Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

margoth137 napisał(a):
dziewuszki ja się już pogubiła wtym wszystkim. Chcę dla Swiatunia jak najlepiej i żeby biedaczysko niecierpiało.:(

Myślę, że wszycy obecni na wątku tego chcemy:):)Zapewniam Cie jednak, że Swiatuś poki co, na 100% nie cierpi i ma się świetnie:):)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a dlaczego nie można oszczędzić na leku ,żeby było na coś innego więcej? przecież to taki sam lek tylko tańszy , więc nie obniży standardu leczenia psa.

Posted

Poker napisał(a):
a dlaczego nie można oszczędzić na leku ,żeby było na coś innego więcej? przecież to taki sam lek tylko tańszy , więc nie obniży standardu leczenia psa.

Poker,z nieba mi spadlas:loveu:,bo mam 3 psy na karsivanie:-(.Bede kupowala ten ludzki zamiennik:)
A co do pieluszek,to nie w kazdym sklepie sa takie tanie.Ja kupuje w Kauflandzie,nazywaja sie WICKIES i kosztuja niecale 30zl za 72 sztuki(7-14kg).W innych sklepach ich nie widzialam,bo one produkowane sa wlasnie dla Kauflandu

Posted

Poker napisał(a):

No moze masz i rację...nie wiem- ustalalyśmy inaczej, ale jeśli rzeczywiscie jest taka możliwość- moze to i dobre rozwiązanie...podaję pod rozwagę...moze weta Swiatusia trzeba zapytać

Renata5 napisał(a):
Poker,z nieba mi spadlas:loveu:,bo mam 3 psy na karsivanie:-(.Bede kupowala ten ludzki zamiennik:)
A co do pieluszek,to nie w kazdym sklepie sa takie tanie.Ja kupuje w Kauflandzie,nazywaja sie WICKIES i kosztuja niecale 30zl za 72 sztuki(7-14kg).W innych sklepach ich nie widzialam,bo one produkowane sa wlasnie dla Kauflandu
Dzięki Reniu za info:) Kaufland na pewno jest w Częstochowie:)CHyba, ze na drugim koncu miasta i Ivette ma daleko...więc podroz autobusem w obie strony kosztowalaby prawie tyle ile roznica. Wtedy tak jak pisalam wczesniej (za co na mnie napadnięto) pozostaje opcja 96 pieluszek za 39,90 na allegro- z przesylką 52 zł...to juz nie 15 zł oszczedności a niecala dyszka...to równiez pod rozwage:) Sama w zyciu nie podejmę juz takiej decyzji;)
Jest jeszzce jedna opcja- zebrac więcej deklaracji miesiecznych:):) kto wie..??

Posted

Poker napisał(a):

Może napisz jeszcze jaka konkretnie jest cena tego leku..???I dokladna nazwa..A Ivette poprosimy o zapytanie weta przy następnej wizycie, co on na to..???

Posted

a czy my musimy sie tak rozdrabniać? Ivette pisała że raz więcej zużywa a raz mniej tych pieluch i ona sama wie jak tym rozporządzać żeby było ok, rozumiem że szukamy oszczędności, ale tak jak pisała Gonia, że czepiam się 10 zl, tak idąc tym tokiem myślenia, uważam żeby temat pieluszek zostawić już w spokoju. Na pewno nie kupi droższych skoro są tańsze. Przecież Ivette wie co znaczy gospodarować pieniędzmi, biorąc pod uwagę to, że Świat nie ma ich za wiele.
swoją drogą .. paczka jeszcze nie doszła a Świat sikać musi jakoś...

tak, Gonia, racja, wysłałaś już 120 zł (ustalone wcześniej na leki co m-c) + 20 zł (pieluchy bo za kolejne 10 zł kupiłaś na bazarku) + 50 zł (na ten lek teraz co trzeba) czyli 190 zł razem w miesiącu kwietniu :)

