Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Konto rozesłane do wszystkich osób z pierwszej strony " deklaracje stałe". Tylko do Ninki nie można nic wysłać. Proszę pisać komu jeszcze mam przesłać konto. Po za tym czekam na namiary na Ewankę, bo to do niej docelowo idzie ta kasa. Zapraszam do wpłacania za wrzesień ;-)

Posted

[quote name='obraczus87']Ewanko, wiem, że bedziesz zła na mnie, ale co tam :evil_lol: Kochana napisz kilka słów o Lence :) takie suche fakty jak napisalas o Dosieńce... Jaka jest Lenka, jak do obcych, do jakiego domku może pójśc.. trzeba znaleźc stary tekst do ogłoszeń, zrobic zmiany i ruszyc w koncu pełna parą z ogłoszeniami.. bo to skandal, aby dziewczyna tyle czasu bez domu była..

[FONT=Tahoma]Zła, to mało powiedziane ................ :mad::mad::mad: ................. :diabloti:[/FONT]

[FONT=Tahoma]O Lence nie jest łatwo pisać, bo to suczynka wielowymiarowa ;)[/FONT]

[FONT=Tahoma]Jaka jest Lena:[/FONT]

[FONT=Tahoma]Z jednej strony jest jeszcze pełna lęku, gdy widzi obcych … stara się groźnym szczekaniem pokazać jaka jest silna i odważna, ale wystarczy 15 min cierpliwości i Lena oswaja się z obecnością gości. Po kolejnych kilkunastu minutach zaczyna ich akceptować, a po kolejnych staje się naprawdę miłą sunią. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Wymaga jednak trochę czasu, by zaufała człowiekowi, ale już gdy to się stanie, można z nią zrobić wszystko, no może … oprócz wizyty u weta, którą ostatnio bardzo przeżywa i wymaga wyjątkowo mocnego uścisku ;) [/FONT]
[FONT=Tahoma]Na codzień jest bezproblemowa ... załatwia się na dworze, dobrze jeździ samochodem, chodzi na smyczy, choć za tym nie przepada, uwielbia aportować , jest bardzo ambitna, a przede wszystkim jest wytrwałą higienistką, wylizuje Dosi i Zorbie uszka, oczy, rozdaje buziaki wszystkim wszędzie, czy sobie ktoś życzy, czy nie ;) …jest bardzo spragniona kontaktu nie tylko z człowiekiem, ale i innym psiakiem. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Jest bardzo dobrym, czujnym stróżem domu i posesji, jest karna, zdyscyplinowana, posłuszna np. nie wchodzi do kuchni, gdy się ją poprosi, wycofuje się rakiem patrząc niewinnie prosto w oczy, zawsze przychodzi na wołanie.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Jest to suczka z temperamentem, zawsze zwarta i gotowa do nowych zabaw i wyzwań, nie znosi się nudzić, wtedy sama szuka sobie zajęcia i podgryza posłanie, albo … packę na muchy.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Zdrowie:[/FONT]
[FONT=Tahoma]jest zdrowa, wysterylizowana, odrobaczona, zabezpieczona p.kleszczom, zaszczepiona p.wściekliźnie, ale p.wirusówkom – u mnie NIE. Je suchą karmę, dobrze reaguje na zmiany karmy, nie ma związanych z tym problemów żołądkowych, dostaje codziennie ‘Kalm Aid’, na który świetnie reaguje. Waży ok. 9,5 kg (ważona na chyba stuletniej wadze łazienkowej ;) , więc tolerancja +/- 1kg)[/FONT]

