gonia66 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 xmartix napisał(a): tak, jak najbardziej podejmę się wklejania informacji w sprawie Świata zgodnie ze zwyczajami na Dogo :) co do konta - ja mam tylko jedno, także numer jest jeden, gonia znasz konto. Ciesze sie, że bedziesz nam wklejac rozliczenia i info o Swiatusiu- bo to zawsze byl jest i będzie tylko Jego watek:) Gdybyś mogla- prosze o informacje- czy doszly wyslane pieniązki i czy wreszcie dotarla przesylka. Jeśli nie, będe musiala raz jeszcze poprosic wlascicielke bazarku o wyjasnienie. Skasowalam niestey prawie;)wszystkie maile od Ciebie- wyslij mi raz jeszcze numer konta do przesylania kwoty pieniazkow na wydatki dla Swiatusia:) Quote
gonia66 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Wysłałam dla Światusia 25 zł jednorazowo. Niech Ci idzie na zdrówko pieseczku kochany! :) Dziękujemy Monisi:):) PIeniążki-25 zł właśnie doszły na konto Swiatusia:):) Na pewno pójda na zdrówko- Monisiu- mozesz być tego pewna:):) Skarpeta Światunia nam pęcznieje:):) Mamy zgromadzone na dziś 350 zł, więc jeśli deklaracje będa spływały juz w miarę regularnie, to na kilka miesięcy zapasik wystarczy jako dokladka do oplaty stalej:)Uff...troszke odetchnęłam z ulgą:):) Dziękuje wszystkim za wpłaty i pamięc o Dziadziusiu:):) Quote
Monika z Katowic Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [FONT=Book Antiqua]Witajcie - Goniu66 i wszyscy prawdziwi miłośnicy Światusia! :):):)[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Dedykuję Wam słowa Franza Kafki: "Cała wiedza, suma wszystkich pytań i wszystkich odpowiedzi zawarta jest w psie." [/FONT] Quote
gonia66 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='Monika z Katowic'][FONT=Book Antiqua]Witajcie - Goniu66 i wszyscy prawdziwi miłośnicy Światusia! :):):)[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Dedykuję Wam słowa Franza Kafki: "Cała wiedza, suma wszystkich pytań i wszystkich odpowiedzi zawarta jest w psie." [/FONT] Czesć Moniś- witamy:D Swietny cytat:) MAm prośbę do xmatrix, bo chyba nie zauważyła mojej prośby:) Przysłałaś Marta numer konta- dziekuje:) Ale prosilam tez o info, czy doszły już pieniążki wyslane do Ivette- 50 zł oraz , czy doszly juz pieluszki?? Przy okazji fajnie byloby nam napisac, co u Swiatusia, zwlaszcza jak jego chore ostatnio nożki??No i kiedy następna wizyta u weta..??MAm nadzieję, ze stan nóżek się poprawił-dlatego proszę o info, dla wszystkich miłośników i sponsorów Swiatusia:) Przybylo ich troche ostatnio i choć nie wchodza na watek z róznych przyczyn (:):):)) tez chcieliby wiedziec:) CZekamy więc niecierpliwie:):) Quote
xmartix Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 [quote name='gonia66'] MAm prośbę do xmatrix, bo chyba nie zauważyła mojej prośby Ale prosilam tez o info, czy doszły już pieniążki wyslane do Ivette- 50 zł oraz , czy doszly juz pieluszki?? Przy okazji fajnie byloby nam napisac, co u Swiatusia, zwlaszcza jak jego chore ostatnio nożki??No i kiedy następna wizyta u weta..?? zauważyłam, ale czekałam na info od Ivette, minęło pół dnia od prośby więc nie przesadzaj. Tak, pieluszki doszły i 50 zł, Światuś baaardzo