Do tego przytuliska trafiają głównie psiaki z wypadków z całej gminy. Niestety takich psiaków jest dużo - przytulisko jest wiecznie przepełnione, wiecznie przybywają tu nowe psy...

Psy wyleczone, aby uchronić je przez wywozem do Korabiewic, rozdawane są na giełdzie w Słomczynie. Umówmy się - nie jest to dobry sposób na adopcję... wiadomo, że psy na 90% skończą jako psy podwórkowe lub łańcuchowe...

wątek ogólny: bezdomne psiaki z lecznicy w Konstancinie - ranny pitbull! PILNIE TYMCZASY...

Miki jest już w przytulisku od paru miesięcy, NIKT się nie interesuje jej urodą, wdziękiem, młodym wiekiem, radością... nikt.

Miki wypuszczona z kojca szaleje jak szczeniak :lol:

Ma wspaniałą sylwetkę - dość długie nogi, które dodają jej wiele uroku :cool3:

a tak teraz mieszka Miki...

Miki ma około 1,5 roku

Pragnie kontaktu z człowiekiem, trzyma czystość i akceptuje inne psy!

KONTAKT w sprawie adopcji:

Magda: 604 129 008
Paweł: 509 075 051
mail: [email protected]

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

cały czas, jayo :( do dupy, bo siedzi w kojcach poza lecznicą i nawet nie mam jak zrobić jej nowych zdjęć :(
to jeden z psów w najgorszej sytuacji :/

Posted

Mru przydałoby się więcej info o Miki - choćby w jakim jest wieku.
Mogłabyś poprawić coś / uzupełnić w treści jaj dotychczasowych ogłoszeń?? Są bardzo ubogie :( :

Przyjmę do psiego serca człowieka, który mnie pokocha

Mam na imię Miki. Długo błąkałam się samotnie po ulicach. Teraz siedzę zamknięta w zimnym boksie przytuliska pod Warszawą... i czekam. Czekam na człowieka o ciepłym sercu, który będzie mnie kochał już zawsze... nie tylko na chwilę :(

Jestem czystą, dobrze wychowaną sunią, toleruję inne psy, a kontakt z ludźmi sprawia mi ogromną frajdę. Ludzie mówią, że jestem piękna :) Może Tobie też się spodobam? Czy znajdzie się dla mnie miejsce w Twoim życiu?

Jeśli chciałbyś/chciałabyś mnie poznać zadzwoń tutaj:

KONTAKT w sprawie adopcji:

Magda: 604 129 008
Paweł: 509 075 051
mail: [email protected]

Pieska można obejrzeć na żywo po wcześniejszym umówieniu się z nami :) w dni powszednie jest to możliwe nawet do godziny 22.

Miki przed adopcją zostanie wysterylizowana i zachipowana.

Posted

ona jest taka, że wyglada jakby miała mniej nawet, jakby z rok miała
no ale podobno ma 1,5 :)

jest strasznie ruchliwa, ma takie fajne długie łapsy właśnie :) to z niej robi takiego szczeniaka

podobno nie lubi Biska
ale Morusa lubi! a teraz w ogóle siedzi z jeszcze innym samcem, z Parkurem czy właśnie Biskiem
więc moim zdaniem samców akceptuje :)

Posted

nikt nie pyta :( do doopy ma te foty ona :( ja chcę poprosić koleżankę, żeby z nami kiedyś podjechała zrobiła foty tym poukrywanym w kojcach po świniach i tych dalej... ale nie wiem czy w ten weekend wypali :/

• 2 weeks later...
Posted

super Plicha! dzięki :):):)

a co do fot moooooooże uda się jutro!
mamy co prawda 153 rzeczy do zrobienia, ale może podskoczymy do kojców Miki :)