gonia66 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Lidan napisał(a):Nie mam zastrzeżeń. Najwyżej nadal przez zapomnienie będą przelewać na konto goni ;-) Ok, gdyby sie tak zdarzylo, ja bedę odsylala na konto Ivette:) Nie ma problemu, mam darmowe przelewy:) Czekam jeszcze jutro na wypowiedzi reszty cioteczek i wujaszkow Swiatusiowych, zeby nie bylo, że sama podjęłam decyzje, bez Waszej zgody... Nie widzialam tu dzis Kasi, ale jeśli jutro Jej nie bedzie na watku, to odeślę pieniążki- na ten miesiąc jest juz wpłacone wszystko, jesli zabraknie, jest maly bo maly- ale zapasik:) A jak Kasia wejdzie, to mam nadzieję przesle Wam numer konta, bo ja tego robić nie chce....numer konta to prywatne dane, wiec nie śmialabym się rządzić i rozsyłać je bez oficjalnego pozwolenia do kogokolwiek:) Mam tylko nadzieję, ze z nóżkami Swiatusia jest juz dobrze:) Quote
xmartix Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 o widzisz Gonia, kiedy ja durna nauczę się czytać wszystko do końca .... sorry, to wstawiam to drugie rozliczenie Quote
gonia66 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 xmartix napisał(a):o widzisz Gonia, kiedy ja durna nauczę się czytać wszystko do końca .... sorry, to wstawiam to drugie rozliczenie Hihihi:)mam to samo, więc doskonale Cię rozumiem Martuś:) To co..wysylam kaskę tak..??Bo cos tu malo osob wchodzi ostatnimi czasy...więc dłużej chyba nie bede czekała na decyzje, bo wydatki na zdrowko Swiatusia może mieć Ivette w każdej chwili... Quote
gonia66 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 xmartix napisał(a):ja jestem za:):)...ok..tylko nie wiem co z numerem konta, zeby ludziska mogli wysylac swoja dole juz na nie moje konto??:) Quote
xmartix Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 poczekajmy na Ivette, czy tak będzie chciała żeby było Quote
gonia66 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 xmartix napisał(a):poczekajmy na Ivette, czy tak będzie chciała żeby było No ok:) Myśle, że Ivette sie zgodzi i nawet ucieszy, bedzie mogla dysponowac kaska wg potrzeb- to przecież dokladnie tak, jak chciala- dlatego to wg mnie najlepsza opcja:):)Ale jesli z niewiadomych przyczyn Ivette nie będzie chciala,(?????;)) to musi ktos przejąc ode mnie te finanse...kto jest chętny....???:) Quote
xmartix Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 zaktualizowałam 1 post, w poście nr 4 będą rozliczenia po przeczytaniu tych paru stron jeszcze raz, mam coś do napisania to jest wątek Świata, dla wielu był to cudowny wątek, zupełnie inny niż niektóre wątki, na których sa tylko kłótnie. Mimo że nie pisałam za wiele to naprawdę dobrze mi tu było, super się wszystko czytało, wątek emanował pozytywną energią, Ivette spisuje się świetnie pisząc co chwilę praktycznie co u Światusia, zdjęć to ja tyle nie widziałam żeby ktoś wklejał z dt na żadnych innym wątku, myślę że wiele osób podziela moje zdania i nagle wyszło zamieszanie jakieś, a zupełnie niepotrzebnie :) przecież Ivette pisała 2 razy że wolałaby dostawać całą kwotę raz w miesiącu żeby dowolnie dysponować na potrzeby Świata, nie ma sensu myślę kupować Światowi z tych pieniędzy rzeczy, które ma kupować Ivette, no chyba że ktoś chce dodatkowo coś kupić (ale powinno się i tak to robić po konsultacji z Ivette no i najlepiej z własnej dodatkowej kasy).. Ivette doskonale wie czy akurat teraz potrzeba bardziej na leki, czy bardziej na pieluchy. Ja mam do niej zaufanie i myślę że nie mamy