Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chyba by trzeba watek zaczac rozsylac albo bazarki robic, bo bida panuje u Lenki w skarpecie. Taka dziurawa i deklarujacy wypadaja jeden za drugim:(:(
No i musze napisac do moderatora.

Posted

obraczus87 napisał(a):
Cześć Lenka!

Szarotko już napisałam do Moderatora prosbę o przepisanie watku oraz drugiego postu na Ciebie. Trzeci post będzie na mnie, na w razie czegoś. :)

witam:) a w razie "czego"?:razz:

Posted

Nikus napisał(a):
witam:) a w razie "czego"?:razz:

Dokładnie :) bede tam pisać swoje głupoty ;)

--------------------------------------------------

Szarotko pierwszy i drugi post należą już do Ciebie :)

Maupa4 - wielkie dzięki za szybką reakcję :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Cześć Lenka!

Szarotko już napisałam do Moderatora prosbę o przepisanie watku oraz drugiego postu na Ciebie. Trzeci post będzie na mnie, na w razie czegoś. :)

Nie wiedzialam, ze tak mozna watek pokroic :):)
Ide zobaczyc jak tam wyglada Lenki rozliczenie na pierwszej stronie.

Mam nadzieje, ze jest tam napisane ile bylo w skarpecie.........

Rozliczenie konczy sie na maju, musze poszukac innych za czerwiec, lipiec i sierpien, no i ile jest na koncie.

Posted

SZAROTKO zebrałam dla Ciebie najważniejsze informacje do umieszczenia na pierwszej stronie :)

[quote name='natalijo']

Anna10025 - 5 zł (02-06-2010)
dorota1 - 30 zł (04-06-2010)
Maruda - 20 zł (07-06-2010)
Javena - 10 zł (09-06-2010)
gosia.marta - 40 zł (11-06-2010)
Aga-33-76 - 10 zł (15-06-2010)
Aga35 - 20 zł (16-06-2010)
magenka1 - 10 zł (28-06-2010)
magenka1 - bazarek - 140 zł (28-06-2010)
Szarotka - 10 zł (29-06-2010)
dorota1 - 10 zł (02-07-2010)
Maruda - 20 zł (07-07-2010)
gosia.marta - 40 zł (13-07-2010)
Javena - 10 zł (13-07-2010)
Aga35 - 20 zł (13-07-2010)
Aga-33-76 - 10 zł (15-07-2010)
Szarotka - 10 zł (19-07-2010)
Anna10025 - 5 zł (26-07-2010)
Aga35 - 15 zł (02-08-2010)
Anna10025 - 5 zł (03-08-2010)
dorota1 - 10 zł (06-08-2010)
Maruda - 20 zł (06-08-2010)
Aga-33-76 - 10 zł (13-08-2010)
gosia.marta - 40 zł (13-08-20100
Javena - 10 zł (19-08-2010)
Szarotka - 10 zł (30-08-2010)
Aga35 - 15 zł (30-08-2010)
Anna10025 - 5 zł (02-09-2010)
dorota1 - 10 zł (03-09-2010)
Aga-33-76 - 10 zł (06-09-2010)
Obrączuś87 - 20 zł (01-06-2010; 02-07-2010; 29-07-2010)

Do dnia 08-09-2010 wpłynęło:600

Wydatki:
-390 zł (hotel+wterynarz+frontline) (02-06-2010)
- 355 zł(hotel+ nie pamiętam co,chyba jakieś witaminy-Ewanka będzie wiedziała lepiej)(16-07-2010)
-710 zł (ostatnie zaległości - hotel opłacony do 30-09-2010)

[quote name='modliszka84']a tutaj cały album z resztą zdjęć ALBUM

[quote name='Ewanka']

[FONT=Tahoma]Jaka jest Lena:[/FONT]

[FONT=Tahoma]Z jednej strony jest jeszcze pełna lęku, gdy widzi obcych … stara się groźnym szczekaniem pokazać jaka jest silna i odważna, ale wystarczy 15 min cierpliwości i Lena oswaja się z obecnością gości. Po kolejnych kilkunastu minutach zaczyna ich akceptować, a po kolejnych staje się naprawdę miłą sunią. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Wymaga jednak trochę czasu, by zaufała człowiekowi, ale już gdy to się stanie, można z nią zrobić wszystko, no może … oprócz wizyty u weta, którą ostatnio bardzo przeżywa i wymaga wyjątkowo mocnego uścisku ;) [/FONT]
[FONT=Tahoma]Na codzień jest bezproblemowa ... załatwia się na dworze, dobrze jeździ samochodem, chodzi na smyczy, choć za tym nie przepada, uwielbia aportować , jest bardzo ambitna, a przede wszystkim jest wytrwałą higienistką, wylizuje Dosi i Zorbie uszka, oczy, rozdaje buziaki wszystkim wszędzie, czy sobie ktoś życzy, czy nie ;) …jest bardzo spragniona kontaktu nie tylko z człowiekiem, ale i innym psiakiem. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Jest bardzo dobrym, czujnym stróżem domu i posesji, jest karna, zdyscyplinowana, posłuszna np. nie wchodzi do kuchni, gdy się ją poprosi, wycofuje się rakiem patrząc niewinnie prosto w oczy, zawsze przychodzi na wołanie.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Jest to suczka z temperamentem, zawsze zwarta i gotowa do nowych zabaw i wyzwań, nie znosi się nudzić, wtedy sama szuka sobie zajęcia i podgryza posłanie, albo … packę na muchy.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Zdrowie:[/FONT]
[FONT=Tahoma]jest zdrowa, wysterylizowana, odrobaczona, zabezpieczona p.kleszczom, zaszczepiona p.wściekliźnie, ale p.wirusówkom – u mnie NIE. Je suchą karmę, dobrze reaguje na zmiany karmy, nie ma związanych z tym problemów żołądkowych, dostaje codziennie ‘Kalm Aid’, na który świetnie reaguje. Waży ok. 9,5 kg (ważona na chyba stuletniej wadze łazienkowej ;) , więc tolerancja +/- 1kg)[/FONT]

