Jump to content
Dogomania

>ESSA< juz w swoim WSPANIAŁYM DOMU!!!! odeszła za TM..............

Recommended Posts

Posted

Cały czas tutaj czajnikuje i śledzę losy Essy...
Trzymam kciuki za jej zdrówko oraz za prawidłowy rozwój maleństw...
Ciebie mosii, ściskam i całuję, jesteś przekochana i masz dobre serduszko...
Proszę podaj mi na pw numer konta, prześlę marniutkie grosze, ale zawsze coś...9 dni temu wziełam sunieczkę z gliwickiego schroniska, okazalo się, że jest bardzo chorutka. Jej leczenie niestety kosztuje, więc nie mam za bardzo czym sie dzielić.
Kiedyś to ja potrzebowałam Waszej pomocy przy zbieraniu kaski na podróż dla Vegi.Pomogliście mi, więc teraz i ja chcę sie choc odrobinke dołożyć...
I jeszcze jedno, wcale nie przesadzę jak napiszę : MOSII, JESTEŚ WIELKA:loveu: :loveu: :loveu:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mossi ja też poproszę o numer konta,jestem niestety w tej chwili na utrzymaniu..nie mam własnych pieniążków,ale chcę się dorzucić chociaż troszeczkę bo podziwiam Twoje Wielkie Serce.

Posted

Wszystkie podziękowania należa sie Missieek
to ona wypatrzył biedna Essunię wsród tylu innych potrzebujacych psiaków
Missieek dziękuje:loveu:
gdyby nie Ty Essa umarłaby sama w cierpieniu

Posted

Mosii - jestes naszym skarbem wielkim - poproszę numer konta w celu wsparcia bąbelków. Alez to wyniośle wyszło.
Jak maluchy podrosna do adopcji, powstawiam je na wszelkie możliwe fora netowe, jakie znam, allegro - znajdziemy domki w mig.
Niech Ci dzieciaki nie nocy nie zabierają, śpią grzecznie i spokojnie. Mizianko dla Essuni.:lol:

Posted

Normalnie nie wiem co powiedzieć. Tak sie ciesze. Dzielna sunia:loveu: .
Maluchy napewno są słodkie:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:.
Teraz czekamy na zdjęcia. Mossi:modla: gdyby nie W y to nawet nie chce myśleć co by sie z nią stało.
Ostatnio miałam przyjemność zajmować sie 3 szczeniakami:huh: :sweetCyb: :ylsuper: :chaos:
Ciekawe jak jest przy 8:bigcool: :Cool!: :scared:
Niestety nie dam rady narazie wesprzeć finansowo bo Dox mi zaczoł chorować:shake: i ciemno to widze:placz: :cry: :bigcry: :wallbash:
A narazie to:BIG: :popcorn: :cunao: :drink1: jednym słowem PĘPKOWE

Posted

Essunia na pewno sama nie dałaby rady urodzić
Macica była zupełnie niesprawna
Włosy mi się na glowie jeżą jak myślę o niej w schronisku.

Ale Essa była cały czas pod kontrolą weta, który też nie mógł dokładnie określic terminu porodu. Wszystko było dobrze az do dzisiejszego dnia.

Posted

Mosii - GRATULACJE!!!! Wielkie uściski łapki dla dzielnej mamy, Essuni! Myślę, że dziś szczególnie ta wspaniała wiadomość była potrzebna wszystkim dogomaniakom (mam na myśli inny, b. smutny wątek). Poproszę o nr konta - jak tylko będę dysponować jakąś wolną kaską, to coś prześlę. Bardzo, bardzo się cieszę i pozdrawiam.

Posted

Czepnę się- czy Essa została przy porodzie wysterylizowana? Mam nadzieję... :)

Poza tym uważam, że nie ma się z czego cieszyć- kolejne 8 szczeniaków w schroniskach zostanie tam do śmierci, o jak fajnie! [ironia mode off] :angryy: Zawsze powtarzam- aborcja, ew. uśpienie, ale nie doprodukowywać.

