Equus Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='mru']no teraz hotelowanie psa to praktycznie koszt hotelowania konia!!! szaleństwo! Dokładnie - paranoja! Akurat mam do czynienia i z psami i z końmi i z doświadczenia mogę stwierdzić, że robota i koszty utrzymania konia są nieporównywalnie większe niż psa. A tu:http://www.dogomania.pl/threads/172308-Domowy-tymczas-1-wolne-miejsce-dla-suczki/page3 widzę, ze jest miejsce za 350 zł tylko niestety to daleko (Bielsko-Biała) no i jest kot:roll: Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Napisałam do funi, niestety miejsca nie ma, ale spyta znajomą co czasami brała psiaki na dt. zobaczymy. Zaraz wysyłam funi wątek Miki. Quote
mru Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 kurde widze ze Miki była w metrze! 30 marca... miałam tego dnia telefon fakt w jej sprawie, ale bardzo mało sensowny :( w ogole bezsensowny... i potem cisza :( aha wiecie podawajcie moze najpierw nr Pawła ten 509 bo ja w pracy raz ze gadac nie moge a dwa nie mam zasiegu tu gdzie siedze :/ i czasem w ogole jestem jakby poza zasiegiem dla ludzi ;/ a Paweł jest bardziej mobilny :) Quote
Equus Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 kurde widze ze Miki była w metrze! 30 marca... miałam tego dnia telefon fakt w jej sprawie, ale bardzo mało sensowny w ogole bezsensowny... i potem cisza O rany, a myślałam że jak w gazecie się pojawi to się ludzie odezwą! Fajnie wyszła na tych Twoich zdjęciach z tym uszyskiem klapniętym :D Dzięki Akrum - to czekamy na wizytę funi! Quote
mru Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 to nie moje zdjecia :) to moja znajoma robiła :) na codzień działa w prywatnym przytulisku w Pomiechówku - Sylwia :) a nam pomaga i super, bo psiaki miały prawie same nędzne foty dotąd :) Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 ciotki, jest jedno miejsce od zaraz w hoteliku u megii1 w Serocku pod W-awą. tu jest link do tego hoteliku, może znacie? http://www.dogomania.pl/threads/139888-Hotelik-dla-maA-ych-i-duA-ych-psiakA-w-w-potrzebie-Serock-koA-o-Warszawy megii1 napisała tak: Witam Zalezy od kiedy potrzebujesz miejsca i czy to Psiak czy Sunia. Jeżeli chodzi o psiaka to będe miałą miejsce po 21 kwietnia (osobny spory kojec bez współlokatorów) a dla Suni miejsce jest od zaraz jeżeli lubi inne psiaki Magda co Wy na to?? tylko nie wiem, jak z finansami, znaczy ile za dobe, w razie co tu jest telefon do megii1: 504-62-02-19. Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 ja nie znam osobiście Miki i jej zachowania, więc póki co tylko napisałam czy by było miejsce. możecie zadzwonić i powiedzieć że to chodzi o miejsce dla suni, o której ja pisałam do niej na pw. Quote
Equus Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='mru']psiaki miały prawie same nędzne foty dotąd :)[/QUOTE] Dobrze, ze napisałaś "prawie" bo mój fotograf jeszcze by popadł w kompleksy :P Akrum, to może ja tez napiszę PW z pytaniem o cenę (nienawidzę dzwonić :P), Miki widziałam raz i tak naprawdę niewiele mogę powiedzieć o jej zachowaniu ponad to co już tu zostało napisane - ale pewnie mru też nie wie o niej wszystkiego bo ona ma na głowie tyle psiaków, a o charakterze psa możesz się wypowiedzieć tak naprawdę dopiero jak go widzisz na codzień przez jakiś czas, na co my nie mamy sznsy :( Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 no ja wiem, chodziło mi tylko o to, że ja jak widzicie jestem daaaleko od Was, więc może bardziej znacie ten hotelik i w ogóle sprawy związane z Miki, ja nawet nie umiem dokładnie powiedzieć jakiej wielkości ona jest - średnia czy duża. to czekamy z niecierpliwością na wiadomość od megii1 i zobaczymy co z tego wyjdzie. Ten Serock to jest daleko od Warszawy? bo nawet tego nie wiem ;) Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 a ktoś tu z obecnych zna może ten hotelik u megii1?? Quote