Posted

gonia66 napisał(a):
Myślę, że wszycy obecni na wątku tego chcemy:):)Zapewniam Cie jednak, że Swiatuś poki co, na 100% nie cierpi i ma się świetnie:):)

a ja chcę zapewnić że Świat nigdzie się nie wybiera, także nie ma co przesadzać z niektórymi osądami pośpiesznymi

Posted

xmartix napisał(a):
a czy my musimy sie tak rozdrabniać? Ivette pisała że raz więcej zużywa a raz mniej tych pieluch i ona sama wie jak tym rozporządzać żeby było ok, rozumiem że szukamy oszczędności, ale tak jak pisała Gonia, że czepiam się 10 zl, tak idąc tym tokiem myślenia, uważam żeby temat pieluszek zostawić już w spokoju. Na pewno nie kupi droższych skoro są tańsze. Przecież Ivette wie co znaczy gospodarować pieniędzmi, biorąc pod uwagę to, że Świat nie ma ich za wiele.
swoją drogą .. paczka jeszcze nie doszła a Świat sikać musi jakoś...

tak, Gonia, racja, wysłałaś już 120 zł (ustalone wcześniej na leki co m-c) + 20 zł (pieluchy bo za kolejne 10 zł kupiłaś na bazarku) + 50 zł (na ten lek teraz co trzeba) czyli 190 zł razem w miesiącu kwietniu :)

Nie wiem dlaczego pieluszki nie doszly- pytalam agage juz przedwczoraj zapewniala, ze wysylka byla zrobiona w środę, ze juz powinny byc, ale pisala mi tez, ze Ivette napisala (bo to nie z mojej winy wysylka sie opóźnila- pisalam o tym i osoba ta miala osobiscie przeprosic Ivette), ze nie ma problemu i nie ma za co przepraszac, bo ma zapas pieluszek...tego maila dostalam od niej wczoraj..mam wiec nadzieję, że pieluszki dotrą jesli nie dzis to jutro.
Nie poruszamy Marta tematu tylko pieluszek, a poruszamy temat oszczędności-czy to na pieluszkach, czy moze jak proponowała Poker na tańszym leku...(choć ta opcja myślę, że póki co nie wchodzi w grę, dopoki wet nie zadecyduje)to tak dla przypomnienia tylko, zeby raz na zawsze zamknąc sprawę finansów:)ZRobić konkretne ustalenia, ot i tyle:)
Nie mamy bowiem jeszcze całości potrzebnych deklaracji...tylko dlatego. Chyba to nic złego??My tylko dajemy wskazówki, gdzie można kupić tańsze..nic więcej.A 15 zł to nie dziesięć;) Nikt jednak nic nie kupuje- to tylko propozycja do rozważenia:)
A..i jeszcze jedno:) Pomyślałam,że skoro ten mój nieszzcesny zakup stał się taka straszną kością niezgody- zapłacę za niego osobiście, żeby juz wreszcie o tym zapomnieć..- czyli do obecnego konta Swiatusia doliczam 10 zł- stan skarpety na dzis wynosi więc 175 zł:):)Mam nadzieję, że juz koniec tematu:):)

Posted

Uwaga, uwaga:):)
Właśnie "byłam w banku":)
Ekspres jakiś zadzialal i ku mojemu zaskoczeniu i wielkiej radości doszla wplata od cioteczki- Anioła- czerdy:):)
Bogusia obiecala 120 zl i deklarację na 20 zł dla Swiatusia, a przysłała dziadziusiowi aż 150 zł:):):)
Bogusiu!!!Nie mam słów by podziękować (ale wiem, ze nie tylko Tobie, pamietam;)..mam nadzieję, ze podziekowałaś w moim i Swiata.. imieniu:D)
Zapasik nam więc wzrósł, bedziemy mieli na poczatek na brakujące kwoty deklaracji. Bardzo się cieszę i raz jeszcze dziękuję:):)
Aktualny stan "koszyczka" Swiatunia wynosi 325 zł:D:D:D

Posted

Iwette3 czy możesz wyrazić sie jaśniej w sprawie
[quote name='ivette3']Według mnie są dwa możliwe rozwiązania, kończące tą upokarzającą i szkodliwą sytuację na wątku.
Pierwsza opcja : moje odejście z dogo (na co otrzymałam już od goni radosną akceptację poza tym forum) .
Spowoduje to jednak konieczność odpowiedzenia na pytanie : jakie zmiany będą musiały nastąpić w życiu Światusia....
Co może się zmienić w życiu Świata? Przestaniesz go lubić? Przestaniesz karmić lub leczyć? Oddasz go komuś jeśli postanowisz, że odchodzisz z dogo? Co Świat ma wspólnego z całą tą sytuacją poza tym, że dzieje się to wszystko na wątku założonym w celu organizowania pomocy dla psiaka?
[quote name='ivette3']Druga opcja, abyście zaaprobowali przeniesienie funkcji skarbnika na Martę (xmartix) i na jej konto przekazywali dotychczasowe deklaracje. Przywrócenie na wątku formę i atmosfery sprzed 12.kwietnia,któr służył Świtusiowi a Nam wszystkim,jak sądzę dawał radość i satysfakcję. Pisałam już wcześniej, że mam zaufanie do goni jeśli chodzi o finanse (i nie tylko) ale jeśli zapadnie decyzja o zmianie skarbnika (Tylko w jakim celu?? Coś się nie zgadza?) to dostosuję się...tylko ze względu na psa... Nie jestem z tych walczących i upartych. Jak mnie coś martwi i denerwuje szybko się zniechęcam, zabieram "swoje zabawki" i idę tam gdzie ludzie potrafią zachować się tak jak na dorosłych i odpowiedzialnych przystało... Nie mam siły na bezsensowne, nic nieprzynoszące przepychanki :roll:
Atmosfera na wątku już nigdy nie będzie taka jak jeszcze miesiąc temu :shake:

Goniu, podziwiam, że jeszcze chce Ci się coś tu robić, szukać pomocy dla Świata, tłumaczyć itp.

Jeśli chodzi o ewentualny bazarek (o ile jeszcze taki jest potrzebny bo zaczynam odnosić wrażenie-może mylne- że ivette chce radzić sobie sama) to wystarczą mi zdjęcia i opis, a gdy ktoś kupi Twój przedmiot to wyślesz mu sama :-) Tylko, żeby jeszcze parę rzeczy się znalazło :roll:

Ps. Nie mam zamiaru wszczynać znowu dyskusji ale zostałam poproszona, jak wszyscy chyba, na wątku i na pw o zabranie głosu w tej sprawie, a wcześniej nie miałam czasu wejść na dogo.

Posted

Poker napisał(a):

nie zupełnie tanszy to ten sam ,bo skoro jest tanszy ,czyli na prosty rozum,jest gorszy,dlaczego?,bo jest tani

Posted

[quote name='ivette3']Po 12 kwietnia wątek Świata stał się miejscem żenującej (dla mnie) dyskusji wywołanej zaskakującym mnie postem goni..., na który usiłowałam (trzykrotnie) grzecznie odpowiedzieć i zgodnie z realiami, uzasadnić zawartą tam przeze mnie prośbę (strona 198 ). Wywołało to lawinę jej nadinterpretacji i zmiennych pomysłów (coraz sprzeczniejszych z prośbą moją).Doszło nawet do goni żądania o zabranie od niej pieniędzy i roli skarbnika . Zadeklarowanie się xmartix do objęcia tego zadania i wykonanie potrzebnych zawiadomień na PW, jednak zostało przez gonię nagle, samowolnie i znów z zaskoczenia, wbrew postom Marty cofnięte.Ja zamilkłam,aż do dziś po zadziwiającym interpretowaniu goni mojego rozliczenia, oraz domniemanych długów i moich rzekomych roszczeń w związku z nimi.Wizja goni jest diametralnie różna, niż zawarta w nim moja intencja. Sposób, w jaki od kilku dni gonia próbuje zarządzać wątkiem, Martą (która jako pierwsza pomogła Światusiowi i była cały czas obecna na wątku), mną (jako opiekunką Światusia), pieniędzmi ,przekręcanie faktów oraz podejmowanie decyzji za wszystkich-za Was też, jest dla mnie nie do zaakceptowania. Dalsza moja współpraca z gonią jest niemożliwa, proszę więc Was (którzy znają wątek od dawna) - fanów Światusia o zdecydowanie o dalszym jego losie.
Według mnie są dwa możliwe rozwiązania, kończące tą upokarzającą i szkodliwą sytuację na wątku.

Pierwsza opcja : moje odejście z dogo (na co otrzymałam już od goni radosną akceptację poza tym forum) .
Spowoduje to jednak konieczność odpowiedzenia na pytanie : jakie zmiany będą musiały nastąpić w życiu Światusia.....? i jakim kosztem (moralnym)?
Druga opcja, abyście zaaprobowali przeniesienie funkcji skarbnika na Martę (xmartix) i na jej konto przekazywali dotychczasowe deklaracje. Przywrócenie na wątku formy i atmosfery sprzed 12.kwietnia,która służyła Światusiowi, a Nam wszystkim,jak sądzę dawała radość i satysfakcję.

Proszę o możliwie szybką opinię, co dalej ze Światusiem?
Po 4 miesiącach, w moim przekonaniu, udanej między nami współpracy, opartej na informacji, współdbaniu, szacunku obustronnym i zaufaniu,jest możliwy powrót do wesołego wątku przy opcji drugiej.Jest ona korzystniejsza dla dziadzia i Tych którzy go kochają ...i wiele już mu pomogli wierząc ,że będzie miał dobro ofiarowane w grudniu u.r. do końca swoich dni.

Proszę gonię aby nie komentowała tego wpisu, gdyż jej stanowisko ( niejedno) jest już znane. Decyzja jednak nie należy wyłącznie do niej.

Światuś czeka na rozstrzygnięcie o jego losie.Ja opowiadam się za opcją nr 2.
Przepraszam, ze dopytuję. Co ma oznaczać sformułowanie, że decydujemy o dalszym losie Świata? Czy to, że jeśli wybierzemy pierwszą opcję, to Świat musi opuścić DT u Ciebie, Kasiu? Sądziłam, że mamy się wypowiedzieć na temat, kto ma prowadzić finanse Świata, a nie decydować o jego losie. Czy Twoje odejście z Dogo, Kasiu, oznacza odejście Świata z Twojego domu? Niektóre sformułowania w Twojej wypowiedzi brzmią niejasno i mocno mnie zaniepokoiły. Czy możesz rozwiać lub potwierdzić moje przypuszczenia?

Posted

[quote name='gonia66']
Mnie juz dziś sie udało:) Malutki kroczek, ale jest:D Ja napisalam do Merry i mi odpowiedziala:);) Wplacila 20 zl:):)Czyli mamy deklarację cioteczki kochanej, razem z zaległością- za marzec (deklarowala 10 zł), więc myslę, ze możemy uważać, że i ta cioteczka do nas wrócila:):)
DOszly też wplaty cioteczki malicji- 5 zl i Eski- 10 zł:):)

Bardzo bardzo dziękujemy za pamięc o Swiatusiu i za wszystko;)
Obecnie mamy w skarpecie Swiatusia 165 zł, za 10 dni wpłacam 150 zł na konto Ivette:):)
[FONT=Arial]Wpłaty:
[/FONT] [FONT=Arial]
1.03- malibo57- 50 zł
1.03- Lidan- 10 zł
1.03- Bjuta- 10 zł
2.03- gonia66- 5 zł
3.03- agata51- 10 zł
5.03- avii- 20 zł
12.03- eski- 10 zł
17.03- malicja- 5 zł
17.03- margoth- 5 zł
31.03- wojtuś- 20 zł
31.03- xmatrix- 20 zł (za III i IV)
1.04- malibo57- 50 zł
1.04- Lidan- 10 zł
[/FONT] [FONT=Arial]2.04- Bjuta- 10 zł
[/FONT] [FONT=Arial]2.04-gonia66- 5 zł
[/FONT] [FONT=Arial]09.04- agata51- 10 zł
13.04- avii- 20 zł
19.04 czerda 150 zł
Razem: 420 zł
[/FONT][FONT=Arial]
Wydatki:
[/FONT] [FONT=Arial]10.03 30 zł
31.03 120 zł
13.04 10 zł+20 zł
19.04 50 zł
[/FONT][FONT=Arial] Razem: 230 zł
[/FONT][FONT=Arial]
[SIZE=3]Stan konta Świata: 280 zł
Na pierwszej stronie wkradł się błąd Xmatrix:)
wczoraj wpłynęły pieniązki od:
merry (za 2 miesiące)- 20 zł
eski- 10 zł
malicji- 5 zł
a dziś(też pisałam o tym wcześniej)
gonia66-10 zł(oddaję za nietrafiony zakup pieluszek)
Do kwoty jaką wpisałaś na pierwszą stronę musisz więc doliczyć 45 zł :)
OGÓLNY STAN SKARPETY ŚWIATUSIA NA DZIŚ WYNOSI 325 ZŁ:):):)

[/FONT]

Posted

majku33krakow napisał(a):
nie zupełnie tanszy to ten sam ,bo skoro jest tanszy ,czyli na prosty rozum,jest gorszy,dlaczego?,bo jest tani

wcale nieprawda, bo leki weterynaryjne są dużo droższe w porównaniu do ludzkich .

Posted

Poker napisał(a):
wcale nieprawda, bo leki weterynaryjne są dużo droższe w porównaniu do ludzkich .
Poker, proszę, napisz nam jeszcze raz dokladna nazwę tego leku i cene jeśli mozesz:)Mysle, ze warto zapytac:) Renia ma same staruszki u siebie i też chce zastosować. Dobre rady sa w cenie:):)

Posted

Ale to może się odbic na zdrowiu psa, szczególnie staruszka. Nie ryzykowałabym przypadku Świata ludzkiego zamiennika, chociazby ze względu na ciut inny metabolizm. O wieku i stanie psa nie wspomnę. Czasem można używać ludzkich leków, ale nie zawsze.

Posted

malibo57 napisał(a):
Ale to może się odbic na zdrowiu psa, szczególnie staruszka. Nie ryzykowałabym przypadku Świata ludzkiego zamiennika, chociazby ze względu na ciut inny metabolizm. O wieku i stanie psa nie wspomnę. Czasem można używać ludzkich leków, ale nie zawsze.

Widzisz Poker...pamietaalam,ze cos nam nie pasowalo wtedy z tym lekiem:) Szczerze mówiąc, to ja..zapomnialam, że nasz Swiatus, to nie dziadzius(odmłodniał na oko przecież)...a Światuś, to bardzo dziadziusiowaty 17 letni dziadzius:):)...pewnie wet by to tez powiedzial Gonia co Ty piszesz..:)
Wiem natomiast, ze karsivan bardzo dużo pieskow na dogomanii dostaje (czytam na wielu watkach) i to taki wg opinii dobry lek- "odmładzający eliksir":)
JUz na początku zdecydowalismy, że na zdrowiu Swiatusia oszczędzac nie będziemy:D..to dziadzius...już wiele Mu pewnie życia nie zostało...więc nie ma co ryzykować:)
JA tam na lekach nie znam się kompletnie, dlatego wole "na zimne dmuchać":)Na czym można oszczędzać, to mozna i trzeba nawet, ale w przypadku zdrowia...nie jestem przekonana:)
Renia ma same staruszki, ale nie wszystkie maja po 17 lat, więc pewnie skorzysta w miarę możliwosci, jeśli wet pozwoli:)
No to nie ma tematu karsivan:D

