Czarodziejka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Zostałam poproszona o interwencję. Skoro osoby deklarujące pomoc zgodziły się na jakąś miesięczną stałą kwotę jako koszt utrzymania psa w DT, to nie ma podstaw, żeby tę kwotę rozbijać i wyszczególniać podstawowe wydatki. Jeżeli są dodatkowe potrzeby, to wypadałoby z szacunku do darczyńców napisać, na co przeznaczane są ich pieniążki :) Jeżeli to pieluchy, lekarstwa, podkłady, wizyty w lecznicy, specjalna karma i inne to na życzenie darczyńców powinny być przedstawiane rachunki, czy też paragony. Warto budować zaufanie w obu kierunkach. Jeżeli darczyńcy stracą zaufanie, pies straci środki. Quote
gonia66 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Czarodziejka napisał(a):Zostałam poproszona o interwencję. Skoro osoby deklarujące pomoc zgodziły się na jakąś miesięczną stałą kwotę jako koszt utrzymania psa w DT, to nie ma podstaw, żeby tę kwotę rozbijać i wyszczególniać podstawowe wydatki. Jeżeli są dodatkowe potrzeby, to wypadałoby z szacunku do darczyńców napisać, na co przeznaczane są ich pieniążki :) Jeżeli to pieluchy, lekarstwa, podkłady, wizyty w lecznicy, specjalna karma i inne to na życzenie darczyńców powinny być przedstawiane rachunki, czy też paragony. Warto budować zaufanie w obu kierunkach. Jeżeli darczyńcy stracą zaufanie, pies straci środki. gonia66 napisał(a): Podkreślam również, ze nigdy nie zmieniła sie moja opinia- i psałam to ze 100 razy na wątku, co do opieki Ivette nad dzaidziusiem i nigdy , zadnym słowem nie oczerniałam tutaj ani Jej ani nikogo! Dalej podtrzymuję swoją opinię, że Swiatuś ma u Ivette wspaniały dom. [B]Nic tez nie zmieniło się z mojej strony, jesli chodzi o rozliczenia, ale doszło sporo nowych ludzi, którzy nie są na watku a są darczyńcami i wątek czytają. To ich wolą jest, aby były rozliczenia raz w miesiącu i ja musze tę wole uszanowac, dlatego w ich imieniu to napisałam. I w ich imieniu prosze, aby rozliczenia takie robić każdego miesiąca.PODKREŚLAM- PROSZĘ(za każdym razem prosiłam, nie żadałam)...oczywiście, mozecie się nie zgodzic robic rozliczeń..skoro tak zdecydujecie-myślę, że nikt z tego powodu nie zrezygnuje ze swoich wpłat...ale pewnie do czasu... BArdzo proszę już o spokój na watku:)Koniec kłótni:roll: Uważam że Czarodziejka bardzo dobrze, jasno i przejrzyscie wszystkim nam wytłumaczyła, jak powinna wyglądac sprawa rozliczeń. Dziękujemy Czarodziejko:) JA również, nawet kilka razy tłumaczyłam, dlaczego poprosiłam o rozliczenia. Nikomu niczego na PW nie obiecywałam oprócz tego, że przekaże prosbę o rozliczenia.NIkt nikogo nie zmusza do wklejania i nie ma takiego zamiaru-nikt tu nie żąda i nie szantażuje. Nie ma o czym dyskutować i psuc watku. DLa mnie to, co napisała Czarodziejka jest wystarczającym podsumowaniem tematu rozliczeń, paragonów i rachunków. Proszę, już do tego nie wracajmy. Ja w każdym razie na ten temat juz nic więcej nie napiszę:pBędą rozliczenia, prośby darczyńcow będą spelnione- bedzie ok...:) Nie będzie...?? ...i tak nie damy zginąc Swiatusiowi:):):)Bo Światuś jest nasz przecie:iloveyou: Quote
