mru Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 MIKI *** Gdzieś pod Warszawą, w ciasnym i zimnym boksie małego przytuliska tęsknym wzrokiem spogląda zza krat śliczna młoda czarna suczka. Przebiera niecierpliwie łapkami, drepta w miejscu, skacze po siatce. Ona też chciałaby pójść na długi spacer, pobiec za patyczkiem, poczuć jak pachnie wiosna, przytulić się do swego pana... Gdyby umiała mówić ludzkim głosem zapewne powiedziałaby: Weź mnie ze sobą! Będę grzeczna, tylko zabierz mnie z tego smutnego miejsca! Miki jest młodą, około dwuletnią suczką średniej wielkości. Kilka miesięcy temu została znaleziona gdy błąkała się po ulicy i oddana została do małego przytuliska przy lecznicy. To energiczny i przyjacielski pieszczoch. Jest łagodna dla ludzi i dla większości psów. Miki zachowuje czystość i jest grzeczną suczką lubiącą zabawę i długie spacery. Miki, zamknięta w niewielkim, niezbyt często sprzątanym kojcu, pozbawiona możliwości wychodzenia na spacer jest nieszczęśliwa. Mimo to nie jest dzika, garnie się do człowieka i cieszy się z każdej chwili uwagi jaka jej się poświęca. To naprawdę wspaniały pies. Miki bardzo potrzebny jest dom z odpowiedzialnym właścicielem. Jest to o tyle pilne, że suczce grozi przewiezienie do schroniska, gdzie warunki są dużo gorsze niż w obecnym przytulisku, jednak z uwagi na przepełnienie nie może ona dłużej zajmować miejsca przeznaczonego dla leczonych tam psów. Istnieje też ryzyko, że ktoś z okolicznych mieszkańców weźmie ją do stróżowania i przykuje na zawsze łańcuchem do budy. Jeśli marzysz o wspaniałym czworonożnym przyjacielu może akurat Miki podbije Twoje serce? Miki jest wysterylizowana i zaszczepiona. Dzięki swojej zwinności, żywiołowości i radości życia jest idealnym psem dla kogoś lubiącego ruch i zabawy z psem. Prawdopodobnie doskonale sprawdzi się w agility lub w canicrosie. *** Miki to strasznie wdzięczna suka :) mieszka w przytulisku pod Warszawą, w kojach po świniach wynajmowanych przez przytulisko z powodu braku miejsc... :shake: Do tego przytuliska trafiają głównie psiaki z wypadków z całej gminy. Niestety takich psiaków jest dużo - przytulisko jest wiecznie przepełnione, wiecznie przybywają tu nowe psy... Psy wyleczone, aby uchronić je przez wywozem do Korabiewic, rozdawane są na giełdzie w Słomczynie. Umówmy się - nie jest to dobry sposób na adopcję... wiadomo, że psy na 90% skończą jako psy podwórkowe lub łańcuchowe... wątek ogólny: bezdomne psiaki z lecznicy w Konstancinie - ranny pitbull! PILNIE TYMCZASY... Miki jest już w przytulisku od paru miesięcy, NIKT się nie interesuje jej urodą, wdziękiem, młodym wiekiem, radością... nikt. Miki wypuszczona z kojca szaleje jak szczeniak :lol: Ma wspaniałą sylwetkę - dość długie nogi, które dodają jej wiele uroku :cool3: a tak teraz mieszka Miki... Miki ma około 1,5 roku Pragnie kontaktu z człowiekiem, trzyma czystość i akceptuje inne psy! KONTAKT w sprawie adopcji: Magda: 604 129 008 Paweł: 509 075 051 mail: [email protected] Quote
mru Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 chyba zrobię Miki allegro nie zapowiada się, że będę w najbliższym czasie miała więcej zdjęć :( zrobię z tego, co mam Quote
mru Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 zrobione: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=890556225 Quote
jayo Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Sliczna panienka. Jest jeszcze w lecznicy?? Quote
mru Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 cały czas, jayo :( do dupy, bo siedzi w kojcach poza lecznicą i nawet nie mam jak zrobić jej nowych zdjęć :( to jeden z psów w najgorszej sytuacji :/ Quote