[FONT=Tahoma]Do jakiego domu powinna trafić (???) [/FONT]
[FONT=Tahoma]chyba najlepiej do domu z ogrodem, bo wychodzenie kilka razy w ciągu dnia, z bloku na spacer, może się wiązać ze stresem, jaki miała kiedyś, w swoim poprzednim domu, w podobnej sytuacji(???)[/FONT]
[FONT=Tahoma]… najlepiej do rodziny wielopokoleniowej, gdy prawie cały czas ktoś jest w domu, ludzie i (mogą być) zwierzęta, nie lubi być sama, nie znosi się nudzić, musi mieć jakąś rozrywkę, towarzystwo lub jakieś zajęcie, wtedy jest szczęśliwa. Gdy w domu ktoś jest, wtedy jest spokojna, potrafi się wylegiwać, spać w ciągu dnia, jest bardzo miłym psiakiem.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Z innymi psami:[/FONT]
[FONT=Tahoma]do obcych ostrożna, (jak do ludzi), potrzebuje czasu ... ze 'swoimi' dogaduje się wspaniale, opiekuje się bez względu na płeć i rozmiar, wylizuje, całuje, obskakuje i jest szczęśliwa, że ma zajęcie … pies – higienistka - pracoholik ;) [/FONT]

Posted

LILUtosi napisał(a):
Konto rozesłane do wszystkich osób z pierwszej strony " deklaracje stałe". Tylko do Ninki nie można nic wysłać. Proszę pisać komu jeszcze mam przesłać konto. Po za tym czekam na namiary na Ewankę, bo to do niej docelowo idzie ta kasa. Zapraszam do wpłacania za wrzesień ;-)

Ninka ma bana, ona i tak nie wpłaca kasy..

Posted

EWANKO - bardzooo dziekuję, jesteś Kochana :) świetnie to ujęłaś :)

------------------------------------

Kochani sytuacja deklaracji wygląda kiepsko...mshume nie wpłaciła ani jedenj deklaracji od grudnia (wysłałam PW z zapytaniem), Ninka w ogóle juz płącic nie będzie, bo ma bana...

Trzeba się bardziej zaangażowac w poszukiwanie kasy stałej bądź jednorazowej..

EDIT: niestety mshume nie ureguluje zaległych deklaracji oraz wycofuje się w ogóle...

Posted

Właśnie też dostałam od mashume odpowiedź:
"Ja przepraszam, ale o tej deklaracji w ogole nie pamietam. Było to pewnie na początku mojej bytności na dogo, przed zmianami na portalu Pomagam psom w inny sposob: od stycznia prowadze bezpłatne DT i to jest JEDYNA mozliwa forma mojej pomocy. Prosze o wycofanie mojej deklaracji. Ja sama mam długi związane z moją tymczaką Lolą ... "
[FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT]

Posted

Trzeba zrobic porządek z deklaracjami:

Aga-33-76 - 10 zł
gosia.marta - 40 zł
AguśSosnowiec - 10 zł
mshume - 10 zł WYCOFUJE SIĘ
javena - 10 zł
Ninka - 10 zł MA BANA, NIE WPŁACA PIENIĘDZY
yennefer070 - 10 zł od stycznia
milcia17 - 5 zł od stycznia
obrączuś87 - 5 zł
anna10025 - 5 zł
Szarotka - 10 zł
dorota1 - 5 zł
AGA35 - 10 zł
natalijo - 50 zł
magenka1 - 10 zł
maruda666 - 20 zł

Posted

LILUtosi napisał(a):
To daje 200zł stałych deklaracji. A opłata jest ile?

Opłata to 10zł-doba plus karma. Karmę na razie mamy.
Mamy opłącony wrzesień, tak więc jest trochę czasu, aby znaleźć nowych chętnych na złożenie stałej deklaracji.

Posted

Zaczęłam "molestować" ludzi, którzy byli aktywni na początku pojawienia sie Lenki na Dogomanii. Może Oni troszkę nam pomogą.. zobaczymy..