xmartix Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 malibo57 napisał(a):Zapewne nie jest to najważniejsza informacja dnia, ale ją podam : mam dość tego, co działo się i nadal dzieje na tym wątku. Owszem, uważam, że to wynik prywatnej wojny. Uważam, że po wyliczeniu STAŁYCH potrzeb Świata, domaganie się wklejania paragonów i rachunków, to lekka nadgorliwość, ale skoro darczyńcy sobie życzą..? Uważam, za nadużycie domaganie się od nas, darczyńców, wyborów na podstawie niejasnych i niepełnych informacji, podszytych aluzjami, mniej lub bardziej czytelnymi, do nieporozumień z innego forum, czy prywatnej korespondencji. Nie zaistniały żadne fakty, które poderwałyby moje zaufanie do Ivette, nie wydarzyło się NIC, co mogłoby poddać w wątpliwość jej uczciwość, serce dla Świata i dobrą wolę, jaką wykazała podejmując się bezterminowej opieki nad nim. Gdyby nie to, trafiłby do pewnego hotelu... Nie biorąc pod uwagę żadnych względów personalnych, kierując się tylko i wyłącznie dobrem Świata, od maja 2010 kwotę mojej deklaracji będę przelewać BEZPOŚREDNIO na konto Ivette, jeśli mi je poda, lub przesyłać na jej adres przekazem pocztowym. Nie mam żadnych wątpliwości, że te pieniądze zostaną użyte dla dobra psa i na jego potrzeby. I tylko to jest dla mnie istotne. xmartix napisał(a): wg rozliczenia Ivette wstawionego ostatnio wychodzi, że Świat co m-c potrzebuje: 1. Krople do oczu 3 tubki po 18,50= 55,50 m-cznie 2. Flawit Artro ( 60 tabl/2mies.) czyli 30 zł m-cznie 3. Pieluchy 75 szt. x 0,6 zł czyli 45 zł m-cznie 4. Theovent 6,50 zł 5. Karsivan 60 zł 6. comiesięczna wizyta u weta 30 zł 7. Verumal (na brodawki) 31 zł na 2 miesiące 15,50 zł RAZEM: 242,50 zł miesięcznie no właśnie :) pisałam tyle razy że wg regulaminu rozliczenia są ok, jeszcze uściślę kwestię co m-cznej kwoty, trzeba od niej odjąć 50 zł które malibo będzie osobiście wpłacać na moje konto, a ja przekazywać będę to na nowe konto Ivette 242,50 zł - 50 zł = 192,50 zł i tę kwotę Gonia będziesz przelewać do mnie, a ja do Ivette + 50 zł czyli 242,50 czyli tyle ile potrzebuje Świat co m-c to kwota na potrzeby Świata będzie w całości przelewana do Ivette od maja, a w poście nr 4 wpisze że wypłata to ta cała kwota, nie rozdrabniając się, każdy wie na co idą te pieniądze, gdy pojawią się dodatkowe koszty to oczywiście będą tego rozliczenia no Światuś mam nadzieję że już na spokojnie będzie u Ciebie, nie zasłużyłeś na taki wątek.. Quote
xmartix Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Mamy wiosenne zdjęcia :) Światuś z przodu: Światuś z tyłu: Quote
gonia66 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 xmartix napisał(a): jeszcze uściślę kwestię co m-cznej kwoty, trzeba od niej odjąć 50 zł które malibo będzie osobiście wpłacać na moje konto, a ja przekazywać będę to na nowe konto Ivette 242,50 zł - 50 zł = 192,50 zł i tę kwotę Gonia będziesz przelewać do mnie, a ja do Ivette + 50 zł czyli 242,50 czyli tyle ile potrzebuje Świat co m-c .. NO ok,racja z tą kwotą- rozmawialam o tym z Malibo i mnie się "zapomniało", na szczęście czuwasz;) Jeszcz tylko drobne sprostowanie:) Gonia (malibo) wyraźnie napisała, że tą kwotę 50 zł będzie wysyłała tylko na konto Ivette. Wczoraj z Nią rozmawialam i tak właśnie ustałiła, dziś potwierdziła. (nie ma czasu wejść na wątek, powiedziałam Jej , że ja sprostuję Twój post:)). Do mnie chciala wysylać potwierdzenie przelewu, ale umowiłyśmy się, że będzie tylko smsik informujący o przesłaniu kaski. Jeśli konto Ivette jest nieaktualne, Malibo powiedziała, że będzie wysyłała pieniązki na poczcie na adres zamieszkania-przekazem pocztowym:) CZyli na maj wysyłam na Twoje konto kwotę 193 zł:) Quote
irenaka Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Goniu, poszedł przelew na 33,00 dla Światusia. Nie opisywałam przelewu jako mój, bo jest to rozliczenie kilku osób. Danusia prosiła o wpłatę na Światusia, myślę, że możesz ten przelew właśnie jej przypisać. Zdjęcia są przepiękne, miłość działa cuda:loveu:. Quote