[FONT=Tahoma]Do jakiego domu powinna trafić (???) [/FONT]
[FONT=Tahoma]chyba najlepiej do domu z ogrodem, bo wychodzenie kilka razy w ciągu dnia, z bloku na spacer, może się wiązać ze stresem, jaki miała kiedyś, w swoim poprzednim domu, w podobnej sytuacji(???)[/FONT]
[FONT=Tahoma]… najlepiej do rodziny wielopokoleniowej, gdy prawie cały czas ktoś jest w domu, ludzie i (mogą być) zwierzęta, nie lubi być sama, nie znosi się nudzić, musi mieć jakąś rozrywkę, towarzystwo lub jakieś zajęcie, wtedy jest szczęśliwa. Gdy w domu ktoś jest, wtedy jest spokojna, potrafi się wylegiwać, spać w ciągu dnia, jest bardzo miłym psiakiem.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Z innymi psami:[/FONT]
[FONT=Tahoma]do obcych ostrożna, (jak do ludzi), potrzebuje czasu ... ze 'swoimi' dogaduje się wspaniale, opiekuje się bez względu na płeć i rozmiar, wylizuje, całuje, obskakuje i jest szczęśliwa, że ma zajęcie … pies – higienistka - pracoholik ;) [/FONT]

[quote name='obraczus87']DEKLARACJE STAŁE:

Aga-33-76 - 10 zł
gosia.marta - 40 zł
AguśSosnowiec - 10 zł
javena - 10 zł
yennefer070 - 10 zł od stycznia
obrączuś87 - 5 zł
anna10025 - 5 zł
Szarotka - 10 zł
dorota1 - 10 zł
AGA35 - 10 zł
natalijo - 50 zł
magenka1 - 10 zł
maruda666 - 20 zł

RAZEM: 200zł

BRAKUJE 100zł stałych deklaracji ! ! !

[quote name='Malwi']banerki:

jako że teraz można mieć tylko 2 obrazki w sygnaturce banerki zrobilam duże :

(podlinkowane)

MALWI dziekuję :) banerki sa świetne, piękne :)

Posted

Szarotko jak widac, w skarpecie mamy tylko to co wplynie teraz do Lilutosi... Natalijo zaplacilo ze swojej kieszeni bardzo duzo, aby uregulowac zaleglosci... i oplacic Hotelik wrzesniowy (NATALIJO dziekujemy) !!!

Posted

Ale super, ze to zebralas :):)

Postaram sie to jeszcze dzisiaj wstawic do pierwszego postu. Dobrze, ze chociaz wrzesien zaplacony.
Trzeba by watek rozeslac i o jednorazowki prosic bo to latwiej uzbierac. Ja tez predzej dam jednorazowke niz stala.....
No i jeszcze sprawa ogloszen. Pewnie tez nie ma ?? Allegro itp...........Najlepiej by bylo Lenke wyadoptowac. Mam podobna sytuacje z Heniem, tylko, ze tam brakuje chyba 80 zl. Henio tez czarny, moze ktos by chcial dwa czarne pieski, jeden gladki a drugi kosmaty :loveu::loveu::loveu:

Posted

Lenusia wita cioteczki o poranku :loveu:

''W czasie deszczu dzieci się nudzą,
to powszechnie znana rzecz,
choć mniej brudzą się i mniej trudzą się,
ale strasznie nudzą się w deszcz, milusińscy (...)''

- to słowa starej piosenki ... a psy?

