ivette3 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Witamy :) Ciotki i wujków :):):) Liluś - o przeziębieniu nie ma mowy.Pytałam weta i wyklucza tego typu dolegliwości - temperatura jest ok, badanie osłuchowe też ...Raczej chodzi o jego przyzwyczajenia,a właściwie ich brak i do tego wiek:roll:.Światuś bardzo często( od początku jak u mnie jest ) ma takie momenty ,jakby był zamyślony,nieobecny...Podobnie zachowują się starsi ludzie...Wet powiedziała mi,że on ma prawo mieć też takie stany .Zapomina się dziadziowi, że trzeba się załatwić i robi to wtedy kiedy organizm sam z siebie działa:roll:...Na początku jednak załatwiał się rzadziej, bo mniej jadł i organizm więcej przyswajał ( był wychudły).Teraz Światuś waży całkiem fajnie i nie ma już takich przeraźliwych kości pod skórą, a do tego zjada solidne porcję :). Z tego musi być większa potrzeba fizjologiczna i dobrze :) ...tylko mój dywan tego nie przetrzyma :roll:.Dlatego pytam co tu robić? Jak skutecznie pozbyć się zapachu z dywanu?Mam zamiar sprawić mu pieluchy, ale czy to skuteczne będzie i nie męczące dla dziadzia? :) Jego zajęcie na spacerach :loveu: to podziwianie okolicy :loveu: a nie załatwianie potrzeb publicznie :evil_lol: . Quote
ivette3 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 I jeszcze na okrasę :) jak Światuś demonstruje chęć powrotu do domu...akcja schody nr2..pierwsza była mniej ekspresyjna :) Quote
gonia66 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 hihihi...domek to domek...nie ma to jak swoj teren:) Renatka zaklada pampersy niestey Opalikowi, ktory znaczy teren w calym domku....nie widac, zeby byl tym ograniczony, czy zmeczony..moze z Nia pogadaj Ivette:) Quote
xmartix Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 ja mam 14-letniego staruszka, i też jest często nieobecny, albo kręci się w kółko, albo tak mu się łapki rozjeżdżają na jakiejkolwiek podłodze, dostaje też Karsivan i na serce płyn, do tego przeciwbólowe i właśnie jak Światuś załatwia się zazwyczaj w domu albo już na klatce schodowej, robi to na szczęście w momentach kiedy wychodzimy na dwór, jakby czekał na porę wyjścia ale już nie patrzył na to czy to jest dom czy klatka schodowa, i kolejne na szczęście - on robi to na kafelkach.. tylko.. kafelki mam na przedpokoju - może to dlatego. i od paru miesięcy praktycznie raz tylko w ciągu dnia załatwia się na trawce. Ja na spacery chodzę zawsze ze ścierką.. bo i z klatki schodowej sprzątać muszę. Wybaczam mu bo stary jest.. nie wiem czy to da się zatrzymać jakoś. a pieluchy? no może. może to jest wyjście, ciekawe co on na to.. Panicz. Quote
agata51 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Najprościej było by zwinąć dywan ;) Buziaki, Światku Quote
ivette3 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Zwijanie dywanu chyba nie całkiem załatwi problem:-(...pomijam fakt, że na zwinięty też fajnie mu się może siusiać :eviltong: , a skoro tak to po co dodatkowo smrodki uatrakcyjniać zrujnowaniem estetyki miejsca załatwiania potrzeb :evil_lol:. A teraz na serio.Obdzwoniłam co się dało i wcale nie jest łatwo takie pieluchy kupić.W jednej z aptek zdobyłam trochę za duży rozmiar .Tam były na sztuki w cenie 2,10 za szt., lub paczka 30 szt za ponad 60zł:p czyli piekielnie drogo.Kupiłam więc 2 sztuki na próbę - Światuś nie jest zachwycony ale też nie protestuje zbytnio.Biorąc pod uwagę,że głównym jego zajęciem w domu jest siedzenie lub leżenie to nawet zrozumiałe :) Chciałabym jednak kupować ten wynalazek bo i tak taniej wyjdzie niż nowy dywan ;).Pytanie więc do was i do goni - czy może przeznaczyć na ten cel jakąś kwotę? Quote