Posted

róbcie co uważacie , bo widzę że nie mam przebicia.Pisałam ,że wet mi o tym powiedział , nie wymyśliłam sobie sama tego, chociaż bym mogła. Lek nazywa się POLFILIN,20 tabletek kosztuje ok. 4 zł . Pies ok.10 kg powinien dostawać 1 tabletkę dziennie w 2 porcjach. Nie możecie zrozumieć ,że to jest chemicznie ta sama substancja tylko ma inną nazwę firmową ?
Kto zechce ten skorzysta.
U psów wcale nierzadko się korzysta z ludzkich leków. Mój kot ma nadczynność tarczycy i też bierze ludzki Metizol z zalecenia weta.
Ja rozróżniam oszczędzanie i nierozrzutność. Ale ja na Świata nie łożę, więc jak to się mówi - nie mój cyrk, nie moje małpy albo jeszcze lepiej pasuje - nie mój pies , nie moje pchły .

Posted

Poker napisał(a):
róbcie co uważacie , bo widzę że nie mam przebicia.Pisałam ,że wet mi o tym powiedział , nie wymyśliłam sobie sama tego, chociaż bym mogła. Lek nazywa się POLFILIN,20 tabletek kosztuje ok. 4 zł . Pies ok.10 kg powinien dostawać 1 tabletkę dziennie w 2 porcjach. Nie możecie zrozumieć ,że to jest chemicznie ta sama substancja tylko ma inną nazwę firmową ?
Kto zechce ten skorzysta.
U psów wcale nierzadko się korzysta z ludzkich leków. Mój kot ma nadczynność tarczycy i też bierze ludzki Metizol z zalecenia weta.
Ja rozróżniam oszczędzanie i nierozrzutność. Ale ja na Świata nie łożę, więc jak to się mówi - nie mój cyrk, nie moje małpy albo jeszcze lepiej pasuje - nie mój pies , nie moje pchły .
MYsle, ze Twoja wiadomośc Poker jest cenna i na pewno ktoś z niej skorzysta:) Może Twoj piesio nie jest takim dziaduniem jak nasz Swiatuś:) Ale przyznam, ze róznica w cenie jest kolosalna:)DLA młodszych pieskow to faktycznie po pozwoleniu weta warto skorzystac:)
Heheheh:) Ostatanio gdzies chcialam uzyć przyslowia o cyrku i małpach...za nic nie umialam sobie przypomnieć...a niby takie znane i stare..(może to i dobrze;))ale to o psie i pchlach też jest dobre:D

Posted

[quote name='gonia66'][FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3]
Na pierwszej stronie wkradł się błąd Xmatrix:)
wczoraj wpłynęły pieniązki od:
merry (za 2 miesiące)- 20 zł
eski- 10 zł
malicji- 5 zł
a dziś(też pisałam o tym wcześniej)
gonia66-10 zł(oddaję za nietrafiony zakup pieluszek)
Do kwoty jaką wpisałaś na pierwszą stronę musisz więc doliczyć 45 zł :)
OGÓLNY STAN SKARPETY ŚWIATUSIA NA DZIŚ WYNOSI 325 ZŁ:):):)

[/FONT]

tak, juz poprawiłam
jakoś nie mogę się odnaleźć w tych twoich referatach...
to proszę o pogrubianie mi czcionki o wpłatach...

Posted

xmartix napisał(a):
tak, juz poprawiłam
jakoś nie mogę się odnaleźć w tych twoich referatach...
to proszę o pogrubianie mi czcionki o wpłatach...