... niektóre śpią, inne marudzą, a Lenusia ???
... ona wymyśla sobie nowe zajęcia, co by tu pogryźć :eviltong: ... może materacyk, ale najbardziej smakowity jest drewniany klin do podpierania drzwi ...
już trzeci z kolei przerobiła na drzazgi :mad:

Posted

Moze ja swędza dziąsła?:) Moj Timus, z kazdego spaceru przynosi jakis kij i oczywiscie przerabia go na wiórka ,zeby pańcia miała co sprzątac. Trzeba go jednak widzieć ,jaki dumny kroczy z tymi kijami,az żal mu zabierac .Cała kolekcja kijaszków stoi za drzwiami. Były takie długie ,że nie mógł z nimi wejśc. Ja wysle Lence dzisiaj za wrzesień.

Posted

[quote name='Ewanka']Lenusia wita cioteczki o poranku :loveu:

... ona wymyśla sobie nowe zajęcia, co by tu pogryźć :eviltong: ... może materacyk, ale najbardziej smakowity jest drewniany klin do podpierania drzwi ...
już trzeci z kolei przerobiła na drzazgi :mad:

Lenusia nie ładnie Kochana :) nie ładnie :)

Ogłoszeń LEna nie ma. Trzeba odszukac tekst napisany kiedyś przez chyba Dorotę1.

Posted

Byłam zmuszona przenieść swoja deklarację z Griny, na Lenusię. Dlatego też moją stała deklaracja od października to 15zł.

DEKLARACJE STAŁE:

Aga-33-76 - 10 zł
gosia.marta - 40 zł
AguśSosnowiec - 10 zł
javena - 10 zł
yennefer070 - 10 zł od stycznia
obrączuś87 - 15 zł
anna10025 - 5 zł
Szarotka - 10 zł
dorota1 - 10 zł
AGA35 - 10 zł
natalijo - 50 zł
magenka1 - 10 zł
maruda666 - 20 zł

RAZEM: 210zł

BRAKUJE 90zł stałych deklaracji ! ! !

--------------------------------------------------------------------

BARDZO PROSIMY O POMOC :( KAŻDA ZŁOTÓWKA NAWET JEDNORAZOWO WPŁĄCONA JEST NA WAGĘ ZŁOTA :(

----------------------------------------------------------------------------

EDIT: na szybko napisałam (dzieki wypowiedzi Ewanki) tekst do ogłoszeń Lenki. Zerknijcie..

[FONT=Times New Roman]Lena – to ok. 2-letnia, mała sunia ( waży 10kg), która w początkowym kontakcie z człowiekiem jest nieufna i wystraszona. Jednak wystarczy trochę czasu, a Lena zaczyna ufać człowiekowi oraz okazywać miłość całą sobą. Jest to suczka z temperamentem, zawsze gotowa do nowych zabaw i wyzwań, nie znosi się nudzić. Ponadto jest karna, zdyscyplinowana oraz posłuszna. Swoje potrzeby załatwia na dworze. Umie chodzić na smyczy, choć za tym nie przepada. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Szukamy dla Lenki najlepiej domu z ogrodem, gdyż wychodzenie na spacery z bloku może wiązać się z dodatkowym stresem, jaki przeżywała w swoim poprzednim domu, z którego została wyrzucona. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Lena świetnie dogaduje się z innymi psami. Uwielbia zabawy z nimi oraz ich towarzystwo. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Akceptuje koty. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Sunia jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona oraz wysterylizowana.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Szukamy dla Lenki domu, który zdaje sobie sprawę z obowiązku posiadania psa; domu, który psa traktuje jako członka rodziny; domu cierpliwego, który poświęci suni czas i swoją energię na oswajanie.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Adoptując Lenkę zyskujesz przyjaciela do końca życia ! ! ![/FONT]

[FONT=Times New Roman]W sprawie adopcji proszę o kontakt:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Tel. 0663-805-384(połączenia z numerów zastrzeżonych będą odrzucane. Gdy nie odbieram w ciągu dnia, proszę o kontakt po godz.19)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]e-mail: [email protected][/FONT]

[FONT=Times New Roman]Zdjęcia Lenki nie oddają Jej wielkości. W rzeczywistości to mała, drobna sunia. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nie wydajemy psów na łańcuch i do budy.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jesteśmy w stanie pomóc w organizacji transportu (za zwrot kosztów paliwa).[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Lenka mieszka w Domu Tymczasowym w okolicach Sochaczewa.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]---------------------------------------------------------------[/FONT]

W JAKIM WIEKU JEST LENKA ???????????

Posted

Obrączuś, tekst bardzo dobry, świetnie to ujęłaś !!!!!!! :)

Lenka urodziła się w kwietniu 2008 ... młodziutka sunia, sama myślałam, że ma ze 4 ;) ... jakaś taka dojrzała jest :)

Pamiętam, że cieczkę (chyba pierwszą) miała w listopadzie ... jak przeczekamy listopad i nic się nie zdarzy, to znaczy, że sterylka byla na 100% ... oby!!!!!

Posted

Byle tylko tekst byl dobry i ladne zdjecia, bo chyba to najlepiej pracuje przy ogloszeniach.
Jest szansa, ze sie jeden z moich wyadoptuje, jezeli sie to stanie ( ma to byc Czarus:):), to ja podniose Lence deklaracje na 20 zl.