gonia66 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 irenaka napisał(a):Goniu, poszedł przelew na 33,00 dla Światusia. Nie opisywałam przelewu jako mój, bo jest to rozliczenie kilku osób. Danusia prosiła o wpłatę na Światusia, myślę, że możesz ten przelew właśnie jej przypisać. Zdjęcia są przepiękne, miłość działa cuda:loveu:. Dzięki Iruś w imieniu Swiatusia:) Przelewy wszystkie to pewnie dojdą po "świetach" dopiero, ale najważniejsze, że są w drodze:):);) No to zaczynamy dlllluuuuugiii wekend:):):) Ale się cieszę:) Quote
gonia66 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Dzis nasz Swiatuś wzbogacił się o nową kaskę:) Doszła wpłata od wujaszka wojtusia- 20 zł oraz od cioteczki Bjuty- 10 zł:):):) BArdzo bardzo dziękujemy za pamięc o chłopaku i za wpłaty:) Aktualny stan konta Swiatusia to: 475 zł + 30 zł= 505 zł 505 zł- 193 zł(opłata stała na leki)= 312 zł:):):) Z rachunków wynika, ze w skarpecie Swiatosława na dzień dzisiejszy mamy zgromadzonego "zapasiku" na 312 zł:):) Oczywiście jam omylny człowiek, nie robot:p, dlatego zawsze mogę sie pomylić..i gdyby mi się to zdarzyło pokornie o poprawę proszę ;);):eviltong::eviltong:.. Quote
gonia66 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 gonia66 napisał(a): Aktualny stan konta Swiatusia to: 475 zł + 30 zł= 505 zł 505 zł- 193 zł(opłata stała na leki)= 312 zł:):):) Z rachunków wynika, ze w skarpecie Swiatosława na dzień dzisiejszy mamy zgromadzonego "zapasiku" na 312 zł:):) .Dziękuje xmatrix za wpis wpłat na pierwsza stronke i aktualizację danych:) Hahaha:):)Jak widać nie ma jednak robocopów wsród nas;) Nie tylko ja się mylę:):);) Proszę Marta popraw stan konta Swiatusia na pierwszej stronce, bo niestety na dziś, nie wynosi on 505 zł (choć bardzo bym chciala;)), ale 312zł... tak, jak napisałam, przelałam kwotę deklarowana dla Swiatusia- 193 zł:) Nie ma więc Dziadzio juz dawno w skarpecie tej kwoty, jaka widnieje na pierwszej stronce a może to mylic potencjalnych nowych darczyńców, że "niby" Swiatuś taki bogaty, a gonia "żebra" o grosik:p;) Swiatus bogaty- niebogaty, ale posag mieć musi na "lepsze"(oby) czasy (bo może sobie jeszcze jakąs żonke przygrucha;))Wiosna przyszła wielkimi krokami, to nie wiadomo, co z tego będzie;) Chyba czas jak dla mnie na "popołudniową " kawusię;) Ktos jest chętny, czy wszyscy śpia w ten cudnie rozpoczęty majowy wekend:p???? Quote
xmartix Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 nie pomyliłam się Gonia :) jak się zaksieguje i jak przeleje do Ivette to dopiero napisze aktualny stan konta Swiata Quote
gonia66 Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 xmartix napisał(a):nie pomyliłam się Gonia :) jak się zaksieguje i jak przeleje do Ivette to dopiero napisze aktualny stan konta SwiataNO, ale to nie jest prawda, co jest na pierwszej stronce..:( W skarpecie Swiatusia nie ma przecież już 505 zł ...:( Quote
xmartix Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 gonia66 napisał(a):NO, ale to nie jest prawda, co jest na pierwszej stronce..:( W skarpecie Swiatusia nie ma przecież już 505 zł ...:( ja odpowiadam za rozliczenia na 1 stronie i dopóki te pieniądze realnie nie trafią tam, gdzie mają trafić, to nie będę nic zmieniać Quote
marysia55 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 xmartix napisał(a):ja odpowiadam za rozliczenia na 1 stronie i dopóki te pieniądze realnie nie trafią tam, gdzie mają trafić, to nie będę nic zmieniać Pierwsza zasada w księgowości. Wpłata/wypłata rejestrowana w dniu realizacji na koncie. Pewnie Gonia wysłała przed weekendem, ale kasa wpłynie po świętach. Quote