dziękuje :) [quote name='ivette3']Kochani Fani Światusia. Ostatnio na przykład zupełnie nieoczekiwanie musiałam dosłownie dzień po udanej, odbytej wizycie kontrolnej u weta i wykupieniu recept na stałe leki, iść pilnie do weta, bo Światuś po prostu wieczorem zaczął utykać na nóżki ( nie pierwszy raz), w nocy budził się i piszczał, a rano wcale na tylne łapki nie stawał... Dostałam skierowanie na RTG nóżek. Po stwierdzeniu, że to zmiany i bóle reumatyczne i w zasadzie uspokojeniu ( u takiego staruszka to nic dziwnego), zostało mi tylko zdecydowanie o przyniesieniu mu ulgi i leczenia. Światuś dostał zastrzyk i nową niespodziewaną receptę na leki homeopatyczne (na ruchomość stawów, przeciwzapalne i przeciwbólowe oraz na zanik mięśni). informacje na dzień 17 kwietnia czyli 5 dni temu. ja nie będę prosić Ivette co 5 dni o info o Światusiu. standardowo dt dają info rzadziej. poniewaz mamy nowych Aniołów :) sponsorujących pieska zrobię wyjątek teraz i zapytam jak nóżki Świata :) [quote name='gonia66']Ciesze sie, że bedziesz nam wklejac rozliczenia i info o Swiatusiu- bo to zawsze byl jest i będzie tylko Jego watek:) rozliczenie jest takie samo co m-c - nie ma wiec sensu kopiowac tego ciągle i tak nie ma wszystkich deklaracji :( i nie pokrywamy na razie całości [quote name='ivette3']Dla przypomnienia : Zalecone na dniach : Ponieważ kończy się już Aptus Multidog oraz po wybarniu dawki Zeel.T.- zamiast tych dwóch- jeden : Flawit Artro ( 60 tabl/2mies.) - 1x 50zł Światuś bardzo dziękuje kochanym cioteczkom i wujkom i prezentuje efekty wspólnej troski , na fotkach z dzisiaj jak czytamy w poście Ivette, Świat idzie na dniach do weta [quote name='ivette3']Świat dziś 17 kwiecień albo później gonia jakbyś czytała kochana wszystko dokładnie to byś nie musiała zawracać sobie głowy co chwilę pytaniami na które są odpowiedzi :):) Quote
irenaka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Wchodzę ja sobie na ten wątek i co moje oczy widzą:cool3:? Sami znajomi a niektórzy, to nawet niezłe tekściki sobie klepią;). A takie spokojne, dobrze ułożone;) na wątku Patosika: [quote name='agata51']Gońka, coś ty, jakie nauki, jaki psycholog?! Ja po prostu za stara jestem na wojaczki. Włos siwy, z lekka przerzedzony, pewnie i mózg takiż, słuch i wzrok niewyraźne jakieś, a krzyż (znaczy to coś w kręgosłupie, co zginać się powinno, a nie chce) to zupełnie do wymiany. Gosieńko i wszystkie Światłoczułe - buziaki. A tak poważanie, to w końcu ten wątek znalazłam, bo Danusia zapomniała podesłać mi link. Z pewnego rozliczenia zostały pieniążki i Danusia prosiła o przekazanie części z nich na Światusia. Czy ktoś na pw może mi podać konto? Quote
gonia66 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 irenaka napisał(a):Wchodzę ja sobie na ten wątek i co moje oczy widzą:cool3:? Sami znajomi a niektórzy, to nawet niezłe tekściki sobie klepią;). A takie spokojne, dobrze ułożone;) na wątku Patosika: A tak poważanie, to w końcu ten wątek znalazłam, bo Danusia zapomniała podesłać mi link. Z pewnego rozliczenia zostały pieniążki i Danusia prosiła o przekazanie części z nich na Światusia. Czy ktoś na pw może mi podać konto? WItamy, witamy kochana irenake:):) Jasne, ze możesz dostać numer konta:):) To moje konto Irenko:) Zaraz wysylam na PW:D Dzięki Danus!!! Quote