Posted

XWegaX wszyscy tu znamu twoje stanowisku, prosze nie psuj nam nastroju;)
a zapewniam cie nikt tych szczeniaczków nie odda do schronu, znajda domki, dobre domki, tyle ciotek napweno cos wymysli
w polskich schroniskach wystarczajaco duzo psów umiera z glodu, chorób, lub po prostu zostaje zagryzionych, ta psinka po prostu miala szczescie, wszyscy tu wiemy ,ze to kropla w morzu potrzeb i nic nie zmieni, ale pozwol nam sie cieszyc

Posted

[quote name='maja jav']XWegaX wszyscy tu znamu twoje stanowisku, prosze nie psuj nam nastroju;)
a zapewniam cie nikt tych szczeniaczków nie odda do schronu, znajda domki, dobre domki, tyle ciotek napweno cos wymysli
w polskich schroniskach wystarczajaco duzo psów umiera z glodu, chorób, lub po prostu zostaje zagryzionych, ta psinka po prostu miala szczescie, wszyscy tu wiemy ,ze to kropla w morzu potrzeb i nic nie zmieni, ale pozwol nam sie cieszyc

Ja Wam się cieszyć nie zabraniam, ale zabieracie domy psom ze schronu i to kropla w morzu... ale zła. Wiem, że ich do azylu nie oddacie, ale inne psy, które już tam trafiły, NIGDY nie znajdą domów. W schroniskach jest mmóstwo szczeniaków- lepiej poszukajcie domów dla nich.
Będę przedstawiać swoje stanowisko do skutku, może kogoś w końcu ruszy sumienie. :evil_lol:

Posted

XWEGAX - a co to za róznica czy uśpić szczeniaki czy te psy ze schronu? Na jedno wyjdzie...
... więc przedstawię swoje zdanie - nie jesteśmy Bogiem, by decydować, które istoty mają prawo życ, a które nie

Pozdrawiam cała psią rodzinę i Dzielną Mosii

Posted

aha! proszę szczeniaków po mnie nie nazywać ;)

Wega ;)

Powinnam chyba zmienić nicka na XWegagrrX ;)

poza tym ponawiam pytanie o sterylkę przy cesarce... aż się prosiło :cool3:

Sorry, mamy w schronie 9 szczeniaków i przeraża mnie taka niefrasobliwość. "Słodkie maleństwa", "dawaj nr konta" ... :shake:

Milady- ślepe mioty nie czują... w przeciwieństwie do podrośniętych już schroniskowców. Jeszcze jedno- dlaczego nie wykonano suni sterylizacji aborcyjnej, jak był na to czas? To taka sama operacja jak cesarka!

Posted

Tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ze wiekszosc szczeniaków w polskich schroniska po tygodniu ma nosówke lub parwo, szansa na wyleczenie tych chorob u tak mlodych psów jest bardzo mala aby nie powiedziec, ze prawie zadna:shake:
wiem czym to sie najczesciej konczy, duzymi rachunkami i placzem po utracie pieska, za duzo znam takich przypadków:-(
ludzie nie chca brac szczeniaków z schronisk, bo zdaja sobie z tego sprawe, tak wiec widzisz to bledene kolo
a jak ktos nie chce doroslego psa to i tak jedzie na targ i kupuje szczeniaka od pseudohodowców, szzcenaików w schroniska przybywa, stale umieraja, a pseudohodowcy zacieraj tylko rece, interes kwitnie:angryy:

Posted

[quote name='maja jav']Tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ze wiekszosc szczeniaków w polskich schroniska po tygodniu ma nosówke lub parwo, szansa na wyleczenie tych chorob u tak mlodych psów jest bardzo mala aby nie powiedziec, ze prawie zadna:shake:
wiem czym to sie najczesciej konczy, duzymi rachunkami i placzem po utracie pieska, za duzo znam takich przypadków:-(
ludzie nie chca brac szczeniaków z schronisk, bo zdaja sobie z tego sprawe, tak wiec widzisz to bledene kolo
Chyba się nie zrozumiałyśmy... ;) Chodzi mi o zasadę.
W Polsce istnieją schroniska, w których nie ma parwo ani nosówki ani innych tego typu chorób. Poza tym sama wyklinasz na rozmnażaczy, a zniechęcasz do adopcji psów ze schronisk :roll: Pytam się- po co?

