Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Normalnie nie mogę tego czytać. Już było tak przyjemnie i znowu sajgon:evil_lol:.
Nie rozumiem dlaczego tak sobie dziewczyny utrudniacie życie.
Regulamin oczywiście obowiązuje, ale myślę, że zdrowy rozsądek powinien być nawet ponad to. Czy nie lepiej wpłacać ustalonej wcześniej zaliczki i robić jej rozliczenie na wątku? Wystarczy zdjęcie paragonu , karteczka z pieczątką od weta i będzie OK.
Można będzie na bieżąco liczyć koszty i w momencie kiedy pieniądze będą się kończyć płacić następną zaliczkę. Ceny się zmieniają, koszty u weta też i nie może tak być, żeby Ivette w pewnym momencie została bez kasy.
Po co sobie utrudniać życie, jak można ułatwiać.
A przecież darczyńcy też będą mieć jasną sytuację i na bieżąco reagować na potrzeby Światusia. One będą niestety coraz większe.
A tak naprawdę weszłam na wątek, żeby pociągnąć kijaszkiem;) Gonię.
Pw z kontem proszę, albo wsiadam w pociąg i masz mnie jutro u siebie:mad:;).

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xmartix napisał(a):
a co Ty Gonia tak zwątpiłaś? zawsze było ok, nawet sama pisałaś, że paragonów nie będziemy wklejać, zresztą to był Twój pomysł, bo Ivette chciała. Więc to zostało ustalone :)
Było, ale sytuacja ostatnio nieco uległa zmianie :knuje: Nie ma nic dziwnego w tym, że ktoś z darczyńców chce dokładnie wiedzieć na co idą jego pieniądze.
xmatrix napisał(a):
Ivette i tak dużo poświęca czasu na opiekę nad Światem + swoje życie prywatne i nie mna czasu na takie bajery jak Ty piszesz.Ivette jest godną zaufania osobą i nie trzeba ją męczyć takim zachowaniem jak Ty robisz Gonia.

Z całym szacunkiem dla ogromu pracy i zaangażowania Ivette w działalność dogomaniacką i opiekę nad Światusiem ale wklejenie raz na tydzień czy raz na miesiąc 1-2 rachunków nie zajmuje nawet godziny. Jeśli to taki problem to proszę przysłać mi te rachunki lub ich zdjęcia/skany/kopie to sama wkleję.
xmatrix napisał(a):
Po Twoim ciągłym "czepianiu się", zaczynam wątpić czy chodzi Ci o Świata czy o prowadzenie takich jałowych dyskusji. Szukasz znowu dziury w całym.

Nie zauważyłam żeby gonia się czepiała natomiast Ty owszem. Krytykujesz każdy post goni i od kilku dni robisz wszystko, żeby podważyć to co gonia powie. Nie rozumiem czemu ma to służyć :niewiem: Gonia stara się łagodzić atmosferę, podnosić wątek Świata oraz ściągać nowe osoby, które mogłyby wspomóc finansowo psiaka natomiast Twoje odpowiedzi prowokują i niepotrzebnie na nowo wprowadzają nerwową atmosferę. Świata odwiedza coraz mniej osób :sad: Gdyby nie gonia prawdopodobnie niektórzy z nas odpuściliby sobie i podnoszenie wątku i wpłacanie pieniędzy na tego psa. Zależy Ci na tym żebyśmy w ogóle przestali odzywać się,żeby wątek zniknął? Pieniążki ślijcie, ale o nic nie pytajcie... O to chodzi? Potrzebujących wsparcia psów jest tutaj mnóstwo i wiele w dużo gorszej sytuacji niż Świat, więc żeby się nie okazało wkrótce, że "fanklub" Świata rozejdzie się po innych watkach...a wraz z fanami mogą odejść pieniądze.

Ups... Ja chyba też nie potrafię pisać streszczeń :p

Posted

irenaka napisał(a):
Normalnie nie mogę tego czytać. Już było tak przyjemnie i znowu sajgon:evil_lol:.
Nie rozumiem dlaczego tak sobie dziewczyny utrudniacie życie.
Regulamin oczywiście obowiązuje, ale myślę, że zdrowy rozsądek powinien być nawet ponad to. Czy nie lepiej wpłacać ustalonej wcześniej zaliczki i robić jej rozliczenie na wątku? Wystarczy zdjęcie paragonu , karteczka z pieczątką od weta i będzie OK.
Można będzie na bieżąco liczyć koszty i w momencie kiedy pieniądze będą się kończyć płacić następną zaliczkę. Ceny się zmieniają, koszty u weta też i nie może tak być, żeby Ivette w pewnym momencie została bez kasy.
Po co sobie utrudniać życie, jak można ułatwiać.
A przecież darczyńcy też będą mieć jasną sytuację i na bieżąco reagować na potrzeby Światusia. One będą niestety coraz większe.
A tak naprawdę weszłam na wątek, żeby pociągnąć kijaszkiem;) Gonię.
Pw z kontem proszę, albo wsiadam w pociąg i masz mnie jutro u siebie:mad:;).

majku33krakow napisał(a):
gonia ma racje rachunki musza byc wklejone ksero na watku,dziewczyny,tego nie trzeba mowic to otrzywiste,np ja nikomu nie ufam,czarno na białym musi byc

xmatrix ZAMĘT ROBISZ

Lidan napisał(a):
Było, ale sytuacja ostatnio nieco uległa zmianie :knuje: Nie ma nic dziwnego w tym, że ktoś z darczyńców chce dokładnie wiedzieć na co idą jego pieniądze.

Z całym szacunkiem dla ogromu pracy i zaangażowania Ivette w działalność dogomaniacką i opiekę nad Światusiem ale wklejenie raz na tydzień czy raz na miesiąc 1-2 rachunków nie zajmuje nawet godziny. Jeśli to taki problem to proszę przysłać mi te rachunki lub ich zdjęcia/skany/kopie to sama wkleję.