gonia66 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 xmartix napisał(a):zauważyłam, ale czekałam na info od Ivette, minęło pół dnia od prośby więc nie przesadzaj. Tak, pieluszki doszły i 50 zł, Światuś baaardzo dziękuje :) informacje na dzień 17 kwietnia czyli 5 dni temu. ja nie będę prosić Ivette co 5 dni o info o Światusiu. standardowo dt dają info rzadziej. poniewaz mamy nowych Aniołów :) sponsorujących pieska zrobię wyjątek teraz i zapytam jak nóżki Świata :) rozliczenie jest takie samo co m-c - nie ma wiec sensu kopiowac tego ciągle i tak nie ma wszystkich deklaracji :( i nie pokrywamy na razie całości jak czytamy w poście Ivette, Świat idzie na dniach do weta 17 kwiecień albo później gonia jakbyś czytała kochana wszystko dokładnie to byś nie musiała zawracać sobie głowy co chwilę pytaniami na które są odpowiedzi :):) Marta.. Info o badaniu i chorobie nozek pojawili się 17 kwietnia, ale nie bylo z tegoż dnia...tylko, jak zacytowalas "Ostatnio na przyklad..."...ostatnio- to nie znaczy 17 kwietnia i nie wiemy kiedy niestey...dlatego zapytalam czy stan nozek się jakoś poprawil. BYlo info 17 kwietnia- ze idzie na dniach do weta- więc mialam prawo myśleć, ze juz byl...Miesiac kwiecien się kończy a pieniażki byly wyslane na wizytę w kwietniu:) Rozumiem, jednak, ze jeszcze wizyty nie bylo, leczenie trwa-więc ok. CZekamy na info po wizycie "na dniach":)To chyba nic złego..??To jest wątek Swiatusia i mam prawo pisac i pytać...to bylo jednak grzeczne, normalne pytanie- ale nikt tu nie rościł pretensji do Ciebie, tylko chcialam, aby pytania nie umknęły, więc nie bądź złośliwa proszę...tu juz dawno złość poszła w kąt...nie psuj tego proszę... CZytam bardzo dokladnie- a przynajmniej się staram każdy post- możesz byc pewna..i wcale tego nie traktuje pytań o Swiata, jako zawracanie sobie glowy... Jeśli chodzi o rozliczenia- ustalilśmy, ze wysylamy calą kwotę, choc nie mamy deklaracji...pozostaje tylko jednak sprawa zakupu tanszych pieluszek- czyli mam nadzieję, ze kwota ta nieco się zmniejszy i nie będzie to 242, 50 a 230 zł:) (za pieluszki nie 45 zl a 30 zł)I choć deklaracji nie mamy w calości, będę "uszczuplala" zapasik o brakującą kwotę i wysylala wszystko w calości:) Quote
xmartix Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 nie wmawiaj znowu jakiś bzdur masz prawo pytać, ale nie masz prawa przesadzać, a pytanie się co 5 dni o Światusiu to jest przesada. Może Ty nie masz co robić, ale ja mam. i tyle. Nie napisałam że pytanie o Świata to zawracanie głowy - znowu przekręcasz jak zwykle i dopowiadasz. Napisałam że nie ma sensu co chwilę to samo pisać, bo co 5 dni u Światusia niewiele się zmieni. Nie jestem złośliwa ale konkretna, skoro było info o Światusiu 5 dni temu to wystarczy, nie zauważyłaś oczywiście że napisałam że dla Nowych zapytam sie o nóżki Świat. Rozumiesz? :) co do pieluszek - nie ustaliliśmy więc dodaj tę kwotę, nie pamiętasz już w tej swojej walce że Światuś miał dostawać od nas na jedzenie, a nie dostaje, więc tę różnicę przeznaczy Ivette na jedzenie. Quote
