halcia Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Mam wrazenie,ze Buba to bardzo rozumny psiak,jak jasno od poczatku bedzie wiedziała,ze nie wolno straszyc innych domowników,to to pojmie.Pierwsze pare dni to psiak przewaznie ogłupiony i nie wie kto wróg,kto przyjaciel.Trzeba mu to spokojnie podpowiedziec. Quote
obraczus87 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo sięc eiszę że Bubulec już w DT :) A gdzie ta EMI?? :D Quote
jogi Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 zieje, bo była na zewnątrz w takim mrozie, a teraz jest w domu. Przejdzie jej po jakimś tygodniu, jak sie przyzwyczai Quote
Ulka18 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 AnnaA, Bubie bedzie goraco u Ciebie w domu. Kazdemu psu ze schroniska i z boksu zewnetrznego jest za goraco w domu. Zęby bylo wiadomo, ze tragedia, pisalysmy od razu, ze suczka starsza, bez zadnego twardego jedzenia do czyszczenia zebow przez kilka lat. Nie ma sie co dziwic i zębom i nadwadze. Kilka dni i Bubcia sie przyzwyczai do nowego towarzystwa 4-noznego. Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 No jestem jestem - padlam jak kawka po calej nocy na Dogo, dopiero sie zwwleklam z wyrka a tu naklepalyscie snowu 54708765087386 stron heheheh O tym ze bedzie "ziala" to wiadmo - z dworu do domu to duza roznica... Dzwonie do Anny ;) Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 No jestem jestem - padlam jak kawka po calej nocy na Dogo, dopiero sie zwwleklam z wyrka a tu naklepalyscie snowu 54708765087386 stron heheheh O tym ze bedzie "ziala" to wiadmo - z dworu do domu to duza roznica... Dzwonie do Anny ;) Quote
AnnaA Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Wszystko się pomalutku uspakaja. Damy Bubie parę dni spokoju a póżniej Malibo poszuka psiego stomatologa i zrobimy porządeczek z ząbkami.Psy napewno za kilka dni, jeżeli się nawet nie pokochają, to będą się tolerowac. Spoko. A Buba zareagowała tak jak zareagowała ze strachu i niepokoju. Ja to rozumiem i wszystko się ułoży. W każdym bądż, niby psiak ze schronu, a świetnie sobie radzi na pokojach. Wszystko już dokładnie przejrzała i panuje nad sytuacją. Zdjęcia będą dopiero jak zrobi je Beatka a ona jest o 40 km. Cierpliwości. Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Uff Anna - bede probowala nie dzwonic co 15 minut ;) Bubua jak pani na pokojach.....?? Ona napewno 10 lat w tym schronie byla? Anna, daj znac czy wola zeby wyjsc na qupcie/siku? Niech pare dni odpocznie i pomyslimy o tym weterynarzu/stomatologu dla niej..... - Malibi dzieki za pomoc. Dziewczyny - kierownik wyslal mi "rachunek" ale..... konta nie podal gdzie to wplacic heheheh Och Ci mezczyzniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :) Quote
Ulka18 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Konto jest na stronie www.mielec.bezdomne.com w dziale kontakt. Buba na pewno byla w schronisku 5 lat wg mojej oceny, moze dluzej, sama Bubcia ma ok. 10 lat. Quote
Dzika_Figa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 No proszę...a Emi tutaj się martwi, czy w pół rou zdoła swojej Zarze wyjaśnić, że Buba jest niejadalna... Quote
halcia Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Pysia nie da rady tak szeroko otworzyc,by złapac Bube,bo te chude nózki to chyba oszczędzi....:diabloti: Quote
Dzika_Figa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 No właśnie, właśnie... A jak się tak bardziej zastanowić, to skąd ta Buba taka gruba? Może ona w schronisku inne psy wciągała jak odkurzacz...? Emi, pomyśl nad jakimś zabezpieczeniem Zary... Quote
Sabina02 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [quote name='Emigrantka']Ermm, nie nie mam Dowodu ani polskiego paszportu.. tez nie mam. I nie, nie chce drazyc tego tematu... :cool1: Czy ja draze? To byla tylko jedna odpowiedz. :shake: I pisalam to po to zebys sie nie martwila w razie gdyby Ci PESEL byl potrzebny do adopcji (ktory ma dla KAZDA osoba urodzona w Polsce, choc tak jak Ty, nie kazda musi go znac) nie po to zeby cos drazyc. :roll: A to czy masz polski dowod czy paszport, to mnie nie obchodzi. Mnie interesuje tylko adopcja Buby, a nie Twoje zycie osobiste. Quote