Nie zauważyłam żeby gonia się czepiała natomiast Ty owszem. Krytykujesz każdy post goni i od kilku dni robisz wszystko, żeby podważyć to co gonia powie. Nie rozumiem czemu ma to służyć :niewiem: Gonia stara się łagodzić atmosferę, podnosić wątek Świata oraz ściągać nowe osoby, które mogłyby wspomóc finansowo psiaka natomiast Twoje odpowiedzi prowokują i niepotrzebnie na nowo wprowadzają nerwową atmosferę. Świata odwiedza coraz mniej osób :sad: Gdyby nie gonia prawdopodobnie niektórzy z nas odpuściliby sobie i podnoszenie wątku i wpłacanie pieniędzy na tego psa. Zależy Ci na tym żebyśmy w ogóle przestali odzywać się,żeby wątek zniknął? Pieniążki ślijcie, ale o nic nie pytajcie... O to chodzi? Potrzebujących wsparcia psów jest tutaj mnóstwo i wiele w dużo gorszej sytuacji niż Świat, więc żeby się nie okazało wkrótce, że "fanklub" Świata rozejdzie się po innych watkach...a wraz z fanami mogą odejść pieniądze.

Ups... Ja chyba też nie potrafię pisać streszczeń :p
Mam nadzieję, że to Marta wystarczy i , że juz nie bedziemy dyskutować na tematy oczywiste:)Czekamy więc na rozliczenie:)
Bardzo dziękuję za zrozumienie i wsparcie wszystkim i Swiatusiowym fanom i fankom:):)
Irenko, juz wysylam numer konta, obiecuję, ale bynajmniej nie dlatego, ze chcesz przyjezdżać:):)Tylko dla Swiatusia, a przyjechac możesz jak najbardziej:):):) Zapraszam:D

Posted

Lidan szkoda że nie widzisz co robi Gonia :) współczuję,. Nie zaczynam ja ale jak widzicie Gonia co chwilę coś wymyśla, ja nie będę poddawać się jej wymysłom. Odkąd Gonia obraziła się na Ivette i pokłóciłą z nią zaczęła wymyślać. Wczesniej było ok, Ivette się rozliczała paragonami, po czym ustalono że nie ma sensu. Powiedz mi, skąd nagle taka zmiana że jednak powinna wklejać? Bo co? Bo Gonia tak chce, bo Was wkręciła że nagle Ivette nie można ufać.
IVETTE MOŻNA UFAĆ. Do tej pory jej ufaliście. Pod wpływem Goni zmieniliście zdanie (Lidan, Majku). To zaczyna być chore, że wszyscy się jej słuchacie!
Po zdjęciach widać że u Świata jest bardzo dobrze.
Ivette nie ma na Dogo bo nie ma siły właśnie ciągle dyskutować z Gonią po tym jak ta zaczęła wojnę z Ivette (osobistą) na innym forum i potem przeniosla na to forum. Powiedzcie po co? Kosztem kogo? Kosztem Świata.
Ja się nie zdziwię jak napiszę do Ivette o tym co Gonia robi, a ona mi odpisze że już nie ma siły opiekować sie Światem jak takie rzeczy się dzieją!

Piszecie że nie wiadomo na co wydaje Ivette pieniądze, wiadomo! Przecież pisała szczegółowe rozliczenie (rozliczenie!!!), i co i teraz nagle nie wiecie na co wydaje? Uważacie że wkłada sobie do kieszeni tą kasę i chodzi po restauracjach? Opieka nad starszym psem (bo moze nie wszyscy wiedzą) jest bardzo ciężka. To jest opieka 24 h na dobę, zmienianie pieluch, doglądanie, spacery, znoszenie ze schodów, podawanie leków, kropienie oczu.
Do tego pełno zdjęć zawsze Ivette robiła i wklejała, na zadnym innym wątku tak nie widziałam. A Wy teraz tak się odwdzięczacie nie ufając jej?
Ivette nie nudzi się i nie będzie wklejać paragonów bo szefowa Gonia zarządziła. Nie! Zresztą Wy chyba nie znacie regulaminu.. :) trzeba poczytać dokładnie zanim się wypowiecie.
Powiem Wam szczerze jeszcze że nie widziałam na Dogo sytuacji żeby ktoś wklejać paragony wiecznie :) więc nie wymyślajmy.
Możecie mnei traktować jak awanturniczkę jak Wam będzie łatwiej sobie to wytłumaczyć, jednak Ivette nie będzie wklejać paragonów (tzn ja, bo Ivette nie ma na dogo), natomiast rozliczenie macie w poście nr 1 i 4 :)

edit:
po przekazaniu tego co tu się dzieje Ivette, jest tak jak myślałam.
Zastanówcie się więc na czym Wam zależy - na psie czy na oczernianiu Ivette?
Zeby nie skończyło sie tak, ze Ivette podziekuje współpracy z gonia i wtedy Swiat bedzie musiał ograniczyc swoje potzreby a tym samy mu tylko zaszkodzicie!
przemyślcie sprawe, zamiast oczerniac. Zadem, powtarzam żaden płatny dt (płatny nawet zarobkowo, nie tak jak Ivette dt..) nie wkleja paragonów, natomiast rozliczać się rozlicza jak Ivette. Tam tez jestescie w imię błędnego odczytania regulaminu?

Posted

xmartix napisał(a):
Lidan szkoda że nie widzisz co robi Gonia :) współczuję,. Nie zaczynam ja ale jak widzicie Gonia co chwilę coś wymyśla, ja nie będę poddawać się jej wymysłom. Odkąd Gonia obraziła się na Ivette i pokłóciłą z nią zaczęła wymyślać. Wczesniej było ok, Ivette się rozliczała paragonami, po czym ustalono że nie ma sensu. Powiedz mi, skąd nagle taka zmiana że jednak powinna wklejać? Bo co? Bo Gonia tak chce, bo Was wkręciła że nagle Ivette nie można ufać.
IVETTE MOŻNA UFAĆ. Do tej pory jej ufaliście. Pod wpływem Goni zmieniliście zdanie (Lidan, Majku). To zaczyna być chore, że wszyscy się jej słuchacie!
Ivette nie ma na Dogo bo nie ma siły właśnie ciągle dyskutować z Gonią po tym jak ta zaczęła wojnę z Ivette (osobistą) na innym forum i potem przeniosla na to forum. Powiedzcie po co? Kosztem kogo? Kosztem Świata.
Ja się nie zdziwię jak napiszę do Ivette o tym co Gonia robi, a ona mi odpisze że już nie ma siły opiekować sie Światem jak takie rzeczy się dzieją!