gonia66 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 marysia55 napisał(a):Pierwsza zasada w księgowości. Wpłata/wypłata rejestrowana w dniu realizacji na koncie. Pewnie Gonia wysłała przed weekendem, ale kasa wpłynie po świętach. Niom, już myslałam, że doszły nawet:) Ale na innych watkach czytałam, że dziewczyny też miały kłopoty:) Cóz... Każdy chce swiętować:D Dojdą na pewno, rano we wtorek już będą na koncie:) Najważniejsze, ze pieniazki poszły:):) Maryś, dobrze, że jestes z nami, Ty nasza księgowo:):) Quote
Lidan Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Witam Światusia i jego fanów w środku długiego weekendu :-) Ja mam coś innego na poprawę humoru. Zdjęcie kiepskiej jakości bo z komórki i robione w pochmurny dzień ale takiego uśmiechu jak tu Gapa prezentuje u psa jeszcze nigdy nie widziałam :p [IMG]http://img512.imageshack.us/img512/2411/umiechgapy.jpg[/IMG] Quote
gonia66 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 [quote name='Lidan']Witam Światusia i jego fanów w środku długiego weekendu :-) Ja mam coś innego na poprawę humoru. Zdjęcie kiepskiej jakości bo z komórki i robione w pochmurny dzień ale takiego uśmiechu jak tu Gapa prezentuje u psa jeszcze nigdy nie widziałam :p [IMG]http://img512.imageshack.us/img512/2411/umiechgapy.jpg[/IMG][/QUOTE]O Matko..Lidziu...mało sie nie posikałam jak to zobaczyłam:):) Nie mogę:o JAk to zrobiłyście, że aż tak pięknie się chłopak usmiechnął??? No w szoku jestem:):):) Takie uśmiechy , to faktycznie rozświetlą najchmurniejsze niebo:):) Daj prosze wątek Gapa...:) Quote
Lidan Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 [quote name='gonia66']O Matko..Lidziu...mało sie nie posikałam jak to zobaczyłam:):) Nie mogę:o JAk to zrobiłyście, że aż tak pięknie się chłopak usmiechnął??? No w szoku jestem:):):) Takie uśmiechy , to faktycznie rozświetlą najchmurniejsze niebo:):) Daj prosze wątek Gapa...:)[/QUOTE] Małe sprostowanie: Gapa to sunia :eviltong: Jest u nas już chyba ok 4 lata. Została wypatrzona przez moją mamę na wsi, pod lasem gdzie ktoś ją prawdopodobne wywiózł i porzucił. Za nią wlokło się ok 3 metry sznurka nylonowego. Była wtedy bardzo chuda, śmierdząca zapchlona i zarobaczona, z kudłami skołtunionymi i długimi do ziemi. Imię Gapa pasuje do niej jak ulał bo potrafi przegapić spadający tuż przed nosem kawałek kiełbasy :stupid: To sunia po przejściach, trochę płochliwa ale okropny z niej pieszczoch. Zdjęcie zrobiłam nie wiedząc, że Gapa akurat się uśmiecha. Dopiero gdy przerzuciłam je do komputera zauważyłam ten uśmiech :jumpie: Nawet jeśli Gapa miała kiedyś swój wątek (ona nie szukała ds bo od razu było wiadomo, że u nas zostanie :iloveyou:) to nie jestem w stanie do niego dotrzeć :icon_roc: Quote
gonia66 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 [quote name='Lidan']Małe sprostowanie: Gapa to sunia :eviltong: Jest u nas już chyba ok 4 lata. Została wypatrzona przez moją mamę na wsi, pod lasem gdzie ktoś ją prawdopodobne wywiózł i porzucił. Za nią wlokło się ok 3 metry sznurka nylonowego. Była wtedy bardzo chuda, śmierdząca zapchlona i zarobaczona, z kudłami skołtunionymi i długimi do ziemi. Imię Gapa pasuje do niej jak ulał bo potrafi przegapić spadający tuż przed nosem kawałek kiełbasy :stupid: To sunia po przejściach, trochę płochliwa ale okropny z niej pieszczoch. Zdjęcie zrobiłam nie wiedząc, że Gapa akurat się uśmiecha. Dopiero gdy przerzuciłam je do komputera zauważyłam ten uśmiech :jumpie: Nawet jeśli Gapa miała kiedyś swój wątek (ona nie szukała ds bo od razu było wiadomo, że u nas zostanie :iloveyou:) to nie jestem w stanie do niego dotrzeć :icon_roc:[/QUOTE] AAaaa.....no to przepraszam za tą pomyłeczkę;) Jest chyba gdzies na dogo wątek Gapcia..stąd ta zmyłka:) Ale juz wszystko wiem o Twojej suni:):) Sliczna jest i widać, że szczęśliwa na maxa:)I wcale nie widac, zeby była płochliwa:) A takie focie to rarytasik, jakich mało:) Swiatuś też się czasem ślicznie usmiecha, ale nigdy chyba az tak "szeroko", ale Swiatuś, to dziadunio;) Quote