co się tak rozdrabniać na szczegóły. Weźmy pzreciez pod uwagę że Ivette wydaje więcej niż te nasze 150 zł.. sama miałam staruszka i wiem jak to jest... Osobiście uważam że powinniśmy zebrać więcej deklaracji, bo już 3 osoby sie wykruszyły (1 mi powtierdziła że nie będzie już płacić). a przecież te 120 zł na leki to za mało, a co m-czne wizyty u weta? a niespodziewane sytuacje? Ivette widze tak kocha Swiata ze nie o wszystkich kosztach nam pisze, szanuje jej decyzję, skoro tez chce miec taki udział. i wiem ze jak wypadnie coś większego do zapłaty to z pewnością nas powiadomi. dodam, że ja jestem chętna by przejąć finanse Świata :) kontaktowałam się w związku z tym z Ivette i nie ma nic przeciwko co do rozliczeń - na bieżąco będę zapisywać wpłaty, Ivette na razie nie ma z czego się rozliczać bo wiadomo na co wydaje przekazane jej pieniądze Gonia wyślij te 180 zł Ivette, moje konto wstawiam w 1 post i Wam na pw Quote
gonia66 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 xmartix napisał(a):zaktualizowałam 1 post, w poście nr 4 będą rozliczenia po przeczytaniu tych paru stron jeszcze raz, mam coś do napisania to jest wątek Świata, dla wielu był to cudowny wątek, zupełnie inny niż niektóre wątki, na których sa tylko kłótnie. Mimo że nie pisałam za wiele to naprawdę dobrze mi tu było, super się wszystko czytało, wątek emanował pozytywną energią, Ivette spisuje się świetnie pisząc co chwilę praktycznie co u Światusia, zdjęć to ja tyle nie widziałam żeby ktoś wklejał z dt na żadnych innym wątku, myślę że wiele osób podziela moje zdania i nagle wyszło zamieszanie jakieś, a zupełnie niepotrzebnie :) przecież Ivette pisała 2 razy że wolałaby dostawać całą kwotę raz w miesiącu żeby dowolnie dysponować na potrzeby Świata, nie ma sensu myślę kupować Światowi z tych pieniędzy rzeczy, które ma kupować Ivette, no chyba że ktoś chce dodatkowo coś kupić (ale powinno się i tak to robić po konsultacji z Ivette no i najlepiej z własnej dodatkowej kasy).. Ivette doskonale wie czy akurat teraz potrzeba bardziej na leki, czy bardziej na pieluchy. Ja mam do niej zaufanie i myślę że nie mamy co się tak rozdrabniać na szczegóły. Weźmy pzreciez pod uwagę że Ivette wydaje więcej niż te nasze 150 zł.. sama miałam staruszka i wiem jak to jest... Osobiście uważam że powinniśmy zebrać więcej deklaracji, bo już 3 osoby sie wykruszyły (1 mi powtierdziła że nie będzie już płacić). a przecież te 120 zł na leki to za mało, a co m-czne wizyty u weta? a niespodziewane sytuacje? Ivette widze tak kocha Swiata ze nie o wszystkich kosztach nam pisze, szanuje jej decyzję, skoro tez chce miec taki udział. i wiem ze jak wypadnie coś większego do zapłaty to z pewnością nas powiadomi. dodam, że ja jestem chętna by przejąć finanse Świata :) kontaktowałam się w związku z tym z Ivette i nie ma nic przeciwko co do rozliczeń - na bieżąco będę zapisywać wpłaty, Ivette na razie nie ma z czego się rozliczać bo wiadomo na co wydaje przekazane jej pieniądze Gonia wyślij te 180 zł Ivette, moje konto wstawiam w 1 post i Wam na pw OOOO...co to to nie!!!!!NIGDY SIE NA TO NIE ZGODZE MATRUNIU!!! Ja wiem, ze masz dobre serce (w przeciwienstwie do mnie;);)), ale ja nawet z tym swoim twardym i niugiętym sercem nie mialabym sumienia zaprzęgnąc młodej mamuśki z Piotruniem przy cycusiu do dodatkowej roboty!!! Pisalam troszkę z xmatrix i dowiedzialam sie, ze Ivette nie chce jednak przejąc finansow Swiatunia, ze sobie nie poradzi...Skoro taka jest