Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

spokojnie, UBOCZOWIE na pewno znajdą bidę
albo ona znajdzie ich, oni najlepiej będą wiedzieli kiedy :)

dziwnie będzie jutro, jak przyjdziemy, a nie będzie Timurka :(

• Replies 697
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magenka1 napisał(a):
UBOCZE z tym limitem deklaracji to nie jesteś sam , ja też już wyczerpałam a tyle jeszcze potrzeba...

Skąd ja to znam?:evil_lol: Przy każdej kolejnej deklaracji sobie obiecuję że to już ostatnia, czekam żeby jakiś psiak poszedł do domu to będzie deklaracji mniej a tymczasem jest wręcz przeciwnie - ale co zrobić jak my tym biedakom nie pomożemy to kto? :shake:Sami nie dadzą rady.........Jeden człowiek wyrządził zło to inny musi to zło naprawić inaczej się po prostu nie da:lol:

Posted

Ubocze jak umarł mój Lucek zagryziony przez psy sąsiada,wsadził łepek między pręty ogrodzenia a te przeciągnęły go na druga stronę,płakałam tak,ze wzięłam kilka dni urlopu i nie mogłam wybaczyć sobie,ze nie przewidziałam tej sytuacji!Pako zjawił się u mnie w rok po jego śmierci i tez jest staruszkiem tak jak Lucek!Ale Lucek,Lucuś jest zawsze w moim sercu a był ze mną tylko 11 miesięcy,znalazłam go przy drodze z pęknięta miednica po wypadku i został ze mną.To była miłosć od pierwszego wejrzenia a on kochał mnie nieprzytomnie.

Posted

Witaj Ubocze wiem co czujesz ja w niedziele straciłam Piana,pieska po strasznych przejsciach był u mnie 8 miesiecy i 11 dni był bardzo kochany pies ideał.A Ty itwoja zona serce masie wielkie i napewno zagosci w nim jakas bieda

Posted

zebrałam fotki Timka w taki mini-pokaz, żebyśmy mogli go powspominać i przypomnieć sobie jego drogę.

chociaż tyle... dla tego aniołka

[CENTER][video=youtube;5n012JOB6eg]http://www.youtube.com/watch?v=5n012JOB6eg[/video]
[/CENTER]

Posted

Ubocze tak mi przykro...daliscie mu na ostatnie momenty zycia najwspanialszy dom na swiecie...i za to kazdy tu jest wam bardzo ,bardzo wdzieczny.

Posted

Ubocze tak mi przykro...daliscie mu na ostatnie momenty zycia najwspanialszy dom na swiecie...i za to kazdy tu jest wam bardzo ,bardzo wdzieczny.

Posted

mru napisał(a):
zebrałam fotki Timka w taki mini-pokaz, żebyśmy mogli go powspominać i przypomnieć sobie jego drogę.

chociaż tyle... dla tego aniołka

[video=youtube;5n012JOB6eg]http://www.youtube.com/watch?v=5n012JOB6eg[/video]

Mru, Dziękujemy!!! Przepiękna pamiątka........

Posted

Dziękuję, że jesteście...W tygodniu była praca, krzątanina, myśli rozproszone...

Teraz, w sobotę, wyglądamy przez okno na zasypany śniegiem ogródek. Ten ogródek , wiosną zielony, czekał na Timurka... :-(:-(:-(

Bądź szczęśliwy, psiaku, bo nie wierzę w to, że Ciebie nigdzie nie ma..........

Posted

Na prośbę Ani i Adama wklejam wraz z podpisem ich ukochaną fotkę Timurka z ostatniej niedzieli....

Timur w niedzielę. Był u nas po schronisku niespełna miesiąc...

W poniedziałek poddany operacji usuwania nowotworu, we wtorek przegrał walkę o życie...

• 19.1.2010, godz. 11.30...

TIMURKU, POZOSTANIESZ W NASZYCH SERCACH NA ZAWSZE - ANIA I ADAM.......

• Posted

[quote name='AlfaLS']Niestety adoptując staruszka zawsze bierzemy go z całym "bagażem":shake:. Nigdy nie wiadomo co w tych małych ciałka tak naprawdę jest. Czytając wiele, wiele wątków na dogo o staruszkach, zauważyłam że te psy w schroniskach jakimś cudem uruchamiają niezrozumiałe dla nas ludzi pokłady siły, siły woli czy jak by to nazwać. Bo wiedzą że tam nie ma zmiłuj, tam muszą być silne :shake:. A jak już trafią do cudownego domu te nerwy, stres jakby odpuszczał i wiedzą że już nie muszą być tak silne bo jest ktoś kto się nimi zajmie, obroni. I wtedy najczęściej wychodzą te różne choroby o których w schronach nikt by nawet nie pomyślał:shake:. Tylko że wtedy często jest już za późno na leczenie i pomoc:-(. Ale satysfakcja że psiak odszedł wśród tych, którzy go kochali - bezcenna.

Pamiętam jak długo sama się bałam że coś wyjdzie u mojej Tary, którą adoptowałam po jej pobycie przez 12 lat w schronie. Na szczęście do nas los się uśmiechnął, Tara jest dotąd zdrowa a mamy już ponad rok wspólnego życia za sobą;).

UBOCZE - JESTEŚCIE CUDOWNYMI LUDŹMI!!!!! TIMUREK BYŁ U WAS SZCZĘŚLIWY I W TEJ CHWILI TO JEST NAJWAŻNIEJSZE!!!!!

AlfaLS-tu zgodzę się z Toba całkowicie. Ja miałam właśnie tak z moją ALDĄ

• . Sunia czekała na swój dom w schronisku ponad dwa lata. Gdy w końcu tej jej dom sie znalazł, nacieszyła się nim 5 tygodni. W moim sercu pozostanie do końca moich dni.

UBOCZE, daliście Timurowi najpiękniejszy dar-własny, kochający dom.

• Posted

[quote name='majuska']Na prośbę Ani i Adama wklejam wraz z podpisem ich ukochaną fotkę Timurka z ostatniej niedzieli....

Timur w niedzielę. Był u nas po schronisku niespełna miesiąc...

W poniedziałek poddany operacji usuwania nowotworu, we wtorek przegrał walkę o życie...

• 19.1.2010, godz. 11.30...

TIMURKU, POZOSTANIESZ W NASZYCH SERCACH NA ZAWSZE - ANIA I ADAM.......

• :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

[quote name='karolciasz28']Nie wiem czy już jest WAM lepiej,ale mnie po takim czasie jeszcze nie było:-(:-(
    Pamiętamy... Naprawdę wielkie ukłony dla Was, jesteście niesamowici...[/QUOTE]
    Mnie tez jeszcze nie przeszło,pochowałam go na łakach tam gdzie chodziliśmy na spacery bo chciałam,zeby widział jak chodzimy z Romcią!Moze to głupie ale tak sobie myślałam!

Posted

[quote name='Romka']Mnie tez jeszcze nie przeszło,pochowałam go na łakach tam gdzie chodziliśmy na spacery bo chciałam,zeby widział jak chodzimy z Romcią!Moze to głupie ale tak sobie myślałam![/QUOTE]
    Ja zrobiłam tak samo i teraz jak chodzimy z Shelty na spacery tam, to ona tak siada przy jego miejscu:-(:-(:-( i długą chwilę nie chce iść...