Kociabanda2 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 mi też się ona ze zdjęć duża wydaje, ale z tego co ostatnio gdzieś ktoś pisał to ona jest raczej średniak. Najlepiej niech powie ktoś kto ją osobiście widział Quote
Equus Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Akrum']ta kwota 12-20 jest pewnie od wielkości psa uzależniona? dlatego właśnie chodzi mi o to, jaka ona jest rozmiarowo, duzia czy średniak taki przeciętny.[/QUOTE] Dla mnie jest to średniak - do kolana w kłębie, jakieś 17kg (choć ona chuda jest strasznie, docelowo powinna ważyć tak ze 22, no i póki co to ma "zero" mięśni -no ale skąd by miała mieć), agilitowo to się jednak już do "large" kwalifikuje. Co do pracy z Miki, to jamor na początku ma zadaje się napisane, ze tymczasowiczów nie trenuje Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 tak napisała megii1: To zalezy jak wyglada dla Ciebie średniej wielkości suka Dla mnie to suka owczarka niemieckiego tak przykładowo. Ale cena w zależności od rzeczywistych wymiarów wachałaby się od 11 do 12 zł za dzień z wyżywieniem w postaci Puriny lub Brita. Mogę zamówić coś innego w podobnej cenie wg uznania. Na telefon dojeżdza do nas Pani weterynarz, która pracuje w Serocku, psiaki mają do dyspozycji fajne kojce, wybieg ponad 1500 m i spacery po okolicznych lasach i polach. Dlatego, że mieszkam w takiej okolicy a nie innej prosze wszystkich o zaopatrywanie psiaków w obrozę i preparaty przeciwkleszczowe. Szczepienie, jeżeli ich nie ma, robimy na miejscu, to samo z odrobaczeniem. Moja wetka robi wszystkie zabiegi poza USG. Codziennie można wpaść i odwiedzić podopiecznego bo mój maż praktycznie cały czas jest z psiakami. Płatność następuje po miesiacu pobytu psiaka albo przy jego wyaadoptowaniu. Pozdrawiam Magda Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 to u megii1 kwota za miesiąc by wynosiła mniej więcej ok 370 zł. kto by był chętny do jakiś deklaracji oprócz mnie i Equus?? Quote
Equus Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 To ona wg. megi jest mała-średnia bo jest zdecydowanie mniejsza od suki ON. Szczepienia ma chyba wszystkie, jest wysterylizowana i zdrowa więc jakby (tfu, tfu) nic się nie wydarzyło nie trzeba dodatkowej kasy na weta. Coś na kleszcze by się skombinowało. Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Właśnie tak sobie pomyślałam, że wg megii1 ona jest z tego wynika - mała,skoro onek jest średni. tylko teraz pytanie,czy byliby jeszcze jacyś chętni, żeby wspomóc finansowo... I ile mniej więcej miesięcznie za karmę by się płaciło, 100 zł dodatkowo? Bo rozumiem, że pakę suchej karmy by się kupowało? Quote
Equus Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 docelowo Miki powinna wyglądać tak jak moja suka (jeśli chodzi o mięśnie i wagę - są tej samej wielkości i bardzo podobnej budowy, o maści nie wspomnę) - czyli tak: Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 no i wg mnie to średniak :) no ale każdy ma inną miarę. Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 i pytanie jeszcze jedno, czy jeśli nawet udałoby się zebrać deklaracje, to czy wydali by Miki z przytuliska i kto by się podjął tej odpowiedzialności prowadzenia tzw. konta dla Miki? Quote
Equus Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Akrum']I ile mniej więcej miesięcznie za karmę by się płaciło, 100 zł dodatkowo? Bo rozumiem, że pakę suchej karmy by się kupowało? Ale ona Ci napisała takie coś: Ale cena w zależności od rzeczywistych wymiarów wachałaby się od 11 do 12 zł za dzień z wyżywieniem w postaci Puriny lub Brita. Czyli chyba już w to 12zł (może 11zł bo ona mała:P) jest wliczona karma, czy nie? Akrum a ile deklerujesz bo nie mogę znaleźć? Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 jej...widzisz jak ja czytam, jednym okiem w dogo, jednym w dokumentach w pracy :) Quote