sytuacja, jaka jest,zdecydowalam w takim razie, ze poki co pozostane dalej księgowa Swiatunia(coby broń Boże nie zabierać Piotrusiowi mamusi- juz i tak się poświęca dla psow naparwde duzo):):) Do dyspozycji Ivette bede zgodnie z ustaleniami i jej sugestiami, na każdego 1-go wysylala 150 zł, Ivette zgodnie z tym, co napisała xmatrix, będzie sie rozliczla z tej kwoty na wątku..a kwota 180 zł jaka jest w kasie- będzie zabezpieczeniem na topniejące deklaracje i ewentualne potrzeby bieżace- leczenie czy badania Swiatusia..nie wiem na ile to wystarczy, ale nauczona doświadczeniem, od dzis nie martwie sie na zapas;) Ze swojej strony mam roznież jedną prośbę do Kasi- aby na bieżąco informowala nas o stanie zdrowia Swiatunia i ewentualnych potrzebach czy leczeniu, zeby uniknąc w przyszlości takich sytuacji, jakie mialy miejsce- ze doklada ze swojej kieszeni do "naszego wspolnego psa"o czym my nie mamy pojęcia...,a ktorego przeciez to MY ZOBOWIĄZALIŚMY SIE LECZYĆ...Niech więc tak zostanie:)Chyba, ze mnie nie chcecie...jeśli tak - pisac śmiało:) Jeśli jednak zostanie tak, jak bylo- potraktujcie PW od Martuni za niebyle i wykasujcie predziutko:D Quote
ivette3 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Bardzo się cieszę z obrotu sprawy.Światuś osobiście podziękował xmartix :), bo w czasie rozmowy telefonicznej ,szczekał donośnie i uporczywie,jakby czuł kto jest po drugiej stronie i cieszył się :) Mam nadzieję,że wesoły wątek odżyje i wrócą Fani do Światunia. Po niedzieli postaram się o najnowsze fotki. Z informacjami jesteśmy na bieżąco - tymi ważnymi , więc pozostają szczegółowe i drobne:loveu:.Kto zapyta, to chętnie będę opowiadać :lol:,bo samej mi trochę weny brakuje.... Przesyłka jeszcze nie doszła ale jak tylko dojdzie dam znać :).Pośpiechu tu nie ma bo mam zapas pieluszek .Doszło natomiast już 20zł ( z tych 30zł). Bardzo dziękujemy i w maju będziemy czekać na kolejną "rentę" już w całości i jednej porcji :). Na miłe niespodzianki- prezenty oczywiście jesteśmy łasi:loveu::eviltong:,więc jeśli jakiś Mikołaj by był w okolicy , to zapraszamy :loveu: Specjalne pozdrowienia od Światusia dla cioci xmartix i małego dogomaniaka :) Quote
malibo57 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Kochane Wy Moje! Dostałam PW z nowym numerem konta. To, jak to jest? Odwołana ta zmiana? Bardzo prosze, bo sie gubię:) Quote
ivette3 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 malibo57 napisał(a):Kochane Wy Moje! Dostałam PW z nowym numerem konta. To, jak to jest? Odwołana ta zmiana? Bardzo prosze, bo sie gubię:) No ja też troszkę się pogubiłam :) ale z tego co rozmawiałam z xmartix to Ona chętnie się tym zajmie, bo podobno nie ma dużo takich spraw na głowie.Natomiast gonia , jednak jest faktycznie bardzo obciążona- ma kilka wątków,a z finansami to odpowiedzialna robota i nadmiar może męczyć.Kocha Światunia,więc pewnie dlatego czuje się niezręcznie oddając jego finanse innej osobie na głowę. Goniu :) Bardzo cenimy wszyscy Twój wysiłek i wiemy,że masz dobre serce...ale rozumiemy również,że każdy ma wiele obciążeń i czasem lepiej troszkę z siebie zdjąć. Myślę,że bez wyrzutów sumienia wobec Światusia możesz powierzyć jego sprawy Marcie.W razie czego, przecież jesteś z nami i wesprzesz ją lub ktoś się zdecyduje jeszcze. Oczywiście to tylko moje zdanie.Ostatecznie zdecydujesz Ty i Marta :) - byle szybko :) ,bo nam zaczną wpłaty wchodzić na dwa konta i co z tym majątkiem zrobimy ??? :):):) danka4u1 napisał(a):Witam Was wszystkich na wątku naszego Światunia i mówię dobranoc- cichutko- żeby nie budzić psiego dziadunia.Nie pora na spacerki. Jutro będzie piękny dzień.. Światuś wita cioteczkę i buziaki śle przez sen :) Quote
xmartix Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 ja podtrzymuję że przejmę Świata finanse :) nie martwcie się, poradzę sobie, dziękuję za troskę Quote
Lidan Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Ja już zmieniłam dane na swoim koncie i jeśli znowu okaże się, że jednak finanse zostają u goni to będę musiała prosić ponowne o podanie konta do wpłat na Światusia ;-) Quote
gonia66 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 malibo57 napisał(a):Kochane Wy Moje! Dostałam PW z nowym numerem konta. To, jak to jest? Odwołana ta zmiana? Bardzo prosze, bo sie gubię:) KOchane- juz nie mieszajmy pliiisssssss...po poscie Ivette, odpowiedzialam Malibo na PW, ze zmiana odwolana, więc juz nie kręcmy pliisss...koniec zamieszania...tym bardziej, że dwie z deklarujących osob wysylaja mi jedną kwotę do podzialu (bo to ja podzielilam ja równo sama, miedzy Edusiem a Swiatusiem), po poprzednim piesku:) Proszę więc, by finanse więc zostały, jak byly, Martusia zajmie sie Piotruniem, a jak ja juz bede padala na ryj, a Piotruś bedzie wiekszy i bardziej samodzielny, wtedy zajmiemy dodatkowa praca młoda mamuske:)Znam Martusie i rozumiem doskonale, dlaczego podjęła decyzję..na pewno dla Niej samej Swiatus jest jeszcze bardziej drogocennym skarbem, niz dla nas wszystkich i mogła zmartwic się zamieszaniem, jakie powstalo(chociaz wymienialysmy PW i mam nadzieje, ze zrozumiala, że to bylo zupelnie niepotrzebne, a Martusia pisala do mnie mając caly dzien na rękach Piotrusia, który podobno caly dzień płakał-jak to niemowlak...ale ja juz sobie to nawet wyobraziłam..)..:) Ustalenia więc niech zostaną, jak wcześnie..widzialam-że Ivette jest z tego zadowolona, wiec chyba wszystko" gra i buczy":) Rozesłałam PW do wszystkich z wyjaśnieniem, i mam nadzieje, ze koniec problemów... Skoro ma to byc wesoły watek, niech mimo nastroju żałoby zostanie taki i juz nie mieszajmy...Ok Martusiu..??? Teraz uciekam uczestniczyć we Mszy św..i myślę, że my wszyscy tak zrobimy...:(:(:( Quote
gonia66 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Lidan napisał(a):Ja już zmieniłam dane na swoim koncie i jeśli znowu okaże się, że jednak finanse zostają u goni to będę musiała prosić ponowne o podanie konta do wpłat na Światusia ;-) Lidzi juz tez wysłałam dawne dane na PW:)..mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze:) Quote
ivette3 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Dla przypomnienia : Dokładne rozliczenia za :15.XII do 31. I ( na "0") są około stron145,150,152.(w tym ustalenie stałych leków od lutego i kwoty120zł),( w marcu dodano pieluszki i kwotę+30zł). Rozliczenie II i III br. z kwot : 120zł/luty + (120+30)zł /marzec 1. Theovent 2x 6,50=13zł 2. Karsivan 2x60,00=120zł 3. Krople do oczu (3 rodzaje - średnio wychodzi 1 opakowanie/2tygodnie) - Lacrimal-4,50 + gentamycyna-3,50 + Betadrin-10,50 = 18,50zł/ 2tyg.) 5x18,50=92.50 4. Pieluszki około 70szt- od 1-4dziennie,-ceny były zmienne,więc podaję najniższą-0,60gr 70x0,60=42zł 5. Wizyty u weta - mamy upusty przy częstrzych wizytach,lub nawet darmowo(w tym wiele porad telefonicznych przy każdej potrzebie),więc podaję koszt jak za 1 zwykłą wizytę30/miesiąc 2x30=60zł 6.Aptus Multidog Vita 1opk.60szt/2mies. 1x40,00=40zł RAZEM 1.= 367,50 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dodatkowo konieczne wydatki na przełomie III i IV 1. Verumal -maść na brodawki po wyczerpaniu tej ze stycznia/lutego 1x31.00= 31zł 2. Odrobaczanie - planowane jako powtórka po grudniowym 1x4,00 = 4zł RAZEM 2.= 35,00 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Już poniesione konieczne koszty w IV na kwiecień Theovent-6,50,Karsivan-60,00,krople do oczu-pierwsza partia/około1,5-2tyg-18,50,pieluchy-pierwsza partia 25szt-15,00,wizyta wet.(odrobacznie,nóżki-badanie i leczenie,będą kontrolne wizyty jeszcze)-30,00 6,50+60+18,50+15+30=130zł Niespodziewane - nagłe-Rtg nóżek,zastrzyk,Zeel T./ 2tyg. Całość (w tym Zeel T.-25zł i upust na rtg oraz wizyta darmowa) - 1x 60zł RAZEM 3.= 190.00 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Konieczne jeszcze do kupienia w kwietniu : Do stałych : Krople do oczu 2x18,50=37zł Pieluchy około 2x15,00=30 ----------------- Zalecone na dniach : Ponieważ kończy się już Aptus Multidog oraz po wybarniu dawki Zeel.T.- zamiast tych dwóch- jeden : Flawit Artro ( 60 tabl/2mies.) - 1x 50zł RAZEM 4.= 117.00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podsumowanie : Razem wydane na miesiące : II,III,IV : 367,50 +35.00 + 190,00 =592,50+musi być jeszcze wydane w IV + 117,00 w IV , więc koszty poniesione do końca kwietnia wyniosą łącznie : = 592,50+117,00= 709,50 ---> w zaokrągleniu 710zł Otrzymałam : II --> 120zł , III ---> 120zł+30zł , IV --> 120zł +20zł Razem na II+III+IV otrzymałam : 120+120+30+120+20= 410 zł ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ O ile nie dojdą do końca miesiąca nieprzewidziane wydatki( oby nie!!!),to w okresie luty-kwiecień /3 miesiące dostałam 410zł,wydałam z konieczności 710zł,więc dołożyłam na dzień dzisiejszy 300zł +( koszty,które zapomniałam być może,lub są zbyt drobiazgowe w tym higieniczne) + jedzonko. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Światuś bardzo dziękuje kochanym cioteczkom i wujkom i prezentuje efekty wspólnej troski , na fotkach z dzisiaj Quote
danka4u1 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Witam Was serdecznie. Światuś -śliczna malizna ze szpanerską fryzurką na łebku. Wiosna u Was w pełni. W Rybniku jakby nieco mniej tej zieloności. Tylko przydałoby się więcej ciepłego słońca, by kawaler mógł wygrzać swoje wdzięki. Slonecznych spacerków z kochającą Panią. Quote
xmartix Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Ivette dziękuję za szczegółowe rozliczenie, juz wiemy że naszych deklaracji było i jest za mało. Trzeba coś z tym zrobić. Quote
gonia66 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 gonia66 napisał(a): Do dyspozycji Ivette bede zgodnie z ustaleniami i jej sugestiami, na każdego 1-go wysylala 150 zł, Ivette zgodnie z tym, co napisała xmatrix, będzie sie rozliczla z tej kwoty na wątku..a kwota 180 zł jaka jest w kasie- będzie zabezpieczeniem na topniejące deklaracje i ewentualne potrzeby bieżace- leczenie czy badania Swiatusia..nie wiem na ile to wystarczy, ale nauczona doświadczeniem, od dzis nie martwie sie na zapas;) Ze swojej strony mam roznież jedną prośbę do Kasi- aby na bieżąco informowala nas o stanie zdrowia Swiatunia i ewentualnych potrzebach czy leczeniu, zeby uniknąc w przyszlości takich sytuacji, jakie mialy miejsce- ze doklada ze swojej kieszeni do "naszego wspolnego psa"o czym my nie mamy pojęcia...,a ktorego przeciez to MY ZOBOWIĄZALIŚMY