Lidan Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Gapa też już nie jest szczeniaczkiem bo może mieć nawet 8 lat. Na pierwszej wizycie u weterynarza wystraszona wetka powiedziała, że Gapa ma 1,5 - 2 lata. Kilka miesięcy później pokazałam ją innemu weterynarzowi i w ciągu kilku minut postarzył nam sunie o dobre 2-3 lata :( Gapa boi się dużych psów, nagłych głośnych odgłosów, podniesionej ręki (i nogi), kłótni itp.- ucieka wtedy przed siebie :scared: Nie wolno jej poklepać ani szarpnąć przy czesaniu bo kłapie wtedy zębami. Ona ślicznie się uśmiecha i fajnie z nami gada :turn-l: tak gulgota. Światuś też robi wspaniałe miny i w ogóle jest prześliczny :gent: Quote
gonia66 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 [quote name='Lidan']Gapa też już nie jest szczeniaczkiem bo może mieć nawet 8 lat. Na pierwszej wizycie u weterynarza wystraszona wetka powiedziała, że Gapa ma 1,5 - 2 lata. Kilka miesięcy później pokazałam ją innemu weterynarzowi i w ciągu kilku minut postarzył nam sunie o dobre 2-3 lata :( Gapa boi się dużych psów, nagłych głośnych odgłosów, podniesionej ręki (i nogi), kłótni itp.- ucieka wtedy przed siebie :scared: Nie wolno jej poklepać ani szarpnąć przy czesaniu bo kłapie wtedy zębami. Ona ślicznie się uśmiecha i fajnie z nami gada :turn-l: tak gulgota. Światuś też robi wspaniałe miny i w ogóle jest prześliczny :gent:[/QUOTE] Hihihih:) To Twoja Gapa do Światusia jest "młodą laską":):) Nasza Salma też podobnie się zachowuje jak opisałaś, tyle, ze tulić się nie lubi, ale śpiewa, gada z nami i sie usmiecha, no i boi sie tego samego, co Gapa(ale zębami na nas nie kłapie, tylko na wszystkich obcych):) A Swiatuś robi cudne minki:) Ta tutaj jest jedną z nich- pamietacie fani Swiatusia jego pierwszą kąpiel w DT???:):) [URL=http://img404.imageshack.us/i/switus.jpg/][IMG]http://img404.imageshack.us/img404/9749/switus.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] BOooooooooooossssssska minka, prawda???Takie Nasze Małe "Zezowate Szczęscie":):):) Quote
Lidan Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Cudnie tu wygląda :-) I wcale nie jest wystraszony tą kąpielą ;-) Quote
gonia66 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 [quote name='Lidan']Cudnie tu wygląda :-) I wcale nie jest wystraszony tą kąpielą ;-)[/QUOTE]No nie nie...własnie najśmieszniejsze było to, że on sie od początku kąpieli nie bal,a nawet suszarki:) TAki domowy Swiatuś:):)DLatego z przystosowaniem sie nie miał wiekszych problemow, mimo towarzystwa:):) ALe Salmunia, choć dzika z działek, tez kapieli się nie boi:) Piesy chyba po prostu lubią wodę i lubią ciepłe domki:):):) Quote
danka4u1 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Chciałabym Światoslawowi zrobić prezent- spokojnie, nie pieluszki !- tylko nie wiem,jak do tego się zabrać. Napiszę Ci na pw, a teraz trzeba zagonić wujaszków na wątek. Co to za spanie w środku dnia !! Quote
xmartix Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 doszła wpłata 193 zł od Goni66 i przelałam do Ivette jak mi da znać że doszło to w rozliczeniu zmienię czyli pewnie już jutro Gonia proszę o wysyłanie 192,50, a nie 193 ok? w nast m-cu przelej więc o 50 gr mniej dla wyrównania, czyli 192 a potem już normalnie 192,5 dzięki Quote
Recommended Posts