gonia66 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='xmartix']gonia jakbyś czytała kochana wszystko dokładnie to byś nie musiała zawracać sobie głowy co chwilę pytaniami na które są odpowiedzi :):) [quote name='xmartix']nie wmawiaj znowu jakiś bzdur masz prawo pytać, ale nie masz prawa przesadzać, a pytanie się co 5 dni o Światusiu to jest przesada. Może Ty nie masz co robić, ale ja mam. i tyle. Nie napisałam że pytanie o Świata to zawracanie głowy - znowu przekręcasz jak zwykle i dopowiadasz.MArta..czy aby na pewno piszę bzdury i coś przekręcam..?? Napisalam odpoowedź, ale wykasowalam..prześlę na PW zaiteresowanym.. Resztę pominę...bo nie mam sił....na bzdury właśnie... Tu juz naparwdę świeci słońce...i niech tak zostanie...To wątek Swiatusia...:) Quote
xmartix Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Gonia uspokój się , znowu zaczynasz. Chcesz na tym wątku sama zostać? Po co zaczynasz. Ja tez mogę CIę zacytować jak to chcesz za wszystko płacić, bo przecież się zobowiązaliśmy (wszytsko= za jedzenie też). Ale że nie chcę się kłócić i bawić w przepychanki jak Ty, więc nie zacytuję. Pamietaj, ze to wątek Świata :) dobra, ja zmykam bo mam ważniejsze sprawy (m.in. ogłaszanie psów) pzdr Quote
gonia66 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='xmartix'] wg rozliczenia Ivette wstawionego ostatnio wychodzi, że Świat co m-c potrzebuje: 1. Krople do oczu 3 tubki po 18,50= 55,50 m-cznie 2. Flawit Artro ( 60 tabl/2mies.) czyli 30 zł m-cznie 3. Pieluchy 75 szt. x 0,6 zł czyli 45 zł m-cznie 4. Theovent 6,50 zł 5. Karsivan 60 zł 6. comiesięczna wizyta u weta 30 zł 7. Verumal (na brodawki) 31 zł na 2 miesiące 15,50 zł RAZEM: 242,50 zł miesięcznie [quote name='wojtuś']Ja mam takie samo zdanie jak Xmartix, czyli cała kwota 205 zł z deklaracji co miesiąc jest przelewana do Ivette. Teraz mamy rzeczywistość: potrzeby mies. Świata (bez jedzenia) równoważą deklaracje 205 zł. [quote name='gonia66'] ponnieważ udalo sie zdobyc troszkę pieniązkow, myślę, że brakującą kwotę deklaracji(205 zl mamy, brakuje więc jeśli będa kupowane tansze pieluszki 25 zl, jeśli droższe 40 zł), mozemywięc brakującą kwotę deklaracji brac każdego miesiąca z tej uzbieranej juz kwoty-zapasu. Jak najbardziej uważam i myślę, ze Wy wszyscy też, bo juz to napisalam wczoraj wyraźnie, żeby wysylać więc faktyczną kwotę potrzebna na wydatki dla Swiatusia od miesiąca maja. [quote name='xmartix']. przecież się zobowiązaliśmy (wszytsko= za jedzenie też). Gdzie..??? JA znalazłam to... W kwestii ustalen nic się nie zmienilo, za jedzenie, tak, jak chciala Ivette NIGDY nie placiliśmy więc Marta nie mieszaj prosze. Takie są fakty. Za wszystko mamy placic- owszem- ale za leczenie i wszystkie dodatkowe koszty(jeśli jedzonko- to specjalistyczne, ale takiego Swiatus obecnie nie potrzebuje, z tego, co mi jest wiadomo- jesli się mylę ,proszę mnie poprawić:)). I tej wersji będziemy się poki co trzymac, bo nie widzialam, zeby byly inne ustalenia. Chyba, ze się mylę..Sprawy finansowe są bardzo istotne i tak jak pisalam- zwracalam się do darczyncow o pomoc w leczeniu Swiatusia i utrzymaniu go w zdrowiu, bo takie byly