Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy :) Ciotki i wujków :):):)

Liluś - o przeziębieniu nie ma mowy.Pytałam weta i wyklucza tego typu dolegliwości - temperatura jest ok, badanie osłuchowe też ...Raczej chodzi o jego przyzwyczajenia,a właściwie ich brak i do tego wiek:roll:.Światuś bardzo często( od początku jak u mnie jest ) ma takie momenty ,jakby był zamyślony,nieobecny...Podobnie zachowują się starsi ludzie...Wet powiedziała mi,że on ma prawo mieć też takie stany .Zapomina się dziadziowi, że trzeba się załatwić i robi to wtedy kiedy organizm sam z siebie działa:roll:...Na początku jednak załatwiał się rzadziej, bo mniej jadł i organizm więcej przyswajał ( był wychudły).Teraz Światuś waży całkiem fajnie i nie ma już takich przeraźliwych kości pod skórą, a do tego zjada solidne porcję :). Z tego musi być większa potrzeba fizjologiczna i dobrze :) ...tylko mój dywan tego nie przetrzyma :roll:.Dlatego pytam co tu robić? Jak skutecznie pozbyć się zapachu z dywanu?Mam zamiar sprawić mu pieluchy, ale czy to skuteczne będzie i nie męczące dla dziadzia?

:) Jego zajęcie na spacerach :loveu: to podziwianie okolicy :loveu: a nie załatwianie potrzeb publicznie :evil_lol:

.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hihihi...domek to domek...nie ma to jak swoj teren:)
Renatka zaklada pampersy niestey Opalikowi, ktory znaczy teren w calym domku....nie widac, zeby byl tym ograniczony, czy zmeczony..moze z Nia pogadaj Ivette:)

Posted

ja mam 14-letniego staruszka, i też jest często nieobecny, albo kręci się w kółko, albo tak mu się łapki rozjeżdżają na jakiejkolwiek podłodze, dostaje też Karsivan i na serce płyn, do tego przeciwbólowe i właśnie jak Światuś załatwia się zazwyczaj w domu albo już na klatce schodowej, robi to na szczęście w momentach kiedy wychodzimy na dwór, jakby czekał na porę wyjścia ale już nie patrzył na to czy to jest dom czy klatka schodowa, i kolejne na szczęście - on robi to na kafelkach.. tylko.. kafelki mam na przedpokoju - może to dlatego.
i od paru miesięcy praktycznie raz tylko w ciągu dnia załatwia się na trawce. Ja na spacery chodzę zawsze ze ścierką.. bo i z klatki schodowej sprzątać muszę.
Wybaczam mu bo stary jest.. nie wiem czy to da się zatrzymać jakoś.
a pieluchy? no może. może to jest wyjście, ciekawe co on na to.. Panicz.

Posted

Zwijanie dywanu chyba nie całkiem załatwi problem:-(...pomijam fakt, że na zwinięty też fajnie mu się może siusiać :eviltong: , a skoro tak to po co dodatkowo smrodki uatrakcyjniać zrujnowaniem estetyki miejsca załatwiania potrzeb :evil_lol:.
A teraz na serio.Obdzwoniłam co się dało i wcale nie jest łatwo takie pieluchy kupić.W jednej z aptek zdobyłam trochę za duży rozmiar .Tam były na sztuki w cenie 2,10 za szt., lub paczka 30 szt za ponad 60zł:p czyli piekielnie drogo.Kupiłam więc 2 sztuki na próbę - Światuś nie jest zachwycony ale też nie protestuje zbytnio.Biorąc pod uwagę,że głównym jego zajęciem w domu jest siedzenie lub leżenie to nawet zrozumiałe :)
Chciałabym jednak kupować ten wynalazek bo i tak taniej wyjdzie niż nowy dywan ;).Pytanie więc do was i do goni - czy może przeznaczyć na ten cel jakąś kwotę?

Posted

Kolejne wpłaty dla Swiatusia:)
2.03- Kama- 20 zł
2.03- gonia66- 5 zł
2.03- Bjuta- 10 zł
3.03- agata51- 10 zł
5.03- avii- 20 zł
STAN KONTA CHŁOPAKA NA DZIŚ WYNOSI WIĘC 215 ZL BARDZO BARDZO DZIĘKUJE WSZYSTKIM CIOTECZKOM I WYJASZKOM ZA WPŁATY DLA DZIADZIUSIA ŚWIATUSIA:):):)
W NIEDZIELĘ WYŚLE IVETTE 30 ZŁ NA PIELUSZKI- KUPI DLA DZIADZIUSIA LUDZKIE:):)

Posted

:loveu: w imieniu dywanu i domowników bardzo dziękuję.
W imieniu Światusia przekazuję ciężkie westchnienie i słowo :roll: truuuuuuuuudno :roll: jak muszę to muszę...:-( i będę na stare lata paradował z pampersem na ogonie :-(.

Posted

ciekawe jak to wyjdzie wszystko, ile on potrzebuje na dzień tych pieluszek
żeby nie zabrakło pieniędzy, żeby na spokojnie wszystko było trzeba będzie poobliczać :)

Posted

Na dzień o ile się nie zdąży na sikundę na podwórko to najczęściej dwa razy ( to taki pesymistyczny scenariusz,bo staramy się jednak nadążać :) i ani jedna pielucha nie jest wtedy konieczna.Problem największy jest wtedy,jak podczas długiego nawet spaceru nasz Lord nie raczy się załatwić:roll: a tak niestety coraz częściej mu się zdarza .Światuś nie jest chory ale jednak starość nie radość i czasem ma swoje dziwactwa...Np. czasem dziadzio bryka, jak szczeniaczek a czasem widzę jak mu się ciężko nóżkami przebiera i z osłabienia przysiada gdziekolwiek...Masuję mu nózieńki wtedy i on to bardzo lubi :)

A teraz do kochanej Marty-xmartix :) : Kiedy wreszcie doczekamy się nowego dogomaniaka??? :):):)
Czemu nas tak zwodzisz??? :):):) Poza tym , to zamiast martwić się czy Światusiowi pieluch starczy to może pomartw się o swoje zdrówko i zapasy dla oczekiwanego maluszka :loveu::loveu::loveu:.
Martusiu !!!:loveu: my już się doczekać nie możemy :eviltong::eviltong::eviltong::placz::lol::lol::lol::lol:
Pozdrawiamy Cię i posyłamy buziaczki :)

.