Piszecie że nie wiadomo na co wydaje Ivette pieniądze, wiadomo! Przecież pisała szczegółowe rozliczenie (rozliczenie!!!), i co i teraz nagle nie wiecie na co wydaje? Uważacie że wkłada sobie do kieszeni tą kasę i chodzi po restauracjach? Opieka nad starszym psem (bo moze nie wszyscy wiedzą) jest bardzo ciężka. To jest opieka 24 h na dobę, zmienianie pieluch, doglądanie, spacery, znoszenie ze schodów, podawanie leków, kropienie oczu.
Do tego pełno zdjęć zawsze Ivette robiła i wklejała, na zadnym innym wątku tak nie widziałam. A Wy teraz tak się odwdzięczacie nie ufając jej?
Ivette nie nudzi się i nie będzie wklejać paragonów bo szefowa Gonia zarządziła. Nie! Zresztą Wy chyba nie znacie regulaminu.. :) trzeba poczytać dokładnie zanim się wypowiecie.
Powiem Wam szczerze jeszcze że nie widziałam na Dogo sytuacji żeby ktoś wklejać paragony wiecznie :) więc nie wymyślajmy.
Możecie mnei traktować jak awanturniczkę jak Wam będzie łatwiej sobie to wytłumaczyć, jednak Ivette nie będzie wklejać paragonów (tzn ja, bo Ivette nie ma na dogo), natomiast rozliczenie macie w poście nr 1 i 4 :)

edit:
Zeby nie skończyło sie tak, ze Ivette podziekuje współpracy z gonia i wtedy Swiat bedzie musiał ograniczyc swoje potzreby a tym samy mu tylko zaszkodzicie!
przemyślcie sprawe, zamiast oczerniac. Zadem, powtarzam żaden płatny dt (płatny nawet zarobkowo, nie tak jak Ivette dt..) nie wkleja paragonów, natomiast rozliczać się rozlicza jak Ivette. Tam tez jestescie w imię błędnego odczytania regulaminu?

Nie...no nie zaczynasz w ogole....
Nie czytalam tego nawet..tylko poczatek i koniec..., bo nie mam sil.
Powtorze...nie nagle, i nie ja to wymyslilam, a darczyncy- zreszta ja tez jestem darczynca...IVETTE NIKT NIE OCZERNIA- NWET SŁOWEM NIKT TU NIE NAPISLA JEDNEGO SŁOWA..
O SPRAWACH OCZYWISTYCH SIĘ NIE DYSKUTUJE..A SKORO ZACZYNA SIE DURNA DYSKUSJA, KTOREJ TU W OGOLE NIE POWINNO BYC, ZNOWY STRASZENIE, ZE ŚWIAT STRACI DOM.....to słow brak..
Lidan napisala- ze skoro Ivette cięzko wklejac- niech wysyla do nije- ona bedzie wklejala..w imię spokoju i dobra..dla ludzi, ktorzy chca wiedziec co sie dzieje z ich poeniedzmi i maja do tego prawo. Nikt nie ulega moim wplywom, bo ja do nikogo nie pisalam i nie prosilam...ludzie to czytaja i widza...nie jest trudno...a wielu nie pisze na watku, tylko na PW- wlasnie dla spokoju i dobra Swiatusia..zeby nie wywolywac kłotni...
Ale Ty Marta nie zaczynasz...w ogole nie zaczynasz kłotni.......normalnie uosobienie zgody i spokoju...
Koniec tematu- w imieniu darczyńców i swoim też już PROSZĘ O ROZLICZENIA i przesłanie rachunków do mnie lub Lidan-Rachunki dostaje sie w każdym sklepie na zakupach, wet równiez ma obowiazek wystawic takie zaświadczenie i cene...Lidan wklei, na koperte i znaczek wyśle pieniazki ze swojej kieszeni do nasteponej kwoty deklaracji-i, żeby było jasne- nie potrzebuję na ten zakup paragonu. EOT

Posted

Nie, nie straszenie, ale człowiekowi się wszystkiego odechciewa, nawet domowych obowiązków jak tak robisz Gonia, to że już "nie kochasz" Ivette to Twoja sparwa, po co przekładasz na Świata?!
Ivette ufaliście i co nagle zrobiła że jej nie ufacie? To jest to właśnie! Wpływ Gośki. Ja rozumiem, jak od początku by tak było że paragony są wklejane, ale nei było, a Ivette nic Wam nei zrobiła. Robi wielką przysługę dla Świata. WIęc Gonia swoje osobiste sprawy załatwiaj gdzieindziej.

ROZLICZENIA SĄ!!! :)
paragonów nie będzie

Posted

xmartix napisał(a):

edit:

TO nie jest prawda, jesli chodzi o DT (DT Ivette nie jest domem płatnym- to zasadnicza różnica). kAŻDY dt WKLEJA paragony w imię zaufania.
Jeśli chodzi o pierwsze zdanie podkreślone...no cóz..juz samo to zdanie niestey mówi za siebie...Ivette dawno zrezygnowala ze wspolpracy ze mna...wiec spoko...a jakie potrzeby Swiat będzie musial ograniczyc w związku z tym??Malibo pytala kilka razy....nie dostala odpowiedzi- wiec moze napisz jasno....będziemy miec czytelny obraz sytuacji...bo straszenie, zastraszanie...to na pewno nie tu..nigdy żadna z nas sie nie zgodzi, zeby karta przetargową był Swiatuś...ani zaden inny pies...Ivette i ja- to zupelnie nie ma związku ze Swiatem..i nigdy nie mialo..Swiatus jest NASZ..więc nie mieszaj Marta.
Ja juz na ten temat dyskutowac nie bede...dla mnie sparwa jest oczywista i jasna..
Rozliczenia na watek, paragony do koperty, Lidan wklei...to chyba jest uczciwa propozycja..i nie ma o czym dyskutować..