gonia66 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Kolejne wpłaty dla Swiatusia:) 2.03- Kama- 20 zł 2.03- gonia66- 5 zł 2.03- Bjuta- 10 zł 3.03- agata51- 10 zł 5.03- avii- 20 zł STAN KONTA CHŁOPAKA NA DZIŚ WYNOSI WIĘC 215 ZL BARDZO BARDZO DZIĘKUJE WSZYSTKIM CIOTECZKOM I WYJASZKOM ZA WPŁATY DLA DZIADZIUSIA ŚWIATUSIA:):):) W NIEDZIELĘ WYŚLE IVETTE 30 ZŁ NA PIELUSZKI- KUPI DLA DZIADZIUSIA LUDZKIE:):) Quote
ivette3 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 :loveu: w imieniu dywanu i domowników bardzo dziękuję. W imieniu Światusia przekazuję ciężkie westchnienie i słowo :roll: truuuuuuuuudno :roll: jak muszę to muszę...:-( i będę na stare lata paradował z pampersem na ogonie :-(. Quote
xmartix Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 ciekawe jak to wyjdzie wszystko, ile on potrzebuje na dzień tych pieluszek żeby nie zabrakło pieniędzy, żeby na spokojnie wszystko było trzeba będzie poobliczać :) Quote
ivette3 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Na dzień o ile się nie zdąży na sikundę na podwórko to najczęściej dwa razy ( to taki pesymistyczny scenariusz,bo staramy się jednak nadążać :) i ani jedna pielucha nie jest wtedy konieczna.Problem największy jest wtedy,jak podczas długiego nawet spaceru nasz Lord nie raczy się załatwić:roll: a tak niestety coraz częściej mu się zdarza .Światuś nie jest chory ale jednak starość nie radość i czasem ma swoje dziwactwa...Np. czasem dziadzio bryka, jak szczeniaczek a czasem widzę jak mu się ciężko nóżkami przebiera i z osłabienia przysiada gdziekolwiek...Masuję mu nózieńki wtedy i on to bardzo lubi :) A teraz do kochanej Marty-xmartix :) : Kiedy wreszcie doczekamy się nowego dogomaniaka??? :):):) Czemu nas tak zwodzisz??? :):):) Poza tym , to zamiast martwić się czy Światusiowi pieluch starczy to może pomartw się o swoje zdrówko i zapasy dla oczekiwanego maluszka :loveu::loveu::loveu:. Martusiu !!!:loveu: my już się doczekać nie możemy :eviltong::eviltong::eviltong::placz::lol::lol::lol::lol: Pozdrawiamy Cię i posyłamy buziaczki :) . Quote
GoskaGoska Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 heheh Marta to chyba musi mieć już zapasy :) bo mały dogomaniak lada moment na świat przyjdzie:) Quote
avii Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Witajcie swiatusiowe ciotki i fanki :) dobrze że jest ten wątek , gdzie mozna odzyskac wiare że warto pomagać ..... ivette >> światus na zdjęciach cuudny .... Quote
ivette3 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Weekendowe wieści z minionego tygodnia od Świata :) z pieluchą :( I bez pieluchy,bo spacerek był "owocny" :loveu: Światuś trzyma kciuki za cioteczkę xmartix....:roll: - czekamy na jej powrót ze szpitala z dzidziusiem :loveu::loveu::loveu: Wtedy Światunio nie będzie tu sam w pieluchach paradowa :evil_lol::loveu:ł Quote
xmartix Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 ja wróciłam wróciłam :) jak Światuś się czuje? Quote
ivette3 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Witaj Martusiu z Piotrusiem :loveu: oraz fanklubie Świata.U dziadzia wszystko OK :) Jak na staruszka przystało czasem ma gorsze dni ale wizyta kontrolna wypadła dobrze i po świętach realizujemy (planowaną już w grudniu) powtórkę kuracji anty-robalowej :) --> profilaktycznej,więc słabszej i pewnie bez takich uciążliwości z brakiem apetytu jak wtedy :) Poza tym Światuś odkrywa na nowo swój teren :) w otoczce wiosennej - choinka koło której zimą brodził w zaspach śniegu , dziś pachnie inaczej a dziadzio podziwia i rozkoszuje się wiosną :) Quote