koosiek Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Miki, wskocz na pierwszą, może ktoś Cię chociaż ogłoszeniami poratuje... Ja już niestety nie wyrabiam :( Quote
Kociabanda2 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Mru przydałoby się więcej info o Miki - choćby w jakim jest wieku. Mogłabyś poprawić coś / uzupełnić w treści jaj dotychczasowych ogłoszeń?? Są bardzo ubogie :( : Przyjmę do psiego serca człowieka, który mnie pokocha Mam na imię Miki. Długo błąkałam się samotnie po ulicach. Teraz siedzę zamknięta w zimnym boksie przytuliska pod Warszawą... i czekam. Czekam na człowieka o ciepłym sercu, który będzie mnie kochał już zawsze... nie tylko na chwilę :( Jestem czystą, dobrze wychowaną sunią, toleruję inne psy, a kontakt z ludźmi sprawia mi ogromną frajdę. Ludzie mówią, że jestem piękna :) Może Tobie też się spodobam? Czy znajdzie się dla mnie miejsce w Twoim życiu? Jeśli chciałbyś/chciałabyś mnie poznać zadzwoń tutaj: KONTAKT w sprawie adopcji: Magda: 604 129 008 Paweł: 509 075 051 mail: [email protected] Pieska można obejrzeć na żywo po wcześniejszym umówieniu się z nami :) w dni powszednie jest to możliwe nawet do godziny 22. Miki przed adopcją zostanie wysterylizowana i zachipowana. Quote
mru Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 ja o niej tak piszę: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Miki-mloda-zgrabna-sunia,8000 ma około 1,5 roku nie wiem wiecej :( widziałam ją raz :/ Quote
Kociabanda2 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 dzięki. zawsze coś sobie uzupełnię :) Quote
mru Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 ona jest taka, że wyglada jakby miała mniej nawet, jakby z rok miała no ale podobno ma 1,5 :) jest strasznie ruchliwa, ma takie fajne długie łapsy właśnie :) to z niej robi takiego szczeniaka podobno nie lubi Biska ale Morusa lubi! a teraz w ogóle siedzi z jeszcze innym samcem, z Parkurem czy właśnie Biskiem więc moim zdaniem samców akceptuje :) Quote
koosiek Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Nadal nikt się nie interesuje Miki? Śliczna jest, taki mix wyżła i labka. Quote
mru Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 nikt nie pyta :( do doopy ma te foty ona :( ja chcę poprosić koleżankę, żeby z nami kiedyś podjechała zrobiła foty tym poukrywanym w kojcach po świniach i tych dalej... ale nie wiem czy w ten weekend wypali :/ Quote
mru Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 biedna Miki jak zabierałam Biska to też chciała iść:( a ja musiałam ją zostawić... fajna suka kurcze... Quote
Plicha Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 A może powtórzyć jej allegro, widziałam że aukcja się skończyła? Ile kosztuje takie wyróżnione? Quote
mru Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 w sumie wszystko jakieś 20 zł tylko lepszy tekst bym napisała :) Quote
Plicha Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Oki to ja mogę Miki zasponsorować allegro, jak będziesz miala chwilę to napisz nowy tekst a ja wygrzebię gdzieś twoj numer konta (bo chyba mam) :) Quote
Kociabanda2 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 lepsze foty też by nie zaszkodziły. Może uda się jej pstryknąć coś nowego? Quote
mru Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 super Plicha! dzięki :):):) a co do fot moooooooże uda się jutro! mamy co prawda 153 rzeczy do zrobienia, ale może podskoczymy do kojców Miki :) Quote
Plicha Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 O, byloby super jakieś ładne foteczki jej zrobić :) Quote
mru Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 tak! beda :) i miki i Parkur :D jutro niestety dopiero wrzucę, czekam aż koleżanka mi podeśle :) Quote
Recommended Posts