Posted

xmartix napisał(a):
Nie, nie straszenie, ale człowiekowi się wszystkiego odechciewa, nawet domowych obowiązków jak tak robisz Gonia, to że już "nie kochasz" Ivette to Twoja sparwa, po co przekładasz na Świata?!
Ivette ufaliście i co nagle zrobiła że jej nie ufacie? To jest to właśnie! Wpływ Gośki. Ja rozumiem, jak od początku by tak było że paragony są wklejane, ale nei było, a Ivette nic Wam nei zrobiła. Robi wielką przysługę dla Świata. WIęc Gonia swoje osobiste sprawy załatwiaj gdzieindziej.

ROZLICZENIA SĄ!!! :)
paragonów nie będzie
Ivette ufali ludzie, ale doszli inni- dużo innych darczyńców, jakbys nie zauwazyla...właśnie oni chcą te paragony...Oni tez są "be"..??Lidan zresztą jest "starym darczyncą"...tez che jak widac rozliczen..
Nic sie nie zmienilo..??Zmienilo sie Marta..dużo się zmienilo...wiec zostaw Ivette i mnie- ja pisze w imieniu darczyńców...bo o to mnie prosili...więc prosze, nie obrazaj ludzi wokol- bo wyslali dośc dużo pieniązkow...ja ich szanuje i prosze o poszanowanie z Twojej strony. Maja prawo wiedziec, chca wiedziec- musza wiedziec...
Ot- i tyle

Posted

więc skoro to nie konflikt Ivette - Gonia zaczęty przez Ciebie to skąd nagle zmiana decyzji i pokazywanie jak bardzo jej nie ufasz. To Gośka mówi samo za siebie!:)
Żaden dt nie wkleja paragonów, nie kłam.
kartą przetargową jest Światuś bo sobie z niego tak zrobiłaś.
a co do konkretów z podkreślonego zdania - Świat zostaje u Ivette ale jeżeli pod Twoim wplywem wykruszą się deklaracje to straci na tym tylko Świat.
Dokładnie zostało napisane ile kosztują wszystkie rzeczy (leki itp.), ceny mogą ulec zmianie jak ktoś napisał, ale tylko na wyższe ceny...
nie wkręcaj że napisałam że ktoś jest bee, nie napisałam :) standardowo przekręcasz czyjeś słowa. Nie zasugerowalam tak nawet. :lol:
Ivette ufano bez wklejania paragonów i tak zostanie. Żadnym swoim zachowaniem nie zasłużyła na taki brak zaufania jaki starasz się Gonia wykreować. Dokładnie widać na zdjęciach co Ivette robi ze Światem :lol: chorób sobie nie wymyśliła, takiej opieki wymaga starszy pies.
Możesz Gonia doprowadzić do tego żeby Świat nie dostawał tego co potrzebuje, i będziesz go miała na sumieniu.
Koniec dyskusji z Tobą

Posted

xmartix napisał(a):
więc skoro to nie konflikt Ivette - Gonia zaczęty przez Ciebie to skąd nagle zmiana decyzji i pokazywanie jak bardzo jej nie ufasz. To Gośka mówi samo za siebie!:)
a co do konkretów z podkreślonego zdania - Świat zostaje u Ivette ale jeżeli pod Twoim wplywem wykruszą się deklaracje to straci na tym tylko Świat.
Dokładnie zostało napisane ile kosztują wszystkie rzeczy (leki itp.), ceny mogą ulec zmianie jak ktoś napisał, ale tylko na większe..
Nie ja zmienilam zdanie!!!!!!Czy TY Marta nie czytasz???DArczyncy ktotrzy doszli chca rozlivczen i paragonow!!!!!!!Nikt nie pisze o zaufaniu, poki co.....ale rzeczywiscie z kazdym Twoim zdaniem zaczynam sie zastanawiac....nad zaufaniem wlasnie...
Prosze o paragony do cioteczki Lidan..albo do mnie....ot- i tyle...koniec tematu juz naparwde...

Posted

xmartix napisał(a):

edit:

Ja czegoś nie rozumiem. Gdzie ja Ivette oczerniałam:shake:. Uważam, że z tych rozliczeń nic nie wynika. Jest tylko data i kwota. I bardzo Cię proszę odpowiedz mi na pytanie, dlaczego zmieniono sposób rozliczeń, skoro wcześniej był przejrzysty i jasny.
Jak teraz czytam Wasze posty, to kompletnie się gubię, to jest groch z kapustą.
A już kompletnie nie rozumiem co dyskusja na temat sposobu rozliczeń ma wspólnego z opieką nad psem i miłością. Cholernie mnie denerwuje jak ktoś te dwie sprawy łączy.
Pies ma być zabezpieczony finansowo i finito a Ivette go kocha i opiekuje się nim najlepiej jak potrafi i robi to nie dla kasy. Nigdzie nie przeczytałam aby ktoś miał takie podejrzenia, więc nie wiem dlaczego w ten sposób piszesz. Obrażasz moim zdaniem Ivette i nakręcasz wątek. Mam nadzieje, że Ivette tak nie myśli. Koszty moim zdaniem będą rosnąć i pies musi mieć zabezpieczenie a Ivette ma spać spokojnie, co nie znaczy, że ma na rozliczeniach być bajzel.
A co do regulaminu, to zwróć się do moderatora o interpretację słowa dokładne.
Nie będzie przepychanek na wątku.

"13. W wypadku gdy na watku zbierane sa fundusze konieczne jest wklejanie na bieżąco max. raz na tydzień (nie po skończonej akcji) rozliczeń w 1 poście tzn. wpłat, wydatków i salda końcowego.
a. gdy fundusze zbierane są na konto fundacji/ schroniska na ogólne potrzeby rozliczenia nie sa potrzebne
b. gdy fundusze zbierane sa na konto fundacji/ schroniska na KONKRETNE potrzeby/zwierzaki wklejanie rozliczeń jest koniecznie. Jednak po skończonej akcji, gdy pieniądze juz nie są potrzebne, a została nadyżwka nie ma obowiązku pytania userów na co chcą przekazać reszte pieniędzy. Fundacja/schronisko infromuje o tym ile zostało pieniędzy i że wykorzystuje je na inne potrzeby.
c. gdy fundusze zbierane są na konto prywatnej osoby należy robić dokładne rozliczenia, a po skończonej akcji zapytać userów na co chca przekazać reszte pieniędzy.
d. W WYPADKU GDY ROZLICZEŃ NIE BĘDĄ ZAMIESZCZANE W 1 POŚCIE WATKI BĘDĄ USUWANE, A OSOBY ZBIERAJĄCE PIENIADZE BĘDĄ BANOWANE"

Posted

Irenaka nie obrażam Ciebie, doczytaj że w nawiasie nie napisałam o Tobie, ale to nic.
Irenaka tak też jest robione jak podkreśliłaś.
Nie rozumiesz że to co się dzieje to pzrepychanki Goni z Ivette? Ja jestem w środku i obrywam też. Gonia nie odpuszcza i wymyśla coraz to nowe sprawy.
Rozliczenie jest jasne, czego w nim nie rozumiesz?
Gośka rozliczenia są, nie widzisz ich? nie wyświetla Ci się?

Posted

xmartix napisał(a):
Dokładnie zostało napisane ile kosztują wszystkie rzeczy (leki itp.), ceny mogą ulec zmianie jak ktoś napisał, ale tylko na wyższe ceny...
nie wkręcaj że napisałam że ktoś jest bee, nie napisałam :) standardowo przekręcasz czyjeś słowa. Nie zasugerowalam tak nawet. :lol:
Ivette ufano bez wklejania paragonów i tak zostanie. Żadnym swoim zachowaniem nie zasłużyła na taki brak zaufania jaki starasz się Gonia wykreować. Dokładnie widać na zdjęciach co Ivette robi ze Światem :lol: chorób sobie nie wymyśliła, takiej opieki wymaga starszy pies.
Możesz Gonia doprowadzić do tego żeby Świat nie dostawał tego co potrzebuje, i będziesz go miała na sumieniu.
Koniec dyskusji z Tobą

Jak można tak pisać i myśleć?
Piszesz to z przekonaniem? Bo chyba już bardziej Goni obrazić nie możesz:shake:

Posted

Irenaka, tak, piszę z przekonaniem. Dla mnie obrazą jest zmienianie nagle pod wpływem jakiejś osobistej kłótni podejścia do Ivette. Nie rozumiecie że ona ma też inne sprawy na głowie. Będą zdjęcia, będą informacje, będą rozliczenia, ale paragony już nie. i tak dużo Ivette robi dla Świata.
Irenaka żeby zrozumieć co piszę, musisz widzieć więcej niż to co pisze Gonia.
Kończę dyskusję. Nie ja jestem od tego żebyś to zrozumiała.

Posted

xmartix napisał(a):
Irenaka nie obrażam Ciebie, doczytaj że w nawiasie nie napisałam o Tobie, ale to nic.
Irenaka tak też jest robione jak podkreśliłaś.
Nie rozumiesz że to co się dzieje to pzrepychanki Goni z Ivette? Ja jestem w środku i obrywam też. Gonia nie odpuszcza i wymyśla coraz to nowe sprawy.
Rozliczenie jest jasne, czego w nim nie rozumiesz?
Gośka rozliczenia są, nie widzisz ich? nie wyświetla Ci się?

Właśnie nie rozumiem. Nie czytałam nawet tych przepychanek na wątku a na innym forum też były i też sobie darowałam.
A teraz już sama nie wiem, po co się odezwałam, bo jeszcze mnie wciągniecie.
Tyle razy sobie mówię, żeby trzymać dziób na kłódkę i milczeć jak inni i znowu w coś wdepnęłam:shake:.

Posted

Mam swoje lata więc ani gonia ani nikt inny nie może mi nic kazać ani namówić na coś czego nie chce lub co nie zgadza się z moimi przekonaniami. Nie wszystko rozumiem ponieważ rozgrywki gonia kontra ivette przeniesione tu podobno z innego forum (też nie wiem o jakie forum chodzi) nie wyjaśniono tu dokładnie o co chodzi. Do czytających dogomanie dociera to co tu zostało napisane. Znam gonie tylko z tego forum, z innych wątków i wiem, że ma siłę przekonywania :-) co w ostatecznym rozliczeniu przynosi konkretną pomoc dla psów którym poświęca czas. To jest ważne. Ivette nie znam, w każdym razie nie miałam z nią większej styczności. Polegając na słowie goni ufałam jej bo nikt przecież nie sprawdza osobiście każdego z kim styka się na forach. W dalszym ciągu osobiście nic do ivette nie mam jednak to co zostało tu napisane i sposób w jaki to pisano (i nie o wpisy goni chodzi) nieco zmieniło moje myślenie. Wpisy xmatrix,a wcześniej ivette dawały do zrozumienia, że Świat może nawet stracić swój obecny dom. To nie jet w porządku. Tak nie zachowuje się ktoś kto kocha zwierzęta. Poza tym nawet jeśli powstały jakieś konflikty prywatnie należało je rozwiązywać prywatnie a nie szukać zaczepki przy byle okazji ...i tak z propozycji kupienia taniej pieluszek dla psa zrobiła się chryja. To jest idiotyczne. Jeśli do tej pory było wszystko w porządku to czemu nagle zaczęły się próby zmiany skarbnika? Jeśli nieporozumienia ivette i goni miały miejsce gdzie indziej dlaczego nie zostały rozwiązane tam gdzie było na to miejsce? Świat nadal jest u ivette (chwała jej za to) i mam nadzieję, że nadal tam zostanie. Jednak ivette zniknęła z tego wątku i postanowiła nic tu nie pisać. Skoro więc nie ma zamiaru tu się udzielać, skoro nie chce odpowiadać na ewentualne pytania o Świata dlaczego mam wierzyć we wszystkie informacje z domu Świata przekazywane przez osoby trzecie (bez urazy xmatrix)? To się właśnie zmieniło i dlatego uważam, że paragony i rachunki za rzeczy kupione dla Świata z naszych pieniędzy powinny tu się znaleźć. I jeszcze raz powtarzam, że nie gonia zniechęca mnie do ivette i nie ona powoduje, że coraz mniejszą ochotę mam na zaglądanie do Świata. Właśnie gonia prosiła, żeby nie odchodzić z tego wątku dla dobra psa i po to, żeby wątek Światusia nie zniknął.

Posted

Zapewne nie jest to najważniejsza informacja dnia, ale ją podam : mam dość tego, co działo się i nadal dzieje na tym wątku.
Owszem, uważam, że to wynik prywatnej wojny.
Uważam, że po wyliczeniu STAŁYCH potrzeb Świata, domaganie się wklejania paragonów i rachunków, to lekka nadgorliwość, ale skoro darczyńcy sobie życzą..?
Uważam, za nadużycie domaganie się od nas, darczyńców, wyborów na podstawie niejasnych i niepełnych informacji, podszytych aluzjami, mniej lub bardziej czytelnymi, do nieporozumień z innego forum, czy prywatnej korespondencji.
Nie zaistniały żadne fakty, które poderwałyby moje zaufanie do Ivette, nie wydarzyło się NIC, co mogłoby poddać w wątpliwość jej uczciwość, serce dla Świata i dobrą wolę, jaką wykazała podejmując się bezterminowej opieki nad nim. Gdyby nie to, trafiłby do pewnego hotelu...
Nie biorąc pod uwagę żadnych względów personalnych, kierując się tylko i wyłącznie dobrem Świata, od maja 2010 kwotę mojej deklaracji będę przelewać BEZPOŚREDNIO na konto Ivette, jeśli mi je poda, lub przesyłać na jej adres przekazem pocztowym.
Nie mam żadnych wątpliwości, że te pieniądze zostaną użyte dla dobra psa i na jego potrzeby. I tylko to jest dla mnie istotne.

Posted

xmartix napisał(a):
dalej Lidan nie rozumiesz że to taniej wyszło w konsekwencji drożej
szkoda już słów, więc się zamykam
Nic nie wyszło drożej Marta- juz proszę, skończ...Za pieluszki zapłaciłam ze swojej kieszeni i za przesyłke też, więc Swiatusiowi zostały pieniązki a pieluszki dostał w prezencie. Więc juz nie mieszaj.
Każde moje słowo jest przez Ciebie rozdrabniane na czworo...
Moje sparwy z Kasią- były zawsze, są i pozstana moją tylko sparwa i nigdy nie mieszałam ich ze Swiatusiem.
Podkreślam również, ze nigdy nie zmieniła sie moja opinia- i psałam to ze 100 razy na wątku, co do opieki Ivette nad dzaidziusiem i nigdy , zadnym słowem nie oczerniałam tutaj ani Jej ani nikogo! Dalej podtrzymuję swoją opinię, że Swiatuś ma u Ivette wspaniały dom.
Nic tez nie zmieniło się z mojej strony, jesli chodzi o rozliczenia, ale doszło sporo nowych ludzi, którzy nie są na watku a są darczyńcami i wątek czytają. To ich wolą jest, aby były rozliczenia raz w miesiącu i ja musze tę wole uszanowac, dlatego w ich imieniu to napisałam. I w ich imieniu prosze, aby rozliczenia takie robić każdego miesiąca.PODKREŚLAM- PROSZĘ(za każdym razem prosiłam, nie żadałam)...oczywiście, mozecie się nie zgodzic robic rozliczeń..skoro tak zdecydujecie-myślę, że nikt z tego powodu nie zrezygnuje ze swoich wpłat...ale pewnie do czasu...
Proszę jednak pamietać, że moze dojdą jakieś wydatki (pewnie tak będzie), moze jakieś odejdą(oby, tylko dla zdrowia Swiatusia)...
Uważam, że powinnismy szanowac wszystkich, którzy Swiatusiowi pomagają, bo dzięki nim Swiatuś ma pieniązki na co mu potrzeba.Nie wiem, dlaczego owi darczyńcy nie chcą, czy nie mogą byc tutaj-..ich sparwa..najważniejsze, ze pomagają i to solidnie.
JA rozliczam wpłaty i staram się solidnie wywiązywać z tego obowiązku.
DLATEGO PO RAZ KOLEJNY PROSZE, ABYS NIGDY WIĘCEJ NIE MIESZAŁA JUZ TUTAJ SPRAW, ktore nie maja absolutnie związku ze Swiatusiem. Moje prywatne sprawy zawsze pozostają prywatne i nigdy nie bylam zwolennikiem mieszania do tego kogokolwiek, zawsze tez o to dbałam na tyle, na ile mi pozwolono.
NA tym watku BYŁ, JEST I BEDZIE DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZY ŚWIATUŚ I CHYBA DAŁAM JUZ TEGO DOWODY NIEJEDNOKROTNIE. Budżet jest podreperowany, Swiatuś ma na leczenie, więc szanujmy sie wzajemnie.
A wątek Swiatusia, niech pozstanie tylko Jego wątkiem...przywracanym do zycia juz kilka razy..:):):)

Posted

KOlejny Anioł spadł do zakątka Swiatusiowego:):) Kolejny niezawodny i kochany Anioł Dogomanii- Ukryty Smok;)
Napisała mi cioteczka, ze w piatek wysle jakąs kaskę dla Swiatunia:):)
<jupi>!!!!Dziekuję Smoczku, bardzo dziekuję juz teraz:):):)

Posted

wyjaśnienie więc od początku do końca, w końcu doczekaliście się ode mnie referatu ;)

Gonia w lutym sama zaproponowała żeby nie wklejać paragonów (pamiętajmy że nie są one wymogiem regulaminu). Koszty Świata to koszty dożywotnie i zabranie tych leków mu zaszkodzi mu totalnie. Ivette pokazała nam już od początku wątku że dba o Świata bardzo dobrze i robi wszytsko żeby żył jak najdłużej. O tym jak ma Świat u niej - widać na każdym zdjęciu. Chodziła na każde nasze wymyślone dla niego badania, czy to święta były czy weekend, kosztem swojego życia prywatnego ratując go przed śmiercią (o czym już nie pamięta się)
Z kwietniowego rozliczenia kilki miesięcy jasno wynika,że Ivette dokłada (a nie zabiera) do POTRZEB PSA, nie prosiła o zwrot. To my jej to zaproponowaliśmy. Ivette tym rozliczeniem chciała pokazać Goni66 powody, dla których sama chce decydować czy w tym m-cu wyda więcej kasy na pieluchy, czy na krople czy na coś innego co Światu jest akurat potrzebne.