EDIT:

Ostatnie rozliczenie:

Anna10025 - 5 zł (02-06-2010)
dorota1 - 30 zł (04-06-2010)
Maruda - 20 zł (07-06-2010)
Javena - 10 zł (09-06-2010)
gosia.marta - 40 zł (11-06-2010)
Aga-33-76 - 10 zł (15-06-2010)
Aga35 - 20 zł (16-06-2010)
magenka1 - 10 zł (28-06-2010)
magenka1 - bazarek - 140 zł (28-06-2010)
Szarotka - 10 zł (29-06-2010)
dorota1 - 10 zł (02-07-2010)
Maruda - 20 zł (07-07-2010)
gosia.marta - 40 zł (13-07-2010)
Javena - 10 zł (13-07-2010)
Aga35 - 20 zł (13-07-2010)
Aga-33-76 - 10 zł (15-07-2010)
Szarotka - 10 zł (19-07-2010)
Anna10025 - 5 zł (26-07-2010)
Aga35 - 15 zł (02-08-2010)
Anna10025 - 5 zł (03-08-2010)
dorota1 - 10 zł (06-08-2010)
Maruda - 20 zł (06-08-2010)
Aga-33-76 - 10 zł (13-08-2010)
gosia.marta - 40 zł (13-08-20100
Javena - 10 zł (19-08-2010)
Szarotka - 10 zł (30-08-2010)
Aga35 - 15 zł (30-08-2010)
Anna10025 - 5 zł (02-09-2010)
dorota1 - 10 zł (03-09-2010)
Aga-33-76 - 10 zł (06-09-2010)
Obrączuś87 - 20 zł (01-06-2010; 02-07-2010; 29-07-2010)

Osoby zaznaczone wpłaciły pieniazki już za wrzesień do Natalijo.

Posted

Super :)

Kochani czy ktoś umie robić banerki?? Trzeba by wykonać nowy banerek Lenki z jakims chwytającym za SERDUCHO HASŁEM... Brakuje nam 100zł deklaracji stałych, to bardzo dużo.. nie zawsze będzie można bazarkami nadrobic. Tym bardziej, że każdy z nas ma mase deklaracji i innych zobowiazań :(
Kasa potrzebna... Tym bardziej, że Lenke trzeba koniecznie p.wirusom zaszczepić... mnie juz ręcę zaczynają opadać. Chyba staję się pesymistką..

Posted

Odpada następna deklarowiczka:
"Ja napisałam juz do natalijo jeszcze wczesniej, ze rezygnuje z dekleracji miesiecznych z powodu tego ze nie pracuje i nie mam skad kasy wytrzasnac, a sie ucze jeszcze... przykro mi bardzo "
milcia17

Posted

Dziękuję za numer konta. Moja stała deklaracja to 10 zł (na początku było 5 zł, ale potem to zmieniłam). Ja oczywiście nadal będę wpłacać na Lenkę. Na nowe konto wpłacę od pazdziernika, bo wrześniowa wpłata poszła na konto natalijo.

Posted

DEKLARACJE STAŁE:

Aga-33-76 - 10 zł
gosia.marta - 40 zł
AguśSosnowiec - 10 zł
javena - 10 zł
yennefer070 - 10 zł od stycznia
obrączuś87 - 5 zł
anna10025 - 5 zł
Szarotka - 10 zł
dorota1 - 10 zł
AGA35 - 10 zł
natalijo - 50 zł
magenka1 - 10 zł
maruda666 - 20 zł

RAZEM: 200zł

BRAKUJE 100zł stałych deklaracji ! ! !

Posted

magenka1 napisał(a):
A ja mam pytanie czy Lence się przyda smycz pedigree na taśmę? Dostałam od Anetko i bym wysłała dla Lenki

Myslę, że Lence wszystko się przyda :)

Właśnie dostałam informacje od Cioci Anawa, że pomoże nam jednorazowo w kwocie 50zł :multi::multi::multi::multi: :loveu::loveu::loveu::loveu: Anawa - bardzo dziekuję w imieniu Lenki :loveu: Numer konta wysłałam Cioci :)

Posted

anawa napisał(a):
Nie ma za co.......
Lenka ty już dawno powinnaś iść do swojego stałego domu!!!!

Jest za co dziekowac. To duza pomoc! :loveu:
Ty Ciocia poznalas Lenke.. wiesz, że to fajna suczka :)