a jak ktos nie chce doroslego psa to i tak jedzie na targ i kupuje szczeniaka od pseudohodowców, szzcenaików w schroniska przybywa, stale umieraja, a pseudohodowcy zacieraj tylko rece, interes kwitnie:angryy:

Nie do końca, świadomość społeczna rośnie... :) Nie widzę jednak powodu, aby jeszcze dokładać bezdomnych zwierząt i fundować schroniskowcom dożycie w schronie albo śmierć w męczarniach...

Posted

po pierwsze
jedna sunia dostała imie nie po Tobie lecz po zmarłej suni od Ani-tygrysiczki

po drugie
ja juz pierwszego dnia zaznaczyłam, że szczeniaków nie uśpię i prosiłam że jeżeli ktos uzna, ze tak nalezy zrobić, niech to zrobi

po trzecie
essa nie została wysterylizowana ponieważ Pani Doktor uznała,że krwotok mógłby być jeszcze większy

a po czwarte prosze nie ironizowac, bo ja z trójką lekarzy przez pól dnia walczyłam o życie tej suki i jej szczeniat

Posted

XWegaX nie ma co dyskutowac, bo prawda jest taka ,ze obie mamay racje w pewnych kwestiach
prawda jest taka, ze mamy w Polsce do d..... prawo, i do puki sie to nie zmieni nic nie bedzie dobrze
nalezaloby przedewszyskim pomyslec o zapobieganiu, eutanazja nie jest dobrym rozwiazaniem, przedewszystkim nie godnym czlowieka, ale przy takiej ilosci bezdomnych zwierzat ja rozumiem twoje stanowisko, ale sie z nim nie zgadzam, bo tylko kontrola urodzin ( tzn. wczesna sterylizacja) jest rozwiazaniem
wszystko inne to tylko poł srodki, do niczego dobrego nie prowadzace:shake:

a Esuni i jej pociechom zycze dobrej nocki;)

Posted

Kara. napisał(a):
A taki fajny wątek był :-? Jedyny który można było przeczytać "na poprawę humoru".

to prawda, że był to jeden z niewielu tak cudnych tematów, więc
błagam dziwewczyny dyskutujcie gdzie infdziej o usypianiu ślepych miotów, sterylizacji suk i sytuacji w schroniskach
sytuacje w schroniskach wszyscy znamy
każdy ma swoje zdanie na temat usypiania ślepych miotów
i każdy wie, że suki nalezy sterylizować
ale to jest temat Essy i Mosii
cieszmy się, że sub=nia żyje i cieszmy się, ze szczeniaki zostały przy życiu
XwegaX - to nie była Twoja decyzja ale decyzja osoby, któa wzięła do siebie sukę i się nią zaopiekowała - pogódź się z tym, że inni mają prawo nie tylko do swojego zdania ale do swoich decyzji i za te decyzje biorą odpowiedzialność
nie jesteś wyrocznią, nie jesteś wszechwiedząca - żyj i decyduj po swojemu i daj żyć i postępować według własnych zasad innym
znasz już nasze zdanie i wiesz, że tylko psujesz atmosferę - o to Ci chodzi ? czy też myślisz, że w końcu nas oświecisz ?
po co wprowadzasz nikomu niepotrzebne zamieszanie - dużo wcześniej zapadła decyzja, że szczeniaki zostana przy życiu -
uszanuj cudze prawo do decydowania według własnych zasad i poglądów

proponowałam w innym wątku, że pomogę Twoim szczeniakom znaleźć domki - nie zareagowałaś a kto wie może już byłyby w swoich domkach
no ... i to by było na tyle

a ja też obiecuję, że domków dla maluszków będę szukać

Mosii - za Twoje i Twojej pupilki zdrowie :drinka: :chlup: :knajpa: