Jasza Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Co prawda żadne pieniądze Lili nie zrekompensują tego co przeszła, ale dobrze, że ON jakoś to odczuje, poza tym, może rzeczywiście jak popatrzy na psy siedzące w schronisku i trochę popracuje, to coś do niego dotrze...a może nie....:shake: A sędzia, to też niezły...odechciewa się wszystkiego...:angryy: Sam też powinien popatrzeć z bliska na cierpienie psów to by się nie dziwił, skąd taka kwota i Wasze zaangażowanie..:angryy: Quote
malawaszka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 BRAWO :klacz: i oby tak dalej! oby nieszanowny pan micha nie zaczął kombinować jakby się wyślizgać!!!! dziad jeden! a sędzia... szkoda gadać... Quote
amikat Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Malawaszko - ja jestem cierpliwa. Ja go sobie przypilnuję.... Quote
TERESA BORCZ Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 może sama nie dasz rady cioteczko amikat, poproś parę z wolontariuszek z wątku, już te Ci odpowiednio michalca przypilnują. Bardzo dobry pomysł z propozycją kary, ma chyba dość na całe życie, niech wie że zawsze ktoś stanie w obronie zwierząt. praca w schronie super. BEZ ODPOCZYNKU. uważam że i sędzia się przy okazji coś dowiedział. dobrze by było aby wiedział jaka jest opinia społeczeństwa na temat sytuacji zwierząt i ich obrońców i jakie niedociągnięcia w ferowanych wyrokach sądów, i jakie ceny weterynaryjne. przyda sie do następnych spraw. czekamy z niecierpliwością na ostateczny wynik, no i wypadało by powiadomić tych którzy pomogli nam w nagłośnieniu sprawy czyli przede wszystkim gazetę (Dziennik Zachodni) w której był reportaż i stacje Tv , głównie red. Adama Sieraka. Będzie mu miło wiedzieć że swym fajnym reportażem stanął w obronie słusznej sprawy. może by jakąś choćby skromną wzmiankę dali że sprawa zakończyła się właśnie tak a nie inaczej , ku przestrodze innych potencjalnych Michasiów.to by było słuszne i ze wszech miar pożyteczne dopełnienie reportażu. Dobrze że Lili juz bezpieczna ! Quote
Glutofia Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Myślę ze pomysl z mediami niegłupi niech czują nasz oddech na plecach Sąd również bierze pod uwage opinię publiczną chociaz teoretycznie nie powinien ale wiadomo jak u nas.. Czekamy na szpilkach do 19 tego :) Quote
Cantadorra Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Pomysl z mediami doskonaly, jako info rowniez dla sedziow, niech wiedzą, że sie coraz wiecej mowi na ten temat, no i nasz bohater michas niech ma za swoje, nie sprzata i niech rowy kopie. Amikat, swietny pomysl. Quote
TERESA BORCZ Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 potrzebne było by podanie ilości wejść na ten wątek i wspomnienie ogromnej ilości komentarzy w gazecie i internecie. niech wiedzą że nie jest to sprawa o regionalnym tylko zaineresowaniu. Quote
Ada-jeje Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Amikat, jeszcze kilka spraw i juz sedziowie beda Cie znali, bez wolania o KRS, bez wolania o dow. osb. a wiedze o ustawie ochrony zwierzat , beda znac na pamiec. Pozniej juz wyroki leca z gorki, a sprawy to juz tylko formalnosc. Do tego info w mediach o wyroku, w ten sposob do coraz szerszej rzeszy spoleczenstwa bedzie docierac ze zwierze nie jest rzecza a ludzie za brak odpowiedzialnosci nie sa bezkarni. Quote
TERESA BORCZ Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Własnie święte słowa, tylko trzeba bardziej konsekwentnie stosować metodę amikat. Myślę że może zaproszenie redaktora na posiedzenie nie byłoby bez sensu. Sam by zobaczył że jednak się da niektórych przywołać do porządku. Pamiętacie jak michaś straszył sąsiadów?? Jakoś zmalał jednak i spokorniał. Quote
Ada-jeje Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 My ta metode stosujemy juz od jakiegos czasu, i daltego dalam ten przyklad, bo nasi sedziowie juz nas znaja, i nie ma zadnego zmiluj sie, sa jedynie brane pod uwage dochody osoby oskarzonej. Jak do tej pory zaden nie dostal grzywny, oczywiscie to jest tylko i wylacznie zgoda sedziego, bo my zawsze wolamy o nawiazke dla Fundacji bo grzywna juz nie dotarla by na nasze konto, dlatego nie jestesmy nia zainteresowani. Tylko ze na ostatniej rozprawie dowiedzialam sie ze jezeli chcemy nawiazki, to grzywna musi byc zniesiona ale za to wyrok w zawieszeniu. Natomiast przy grzywnie nie ma wyroku w zawieszeniu. Zrozumialam w tym momencie ze nie mozna laczyc jednoczenie grzywny i nawiazki. Ale przypadek Lili to chyba jeszcze cos innego, bo ona zostala odebrana za zgoda Prezydenta, i wtedy moze Fundacja zadac calkowitego zwrotu kosztow leczenia, zas przy zrzeczeniu sie zwierzaka tylko nawiazki do maksymalnej wys. 2000 zl. Mozna tez wnioskowac o podanie wyroku do publicznej wiadomosci. Czekam z niecierpliwoscia na zakonczenie sprawy. Quote