SIE LECZYĆ...Niech więc tak zostanie:)Chyba, ze mnie nie chcecie...jeśli tak - pisac śmiało:) Jeśli jednak zostanie tak, jak bylo- potraktujcie PW od Martuni za niebyle i wykasujcie predziutko:D W niczym nie mieszam..przemyslalam sparwę bo pierwsza decyzja byla taka, ze wysylamy wszystko Ivette...spotkala się z aprobata Wasza i myslalam ze tak bedzie...dowiedzialam sie jednak innymi drogami (a potem tu), ze Ivette nie chce prowadzic finansow..więc najpierw w emocjach napisalam, ze musi ktos przejąć, ale przemyslalam na spokojnie sprawę(wymienilam powody- bylo ich kilka), i napisalam o tym na forum..co zresztą ucieszylo Ivette. Ot i tyle zamieszania...Co w tym dziwnego..??do wszystkich napisalam tez PW z przeprosinami za owo zamieszanie i nie widze powodu, dla ktorego możesz nazywać mnie niepoważną...Jestem calkowicie poważna i chyba tylko TY w to watpisz... Quote
xmartix Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Boże, Gonia, ale Ty przekręcasz czyjeś słowa. nie będę ciągnąć tej jałowej dyskusji. ok, to wpiszę w 1 poście że Ty prowadzisz finanse. coś jeszcze mamy ustalić? Quote
gonia66 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 xmartix napisał(a):Boże, Gonia, ale Ty przekręcasz czyjeś słowa. nie będę ciągnąć tej jałowej dyskusji. ok, to wpiszę w 1 poście że Ty prowadzisz finanse. coś jeszcze mamy ustalić? Zadnych słow nie przekręcam Marta- nie pisz tak- bo to nie jest prawda- napisalam wszystko tak, jak bylo- z cytatami i tak, jak to widzę. Jalowa ta dyskusja- to prawda- i moim zdaniem zupelnie pozbawiona sensu- nie powinna tu sie znaleźc, zwlaszcza dzisiaj..ale tez w ogole nie powinna...ale przypomne- nie ja zaczelam...Ja osobiście proponowalabym wykasować te wszystkie posty- ktore nic do sparwy Swiatusia nic nie wniosly, a zrobily zamęt i zamieszanie, jakiego tu nigdy dotad nie bylo.. Oczywiście, jesli tak uważasz,możesz napisac, że ja prowadze finanse..bo jak najbardziej chcę je dalej prowadzć.. Co jeszcze chcesz Marta ustalac..??Napisz od razu, zeby potem nie bylo, ze ja decyduję... ps. napisalam w nocy do kilku osob o pomoc, ale poki co cisza...czemu się zbytnio niestey nie dziwie..nie pisalam do znajomych, ponieważ wszyscy oni juz zasilaja skarpety "moich " wirtualnych pieskow i sie po prostu juz wstydze prosic ich o kolejna pomoc...Brakuje sporo pieniędzy jak widac...i kompletnie nie wiem, jak z tego wybrniemy, jeśli zamiast konktruktywnych dzialan, będziemy robic wywody- kto- komu,dlaczego, za ile i po co...w ten sposob Swiatus zostanie za miesiąc bez pieniedzy...juz w zasadzie tak jest wg rozliczen, ktore otrzymaliśmy....więc rzeczywiscie- pora o konstruktywne rozważania co dalej...zamiast zabawę w rozliczanie i upokarzanie.... Quote
xmartix Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 słowa przekręcasz i dopowiadasz sobie Quote
gonia66 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='xmartix'] Ja skończylam dyskusje juz wczoraj- Ty ja dziś zaczęlas..W imieczego..??W imie spokoju na watku, czy spokoju w swoim sumieniu..???W imię czego pytam..???Ja sobie nie zasluzylam na takie traktowanie... nikogo nie obrazilam, nie oklamalam i mam czyste sumienie.Nic nie przekrecilam...waże każde swoje słowo...każde... Powtarzam więc- ja skonczylam wczoraj, przeprosilam za zamieszanie i uznalam za wystarczające...Jeśli uważasz, że to malo- możemy dalej dyskutowac bez sensu- ale możesz byc pewna, że Światusiowi to nie pomoze... Quote
Recommended Posts