ustalenia:)Wiec tych ustalen się trzymam:) Swiatuś nie jest bowiem na płatnym DT, tylko w dożywotnim DT w ktorym Ivette wyraźnie napisala, że: .W kwestiach materialnych ,- ciepło i micha z codziennym jedzonkiem to dla mnie nie problem....cokolwiek ponad to , może już być problemem.....a ja nie chciałabym patrzeć bezradnie na cierpiące zwierzę i nie być w stanie mu pomóc z powodu braku finansów( a te są u mnie bardzo skromne)....... wiekowy,schorowany dziadzio musi być pod kontrolą weta ,i choć co jakiś czas dostać lepsze kąski....i niestety rezerwę na w razie niespodziewanej sytuacji zdrowotnej,jaka w jego wieku i stanie może w każdej chwili nastąpić... To tyle Marta i prosze, skonczmy ten temat juz, bo nie ma sensu go walkować. Bałagan posprzątany, sloneczko świeci:):) Niech tak zostanie:D Quote
gonia66 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Przemyślałam sprawę i doszlam do wniosku, ze nie ma sensu prowadzic dyskusji o 15 zł....skoro mamy pieniadze, niech Swiatuś dostaje dopłatę od nas również do jedzonka...to nie jest majątek, nas nie zbawi a Swiatusiowi pomoze. To jego pieniazki tak naprawdę:):) JAk ma sie rozpętac znowu burza na watku, to myśle, że gra nie warta świeczki:) Bedę wpłacała na potrzeby Swiatunia całą kwotę wykazaną w rozliczeniu- czyli 243 zł.O ok.40 zł więcej miesiecznie niz mamy deklaracji. Miejmy nadzieję, ze Swiatuś nie będzie chorował, a jesli, to będziemy się martwić wtedy. \Jeśli ktos jest innego zdania, to prosze pisac. Ustalenia zawsze można zmienić, to nie jest wielki problem, a dziadzius musi jeśc:):) CZYLI PÓKI CO- USTALAMY, ŻE MIESIĘCZNA WPŁATA NA KONTO ŚWIATUNIA TO 243 ZŁ:):)I koniec kropka;):):) MAm nadzieję, że będzie dobrze dla wszystkich:) Ze słonecznymi pozdrowieniami dla wszystkich Swiatusiowych cioteczek i wujków:D:D:D Quote
gonia66 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 No i mamy kolejna niespodzianke:):) NAstępny Anioł (Mój Osobisty;)) przysłał do skarpetki Swiatusia pieniązki:D Kwota przelewu to.....100zł:):):):multi::multi::multi::multi::multi: Zeby nie było,ze wczesniej zmyslałam, zaczynam kłótnię czy pisałam nieprawdę, wklejam kopie przelewu, z któego wynika, ze nowi darczyńcy wysylali pieniązki na leczenie Swiatusia, tak, jak o to prosiłam w PW:):) Potwierdzenie operacji Numer rachunku: 63 1940 XXXX XXXX XXXX XXXX Nazwa rachunku: MAŁGORZATA MICHALIK W banku: LUKAS Bank S.A. Typ operacji: Przelew na rachunek Kwota 100.00 PLN Data i godzina realizacji: 2010-04-23 10:58:05 Nadawca: IWONA xxxx xxxxxx ul. xxxxxx Rachunek nadawcy: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Odbiorca: Małgorzata Michalik Tytuł przelewu: na leczenie ?wiata od zacharego DOKUMENT SPORZADZONY ELEKTRONICZNIE, NIE WYMAGA STEMPLA Mam nadzieje, że nie bedzie zadnych sprzeciwow w zwiazku z naszą(???) decyzją, bo najważniejszy dla wszystkich darczyńców jest Swiatuś:):) Pragę też bardzo podziękowac kolejnej cioteczce Śwatusiowej- margoth37 za deklarowaną wpłatę 5 zł:):) Podsumowując- do rozliczenia:) doszły dzis dwie wpłaty: od cioteczki zachary- 100zł i od cioteczki margoth37- 5 zł. Stan Swiatusiowej skarpety, dzięki kochanym Aniołom Swiatusia, wyniosi