Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magenka1']Ewanko a dostałaś już szeleczki z bazarku? Dzisiaj wysłałam smycz dla Lenki

Dzisiaj dostałam, Lena bardzo dziękuje :loveu:

... miałam jutro o nich napisać , bo dopiero jutro będziemy mierzyć, mają bardzo oryginalną formę i cały czas zastanawiam się gdzie dół a gdzie góra ;) ... jutro wstawię fotki.

Posted

Lenusia wita niedzielnie :loveu:

... myślicie, że tak łatwo zrobić fotencje ruchliwej lasencji , cierpliwości ... za kazdym razem wychodzi (wybiega) z kadru :evil_lol:

Posted

Lena wita kochane cioteczki :loveu:

Lena przeszła dzisiaj chrzest bojowy, została po raz pierwszy z Zorbą w ogrodzie, gdy pojechaliśmy z TZtem do lekarza (ma planowany zabieg opracyjny kolana) ... sprawowali się bardzo grzecznie, muszę oboje pochwalić !

Do tej pory wszystkie psy zostawały zawsze w domu, gdy wychodziliśmy np. do sklepu, ale niestety Lena bardzo wszystko niszczyła, myślałam, że to sporadycznie, bo deszcz, bo się nudziła itp. a teraz widzę, że gdy jest zamknięta w pokoju z Dosią lub sama, niszczy wszystko, poduszka w drabiazgi, posłanie, klin spod drzwi, brzeg drewnianego kredensu ....

Słowem lęk separacyjny w klasycznej postaci ... myślę, że pobyt w poprzednim miejscu u AlinyS ... podobno przez tydzień (lub więcej) w zamkniętej szopie :angryy: :angryy::angryy:

Ona boi się panicznie zamknięcia, gdy jest z ludźmi jest najsłodszym psiakiem pod słońcem, mega całuśną higienistka, ale boi się zamkniętych pomieszczeń bez ludzia :(

Konkluzja jest taka ... dla Leny wyłącznie dom z ogrodem, gdy ludzie za bramę, ona do ogrodu lub/i z człowiekiem na stałe w domu /np. niewychodząca babcia/

Posted

Kurcze nie dobrze :(

Ewanko, trzeba próbować z Nią pracować... zostawiać samą na krótkie momenty... itd itd..

TO nie będzie takie łatwe znaleźć odpowiedni dom. Bo co jeśli ktos będzie pracować?? W zime Lenka na dworze będzie siedzieć?? :(