Odi Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Brawo Amikat - dobra robota, a propozycja z robotami publicznymi za karę - świetna. Pomysł Teresy z info dla mediów koniecznie trzeba wykorzystać. Czekam na kolejną rozprawę i zaciskam kciuki, aby wszystko było po Twojej myśli, Amikat :kciuki: Quote
Rudzia-Bianca Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Wielkie brawa :) Trzymam kciuki 19 maja . Quote
__Lara Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 JOMA napisał(a):Brawo Amikat ! - dzielna Nasza ! Dołączam się! Nie komentuję bezduszności sędziego, co tu dużo gadać, wymiar sprawiedliwości jest beznadziejny.... Quote
TERESA BORCZ Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 jak widać sędzia też człowiek, to co sie dzieje przy ferowaniu wyroków to jest wynik niewiedzy także sędziów, w końcu nie mają monopolu na wiedzę, może ten jeszcze stosunkowo mlody, coś zmieni w przyszłym podejmowaniu decyzji. ale i tak lepiej niż gdzie indziej. sędziom trzeba zrobić wycieczki do schronów. może sie przekonają ze zwierzę to nie rzecz. Cioteczki przypominam mamy też w toku rozprawy nauczycielki , ktora bezdusznie zagłodziła sunię NELLY. 2 POSIEDZENIE JUZ WKRÓTCE , PRZYDAŁA BY SIĘ NASZ OBECNOŚŚ. niech będzie wiadomo że cos w takich sprawach jednak się dzieje, i będzie sie działo coraz więcej i mocniej. Quote
Klementynkaa Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 hihi to jak Pan Michaś będzie kopał te rowy proponuję mu piłeczkę w kieszeń wsadzić a Kastorka na warcie postawimy, będzie go czule dziobał nosem co jakis czas domagajac się piłeczki ale Pan Michaś nie musi wiedziec, że tylko o to chodzi :evil_lol: Quote
Jasza Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Pomysł z zaproszeniem redaktora na rozprawę wart uwagi. Trzymam kciuki za to żeby wszystko poszło po Waszej myśli. Quote
nescca Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Swietnie Amikat :) Pomysl z pracami w schronie byl iście szatanski:evil_lol:. Moze Michaś cos zrozumie...... dzyndzel jeden. A Lilusia chciałam Wam napisać jest rozpieszczona jak dziadowski bicz. Spala u mnie w zeszlym tygodniu z Patką. Spała na mojej glowie..... goniąc z łóżkia mojego Largusia i Migotkę. Kręciła się jak g.....w przeręblu. Co 15 minut...zmiana lozeczek bo Ona nie wie czy chce spać u Beatki czy u Patki. A takna marginesie.... podporządkowala sobie moje psy i kota.....i reszte rodziny. Wszyscy ja uwielbiamy. Cieszę się ,żę dzieki temu ,że jest u Patrycji mogą ja widywać ,miziać i calować. To cudoooowna sunieczka. Ale jesli ktos podniesie glos czy wokona nagly ruch reka.... wspomnienia wracają. Pamieta ten szkrab swojego oprawcę. Oby kieedys tego zalowal. Quote
henikar Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Amikat jesteś wspaniała. Ja mam kłopoty z trucicielami kotów na działkach. Myślę, że Ty szybciej byś się z tymi draniami rozprawiła. Gratuluję. Quote
JOMA Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [SIZE=4][B]DZIEŃ OTWARTY SCHRONISKA W KATOWICACH[/B] [/SIZE] [SIZE=5][COLOR=Red][B]8 maja[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][B][COLOR=Red]-[SIZE=5] sobota[/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=4] [B] 10.00. - 16.00.[/B][/SIZE] [B] ul. Milowicka 1 b [SIZE=4][COLOR=Red]ZAPRASZAMY[/COLOR][/SIZE][/B] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] Quote
amikat Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 Cieszyć to ja się będę jak wyrok zapadnie i się uprawomocni, na teraz jestem umiarkowaną optymistką... zobaczymy. Quote
Jasza Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Szczeniak wyrzucony w worku, POMOCY!!! http://www.dogomania.pl/threads/1853...1#post14655308 Quote
Vlk Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 a jak tam się miewa sunieczka? Wiadomo coś? :) A są jakieś wieści, jeśli idzie o postępowanie sądowe? Quote
Recommended Posts