Gonia pokłóciła się na innym forum, nei inetersuję ją z tego co wiem już Filipek, o którego tak walczyła na dogo. Nie pokazywała się tu na watku Świata też od miesiąca, nie interesował ją żaden paragon, ani nie wpisywała kto wpłacić a kto nie. I nagle wpadła z niespodzianką (wbrew rozmowie z Ivette na mailu) dot. pieluch. Potem zrobiła aferę,że jest szlachetna a Ivette tego nie docenia. Interpretowała każdy sprzeczny z jej wizjami post,atakując coraz mocniej ivette i wkręcając osoby z dogo w teorię spisku -i domniemane ograniczenie zaufania.

Gonia66 sama domagała się zabrania od niej funkcji skarbnika.Kiedy ludzie zostali poinformowani o zmianie konta, nie mogłą tego znieść i zrobiła zwrot akcji, znów ogłaszając się skarbnikiem. Powoływanie się na rzekome przychodzące pw jest dziecinne i niepotrzebnie tworzy jakąś aurę tajemniczość i wtedy nikt nie wie o co chodzi. Inni za bardzo się nei wypowiedzili. Z wyjątkiem osób albo nowych albo tych które znają Gonię dłużej niż Ivette i nawet zdjęcia zadbanego Świata nie dają im do myślenia, że nagonka Goni jest trochę nie na miejscu. Zasłaniając się tym że nie napisała Gonai nigdy że u Ivette jest źle ale żądając paragony pokazuje jak bardzo nie ufa już (bo się pokłóciła z nią..) Ivette.

Gonia napisała wyraźnie,że obecność Ivette na wątku jest jej zbędna.Podjęła decyzję : to ona-gonia zostaje, a ivette ma odejść. Zaczęła obowiązywać w tym momencie podana przez Ivette opcja Nr1, która NIE JEST kontynuacją wątku sprzed 12 kwietnia. Zasady miały być zmienione.( i nie w kwestii gdzie ma być pies, bo u Ivette miał , ma i będzie miał bardzo dobrze) - tylko jak ma wyglądać dalszy jego los,który zależny jest od finansów.
Gonia do tej pory sama narzuca cały czas swoje pomysły i jedyne słuszne decyzje.(podnosi wysokość kwoty i obiecuje nowoprzybyłym paragony,które już na wątku nie są od dawna potrzebne i nie będą wklejane,bo w regulaminie takiego wymogu od osoby prywatnej za zaspokajanie POTRZEB BIEŻĄCYCH PSA nie ma-Ivette robiła to ponad normy i mimo to jest teraz obrażana i poddawana chorym podejrzeniom .O co? chyba,że zjada za Światusia leki,których się nie przerywa psu już do końca jego dni,o ile się go kocha i dba o niego! A miłość i dbałość ivette do Światusia jest dla mnie wystarczająco na tym wątku pokazana i udokumentowana na wiele sposobów.Wystarczy więc tej teorii spisku Goni.

Ivette wyraźnie napisała,że nie jest już na dogo, psem chce nadal się opiekować ale współpraca z wątkiem z jej strony polegać będzie na przekazywaniu mi nowych zdjęć Świata na których widać co się z nim dzieje i czy dostaje zakupione leki!! i przekazywaniu mi informacji co będę Wam pisać. Rozliczenia pod tytułem Potrzeby psa na wątku są i nie widzę tu nieścisłości. Często Gonia wpisuje inne kwoty a potem trzeba do tego dochodzić dlaczego coś jets inaczej (raz też ja się pomysliłam).

Podsumowując.
Nie biorę odpowiedzialności z to co Gonia tu na wątku wypisuje i na PW obiecuje komukolwiek.
Świat ma bardzo!! dobrą opiekę. Dożywotnio miał obiecaną pomoc finansową.
Gonia niech robi co uważa za słuszne-skoro tak pojmuje pomaganie psom,które miały umrzeć w schronie(chore i stare) i przed nimi otworzono kilka miesięcy ciepłego życia. i nalezy uszanować Ivette i innych nie wypowiadających się i nie szukać ciągle pretekstów do intryg na wątku. Jeśli Gonia masz konkretny zarzut pod adresem Ivette to pokaż dowody na to.
REGULAMIN JEST JASNY I INNE WĄTKI TEŻ!- Ivette nie musiała być aż tak skrupulatna i teraz nie musi ulegać presji,jaką Goniawedług kolejnych pretekstów (co chwilę nowych) jej tu funduje. Jeżeli by temu uległa to Gonai znowu coś wymyśli.
Ja w imieniu Światusia proszę chętne osoby do wpłat na jego rzecz- na jego POTRZEBY (te same nie zmienione) w zamian za informacje które będę wklejać co jakiś czas + zdjęcia.
Wszelkie rozliczenia na wątku zgodnie z regulaminem dotyczą tego co jest na str 1 post 4- czyli dokładne wpłaty od Nas, wypłaty na POTRZEBY Świata i saldo końcowe.

Osoby,które nie zgadzają się na taką formę wątku ( która jest całkowicie zgodna z innymi wątkami,gdzie pomaga się psu, a nie rujnuje życie jego fizycznym opiekunom,przez ciągłe nagabywanie i podważanie wiarygodności bez powodu) proszę o wybaczenie,ale dla dobra psa jest to jedyne wyjście żeby zamknąć tę chorą atmosferę na tym wątku. Każdy tutaj ma prawo wyboru na co się zgadza a na co nie- to prawo również przysługuje DOBREJ opiekunce psa.

