saskia Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Wega, oczywiście, że to kwestia etyczna- choćby problemem etycznymj est od kiedy to juz zwierzęta. Bo jeśli mówisz, ze dla dobra zwierząt, to tak jakbyś nowonarodzonych szczeniaków za zwierzęta nie uznawała, a to już dość kontrowersyjne A poza tym, miło widzieć znajomą;) Quote
XWegaX Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 [quote name='saskia']Wega, oczywiście, że to kwestia etyczna- choćby problemem etycznymj est od kiedy to juz zwierzęta. Bo jeśli mówisz, ze dla dobra zwierząt, to tak jakbyś nowonarodzonych szczeniaków za zwierzęta nie uznawała, a to już dość kontrowersyjne dla dobra OGÓŁU zwierząt ;) konflikt dobra jednostki z dobrem ogólu ;) A poza tym, miło widzieć znajomą;) Witam :) Mnie też miło się spotkać :) Quote
joaaa Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 No nie wytrzymam :mad: Wega już dosyć nas uświadomiłaś! Stwórz nowy watek i na nim uświadamiaj! Ja też uważam, że każde zwierze nie hodowlane powinno być wysterylizowane. Ale osobną sprawą jest usypianie osobników już będących na świecie. I to jest sprawa etyki. I jeżeli ktoś chce pomóc, to niech pomaga, a jak nie chce, to niech nie pomaga. I koniec. I proponuję na tym wątku nie ciągnąć tej dyskusji. Jak nie bedzie dyskutantów, to dyskusja sama wygaśnie. A świstak niech już skończy pracę, bo łapki mu się zmęczą. A Mosi i mamie ze szczeniakamin dobrej nocy. I wszystkim innym też. Quote
pajunia Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 konisia napisał(a):Herbata z mlekiem z tego co wiem nazywana jest też bawarką. Podaje się ją kobietom w ciąży, żeby lepiej pokarm produkowały. Widać na psie "kobietki" też to działa;) konisia, prawda, swieta prawda. Moja babcia litrami we mnie to wlewala, gdy moj syn sie urodzil. Nie wiem, czy sugestia, ale pomoglo. Essunia to prawdziwa , mala:evil_lol: kobietka, czyli musi przy 8 maluchach duzo " bawarki" w siebie wlac. :evil_lol: :evil_lol: Quote
XWegaX Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 w takim razie czekam na przeprosiny bądź wyjaśnienia irmy- przynajmniej do tej pory będę się tu "udzielać" :evil_lol: nie mam w zwyczaju odrzucania pomocy ani ignorowania osób, które chcą mi jej udzielić- nie pozwolę na rozpowszechnianie podobnych informacji na mój temat :shake: Quote
HebaNova Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 jak tam gromadka przespała noc?:sleep2: Mam nadzieję że cie Mosii nie za bardzo budziły :megagrin: Bardzo się cieszę że Esseczka jest pod twoją opieką i wszystko się dobrze skończyło :klacz: Gdyby została w schronisku ... :shake: wole nie myśleć... tak więc brazylijskie owczarki - SERDECZNIE WITAMY :loveu: Quote
saskia Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Babciu mosi, a nie dałoby rady chociaż jednej malutkiej fotki im zrobić i wstawić na dogo dla wyczekujących ciotek?:razz: Quote
Linee Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Tak, tak, koniecznie:) Musimy zobaczyć szczęśliwą mamusię z jej malutkimi kluseczkami:) Quote
zaba14 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Ja juz nie wkraczam w te dyskusje... :shake: Mosii jak mineła pierwsza i mam nadzieje że przespana noc? :):lol: Quote
irma Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='XWegaX']chciałam jeszcze wyjaśnić z irmą, dlaczego mnie oskarża o odrzucanie pomocy; zostało to powiedziane publicznie więc publicznie powinna mnie przeprosić o nic Cie publicznie nie oskarżyłam, chyba jesteś przewrażliwiona na swoim punkcie, i za nic Cie publicznie nie zamierzam przepraszać na jednym z wątków zaproponowałam pomoc w szukaniu domków Twoim szczeniakom - ot wszystko - chciałabyś tej pomocy to wystarczyło dać znac na pw - wybacz ale nie mam czasu śledzić Twoich wypowiedzi czy odpowiedzi na forum a jak sama mi kiedyś napisałaś są maile i pw - adres mailowy znasz a na pw to juz żaden problem coś napisać a w tym wątku wykaż trochę taktu czy też dobrego wychowania i przestań nawoływać do rzeczy co do których wszyscy tutaj mają wyrobione opinie po raz kolejny uprzejmie Cię informuję, że to jest topik Essy i Mosii a nie platforma propagandowa do nawoływania do aborcji i usypiania ślepych miotów zachowujesz się w tym temacie jak typowy TROLL i to jest moja ostatnia odpowiedż tutaj na Twoje wypowiedzi apeluję do wszystkich o ignorowanie Twoich wypowiedzi związanych z aborcją usypianiem miotów itp. Quote
Marta2683 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 irma napisał(a): apeluję do wszystkich o ignorowanie Twoich wypowiedzi związanych z aborcją usypianiem miotów itp. :klacz: właśnie sie dziwiałam czemu sie wszyscy tak bulwersują skoro wystarczy pominąć milczeniem te wypowiedzi. Tak jak ja:oops: Quote
gamoń Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Szanowna Pani! Twoich wypowiedzi nie da sie czytac .Proponuje abys wyłaczyła sie z tego forum i zajeła sie tylko i wyłacznie praca w schronisku w którym sie tak wspaniale i z wielkim zaangazowaniem udzielasz. Mysle że juz wystarczajaco zraziłas do siebie wiekszosc dogomaniaków i stanie na tym ,że nikt nie pomoze Ci w najmniejszej drobnostce. Przyjmij moja krótka wypowiedz jako porade i nie draz dalej tematu Pozdrawiam Beata Quote
HebaNova Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 zdjęcia, prosimy o zdjęcia !!!! ciotki już nie wytrzymują, teraz wiemy że jest 8 pięknych kluseczek i tylko Mosii ma szczęście je widzieć, a my??? też chcemy :comp26: ;) ;) ;) Quote
irma Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 i raport z nieprzespanej nocy też chcemy ;) Quote
Teba Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 i pewnie mają takie słodkie grube trójkąciki zamiast "uszków" :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Mossi wklej nam choć jedną foteczkę :lol: Quote
Aleksandra_B Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Mossi pewnie jeszcze odsypia :sleeping: :sleeping: . 8 kluch :loveu: Quote
Tigraa Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Mosii jak minela nocka?Jak mama i dzieciaczki? Quote
HebaNova Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Mosii pewnie karmi 8 butelkami na raz, potem przewija 8 zakupkowanych pieluch nucąc radośnie kołysanki i na foty nie ma czasu ;) ah, no i becikowe załatwia :lol: Quote
saskia Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Becikowe za 8 dzieciaków to jest coś:lol: Quote
Therion Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Gamoniu , a w czym zawiniły psy i koty p. Marzeny, zeby im nie pomagac, piszesz ,ze Wedze nikt nie bedzie z dogo pomagał, przeciez nie pomagacie Jej tylko tym zwierzętom, ponad setka u Marzeny i około 600 u p. Bozeny, nie chce zasmiecac tego watku, ale przeraza mnie takie myslenie.Pozdrawiam. Quote
saskia Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Czy admin dogo nie moze wydzielić dwóch wątków? Bo rzeczywiście sprawa jest istotna, ale nie w tym wątku:roll: Quote
Linee Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 To nie jest wątek na tego typu dyskusje - tutaj liczy się Essa i jej szczeniaki oraz ich ukochana opiekunka. Quote
Witokret Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Rany Mosii - jak Ty sobie poradzisz z tyloma futrzakami ???? :crazyeye: Quote
Tigraa Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Ja proponuje tak samo jak irma-nie podejmowac dyskusji z XWegaX. Juz znamy jej zdanie i szkoda zasmiecac watku. A zwierzaczkom ktorym pomaga XWegaX pomagac jak najbardziej,przeciez kochamy WSZYSTKIE zwierzaki!!!!!!!! mosii jak sie czujecie wszyscy? Quote
mosii Posted February 7, 2006 Author Posted February 7, 2006 Juz piszę! wszyscy czuja się dobrze! Noc mineła w miare spokojnie. o godz. 3 obudził mnie pisk maluchów. Okazało sie, że Essunia udała sie na kanape a kluseczki tam same siedziały i marzły. Ciotka poleciała zaraz po butelki z ciepłą wodą, rozgrzała maluszki, najadła i wysiusiała. I własnie z tym mamy kłopot. Essa nie bardzo sie maluchami interesuje, bardziej zajmuje ją, gdzie ja jestem, co tam za drzwiami robie itd. Więc muszę ja kłasć, przystawiac maluchy, potem podać do wysiusiania. Myślę ze to przez cesarkę, ale mleczko jest na razie więc odżywiaja się zdrowo. :) Quote
Recommended Posts