Jump to content
Dogomania

>ESSA< juz w swoim WSPANIAŁYM DOMU!!!! odeszła za TM..............

Recommended Posts

Posted

Wega, oczywiście, że to kwestia etyczna- choćby problemem etycznymj est od kiedy to juz zwierzęta. Bo jeśli mówisz, ze dla dobra zwierząt, to tak jakbyś nowonarodzonych szczeniaków za zwierzęta nie uznawała, a to już dość kontrowersyjne

A poza tym, miło widzieć znajomą;)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='saskia']Wega, oczywiście, że to kwestia etyczna- choćby problemem etycznymj est od kiedy to juz zwierzęta. Bo jeśli mówisz, ze dla dobra zwierząt, to tak jakbyś nowonarodzonych szczeniaków za zwierzęta nie uznawała, a to już dość kontrowersyjne
dla dobra OGÓŁU zwierząt ;) konflikt dobra jednostki z dobrem ogólu ;)

A poza tym, miło widzieć znajomą;)

Witam :) Mnie też miło się spotkać :)

Posted

No nie wytrzymam :mad:
Wega już dosyć nas uświadomiłaś!
Stwórz nowy watek i na nim uświadamiaj!
Ja też uważam, że każde zwierze nie hodowlane powinno
być wysterylizowane.
Ale osobną sprawą jest usypianie osobników już będących
na świecie. I to jest sprawa etyki.
I jeżeli ktoś chce pomóc, to niech pomaga, a jak nie chce, to niech
nie pomaga. I koniec.
I proponuję na tym wątku nie ciągnąć tej dyskusji.
Jak nie bedzie dyskutantów, to dyskusja sama wygaśnie.

A świstak niech już skończy pracę, bo łapki mu się zmęczą.

A Mosi i mamie ze szczeniakamin dobrej nocy. I wszystkim innym też.

Posted

konisia napisał(a):
Herbata z mlekiem z tego co wiem nazywana jest też bawarką. Podaje się ją kobietom w ciąży, żeby lepiej pokarm produkowały. Widać na psie "kobietki" też to działa;)

konisia, prawda, swieta prawda. Moja babcia litrami we mnie to wlewala, gdy moj syn sie urodzil. Nie wiem, czy sugestia, ale pomoglo. Essunia to prawdziwa , mala:evil_lol: kobietka, czyli musi przy 8 maluchach duzo " bawarki" w siebie wlac. :evil_lol: :evil_lol:

Posted

w takim razie czekam na przeprosiny bądź wyjaśnienia irmy- przynajmniej do tej pory będę się tu "udzielać" :evil_lol:
nie mam w zwyczaju odrzucania pomocy ani ignorowania osób, które chcą mi jej udzielić- nie pozwolę na rozpowszechnianie podobnych informacji na mój temat :shake:

Posted

jak tam gromadka przespała noc?:sleep2: Mam nadzieję że cie Mosii nie za bardzo budziły :megagrin: Bardzo się cieszę że Esseczka jest pod twoją opieką i wszystko się dobrze skończyło :klacz: Gdyby została w schronisku ... :shake: wole nie myśleć...
tak więc brazylijskie owczarki - SERDECZNIE WITAMY :loveu:

Posted

[quote name='XWegaX']chciałam jeszcze wyjaśnić z irmą, dlaczego mnie oskarża o odrzucanie pomocy; zostało to powiedziane publicznie więc publicznie powinna mnie przeprosić

o nic Cie publicznie nie oskarżyłam, chyba jesteś przewrażliwiona na swoim punkcie, i za nic Cie publicznie nie zamierzam przepraszać

na jednym z wątków zaproponowałam pomoc w szukaniu domków Twoim szczeniakom - ot wszystko - chciałabyś tej pomocy to wystarczyło dać znac na pw - wybacz ale nie mam czasu śledzić Twoich wypowiedzi czy odpowiedzi na forum a jak sama mi kiedyś napisałaś są maile i pw - adres mailowy znasz a na pw to juz żaden problem coś napisać

a w tym wątku wykaż trochę taktu czy też dobrego wychowania i przestań nawoływać do rzeczy co do których wszyscy tutaj mają wyrobione opinie

po raz kolejny uprzejmie Cię informuję, że to jest topik Essy i Mosii a nie platforma propagandowa do nawoływania do aborcji i usypiania ślepych miotów
zachowujesz się w tym temacie jak typowy TROLL

i to jest moja ostatnia odpowiedż tutaj na Twoje wypowiedzi

apeluję do wszystkich o ignorowanie Twoich wypowiedzi związanych z aborcją usypianiem miotów itp.

Posted

irma napisał(a):

apeluję do wszystkich o ignorowanie Twoich wypowiedzi związanych z aborcją usypianiem miotów itp.

:klacz: właśnie sie dziwiałam czemu sie wszyscy tak bulwersują skoro wystarczy pominąć milczeniem te wypowiedzi. Tak jak ja:oops:

Posted

Szanowna Pani!
Twoich wypowiedzi nie da sie czytac .Proponuje abys wyłaczyła sie z tego forum i zajeła sie tylko i wyłacznie praca w schronisku w którym sie tak wspaniale i z wielkim zaangazowaniem udzielasz.
Mysle że juz wystarczajaco zraziłas do siebie wiekszosc dogomaniaków i stanie na tym ,że nikt nie pomoze Ci w najmniejszej drobnostce.
Przyjmij moja krótka wypowiedz jako porade i nie draz dalej tematu
Pozdrawiam
Beata

Posted

zdjęcia, prosimy o zdjęcia !!!!

ciotki już nie wytrzymują, teraz wiemy że jest 8 pięknych kluseczek i tylko Mosii ma szczęście je widzieć, a my???
też chcemy
:comp26:

;) ;) ;)

Posted

i pewnie mają takie słodkie grube trójkąciki zamiast "uszków" :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Mossi wklej nam choć jedną foteczkę :lol:

Posted

Gamoniu , a w czym zawiniły psy i koty p. Marzeny, zeby im nie pomagac, piszesz ,ze Wedze nikt nie bedzie z dogo pomagał, przeciez nie pomagacie Jej tylko tym zwierzętom, ponad setka u Marzeny i około 600 u p. Bozeny, nie chce zasmiecac tego watku, ale przeraza mnie takie myslenie.Pozdrawiam.

Posted

Ja proponuje tak samo jak irma-nie podejmowac dyskusji z XWegaX.
Juz znamy jej zdanie i szkoda zasmiecac watku.
A zwierzaczkom ktorym pomaga XWegaX pomagac jak najbardziej,przeciez kochamy WSZYSTKIE zwierzaki!!!!!!!!

mosii jak sie czujecie wszyscy?

Posted

Juz piszę!
wszyscy czuja się dobrze!
Noc mineła w miare spokojnie.
o godz. 3 obudził mnie pisk maluchów. Okazało sie, że Essunia udała sie na kanape a kluseczki tam same siedziały i marzły. Ciotka poleciała zaraz po butelki z ciepłą wodą, rozgrzała maluszki, najadła i wysiusiała.
I własnie z tym mamy kłopot. Essa nie bardzo sie maluchami interesuje, bardziej zajmuje ją, gdzie ja jestem, co tam za drzwiami robie itd.
Więc muszę ja kłasć, przystawiac maluchy, potem podać do wysiusiania.
Myślę ze to przez cesarkę, ale mleczko jest na razie więc odżywiaja się zdrowo.
:)