Posted

gonia66 napisał(a):
Nic nie wyszło drożej Marta- juz proszę, skończ...Za pieluszki zapłaciłam ze swojej kieszeni i za przesyłke też, więc Swiatusiowi zostały pieniązki a pieluszki dostał w prezencie. Więc juz nie mieszaj.
Każde moje słowo jest przez Ciebie rozdrabniane na czworo...
Moje sparwy z Kasią- były zawsze, są i pozstana moją tylko sparwa i nigdy nie mieszałam ich ze Swiatusiem.
Podkreślam również, ze nigdy nie zmieniła sie moja opinia- i psałam to ze 100 razy na wątku, co do opieki Ivette nad dzaidziusiem i nigdy , zadnym słowem nie oczerniałam tutaj ani Jej ani nikogo! Dalej podtrzymuję swoją opinię, że Swiatuś ma u Ivette wspaniały dom.
Nic tez nie zmieniło się z mojej strony, jesli chodzi o rozliczenia, ale doszło sporo nowych ludzi, którzy nie są na watku a są darczyńcami i wątek czytają. To ich wolą jest, aby były rozliczenia raz w miesiącu i ja musze tę wole uszanowac, dlatego w ich imieniu to napisałam. I w ich imieniu prosze, aby rozliczenia takie robić każdego miesiąca.PODKREŚLAM- PROSZĘ(za każdym razem prosiłam, nie żadałam)...oczywiście, mozecie się nie zgodzic robic rozliczeń..skoro tak zdecydujecie-myślę, że nikt z tego powodu nie zrezygnuje ze swoich wpłat...ale pewnie do czasu...
Proszę jednak pamietać, że moze dojdą jakieś wydatki (pewnie tak będzie), moze jakieś odejdą(oby, tylko dla zdrowia Swiatusia)...
Uważam, że powinnismy szanowac wszystkich, którzy Swiatusiowi pomagają, bo dzięki nim Swiatuś ma pieniązki na co mu potrzeba.Nie wiem, dlaczego owi darczyńcy nie chcą, czy nie mogą byc tutaj-..ich sparwa..najważniejsze, ze pomagają i to solidnie.
JA rozliczam wpłaty i staram się solidnie wywiązywać z tego obowiązku.
DLATEGO PO RAZ KOLEJNY PROSZE, ABYS NIGDY WIĘCEJ NIE MIESZAŁA JUZ TUTAJ SPRAW, ktore nie maja absolutnie związku ze Swiatusiem. Moje prywatne sprawy zawsze pozostają prywatne i nigdy nie bylam zwolennikiem mieszania do tego kogokolwiek, zawsze tez o to dbałam na tyle, na ile mi pozwolono.
NA tym watku BYŁ, JEST I BEDZIE DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZY ŚWIATUŚ I CHYBA DAŁAM JUZ TEGO DOWODY NIEJEDNOKROTNIE. Budżet jest podreperowany, Swiatuś ma na leczenie, więc szanujmy sie wzajemnie.
A wątek Swiatusia, niech pozstanie tylko Jego wątkiem...przywracanym do zycia juz kilka razy..:):):)

gonia66 napisał(a):
KOlejny Anioł spadł do zakątka Swiatusiowego:):) Kolejny niezawodny i kochany Anioł Dogomanii- Ukryty Smok;)
Napisała mi cioteczka, ze w piatek wysle jakąs kaskę dla Swiatunia:):)
<jupi>!!!!Dziekuję Smoczku, bardzo dziekuję juz teraz:):):)

Zeby już skończyć duskusję...bezsensowną...
W imieniu darczyńców napisałam co miałam napisac...
Na ten temat więcej się nie wypowiem...Nie dam sie znów wkręcić i sprowokować...to już jest nudne...
Tyle dni było spokoju na watku...tak było miło..:(
Do poprzedniego wpisu się nie odniosę...
Wątek Swiatunia- ma byc jego watkiem...i tylko Jego...i tak bedzie:loveu::loveu::loveu:

Posted

xmatrix dziękuję za ten "referat" :-) Jeszcze nie do końca rozumiem dlaczego :hmmmm: ale jakoś lepiej i lżej mi się zrobiło po jego przeczytaniu :-) Jeśli o mnie chodzi na pewno jestem w tej chwili spokojniejsza o los Światusia. Moja maleńka deklaracja pozostaje niezmieniona dotąd dokąd będzie potrzebna.
Światusiowi życzę dużo zdrówka :iloveyou:

Posted

Lidan napisał(a):
xmatrix dziękuję za ten "referat" :-) Jeszcze nie do końca rozumiem dlaczego :hmmmm: ale jakoś lepiej i lżej mi się zrobiło po jego przeczytaniu :-) Jeśli o mnie chodzi na pewno jestem w tej chwili spokojniejsza o los Światusia. Moja maleńka deklaracja pozostaje niezmieniona dotąd dokąd będzie potrzebna.
Światusiowi życzę dużo zdrówka :iloveyou:

Nie taka malenka, nie taka maleńka ta Twoja deklaracja Lidziu:) Każda złotowka jest pomoca dla zdrowia i zycia Swiatusia:)
Cieszę sie, ze już jesteś spokojniejsza i chyba nie tylko TY, o los Swiatusia:):) U Ivette zostaje, póki co jest zabezpieczony finansowo i będziemy robic wszystko, zeby tak było dalej:)Tylko zdrówko Swiatusiowi potrzebne:):)
To co, skoro juz lżej, to może jednak zabieramy sie za bazarek, czy zostawimy ta opcje na (nie daj Bóg) cięższe czasy..??? Na razie kaskę mamy...:)

Posted

Własnie "weszłam" do banku:)
Dzis wpłynęła kwota 10 zł od cioteczki xmatrix:):)
BArdzo serdecznie Swiatuś dziękuje za pieniązki i za pamięć:):)
Stan konta naszego dziadziusia wynosi na dziś 475 zł <jupi><jupi><jupi>:):):)
Jutro skarpetka chłopaka "stopnieje" o 245 zł, które wyslę dla Swiatusia na comiesięczne wydatki:):)