Posted

Witajcie swiatusiowe ciotki i fanki :)
dobrze że jest ten wątek , gdzie mozna odzyskac wiare że warto pomagać .....
ivette >> światus na zdjęciach cuudny ....

• 2 weeks later...
Posted

Weekendowe wieści z minionego tygodnia od Świata :)

z pieluchą :(

I bez pieluchy,bo spacerek był "owocny" :loveu:

Światuś trzyma kciuki za cioteczkę xmartix....:roll: - czekamy na jej powrót ze szpitala z dzidziusiem :loveu::loveu::loveu:

Wtedy Światunio nie będzie tu sam w pieluchach paradowa :evil_lol::loveu:ł

Posted

Witaj Martusiu z Piotrusiem :loveu: oraz fanklubie Świata.U dziadzia wszystko OK :) Jak na staruszka przystało czasem ma gorsze dni ale wizyta kontrolna wypadła dobrze i po świętach realizujemy (planowaną już w grudniu) powtórkę kuracji anty-robalowej :) --> profilaktycznej,więc słabszej i pewnie bez takich uciążliwości z brakiem apetytu jak wtedy :)
Poza tym Światuś odkrywa na nowo swój teren :) w otoczce wiosennej - choinka koło której zimą brodził w zaspach śniegu , dziś pachnie inaczej a dziadzio podziwia i rozkoszuje się wiosną :)

Posted

[quote name='majku33krakow']ivette ,zeby ci nie uciekł bo go nieznajdzie potem nikt,wiesz psy jak igła gina w stogu siana.[/QUOTE]

Wiem , wiem :roll: ....i pilnuję pilnie swojej gromadki :)
Zresztą myślę,że z tymi ucieczkami to nie jest taka prosta sprawa...trzeba być predysponowanym do takiego postępowania z psiakami - tym co "pomogły" Partyzantowi czy Filipkowi mało kto dorówna :( ...
Zwykły człowiek z ludzkimi uczuciami nie da rady....:shake:
A na serio całkiem, to oby tych "ratowniczek" było mniej i oby je kara nie ominęła ( nasze prawo jest słabe w tej kwestii ale los czasem potrafi odpłacić i tego im życzę )

Posted

Świeta się skończyły, pora wracac do rzeczywistości:)
Wklejam więc rozliczenie za m-c marzec:):)
28.02 po wpłacie za hotelik, na koncie Swiatusia pozostało 90 zł
WPŁATY MARCOWE:
1.03- malibo57- 50 zł
1.03- Lidan- 10 zł
1.03- Bjuta- 10 zł
2.03- gonia66- 5 zł
3.03- agata51- 10 zł
5.03- avii- 20 zł
NA DZIEŃ 10.03- ŚWIATUŚ MA W SKARPECIE 195 ZŁ
10.03- WYSYŁAM NA PIELUSZKI 30 ZŁ= ZOSTAJE 165 ZŁ
KOLEJNE WPŁATY:
12.03- eski- 10 zł
17.03- malicja- 5 zł
17.03- margoth- 5 zł
31.03- wojtuś- 20 zł
31.03- xmatrix- 20 zł (za III i IV)
STAN KONTA NA DZIEŃ 31.03 WYNOSIŁ 225 ZŁ
PO WPŁACIE DO IVETTE 120 ZŁ, W SKARPECIE CHŁOPAKA ZOSTAŁO 105 ZŁ
KOLEJNE WPŁATY:
1.04- malibo57- 50 zł
1.04- Lidan- 10 zł
2.04- Bjuta- 10 zł
2.04-gonia66- 5 zł
AKTUALNY STAN KONTA ŚWIATUSIA WYNOSI 180 ZŁ
WSZYSTKIM PAMI ETAJĄCYM CIOTECZKOM I NAWET WUJASZKOWI SERDECZNE DZIEKI W IMIENIU ŚWIATOSŁAWA:):)
Chciałam tylko delikatnie przypomniec cioteczce NEMCO , MERRY i wujaszkowi CAJUSOWI, że zalegaja z wpłatami:(
Ostatnia wplata coiteczki Nemco była zaksiegowana 5.02, cioteczki Merry 2.02 (wpłaciła wtedy 20 zł za styczeń i za luty), natomiast wujaszek Cajus chyba zapomniał o Swiatusiu, bo ostatnia Jego wpłata była zaksięgowana 29.01:(
Gdyby ktoś zechciał delikatnie przypomnieć naszym "zapominalskim", będę wdzieczna(wiem cos o tym bo i mi się zdarza zapomniec, więc doskonale rozumiem;):):)
EDIT:
Pomyłkowo zapisałam wpłatę cioteczki Kamy w dniu 2.03- w kwocie 20 zł:(
Cioteczka Kama nie wpłaca dla Swiatusia i pewnie wpisałam Ją tu, zamiast do któregos z 5 piesków, na które złożyła deklaracje. Dlatego odliczyłam 20 zł od wszystkich wcześniej dopisanych kwot. Prosze xmatrix o poprawienie na pierwszej i przepraszam:):)