Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

napisałam że Nemco się wycofuje, Cajus zostaje (napisał mi że wpłaci zaległe deklaracje ale nie wiem kiedy), a merry w ogóle mi nie odpisała

ja uważam że nalezy wysłać Ivette te 180 zł, w tym będzie 50 zł na tabletki a 130 na nieprzewidziane wydatki (o których Ivette nas oczywiście poinformuje), a dług 300 i tak by został.
ponieważ nie ma jak obliczyć co w danym miesiącu nagle wypadnie. to zalezy od kondycji Świata, nie od wyliczeń, to Ivette musi mieć dodatkową kasę na nieprzewidziany wydatek, np. nagła wizyta u weta, jak to zauważylismy ostatnio. Wyślij więc jej całość

ewentualnie można doliczyć do tej stałej puli pieniądze na jedzenie i na te maści (których Świat potrzebuje więcej niż 1 tubkę miesięcznie), trzeba by się zapytać Ivette ile to wynosi

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xmartix napisał(a):
napisałam że Nemco się wycofuje, Cajus zostaje (napisał mi że wpłaci zaległe deklaracje ale nie wiem kiedy), a merry w ogóle mi nie odpisała

ja uważam że nalezy wysłać Ivette te 180 zł, w tym będzie 50 zł na tabletki a 130 na nieprzewidziane wydatki (o których Ivette nas oczywiście poinformuje), a dług 300 i tak by został.
ponieważ nie ma jak obliczyć co w danym miesiącu nagle wypadnie. to zalezy od kondycji Świata, nie od wyliczeń, to Ivette musi mieć dodatkową kasę na nieprzewidziany wydatek, np. nagła wizyta u weta, jak to zauważylismy ostatnio. Wyślij więc jej całość

ewentualnie można doliczyć do tej stałej puli pieniądze na jedzenie i na te maści (których Świat potrzebuje więcej niż 1 tubkę miesięcznie), trzeba by się zapytać Ivette ile to wynosi
Nie nie Martus spokojnie!!!Proszę nie mieszaj mi juz aż tak, bo calkiem nie dojdziemy...
TAk zrobic nie mozemy- czyli wysylac na zapas- tak nigdy nie dojdziemy do ladu ani skladu.
Juz tlumacze:
Po pierwsze ta kwota nie jest zapasem jako- takim. Do 1-go brakuje 11 dni a tego wlasnie dnia wplacamy 150 zl:) Jesli wyplacilabym dzis wszystkie, to na 1-go nie byloby obiecanej kwoty 150 zł...
Po drugie:
Umawialam sie z Kasią początkowo tak:
wysylam jej 120 zl na..i tu byly konkretne wydatki...potem doszly pieluszki 30 zl...doszlysmy, ze wysylam 150 zl i niech juz tak zostanie poki Ivette nam nie napisze jakie konkretnie wydatki miesieczne ponosi- czyli jakie leki oprocz tych, ktore juz kupuje Swiatus ma otrzymywać. Zrobimy więc zestawienie ile kasy potrzeba miesiecznie i dzięki temu bedziemy wiedziec ile faktycznie potrzebujemy deklaracji miesięcznych. UMoawialam się z Kasią, ze jeśli jest nieplanowany wydatek- pisze mi o tym i ja wysylam kasę tego samego dnia..a bywalo, ze nie chciala od razu- tylko placila i wtedy wiedziala ile potrzeba, wkejala pokwitowanie...tak bylo i tak sie robi w takiuch wypadkach. Nie mozemy niczego wysylac na zapas wiedzac, ze mamy dlug.
50 zl na leki, ktore ma Kasia dokupić, juz dzis wyslalam.Nie wiem tylko jak to jest- bo to koniec kwietnia- więc te leki bedą na maj, czy do polowy maja??
Zostało nam 130 zl, musimy więc dozbierac 170 zl na dlug 300 zl. Kasia jak sama pisalas na te pieniadze nie liczyla- ale my je chcemy Jej dać wiec jak uzbieramy- to od razu wpłacam:)
Oczywiscie, jesli w miedzyczasie cos pojawi sie niespodziewanego- to wowczas wysylam z tej kwoty ktorą zbieramy na uregulowanie dlugu. Inaczej byc nie moze i pozwol, ze tak zostanie, bo ja nie chce miec zamętu w finansach:)
Nic na zapas- kiedy nie mamy na dlug. KAsia wie, ze pisze dzis- jutro ma pieniadze na koncie.TAk tez będzie w razie naglej potrzeby:)
Tak bylo zawsze, kiedy Swiatus wymagal badan, leczenia itp.
Jest jeszcze jedna drobna uwaga na ktora jedna z cioteczek zwrocila mi uwage na PW:)
W rozliczeniu na kwiecien (Podobo- nie sparwdzalam teraz, tylko mi sie przypomniala wiadomosc), Kasia pisala o wydatku na pieluszki 2 tur pieluszek x15 zl, a przeciez jedna "nieszczesliwa" tura pieluszek poszla (mam nadzieję, ze juz doszla- wysylka opoźniona byla nie z mojej winy- o czym osoba wysylajaca miala napisac Kasi osobiscie, ale podobno nie bylo problemu, bo Swiatus mial zapas:)). Tak więc chyba nie bedzie w tym miesiącu 2 x 15 zł a troszkę mniej:) Moze Kasia to sprostuje:)
Pozwol więc Marta, ze ja się zajme finansami od początku do końca,i zrobię tak, jak ja to widzę:) TAk będzie dobrze- zapewniam Cię:) W jednym portfelu nie może mieszać kilka osob- nic z tego nie byloby dobrego;)
Naszym wspolnym zadaniem i troską jest znaleźć jeszcze troche deklaracji oraz pieniążkow na dług dla KAsi.
JA podliczę deklaracje jakie mamy na dzis a Ivette proszę o skonkretyzowanie nam faktycznych miesięcznych wydatków- abyśmy wiedzieli ile deklaracji miesiecznych nam brakuje.
Naszym wspólnym zadaniem i troską jest natomiast "znaleźć" jeszcze trochę dobrych Aniołów na pokrycie dlugu u Kasi orazosob, ktore zechcą zlóżyć chocby 5-zlotowe deklaracje.
Mnie juz dziś sie udało:) Malutki kroczek, ale jest:D Ja napisalam do Merry i mi odpowiedziala:);) Wplacila 20 zl:):)Czyli mamy deklarację cioteczki kochanej, razem z zaległością- za marzec (deklarowala 10 zł), więc myslę, ze możemy uważać, że i ta cioteczka do nas wrócila:):)
DOszly też wplaty cioteczki malicji- 5 zl i Eski- 10 zł:):)
Bardzo bardzo dziękujemy za pamięc o Swiatusiu i za wszystko;)
Obecnie mamy w skarpecie Swiatusia 165 zł, za 10 dni wpłacam 150 zł na konto Ivette:):)

Posted

Deklaracje stałe:

Cajus 20 zł
Bjuta 10 zł
xmartix 10 zł
Lidan 10 zł

malibo 50 zł
margoth 5 zł
avii 20 zł
merry 10 zł
wojtus 20 zł
gonia66 5 zł
Eski- 10 zł
agata51- 10 zł
malicja- 5 zł

RAZEM: 185 zł:):):)
NIE JEST ŹLE:roll:- mAM NADZIEJĘ, ZE NA MIESIĘCZNE WYDATKI WYSTARCZY DEKLARACJI STAŁYCH, CHOC PRZYDALOBY SIĘ JESZCZE Z 15 ZŁ, ŻEBY BYŁ MAŁY ZAPASIK NA "WYPADEK":):)
TERAZ WIĘC SZUKAMY PIENIĄZKOW NA SPŁATĘ DŁUGU I BĘDZIE OK:)Jak jakaś deklaracja wpadnie po drodze, tez byloby ok;)
LIDAN...MOZE FAKTYCZNIE TEN BAZAREK BY NAS URATOWAL..???:):)A może ktoś ma na zbyciu 170 zł;););):eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Witaj ŚWIATUŚ!
Mogę jednorazowo wesprzeć Cię, stareńki pieseczku w maju.
Proszę o numer konta.

Kochana jestes:) DZiekuje MOnia:D Zaraz wysylam numer konta:):)

Posted

No,,chyba jednak nie docenialam Aniołow na dogomanii:):)Myslalam, ze wszystkie sa "zajęte", ale okazało się, że jednak mimo tego, ze "zajęte", maja wielkie serca i Swiatuś jeszzce się w nie zmieści:):)
Cioteczka czerda zadeklarowala miesięczną kwotę dla Swiatusia- 20 zł ale to nie wszystko:):)
Obiecala wplacic jednorazowo....120 zl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):)<jupi>!!!!!!!!!!!Jesteśmy uratowani:D
Cioteczko- jak juz tu wejdziesz to wiedz, ze dziękujemy wszsycy ze wszystkich sil i najgoręcej jak umiemy:):):)

Posted

Deklaracje stałe:

Cajus 20 zł
Bjuta 10 zł
xmartix 10 zł
Lidan 10 zł

malibo 50 zł
margoth 5 zł
avii 20 zł
merry 10 zł
wojtus 20 zł
gonia66 5 zł
Eski- 10 zł
agata51- 10 zł
malicja- 5 zł
czerda- 20 zł
RAZEM DEKLARACJI STAŁYCH MAMY 205 ZŁ:):):):):):):):loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::multi:

Posted

gonia66 napisał(a):

LIDAN...MOZE FAKTYCZNIE TEN BAZAREK BY NAS URATOWAL..???:):)A może ktoś ma na zbyciu 170 zł;););):eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

Szukajcie fantów to może jakoś wspólnie uda nam się uzbierać na bazarek. Ja go wystawie i przypilnuję.

Posted

Lidan napisał(a):
Szukajcie fantów to może jakoś wspólnie uda nam się uzbierać na bazarek. Ja go wystawie i przypilnuję.
Ja jeden fant mam;) Cos jeszcze poszperam. Ale jak Ty to widzisz??Mam zrobic zdjęcia i Ci wysłać tak? A jesli ktos kupi, to sama mam zrobic przesyłkę i wysłać..??Czy ewentualnie zebrane fanty mamy wyslac do Ciebie od razu??

Posted

majku - wszystkie rachunki i bardzo szczegółowe zdjęcia kupowanych leków,badań, diagnoz,paragonów itp są na wątku...z całym szacunkiem,ale proszę aby nie tworzyć wokół mnie atmosfery niejasności.
Nie traktuj mojej odpowiedzi,jako złośliwej...Wiem,że jesteś tu na wątku od niedawna i masz prawo po tym co ostatnio tu się wyprawia mieć pytania.Ja jednak myślę,że nie powinnam sama już niczego tłumaczyć - opinię o mnie i wątku chyba powinny wydać osoby ,które mi Świata powierzyły i wspierały - nie ja sama.Tk więc jeśli możesz,zaczekaj na ich wpisy.

Posted

Po 12 kwietnia wątek Świata stał się miejscem żenującej (dla mnie) dyskusji wywołanej zaskakującym mnie postem goni..., na który usiłowałam (trzykrotnie) grzecznie odpowiedzieć i zgodnie z realiami, uzasadnić zawartą tam przeze mnie prośbę (strona 198 ). Wywołało to lawinę jej nadinterpretacji i zmiennych pomysłów (coraz sprzeczniejszych z prośbą moją).Doszło nawet do goni żądania o zabranie od niej pieniędzy i roli skarbnika . Zadeklarowanie się xmartix do objęcia tego zadania i wykonanie potrzebnych zawiadomień na PW, jednak zostało przez gonię nagle, samowolnie i znów z zaskoczenia, wbrew postom Marty cofnięte.Ja zamilkłam,aż do dziś po zadziwiającym interpretowaniu goni mojego rozliczenia, oraz domniemanych długów i moich rzekomych roszczeń w związku z nimi.Wizja goni jest diametralnie różna, niż zawarta w nim moja intencja. Sposób, w jaki od kilku dni gonia próbuje zarządzać wątkiem, Martą (która jako pierwsza pomogła Światusiowi i była cały czas obecna na wątku), mną (jako opiekunką Światusia), pieniędzmi ,przekręcanie faktów oraz podejmowanie decyzji za wszystkich-za Was też, jest dla mnie nie do zaakceptowania. Dalsza moja współpraca z gonią jest niemożliwa, proszę więc Was (którzy znają wątek od dawna) - fanów Światusia o zdecydowanie o dalszym jego losie.
Według mnie są dwa możliwe rozwiązania, kończące tą upokarzającą i szkodliwą sytuację na wątku.

Pierwsza opcja : moje odejście z dogo (na co otrzymałam już od goni radosną akceptację poza tym forum) .
Spowoduje to jednak konieczność odpowiedzenia na pytanie : jakie zmiany będą musiały nastąpić w życiu Światusia.....? i jakim kosztem (moralnym)?
Druga opcja, abyście zaaprobowali przeniesienie funkcji skarbnika na Martę (xmartix) i na jej konto przekazywali dotychczasowe deklaracje. Przywrócenie na wątku formy i atmosfery sprzed 12.kwietnia,która służyła Światusiowi, a Nam wszystkim,jak sądzę dawała radość i satysfakcję.

Proszę o możliwie szybką opinię, co dalej ze Światusiem?
Po 4 miesiącach, w moim przekonaniu, udanej między nami współpracy, opartej na informacji, współdbaniu, szacunku obustronnym i zaufaniu,jest możliwy powrót do wesołego wątku przy opcji drugiej.Jest ona korzystniejsza dla dziadzia i Tych którzy go kochają ...i wiele już mu pomogli wierząc ,że będzie miał dobro ofiarowane w grudniu u.r. do końca swoich dni.

Proszę gonię aby nie komentowała tego wpisu, gdyż jej stanowisko ( niejedno) jest już znane. Decyzja jednak nie należy wyłącznie do niej.

Światuś czeka na rozstrzygnięcie o jego losie.Ja opowiadam się za opcją nr 2.

Posted

[quote name='ivette3']
Proszę o możliwie szybką opinię, co dalej ze Światusiem?
Po 4 miesiącach, w moim przekonaniu, udanej między nami współpracy, opartej na informacji, współdbaniu, szacunku obustronnym i zaufaniu,jest możliwy powrót do wesołego wątku przy opcji drugiej
.Jest ona korzystniejsza dla dziadzia i Tych którzy go kochają ...i wiele już mu pomogli wierząc ,że będzie miał dobro ofiarowane w grudniu do końca swoich dni.

Światuś czeka na rozstrzygnięcie o jego losie.Ze względu na dobro Swiatusia, zdecydowalam sie wykasowac w zdecydowaniej wiekszosci post, który był napisany w odpowiedzi na w/widoczny post Ivette.
Myśle, że owym wpisem dostatecznie już mocno Ivette pokazała swoje oblicze i nie ma potrzeby wywlekania publicznego naszych spraw prywatnych. Od większosci osob z wątku dostalam PW w ktorym zapewniali mnie o tym, iż wciąz mi ufają i jak najbardziej są ze mną, choc tu się nie wypowiedzą- z wiadomych przyczyn, ktorych jest wiele (i bardzo dobrze).
ZA WSZYSTKIE SERDECZNOŚCI I MADRE RADY OD MIŁOŚNIKÓW ŚWIATUSIA( i nie tylko:)) BARDZO, BARDZO DZIEKUJĘ.
Uznalam więc, że nie ma potrzeby ukazywania historii..(w razie czego- wkleję wszystko zainteresowanym na PW).
[...]POdsumowująć- NIGDY NIKT TU NA WATKU- ANI JA, ANI NIKT INNY, NIE KWESTIONOWAŁ TWOJEJ IVETTE SUPER OPIEKI NAD ŚWIATEM. NIGDY ZADNYCH ZARZUTOW NIE BYŁO ODE MNIE W STOSUNKU DO CIEBIE JEŚLI CHODZI O ŚWIATUSIA..[...]...
Rozumiem, że jeśli Ci, ktorzy wplacają pieniązki do mnie od początku i wyraża dalej swoja wolę takiegoż właśnie finansowania(o czym niektorzy pisali oficjalnie tutaj inni na PW, nie chcac zabierac glosu w dyskusji ze względu na Swiatusia)...wowczas mamy zabierać Swiata od Ciebie- tak??
Jeśli tak stawiasz sprawe, to myśle, że nie ma nad czym dyskutować...myslę, ze jeśli to prawda- to nie kochasz Swiata prawdziwą miłością a bardzo egosityczną...
ja pozbylam sie wszelkiej dumy- wlasnie dla niego..[...]wszsytko tylko i wylacznie ze względu na dobro Świata...dla niego..ale Ciebie jak widać- nie stac na taki gest...WOLISZ PSA ODDAĆ..dla Ciebie jak widac ważniejsza jest urażona duma i chore ambicje..i przedkladasz to nad dobro Światunia..??TO MA BYĆ MIŁOŚĆ..??
[...]
Oświadczam jednoczesnie, że Chcę prowadzić dalej finanse Światusia...bo uważam, że robię to dobrze,najlepiej jak umiem, zdobyłam i dalej zdobywam wielu darczyńców, ktorzy ufając mi i mojemy wyborowi- oddali cząstkę swoich funduszy wlasnie dla niego- nie dal innego psiaka- ktorych na dogomanii sa tysiące... z tymi ludźmi współpracuję od półtora roku, zawsze byli ze mną..A Ty dziś każesz im wybierać...
Śwaitus jest tak samo Ivette Twoj, jak nasz..jak mój...i uważam, że dobrze wywiązuję się z powierzonej mi funkcji...
Moja propozycja jest taka:
Skoro kochasz naparwdę Dziadziusia- Nie musisz byc na dogomanii, skoro tak CI przeszkadzam...mialas bana-wątek się kręcił...teraz też będzie i bedzie wesoły, możesz być pewna..wystarczy,że będziesz tak jak zapowiadalas na znanym forum-przekazywala wszsytkie informacje xmatrix, a Ona nam...Tak robi wiele DT...zdjęcia mogę sama przeklejać z forum znanego...Nie ma problemu pogodzić Twoją zraniona dumę z prawdziwym dobrem dla Świata i dla wszystkich darczyńców (bo nie bedą musieli dokonywac wyborów)..TO chyba dobry sposob na unikniecie współpracy ze mną..??NO, ale wybór należy do Ciebie oczywiście...
ps.
Jeśli chodzi o rachunki nowych leków ktore sie pojawily i faktury..choćby od weta- to nie piszesz prawdy Ivette- ostatnie znalazly sie na wątku dawno temu...z rozliczenia, ktore zamieścilaś ostatnio nie widzielismy żadnej faktury ani zadnego rachunku...Wymagasz od innych- wymagaj od siebie....
Nam nie byly one potrzebne- bo do tej pory Ci ufaliśmy...Nie wprowadzaj jednak majku w błąd-to jest wymog regulaminowy...przecież o tym wiesz..

Posted

Przesadziłaś goniu i nie powinnam już nawet Ci odpisywać.Nie wkleiłam paragonów za wydatki,ponieważ nie są to wydatki za które prosiłam o finansowanie.Ty nazwałaś je długiem...Ja napisałam o nich tylko po to, aby uświadomić Ci,że opieka nad starym psem to NIESPODZIANKI,Koszty I DECYZJE NA NATYCHMIAST, A NIE NA DYSKUSJE z gonią... Nie chciałam,nie chcę i nie będę chciała zwrotu żadnego domniemnego przez Ciebie długu- jest to napisane wyrażnie kilka razy przeze mnie na początku tej niesmacznej wojny o władzę,jaką toczysz z każdym kto Ci się sprzeciwi.Wybacz.To ostatni mój wpis na dogo ,jako reakcja na Twoje awantury.

Posted

[quote name='ivette3']Przesadziłaś goniu i nie powinnam już nawet Ci odpisywać.Nie wkleiłam paragonów za wydatki,ponieważ nie są to wydatki za które prosiłam o finansowanie.Ty nazwałaś je długiem...Ja napisałam o nich tylko po to, aby uświadomić Ci,że opieka nad starym psem to NIESPODZIANKI,Koszty I DECYZJE NA NATYCHMIAST, A NIE NA DYSKUSJE z gonią... Nie chciałam,nie chcę i nie będę chciała zwrotu żadnego domniemnego przez Ciebie długu- jest to napisane wyrażnie kilka razy przeze mnie na początku tej niesmacznej wojny o władzę,jaką toczysz z każdym kto Ci się sprzeciwi.Wybacz.To ostatni mój wpis na dogo ,jako reakcja na Twoje awantury.
Chwileczke..ja przesadzilam????NO juz proszę...mnie nie rozśmieszaj...
JA nazwalam to dlugiem, prawda- ale nie Twoim, a naszym wobec Ciebie i o ile mi wiadomo, nie zaprzeczalas, ze nie chcesz tych pieniedzy...Ja przynajmniej nigdzie ich nie widzialam...ALe OK...możemy uznać, że nie mamy żadnego długu...Pieniązki, które zdobyłam dodatkowo (oprocz dekalaracji)bedą dodatkowym funduszem(jeśli taka bedzie wola darczyńców, bo ja pisaam im o długu- żeby nie było, ze klalmalam) na "wszelki wypadek", ktory może sie zdarzyć w każdej chwili...o czym nas przekonałaś wklejajac rozliczenie...
Na pampersy jednak przeciez prosilas o pieniązki. Nie widzialam Faktur..A czulam, ze ten temat wczesniej, czy poźniej wyniknie...
I nie wmawiaj mi teraz Ivette, ze ja się awanturuje.....tym razem tez przesadzials...na wątku bylo coraz jaśniej i radosniej...bylam pewna(choc straszylas mnie dzis, ze popsujesz to wszystko i napiszesz swoje wywody na watku), ale bylam pewna, ze z milości do Śwaitusia nie zdobędziesz sie na ten haniebny wobec Niego przede wszystkim czyn..
Bylam pewna, że udowodnilam Ci juz dziś dośc jasno,iż zależy mi naparwdę na Śwaitusiu- i nie mieszam spraw prywatnych, ktore miedzy nami zaszly ok 20 marca ze sparwami Śwaitusia...BO na tym wątku Światus jest dla mnie najważniejszy...i zawsze byl...
Zacytuj mi choć jeden moj post w ktorym ja się awanturowalam, albo wywolywalam kłotnie..??
Nie zacytujesz, bo takiego nie ma...każdy moj wpis byl tylko odpowiedzia na zarzuty, oszzcerstwa i upokorzenia... nadinterretowany zresztą na Twoj wlasny sposob- mam wszystkie kopie- choćby z wczoraj, gdzie rozwaliłas mnie totalnie swoja nieuzasadnioną histerią), ale nie sądze, by ktokowiek chcial je czytać i ktokowliek mogl znieśc..Ja zniosłam-ale tylko ze względu na Śwaitusia
Nigdzie na wątku Ciebie nie ocenialam...nigdzie nie krytykowalam...NIGDZIE...jeśli jest inaczej- pokaż to...(dzisiaj nie licz-to odpoiwedź)
Za to TY nie robisz od dluższego czasu nic innego (a ja niestety mam na to kilka stron watku...jeśli mialabym pokazywać)-
pojecia nie mialam, ze sparwa pieluszek urosnie do rangi BEZDOMNOŚCI ŚWIATUSIA:(
Powtarzam więc swoją propozycję- która jest wg mnie uczciwa...Zaznaczam, że Ty mi na wątku ŚWIATA nie przeszkadzasz...nikt mi nie przeszkadza...
Ponieważ jednak nie poczuwam sie do żadnej zarzucanej mi winy i żadnego zarzucanego mi wykroczenia...a Śwaitusia kocham, jak inni- też nie chce dla niego krzywdy...moge go zabrać od Ciebie, jesli się uprzesz...możesz go wyrzucic lub oddać Marcie...wydaje mi się , ze tego nie zrobisz, mimo calej nienawiści do mnie...bo Ty mnie uważasz za potwora-to wiem, ale ja Ciebie nie...
dlatego skoro chcesz mnie unikać, nie ma sprawy...
cyt:
Jeśli kochasz naparwdę Dziadziusia- Nie musisz byc na dogomanii, skoro tak CI przeszkadzam(tak jak ja odeszlam z forum, a forum zyje)...mialas bana-wątek się kręcił...teraz też wątek będzie i zapewniam Cię, że bedzie wesoły, możesz być pewna..
wystarczy,że będziesz kochala Świata- MNIE NIE MUSISZ...i tak jak zapowiadalas wcześniej na znanym forum-będziesz nam przekazywala co jakis czas informacje przez xmatrix(jeśli nie zechce Ona byc pośrednikiem, na pewno znajdzie sie ktos chetny), a Ona nam...Tak robi bardzo wiele DT...zdjęcia mogę sama przeklejać z forum znanego...Jeśli ktos zatęskni za Tobą (nie zaprzeczam, ze tak się może stać), pójdzie na forum- tam tez jest watek Śwaitusia, tyle, ze bez finansow...
Nie ma problemu, aby pogodzić Twoją zraniona dumę z prawdziwym dobrem dla Świata i dla wszystkich darczyńców (bo nie bedą musieli dokonywac wyborów- co uważam jest podłoscią)..
Ja będę się troszczyła o wszystkie finansowe sparwy Śwaitusia tak jak do tej pory...i dbala, aby kasy mu nie zabraklo (jak do tej pory)..Bedziesz, zgodnie z umową dostawala na pierwszego kazdego miesiąca taka kwotę, jaka bedzie potrzebna...
Każdy będzie miał swoje zadanie i sie z niego wywiązywał w najlepszy dla siebie sposob..
Ty będziesz dalej kochala Światusia i troszczyla sie o niego...
TO chyba dobry sposob na unikniecie współpracy ze mną, a jednocześnie na dobro dla Światusia..??
NO, chyba, że Twoja miłość do Świata jest zbyt mała na taki gest...ale wybór oczywiscie należy do Ciebie oczywiście...
Ja nie zrezygnuję....a Ty jeśli tak bardzo nie chcesz ..a warunkiem Twojego pozostania i dlaszej opieki nad Śwaitusiem jest wyeliminowanie mnie...to..to ja już nie wiem co mam napisać...ja nie odejdę...nie poddam się...zbyt dużo czasu, sił, energii i serca kosztowało mnie wszsytko, co udalo mi sie, we współpracy z Wami wszystkimi zrobic dla Śwaitusia...

Posted

ivette3 napisał(a):
...Ja napisałam o nich tylko po to, aby uświadomić Ci,że opieka nad starym psem to NIESPODZIANKI,Koszty I DECYZJE NA NATYCHMIAST, A NIE NA DYSKUSJE z gonią....

Jeszzce jedno na koniec.Bo to doczytalam- a to jest kolejna nieprawda, zeby nie powiedzieć pomowienie...
NIGDY..POWTARZAM NIGDY nie musialas ze mna dyskutować na temat potrzebnych dla zdrowia i zycia wydatkow związanych ze Śwaitusiem. NIgdy!
Było zawsze- mowisz- masz....I zwykle wysylalam ponad stan- a kiedy nie starczalo- natychmiast dosylalam...Tego też..tym bardziej nie dam sobie zarzucić...
A kiedy chcialam, zeby pieniadze wszystkie szly bezpośrednio do Ciebie- nie zgodzilas się i jawnie zaszantażowałaś na forum mnie pisząc, że bede miala xmatrix i Światusia na sumieniu...
Jeśli kiedykolwiek bylo inaczej- pokaż to wszsytkim...zacytuj...ja to, co pisze mogę pokazać...na pewno chcesz..??
zastanow sie co piszesz i o co mnie oskarzasz...bo juz naparwde zaczynasz się niepotrzebnie gubić...

Posted

Ivett i Gonia,Gonia i Ivett...albo będzie spokój na wątku,albo osobiście do Was pojadę,do każdej z osobna i dam klapsa na gołą d***.
Możecie się na mnie obrazić,ale według mnie zrobiłyście śmietnik z tego wątku.I wszyscy mają radochę,tylko nie osoby szczerze zainteresowane losami Światusia.Byłam na różnych wątkach,raz jest lepiej,raz gorzej,ale takiej jatki zrobionej przez osoby,które wcześniej się szanowały,lubiły i ceniły,to jeszcze nie widziałam:mad:
Cholernie lubię Was obie,i obie rozumiem,bo wiem jak sie czuje Ivett,gdy niespodziewanie wyskakuje nowy wydatek względem schorowanego psa,a w portfelu pustki i wiem jak czuje się Gonia,która zawsze chce dobrze,a Jej próba pomocy inaczej odbierana jest przez potrzebującego.I wiem,że tak naprawdę nie o te głupie pieluszki za 10zł tu poszło.Ten nietrafiony zakup był jedynie,albo aż punktem zapalnym,który spowodował taki wybuch emocji,żalu i złości.Te emocje nawarstwiały sie już od dawna,w związku z wątkiem innego psiaka

• i niemoc,bezsilność,złość wybuchły tu,u Światusia.Szkoda tylko,że aż z taką siłą i bezwzględnością napadłyście na siebie:-(.I powiem Wam,że połowa osób czytających losy Swiata,tak naprawdę nie wie o co Wam poszło,albo może wie,ale uwierzyć nie może...

Proszę Was dla dobra tego psa,tego wątku i nas wszystkich...zakończcie tę wojnę!

• Posted

Nie jestem w temacie. Muszę sporo przeczytać.
    Na razie nie staję po żadnej stronie i pewnie nie stanę. Ivette, gonia. Poznałem Was tu na dogo. Traktuję jako przyjaciół. Nie będę wybierał kto ma rację, a kto nie. Mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Posted

ale sie rozpetala wojna na watku.. nie jestem chwilowo w stanie przebrnac przez cala dyskusje, wiec ciezko mi podjac decyzje co do dalszego sposobu finansowania Swiatusia.

Posted

[quote name='Renata5']Ivett i Gonia,Gonia i Ivett...albo będzie spokój na wątku,albo osobiście do Was pojadę,do każdej z osobna i dam klapsa na gołą d***.
    Możecie się na mnie obrazić,ale według mnie zrobiłyście śmietnik z tego wątku.I wszyscy mają radochę,tylko nie osoby szczerze zainteresowane losami Światusia.Byłam na różnych wątkach,raz jest lepiej,raz gorzej,ale takiej jatki zrobionej przez osoby,które wcześniej się szanowały,lubiły i ceniły,to jeszcze nie widziałam:mad:
    Cholernie lubię Was obie,i obie rozumiem,bo wiem jak sie czuje Ivett,gdy niespodziewanie wyskakuje nowy wydatek względem schorowanego psa,a w portfelu pustki i wiem jak czuje się Gonia,która zawsze chce dobrze,a Jej próba pomocy inaczej odbierana jest przez potrzebującego.I wiem,że tak naprawdę nie o te głupie pieluszki za 10zł tu poszło.Ten nietrafiony zakup był jedynie,albo aż punktem zapalnym,który spowodował taki wybuch emocji,żalu i złości.Te emocje nawarstwiały sie już od dawna,w związku z wątkiem innego psiaka

• i niemoc,bezsilność,złość wybuchły tu,u Światusia.Szkoda tylko,że aż z taką siłą i bezwzględnością napadłyście na siebie:-(.I powiem Wam,że połowa osób czytających losy Swiata,tak naprawdę nie wie o co Wam poszło,albo może wie,ale uwierzyć nie może...

Proszę Was dla dobra tego psa,tego wątku i nas wszystkich...zakończcie tę wojnę!

• Reniu..tak jak pisalam- nasze nieporozumienie, bylo nasze..i tylko nasze...nigdy nikogo nie zamierzalam w to wtajemniczac i tak dlugo, jak moglam, ani slowem nawet ani gestem nie ukazywlam na watku...zadnym watku...ani tu ani na Forum...niestey Ivete chciala inaczej jak widac-...nie moglam pozostac obojetna i pozwolic na takie potraktowanie mnie.,
    Masz racje- ten watek dzis jest smietnikiem, Od 12 kietnia 3 razy byl wskrzeszany...3 razy juz juz juz bylo dobrze...i za każdym razem nagly i niespodziewany atak paralizowal watek, mnie i osoby czytające...
    MAsz racje- tutaj zwlaszcza takie sparwy i rzeczy w ogole nie powinny sie znaleźć- i BOg mi świadkiem, ze pisalam o tym tysiące razy...dopoki moglam, udawalo mi sie...
    Głowa muru jednak nie przebije..'
    Jest dokladnie tak, jak myslalam...nikt nie jest w stanie zając stanowiska...bo zna mnie....ale tez wie, ze u Ivette Swiatuś ma bardzo dobrze...
    Ja dałam propozycję- uczciwą, słuszna i wobec mnie logiczną....

Posted

ciągniemy dalej temat? fajnie. Ja nadal jestem zdania tego co napisałam wcześniej (nie będę go pisać bo skoro napisałam raz to nie ma sensu więcej). Nowe osoby pojawiające się nie będą miały pełnego obrazu tego co tu się działo, ponieważ większość postów została skasowana (moich większość). Gonia pisze swoje ciągle na nowo, więc obraz już ulega zniekształceniu, bo tylko widać "jej opcję". Wierzę jednak w inteligencję osób na wątku, które jeżeli chcą wnikać w to wszystko to domyślą się o co tu chodzi.

wg rozliczenia Ivette wstawionego ostatnio wychodzi, że Świat co m-c potrzebuje:
    1. Krople do oczu 3 tubki po 18,50= 55,50 m-cznie
    2. Flawit Artro ( 60 tabl/2mies.) czyli 30 zł m-cznie
    3. Pieluchy 75 szt. x 0,6 zł czyli 45 zł m-cznie
    4. Theovent 6,50 zł
    5. Karsivan 60 zł
    6. comiesięczna wizyta u weta 30 zł
    7. Verumal (na brodawki) 31 zł na 2 miesiące 15,50 zł
    RAZEM: 242,50 zł miesięcznie

Posted

Ja odbieram to tak:
    Jak przedstawiła Iveete i powyżej Xmartix koszt miesięczny potrzeb nieodzownych dla Świata wynosi 187,75 zł
    Wynika z tego że obecnie cała kwota deklaracji w wys. 205 zł mies. powinna być przekazywana Ivette od Skarbnika Wątku.

Chciałem tutaj zapytać Gonie - czy też tak uważa, jeśli tak - to nie ma już potrzeby kolejnych wyjaśnień na wątku,

Ja mam takie samo zdanie jak Xmartix, czyli cała kwota 205 zł z deklaracji co miesiąc jest przelewana do Ivette.

Kochani na wątku wypowiedźcie się w tym względzie - choć to jasno widać jakie ma potrzeby Świat.

Podłoże tej niepotrzebnej wymiany zdań ja upatruję w jednym:
    Ivette prosiła o całą kwotę i do jej decyzji priorytet w zakupach dla Świata - Gonia dzieliła kwotę na raty.

Teraz mamy rzeczywistość: potrzeby mies. Świata (bez jedzenia) równoważą deklaracje 205 zł.

Nie chce zabierać głosu co do prowadzenia finansów (czy nadal Gonia czy ktoś inny) - ważne by co miesiąc Światuś miał kasę.

Nie traćmy czasu na niepotrzebne wywody, tyle czeka psiaków w potrzebie że aż szok.

Z pozdrowieniami:)

Posted

wątek czytam cały czas i naprawdę dałybyście już sobie spokój. Nie możecie przyjąć,że kazda z Was chciała dobrze tylko może w inny sposób ? przestańcie czytać między zdaniami. To co się tu dzieje naprawdę nie służy Światowi.
    Niezależnie od wszystkiego , piasałam dużo wcześniej ,że jest ludzki karsivan pod nazwą Pentoksyfilina,dużo tańszy.Informację uzyskałam od weta i podaję tabletki swojemu psu.

Posted

xmartix napisał(a):

wg rozliczenia Ivette wstawionego ostatnio wychodzi, że Świat co m-c potrzebuje:
    1. Krople do oczu 3 tubki po 18,50= 55,50 m-cznie
    2. Flawit Artro ( 60 tabl/2mies.) czyli 30 zł m-cznie
    3. Pieluchy 75 szt. x 0,6 zł czyli 45 zł m-cznie
    4. Theovent 6,50 zł
    5. Karsivan 60 zł
    6. comiesięczna wizyta u weta 30 zł
    7. Verumal (na brodawki) 31 zł na 2 miesiące 15,50 zł
    RAZEM: 242,50 zł miesięcznie

O to wlasnie prosilam wczoraj., zeby byla jasnośc, co do miesięcznych wydatkow.
    Skoro Marta obliczylas, ze potrzeb jest na 242,50, a jak widac deklaracji jest niestey na obecna chwilę mniej o 40 zł, dalej proponuję opcje zakupu 72 szt pieluch za 30 zl(Renata5 może Kasię poinformować gdzie kupuj, bo wlasnie za taką cene robi zakup- a to 15 zł różnicy).
    Jeśli chodzi o karsivan- jak pisala Poker- ja sie nie znam, ale pamiętam, ze ta opcja byla brana pod uwagę,większosc z nas stwierdzila jednak, ze nie chcemy na Lekach dla Swiata oszczedzac i zdecydowalismy się na ten zakup, więc to już chyba uzgodnione, chyba, ze wiekszośc uwaza inaczej.
    W tym miesiącu- kwietniu- wysłałam Ivette 190 zł plus jedną nieszzceśliwą turę pieluszek specjalnie dla pieskow. W tym miesiecu więc, chyba mamy wszystko oplacone.
    Ivette wyrażnie napisala, że nie chce 300 zł, ktore wydala wcześniej na potrzeby Swiata, a ponnieważ udalo sie zdobyc troszkę pieniązkow, myślę, że brakującą kwotę deklaracji(205 zl mamy, brakuje więc jeśli będa kupowane tansze pieluszki 25 zl, jeśli droższe 40 zł), mozemywięc brakującą kwotę deklaracji brac każdego miesiąca z tej uzbieranej juz kwoty-zapasu.
    Jak najbardziej uważam i myślę, ze Wy wszyscy też, bo juz to napisalam wczoraj wyraźnie, żeby wysylać więc faktyczną kwotę potrzebna na wydatki dla Swiatusia od miesiąca maja.