danka4u1 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Światuś wie,jak pozować do zdjęcia.Przemiły i wcale nie dziaduś. Quote
lilk_a Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 taki wiosenny Swiatuś .... z rozwianym włosem :):) i jakby odmłodniał :) Quote
xmartix Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Gonia a jak rozliczenia Światusia?? ja wpłaciłam swoją deklarację, ale podwójną bo nie pamiętam czy w tamtym miesiącu płaciłam czy nie... Quote
ivette3 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 WESOŁYCH ŚWIĄT Światusiowym Fanom i kilka przedświątecznych fotek :) Quote
majku33krakow Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 ivette ,zeby ci nie uciekł bo go nieznajdzie potem nikt,wiesz psy jak igła gina w stogu siana. Quote
ivette3 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='majku33krakow']ivette ,zeby ci nie uciekł bo go nieznajdzie potem nikt,wiesz psy jak igła gina w stogu siana.[/QUOTE] Wiem , wiem :roll: ....i pilnuję pilnie swojej gromadki :) Zresztą myślę,że z tymi ucieczkami to nie jest taka prosta sprawa...trzeba być predysponowanym do takiego postępowania z psiakami - tym co "pomogły" Partyzantowi czy Filipkowi mało kto dorówna :( ... Zwykły człowiek z ludzkimi uczuciami nie da rady....:shake: A na serio całkiem, to oby tych "ratowniczek" było mniej i oby je kara nie ominęła ( nasze prawo jest słabe w tej kwestii ale los czasem potrafi odpłacić i tego im życzę ) Quote
gonia66 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Świeta się skończyły, pora wracac do rzeczywistości:) Wklejam więc rozliczenie za m-c marzec:):) 28.02 po wpłacie za hotelik, na koncie Swiatusia pozostało 90 zł WPŁATY MARCOWE: 1.03- malibo57- 50 zł 1.03- Lidan- 10 zł 1.03- Bjuta- 10 zł 2.03- gonia66- 5 zł 3.03- agata51- 10 zł 5.03- avii- 20 zł NA DZIEŃ 10.03- ŚWIATUŚ MA W SKARPECIE 195 ZŁ 10.03- WYSYŁAM NA PIELUSZKI 30 ZŁ= ZOSTAJE 165 ZŁ KOLEJNE WPŁATY: 12.03- eski- 10 zł 17.03- malicja- 5 zł 17.03- margoth- 5 zł 31.03- wojtuś- 20 zł 31.03- xmatrix- 20 zł (za III i IV) STAN KONTA NA DZIEŃ 31.03 WYNOSIŁ 225 ZŁ PO WPŁACIE DO IVETTE 120 ZŁ, W SKARPECIE CHŁOPAKA ZOSTAŁO 105 ZŁ KOLEJNE WPŁATY: 1.04- malibo57- 50 zł 1.04- Lidan- 10 zł 2.04- Bjuta- 10 zł 2.04-gonia66- 5 zł AKTUALNY STAN KONTA ŚWIATUSIA WYNOSI 180 ZŁ WSZYSTKIM PAMI ETAJĄCYM CIOTECZKOM I NAWET WUJASZKOWI SERDECZNE DZIEKI W IMIENIU ŚWIATOSŁAWA:):) Chciałam tylko delikatnie przypomniec cioteczce NEMCO , MERRY i wujaszkowi CAJUSOWI, że zalegaja z wpłatami:( Ostatnia wplata coiteczki Nemco była zaksiegowana 5.02, cioteczki Merry 2.02 (wpłaciła wtedy 20 zł za styczeń i za luty), natomiast wujaszek Cajus chyba zapomniał o Swiatusiu, bo ostatnia Jego wpłata była zaksięgowana 29.01:( Gdyby ktoś zechciał delikatnie przypomnieć naszym "zapominalskim", będę wdzieczna(wiem cos o tym bo i mi się zdarza zapomniec, więc doskonale rozumiem;):):) EDIT: Pomyłkowo zapisałam wpłatę cioteczki Kamy w dniu 2.03- w kwocie 20 zł:( Cioteczka Kama nie wpłaca dla Swiatusia i pewnie wpisałam Ją tu, zamiast do któregos z 5 piesków, na które złożyła deklaracje. Dlatego odliczyłam 20 zł od wszystkich wcześniej dopisanych kwot. Prosze xmatrix o poprawienie na pierwszej i przepraszam:):) Quote
xmartix Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Cajus pisał że ma problem ze swoimi psami i dlatego nie wie czy będzie w stanie wpłacać, więc go możemy sobie odpuścić, a do reszty napiszę :) Quote
Recommended Posts