więc na dziś: 430 zł:):) W imieniu Swiatusia i swoim oczywiście bardzo, raz jeszcze gooooorąco i słonecznie dziekuję:):):):loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Charly Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 obiecanki cacanki, dziś się zebrałam i robię własnie przelew (maleńki Goniu, ale robię wreszcie). Piszę na wątku, bo cały czas pisze na pw,że to juz teraz, że właśnie dziś- i się ociągam. Na usprawiedliwienie mam tylko, że nic bardziej mnie nie zniechęca niż takie nowości (;)) jak internet banking itp. Ale zmusiłam TZa i teraz on to robi;) Quote
gonia66 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Charly napisał(a):obiecanki cacanki, dziś się zebrałam i robię własnie przelew (maleńki Goniu, ale robię wreszcie). Piszę na wątku, bo cały czas pisze na pw,że to juz teraz, że właśnie dziś- i się ociągam. Na usprawiedliwienie mam tylko, że nic bardziej mnie nie zniechęca niż takie nowości (;)) jak internet banking itp. Ale zmusiłam TZa i teraz on to robi;)OOOOO...kolejny Aniołek z nieba zleciał nam na noc:):)NIe maleńki, nie maleńki przelew Charly- tylko przelwe od serduszka- a to wieeeellllki dar i ogromny prezent:):) No i za ten prezent rownie wileeeeeelki dzieki ...:):)...JAk tylko się pojawi na koncie- zaraz wpiszę na wątek oczywiście:):):) Quote
gonia66 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 xmartix napisał(a):Światuś dziękuje za wsparcie :) z pewnością. Gonia chodziło mi bardziej może o intestinal który od czasu do czasu dostaje. Wpisuję wpłaty w 1 post. Dzięki za pogrubianie. . NO ok, nie wracajmy juz do tematu, ustalone, zaklepane:):) To zreszta i tak bedzie wszystko wykazane w rozliczeniach, więc jeśli ktokolwiek czegoś nie będzie wiedział- dotknąć- nie dotknie;)..ale zobaczy czarno na białym:):) Dzięki za wpis na pierwszą:) Quote
gonia66 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Lalllalalalaaaa:):):) Mamy kolejną wpłatę od cioteczki Charly- 10 zł:D:):) Baaaaardzo barddzzzzooooo dziękujemy za wpłatę i dobre serduszko dla Swiatusia:):) MAmy więc dzięki wspaniałym Aniołom, w skarpetusi światusiowej już 440 zł:):):) Quote
gonia66 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Monika z Katowic napisał(a):Widzisz Światuś i masz już troszkę kaski. :) Swiatuśma kaskę, bo na dogo Anioły krązą:):) Wystarczy tylko trochę "przyfilować" i "Je wyłapać":):) Tutaj trochę spadło;):):) Dzięki temu na jakis czas mozemy odetchnąc z ulgą i miejmy nadzieję, że już nic nowego sie nie wykluje:) Limit chmur nad wątkiem Swiatunia się wyczerpał:):):) Chłopak ma być zdrowy i szczesliwy, nic więcej:D Quote
xmartix Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 [quote name='gonia66']Dziękujemy Monisi:):) PIeniążki-25 zł właśnie doszły na konto Swiatusia:):) Skarpeta Światunia nam pęcznieje:):) Mamy zgromadzone na dziś 350 zł, to było 22.04 [quote name='gonia66']No i mamy kolejna niespodzianke:):) NAstępny Anioł (Mój Osobisty;)) przysłał do skarpetki Swiatusia pieniązki:D Kwota przelewu to.....100zł:):):) Tytuł przelewu: na leczenie ?wiata od zacharego Pragę też bardzo podziękowac kolejnej cioteczce Śwatusiowej- margoth37 za deklarowaną