koosiek Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Z hotelikiem u Megi1 było ostatnio sporo problemów... Psy uciekały... Na CK też coś o niej było. Ale osobiście nigdy tam nie byłam i nie wiem ile z tego jest prawdą. Quote
Equus Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 donica to strasznie polecała hotel u Jamora, ponoć u niego psy się rozchodzą jak świeże bułeczki ;) Może tam zapytać - tylko jak tam jest tak super to pewnie miejsc nie ma :( No i co gorsza nie ma też deklaracji :( Oprócz mojego 50 zł miesięcznie... Z hotelikiem u Megi1 było ostatnio sporo problemów... Psy uciekały... Na CK też coś o niej było. no to słaba rekomendacja :shake: Quote
tripti Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 osobiście nie, ale dokładaliśmy się do deklaracji dla psiaków tam, były przypadki idealne i trochę też mniej idealnych, ale ogólnie to chyba większość osób jest zadowolona. Dla Zorki, Rusti było super, z kolei Szurce udało się uciec, a jakaś bernardynka Mela schudła. Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 to może by do tego Jamora zadzwonić i spytać jak to tam jest z miejscami i z cenami?ktoś chętny do przeprowadzenia takiej rozmowy?? Quote
koosiek Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 W hotelu u Jamora nie byłam, ale ostatnio spotkałam się z nim w Warce z Anita_happy, która ma tam psa. Anita hotel chwali, a psy widać, że są szczęśliwe i zakochane w Jamorze. I właściwie z kim bym nie rozmawiała, wszyscy go polecają. No, ale tu znowu wyszła ostatnio afera z kaukazem... I znów nie wiadomo, komu wierzyć :roll: Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 ja też słyszałam na różnych wątkach że u Jamora psy się dobrze chowają, że mają super opiekę i szkolenie i w ogóle wszyscy chwalą to miejsce... Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Oto namiary na Jamora :) http://www.dogomania.pl/threads/138231-Hotel-dla-psA-w-JAMOR tam na końcu jest spis psów oczekujących, ale nie zawsze to jest aktualne, prawda? tam jest też nr komórkowy, więc która chętna i zadzwoni spytać ?? Quote
Equus Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 A co z tym kaukazem? A co do ceny u megi1 to się dowiedziałam od tripti, że do tej pory było u niej 12 zł za dzień plus żarcie (o ile nie było podwyżek). U JAmora na 1 stronie jest ze DT od 12 do 20zł z wyżywieniem tylko ma napisane wyraźnie: Zanim zwrócisz się z pytaniem o miejsce, zastanów się, czy będziesz w stanie utrzymać finansowo tego psa czyli żeby mu głowy nie zawracać jak nie jesteś pewny czy stać cie na wstawienie psa. Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 a Miki to średniak czy duży psiak? do jakiego rozmiaru się kwalifikuje? bo dla mnie ze zdjęć jest duża, ale na żywo?? Quote
koosiek Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 O kaukazie jest gdzieś na ostatnich stronach wątku hotelu. Kolejka nie jest duża, ostatnio to były chyba trzy psy. Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 bo mi się wydaje, że Miki mogłaby szybko znaleźć domek, jeśli by była troszkę przeszkolona, może jakby tam nad nią popracowali, to może ktoś by ją właśnie zechciał do tego sportu agility... Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 ta kwota 12-20 jest pewnie od wielkości psa uzależniona? dlatego właśnie chodzi mi o to, jaka ona jest rozmiarowo, duzia czy średniak taki przeciętny. Quote
Recommended Posts