Akrum Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Equus']Ale ona Ci napisała takie coś: Czyli chyba już w to 12zł (może 11zł bo ona mała:P) jest wliczona karma, czy nie? Akrum a ile deklerujesz bo nie mogę znaleźć?[/QUOTE] normalnie, dzisiaj jestem zakręcona w tej pracy... tak się cały czas zastanawiam ile bym mogła miesięcznie dawać, obliczam i obliczam... żeby mi na reszte deklaracji starczało... Quote
Equus Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Jasne, policz sobie spokojnie! Fajnie, ze nie jestem sama w tych deklaracjach:) I jeszcze dostałam taki banerek dla Mikuni od LadyK: Quote
donica Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Equus'] U JAmora na 1 stronie jest ze DT od 12 do 20zł z wyżywieniem [/QUOTE] Ale później dopisał, że bierze po prostu 15 za dobę (czyli 450 miesięcznie). Generalnie psów z fundacji/schronisk nie szkoli, ale socjalizuje. Z centrum Warszawy do Serocka jest około 40 km, a do Warki - 55. Ja na tę chwilę niestety nie mogę zadeklarować comiesięcznej stałej wpłaty, ale w tym miesiącu mogę się dorzucić. Jak będzie w przyszłym - niestety nie wiem. Quote
Lidan Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Z tego co czytałam na innych wątkach u Jamora umieszczane są głównie psy trudne, zastraszone, agresywne itp. U większości z nich poprawia się zachowanie, nabierają zaufania do ludzi i okazuje się, że nie są znowu takimi agresorami. Quote
tripti Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 hotelik u Jamora na pewno z dobrym podejściem do psów, ale Miki jest w sumie zrównoważonym psiakiem, jej to najbardziej przydałby się domowy dom tymczasowy, aby sprawdzić ją jak zachowuje się w domu, aby przed wydaniem jej sprawdzić kogo się wydaje nie tylko pod względem pięknego aktywnego psa, ale też przede wszystkim zachowania w domu. W sumie to nic nie wiadomo o jej przeszłości. Może być różnie, sunia po pobycie w hotelu pójdzie do mieszkania czy domu, a tam będzie awaria, albo skończy na podwórku:( Może warto ogłosić osobno na różnych portalach, że poszukiwany jest płatny dom tymczasowy za określoną kwotę. Quote
Equus Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='tripti']jej to najbardziej przydałby się domowy dom tymczasowy, aby sprawdzić ją jak zachowuje się w domu[/QUOTE] Masz sto procent racji - i u magi1 i u jamora ona byłaby w kojcu, więc tak naprawdę niewiele więcej byśmy się o niej dowiedzieli. Super byłoby jeśli znalazłby się domowy tymczas ale skąd taki wziąć - jedyny jaki znalazłam kosztowałby 600zł:crazyeye: Ale trzeba pamiętać że w tych nawet kojcowych tymczasach - byłoby jej lepiej niż teraz - miałaby czysto i chodziłaby na spacery no i nie groziłaby jej giełda ani schron. Na jamora to nie mamy szans bo jest jednak sporo droższy niż megi1 a przecież nawet na ten tańszy hotel nie mamy deklaracji póki co:shake: Quote
Energy Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Sprawdźcie może hotel terier, były tam psiaki z Szydłowca, są z mieleckiego schronu. Są tam dziewczyny z dogo, które odwiedzają psiaki, może by też pomogły. http://hotelterier.pl/ ceny dla psów w potrzebie nie są takie;)beaglowaty Kaj miał chyba 9 zł za dobę:p Quote
Akrum Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 myślałam,że będę mogła dać więcej, ale na razie mogę zadeklarowac 20 zł/m-c jeśli byłaby mozliwość ulokowania Miki w hoteliku. miał iść jeden z piesków na którego mam deklarację do adopcji, ale Pani zrezygnowała, więc...:( Quote
Akrum Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 napisała do mnie Pani z Wawy w sprawie MIKI, chce ją zobaczyć, Pani jest z Wawy :) Quote
Akrum Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 podałam Pani namiary na mru i na Pawła, żeby zadzwoniła. Mam nadzieję, ze Pani nie zrezygnuje i się skontaktuje z nimi. trzymam kciuki Quote
koosiek Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='Akrum']napisała do mnie Pani z Wawy w sprawie MIKI, chce ją zobaczyć, Pani jest z Wawy :)[/QUOTE] Trzymam mocno kciuki :) Quote
Recommended Posts