wpłatę 5 zł:):) Podsumowując- do rozliczenia:) doszły dzis dwie wpłaty: od cioteczki zachary- 100zł i od cioteczki margoth37- 5 zł. Stan Swiatusiowej skarpety, dzięki kochanym Aniołom Swiatusia, wyniosi więc na dziś: 430 zł:):) a to 23.04 Nie zgadza się coś w Twoich rozliczeniach. A ja muszę dobrze prowadzić 1 stronę wateku, więc pzrejrzałam jeszcze raz i wyszło mi że źle liczysz znowu i dlatego znowu nam się nie zgadza. Według Ciebie: 22.04 kwota Świata to 350 zł 23.04 przyszło razem 105 zł, więc dodając 350 zł + 105 zł = 455 a Ty piszesz że 430 zł. A ciągle się zastanawiałam czy ja coś się motam czy kto. Świeże info o Światusia: Świat był wczoraj u weta. Pani wet stwierdza, że jest dobrze jak na staruszka :) że Świat jest już starszym pieskiem i nie da się go już odmłodzić, więc będzie dostawał te wszystkie leki do końca życia. Poza tamtym atakiem na nóżki jest w miarę dobrze, Ivette go często nosi (np. ze schodów), żeby się dziadzio nie przeforsował. Quote
gonia66 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 xmartix napisał(a):to było 22.04 a to 23.04 Nie zgadza się coś w Twoich rozliczeniach. A ja muszę dobrze prowadzić 1 stronę wateku, więc pzrejrzałam jeszcze raz i wyszło mi że źle liczysz znowu i dlatego znowu nam się nie zgadza. Według Ciebie: 22.04 kwota Świata to 350 zł 23.04 przyszło razem 105 zł, więc dodając 350 zł + 105 zł = 455 a Ty piszesz że 430 zł. A ciągle się zastanawiałam czy ja coś się motam czy kto. Świeże info o Światusia: Świat był wczoraj u weta. Pani wet stwierdza, że jest dobrze jak na staruszka :) że Świat jest już starszym pieskiem i nie da się go już odmłodzić, więc będzie dostawał te wszystkie leki do końca życia. Poza tamtym atakiem na nóżki jest w miarę dobrze, Ivette go często nosi (np. ze schodów), żeby się dziadzio nie przeforsował.Oczywiście, zgadza się-moj błąd, ale gwoli scisłości- nie znowu się pomyliłam Marta, a się po prostu pomyliłam, dokladnie tak samo, jak Ty kilka razy...mylić się jest rzeczą ludzką i bardzo się ciesze, ze zauwazyłas błąd- dziekuję. Też pewnie wczesniej, czy później bym do tego doszła...ale czym wczesniej, tym lepiej-dlatego ciesze się bardzo, ze wyłapałas wczesniej:) Cieszę się również z wieści o Swiatusiu i że z nóżkami lepiej:) Miejmy nadzieje , ze ta "bateria" lekow pomoze dziadziusiowi i bedzie mu lżej:) Poprosimy jeszcze tylko o wklejenie rachunku od weta:) A dla Swiatusia przesylam sloneczne buziaczki:D Quote
xmartix Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 nie ma po co wklejać rachunku od weta, zapewne Ivette nie wzięła, ponieważ nie musiała, wiadomo po co poszła i co kupiła, nie musiała dawać rachunków i nie będzie dawać, zawsze nam się skrupulatnie rozliczała ze wszystkiego i mamy do niej zaufanie teraz Quote