anita_happy Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [quote name='Dzika_Figa']No właśnie, właśnie... A jak się tak bardziej zastanowić, to skąd ta Buba taka gruba? Może ona w schronisku inne psy wciągała jak odkurzacz...? Emi, pomyśl nad jakimś zabezpieczeniem Zary... przebiłas tym tekstem BUBE W SATYNIE i BUBE z lowelasem w satynie buahahahaha zróbcie jej RTG!!!!moze psy ze schroniska wiedzialy, ze on do UK emigruje!!!i sie tak zmówili w tym schronie!!!!! i jak już BUBA dojedzie do UK to z BUBT sie chart zrobi i bedzie ICH TROJE buahahahaahah GRATULUJE AKCJI najweselszy watek na DOGO! Quote
AnnaA Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Podpisałam umowę na przekazanie do depozytu tzn Do mu Tymczasowego. Poza tym podpisałam zobowiązanie , że zawiadomię schronisko w przypadku ucieczki, uśpienia, padnięcia lub przekazania w inne ręce. Piszę to wszystko po to, żeby wyjaśnic co dalej z adopcją Buby. Gdyby nie miała jechac tak daleko to niech tam, ale żeby mogła wyjechac to może potrzebna będzie umowa adpcyjna. Trzeba poprostu to ustalic. Narazie dostała odrobine ryżu z marchewka o 13 i o 15. Były to naprawdę niewielkie ilości, żeby zatrzymac biegunkę. Teraz śpi i pochrapuje. Quote
Reno2001 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 No tak, biegunka. Biedactwo pewnie ze stresu. Teraz przyjdzie jej jeszcze przestawic się na inne żarełko. Oby szybko się zaaklimatyzowała. Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Sabina - przepraszam jezeli zle mnie zrozumialas.. napisala ot tak, nic zlosliwego.. Pare lat temu jak skonczyl mi sie polski paszport to sie okazalo ze polski byl drozszy od angielskiego wiec wyrobilam angielski...... :) Dowod mialam kiedys, taki papierowy - nawet niezle na zdjeciu tam wygladam heheheheh Nie mam zadnego polskiego dokumentu a angielski paszport tez mi sie skonczyl i.. nie mam narazie kasy na nowy .... Pisalam ze nie chce drazyc bo... obciach nie? :( Czyli praktycznie jestem bez zadnego ID tutaj - chcialam wyrobic sobie konto w polskim banku na miejscu ale ze nie mam zadnego waznego ID ze zdjeciem to dupa bladaaaaaaaaa ************************ Dziewczyny, prosze mi sie tu nie nasmiewac z Buby.. no.... ona taka na zapas jadla sobie ;) A konto faktycznie tam jest, tylko mnie sie po ostatniej nocy (z Andy Garcia heheh) na oczy rzucilo..... Wlasnei wrocilam z lasu z psica i robie salatke bo Gosia.Marta wpadnie na kromala. Jezeli kogos interesuje to prosze bardzo: Kilka porow drobno posiekac, przelac wrzatkiem zem=by troszke zmiekly Kilka jajek na twardo posiekac Puszke kukurydzy Wrzucic do michy, dodac majonez i ... jesc :) Pychotkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Quote
Tola Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Cieszę się, ze Buba juz w DT, to pierwszy krok do wlasnego domciu:loveu: Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Anna - czyli Buba teraz jest na Ciebie? Dzieki bardzoooooooooooooooooooooo To nie ma znaczenia przy przewozie, juz sprawdzalam z Furciaczkiem (halter dla Zary mi przyniosla i paszporty pokazala) ale jak Furciaczek po Bube przyjedzie to spoko prze[isze na siebie jak bedzie trzeba.... Z Malibo bede rozmawiac o tym wecie jak jej sie goraca linia skonczy bo jej telefon jest 24/7 zajety ;) Quote
Dzika_Figa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [quote name='Emigrantka'] Jezeli kogos interesuje to prosze bardzo: Kilka porow drobno posiekac, przelac wrzatkiem zem=by troszke zmiekly Kilka jajek na twardo posiekac Puszke kukurydzy Wrzucic do michy, dodac majonez i ... jesc :) Pychotkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Ja znam w wersji z bananem zamiast jajka... I uwielbiam. Tylko banan musi być taki twardy, nie ciapa paskudna... No i trzeba go pocytrynić, coby nie ciemniał... Emi, a może wkleisz przepis ze zdjęciem tu? http://www.dogomania.pl/threads/178038-PRZEPISY-NA-DANIA-WEGETARIAA-SKIE-KARMIMY-GA-ODN*****-do-30-04 Na Mielec... Quote
majqa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ja bym dodała do 1 postu info - przepisy kulinarne str... ;-) Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 No watek Buby to psiowo/lozkowo/kulinarny i z przeskokami przez plotki heheheheh Quote
magenka1 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Emigrantko a może nam wkleisz nam Swoje zdjęcie z paszportu? :) Musimy wiedzieć do kogo jedzie Buba :) Quote
Recommended Posts