Spoko loko wodzu!!!;)Mówisz i masz:p
JA pilnuję wszystkiego, więc jakby coś zawsze poprawię niezgodności-Nic sie przecież nie stało i nikt na Ciebie nie krzyczy-każdy ma prawo do pomyłek- czyż nie???:)
O kasę się nie martw-U mnie jak w "szwajcarskim banku"- złotówka nie zginie- może sie "ino" zapodziać;)Ale jak się zapodzieje, to sie i znajdzie:D
ps. referaty to moja specjalnośc- ale pisze je tylko na zamówienie;)

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Wysłałam dla Światusia 25 zł jednorazowo.
Niech Ci idzie na zdrówko pieseczku kochany! :)
Dzięki MOniś- to kupa kasy:):) Dziękuje za kaske i wiesz za co:D
JAk dojdą pieniązki- napisze oczywiście tłustym drukiem, dla widoczności;)

Posted

[quote name='gonia66']Dzięki MOniś- to kupa kasy:):) Dziękuje za kaske i wiesz za co:D
JAk dojdą pieniązki- napisze oczywiście tłustym drukiem, dla widoczności;)
Dostalam własnie kolejnego maila od MOjego Niezawodnego Anioła-Kochanej cioteczki zachary( amyslalam, ze już mnie przegoni;)), ktora, chociaz w trudnosciach finansowych ostatnio, obiecala wplacic jednorazowo Swiatusiowi jakąs kaskę:):)
Ogromnie sie cieszę i bardz, bardzo gorąco dziękuje Iwonce :)
Swięty Franciszek- jak zwykle wysłuchuje próśb i czuwa nad chlopakiem:D Uznał zapewne, ze limit biedy w zyciu dziadzia sie wyczerpal wraz z odejsciem ze schronu:):)
Oczywiście jak tylko dojda pieniązki- pamietam- tlusty druk:D:D;)

Posted

[quote name='danka4u1']Rankiem pewnie będzie tu tłok. Teraz wszyscy przyzwoici nauczyciele śipą snem zasłużonym. Ach ! te 18 godzin ! Kto to wytrzyma ?
jak to mówią moi przełożeni: "pracujemy nie 18 godzin, lecz 40...", niestety u nas tak jest... :D

dostałam oświadczenie od Ivette, która nie będzie uczestniczyć już w forum, zresztą przeczytajcie sami:

"Zgodnie z rozporządzeniem goni66, od dnia 20.04 na wątku Świata obowiązuje opcja Nr 1. (strona 209). W konsekwencji powyższego zmuszona jestem do rezygnacji z udziału na wątku i wycofania się z Forum Dogomania. Moje rozliczenie podsumowujące (zgodnie z regulaminem Forum Dogomania) znajduje się na stronie 203. Od tej pory kierowanie do mnie (pod moim adresem) na tym forum jakichkolwiek żądań, nakazów, pseudoporad w imię "współpracy" jest nieuprawnione. Wszelkie działania i sprawy związane ze Światusiem na Forum reprezentuje xmartix - założycielka wątku i ona wedle własnego uznania i wiedzy jest właściwą osobą do której należy kierować zapytania (itp.) odnośnie Światusia. Dodam, że moje relacje z Martą to moja prywatna sprawa i nie życzę sobie dyskutowania o nich na Forum, pond to co sama Marta zechce wyjawić - przekazać w temacie Światusia.

Wpisy oraz zamieszczanie fotografie przeze mnie na jakimkolwiek innym forum (np. PsiKlub) są moją prywatną właśnością i kopiowanie ich oraz zamieszczanie na forum Dogomania bez mojej zgody jest naruszeniem moich dóbr osobistych.
[FONT=Century Gothic][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/FONT]

PS:
DO gonia66
Z przyczyn ode mnie niezależnych (szczegóły = moja prywatna sprawa) około 01.maja br., konto na które przelewałaś mi pieniądze na Światusia zostaje zdezaktualizowane. Zatem kwotę ustaloną z Martą - xmartix w ustalonej wysokości na POTRZEBY ŚWIATA proszę, abyś przekazywała na podany przez nią numer.

Na zakończenie pragnę podziękować osobom - uczestnikom z wątku Światusia sprzed 12.04, który będę bardzo mile, choć z dozą smutku wspominać.
Pozdrawiam w ostatnim moim poście do Was:
ivette3"

tak, jak najbardziej podejmę się wklejania informacji w sprawie Świata zgodnie ze zwyczajami na Dogo :)
co do konta - ja mam tylko jedno, także numer jest jeden, gonia znasz konto.