gonia66 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 xmartix napisał(a):nie ma po co wklejać rachunku od weta, zapewne Ivette nie wzięła, ponieważ nie musiała, wiadomo po co poszła i co kupiłaAbsolutnie musimy miec rachunek od weta. Juz pisalam o tym Ivette kilka dni temu. Byly osoby, ktore pisaly mi o tym na PW, jak i o tym ze beda pisac do moda w tej sparwie. Wstrzymalam i poprosilam zeby tego nie robic, bo do tej pory leki sie nie zmienialy i na tamte stare byly rachunki.OBiecalam, ze będa rachunki od teraz. Zreszta to nie jest nawet kwestia tego, czy wierzymy, czy nie...to jest wymog regulaminowy i tutaj nie mozemy nawet dyskutowac.Wątek moga zakmnąć, a tego chyba nie chcemy. Darczyńcy wpłacaja spore pieniązki i maja prawo wiedziec i widziec na co są wydawane:)Skoro doszlo tyle nowych wydatkow no i wet co miesiac, Ivette musi sie z nami rozliczac. Mysle, ze jednak ma rachunek od weta(nawet kartka z pieczatka i kwota, jak kiedys), poniewaz ja Ja uprzedzałam o tym fakcie. Tak więc mam nadzieję, ze to jest jasne i proste:) Quote
xmartix Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 a co Ty Gonia tak zwątpiłaś? zawsze było ok, nawet sama pisałaś, że paragonów nie będziemy wklejać, zresztą to był Twój pomysł, bo Ivette chciała. Więc to zostało ustalone :) więc co zaczynasz znowu? nie ma sensu znowu dyskutować o tym. Poza tym wg regulaminu- nie trzeba paragonów. Ivette i tak dużo poświęca czasu na opiekę nad Światem + swoje życie prywatne i nie mna czasu na takie bajery jak Ty piszesz. Ivette jest godną zaufania osobą i nie trzeba ją męczyć takim zachowaniem jak Ty robisz Gonia. Po Twoim ciągłym "czepianiu się", zaczynam wątpić czy chodzi Ci o Świata czy o prowadzenie takich jałowych dyskusji. Szukasz znowu dziury w całym. Quote
gonia66 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 xmartix napisał(a):a co Ty Gonia tak zwątpiłaś? zawsze było ok, nawet sama pisałaś, że paragonów nie będziemy wklejać, zresztą to był Twój pomysł, bo Ivette chciała. Więc to zostało ustalone :) więc co zaczynasz znowu? nie ma sensu znowu dyskutować o tym. Poza tym wg regulaminu- nie trzeba paragonów. Ivette i tak dużo poświęca czasu na opiekę nad Światem + swoje życie prywatne i nie mna czasu na takie bajery jak Ty piszesz. Ivette jest godną zaufania osobą i nie trzeba ją męczyć takim zachowaniem jak Ty robisz Gonia. Po Twoim ciągłym "czepianiu się", zaczynam wątpić czy chodzi Ci o Świata czy o prowadzenie takich jałowych dyskusji. Szukasz znowu dziury w całym.MArta...chmury minęły- nie szukam dziury w calym. NApisalam Ci, ze to nie był moj pomysł, tylko osob z wątku i pisaly do mnie PW...pisaly tez, ze powiadomia moda..a ja prosilam zeby jeszcze nie... JA te maile mam...więc nie zarzucaj mi niczego... Niczego sie nie czepiam- rozliczenia wplaconych pieniedzy są wymaganiem regulaminowym,wiec nie pisz, ze nie. My moglismy ustalac, ale doszly nowe osoby - darczyńcy- nie wiem czy pamietasz.... I skoro są, maja prawo wiedziec, co z ich pieniedzmi się dzieje, skoro tego chca. Pewnie zauwazylas , ze wiekszości darczyncow nowych- nie ma na watku "oficjalnie"...ale tu są i zagladają... Nie ma żadnych jałowych dyskusji- ja tylko napisalam , ze prosimy o fakture- nie podejmowalam zadnych dyskusji..ale nie rozumiem w ogole dlaczego zaczelas dyskusje Ty..tu nie ma o czym dyskutowac...ROZLICZENIE WYDATKÓW JEST ZGODNE Z REGULAMINEM...więc faktycznie- skonczmy ta dyskusje, zanim wkroczy mod i nakaże to zrobic oficjalnie albo zamknie wątek. Wtedy Swiatus zostanie bez grosza..:( Quote
Recommended Posts