__Lara Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='_Mona']U Bianki wszystko w porządku, ma nadal dobry apetyt, odleżynki się goją ładnie, ale to mały leniuszek i nie chce ćwiczyć... trzeba ją zmuszać, aby trochę postała na tylnich łapkach bo Bianka woli przeleżec w leżance cały dzień:lol:. Niestety załatwia się pod siebie , ma porażone zwieracze i ciągle zmieniam pampersy i wkłady. Ale " kupki ma prawidłowe" jest dobrze żywiona więc problemy zniknęły. W domu jest spokojna dużo leży i śpi, czasem zasuwa po domu za mną i ciągnie tylnie łapinki:-(. Od jutra kolejne zabiegi...[/QUOTE] No to mała, śmigaj pod lampę i ćwicz ładnie :lol: Quote
_Mona Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Witam już jestem... dziś zaczeliśmy kolejny tydzień zabiegów. Bianka oczywiście jest bardzo leniwa i nie chce ćwiczyć, dziś warczała na panią rehabilitantke. Ale nie poddajemy się i nadal będziemy kontynuować zabiegi. Już po tygodniu widze jak Bianka się zmienia, robi się coraz pewniejsza, bardzo potrzebuje dużo uwagi i czułości. Apetyt ma jak zwykle dobry, środki higieniczne znikają jak woda....Muszę jechać z nią na wizytę do ortopedy. Po tej konsultacji będzie można wprowadzić leki na unerwienie. Jutro zabieg na 18 g Quote
Jasza Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Mona, a jak Biankę przyjął Twój pies/psy? Quote
_Mona Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Jasza ja mam w domu 3 swoje psiaki Saba 3łapek po amputacji 12 lat, zdj avatar Sonia 2 let sunia z trudnym charakterem po przejściach Feluś 2 lata niewidomy - z wątku z dogo, zdj sygnatura Oczywiście jak przywiozłam Biankę psiaki ją zaakceptowały, czują ,że jest chora, nie robią jej krzywdy, nie zaczepiają jej. Jak Bianka zasuwa po domu i ciągnie tylnie łapinki to moje psiaki ją omijają. Quote
Jasza Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 A Sonia, z trudnym charakterem, też ją zaakceptowała? Przepraszam, że tak dopytuję.. Jak słyszę trudny charakter, to mam zaraz przed oczami swojego Reksa. On w domu żadnego psa nie zaakceptował jeszcze.. Była u mnie kiedyś przez dwa dni Zuzia, na krociuteńkim tymczasie, którą potem Reyes zabierała do Białegostoku... Mimo, że to sunia i to na dodatek chodząca łagodność i spokój, to były kłopoty.. Ja cały czas myślę o drugim psie, ale jak mnie nie ma 9 godzin dziennie w domu, to co bym zastała po powrocie? Czy są takie psy, które drugiego za żadne skarby świata nie zaakceptują na swoim terenie, czy to wszystko kwestia czasu? Przepraszam, że wątek Bianki zaśmiecam, ale to dla mnie ciągły powód do rozmyślań... Dałabym wiele, żeby drugi pies znalazł u nas dom, chociaż mój mąż kategorycznie sie nie zgadza, myślę, że jego bym przekabacila jakoś, ale nie Reksia... Quote
ihabe Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Mona a jak Ty się czujesz? Czy nie męczą Cię te wyjazdy z małą za bardzo? Jak stoimy z podkładami i pieluszkami? Daj znać kochana! Quote
_Mona Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 ihabe narazie jeszcze jest pół paczki pieluch te nr 2 są dobre, a wkładów 3 paczki, oczywiście idą jak woda , jak będzie brak dam Ci znać...są jeszcze też 3 puszki do jedzonka Do końca tygodnia mam wolne to będę jeździła z Bianką na zabiegi, narazie daje rade... Jasza apropo mojej Soni to także zaakceptowała Bianke, tak jak inne moje psiaki omija ją... Mówię Ci psy zdrowe czują ,że Bianka jest chora dlatego ją tak traktują. Ja jestem dla Soni czwartym domem stałym , była w poprzednich i nikt jej nie chciał, dużo przeszła i czasem miewa dziwne zachowania... Quote
togaa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Byłoby pieknie gdyby któraś z Cioteczek bazarek Bianeczce zrobiła.. Maleńka ma wielką szansę na sprawność, ale o kosztuje...:shake: Bez pomocy finans. niewiele można zdziałać.... Quote
ihabe Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='togaa']Byłoby pieknie gdyby któraś z Cioteczek bazarek Bianeczce zrobiła.. Maleńka ma wielką szansę na sprawność, ale o kosztuje...:shake: Bez pomocy finans. niewiele można zdziałać....[/QUOTE] Robimy bazarek na schron Glwice i Bianeczka pod niego podlega ale bardzo prosimy o więcej bazarków lub fantów, bardzo prosimy:loveu::loveu: Quote
iwona213 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 dużo dałoby allegro cegiełkowe, ale chyba najpierw fundacje musimy załozyć, bo jakoś nikt nie chce nam a wzasadzie biance pomóc... ehh... Quote
TERESA BORCZ Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Poproszę o konto brysio.pozdrawiam Quote
_Mona Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 w sprawie wpłat dla Bianki, kontakt z Brysio... P.S. Brysiu przepraszam , już poprawiłam ..... Quote
_Mona Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Witam raz jeszcze ! wróciliśmy z Bianką z kolejnego zabiegu. Jak twierdzi fachowo pani rehabilitantka Bianka odruchy "do suwu ma " ale wykroku tylnich łapek nie chce zrobić. Wszystko pozatym ok apetyt jej dopisuje, odleżynki prawie zagojone. Nie poddajemy się i zabiegi w toku do piatku .... może do sob... ihabe została 1 puszka do jedzonka , środki higieniczne jeszcze mam Quote
ihabe Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dzis już środa.... czas leci szybko, za szybko.... Co dalej? Gdzie podzieje się sunia po sobocie? W sumie to będzie już 9 zabiegów prawda? Brysiu a co z pieniążkami? Powinnam zapłaći Pani Halince. Watek tak jakby ucichł, Mona wzięła na siebie cały ciężar i wszystkim zrobiło się lekko... ale koniec laby. Quote
ihabe Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 kilka rachunków : Puszeczki to kwota 12 zł za puszkę ale niestety nie mam rachunku niech więc to będzie moja wpłata na Bianeczkę. Quote
Brysio Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 przeciez juz pare razy pytalam kiedy mam przelac pieniązki;) czekam tylko na cynk;) prosze podac numer konta i kwote gdzie co i jak i od razu przelewam;) Quote
Brysio Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Czy te 10 zabiegów jest wtystarczające aby sunia doszła do siebie? jakie sa wyniki rehabilitacji? jakie postępy? co mowi Pani Helenka? moze przyda się więcej zabiegów? zebysmy nie zmarnowali szansy, sunia nie moze trafic do schronu:placz::placz::placz: musimy szukac DT Quote
Brysio Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Ihabe przelałam 540 zł jesli zabiegi będą potrzebne musimy uzbierac na kolejne, chocbym sama miała zrobic to allegro cegiełkowe doszły w tym tygodniu jeszcze 2 wpłaty RACHELA S - 30 zł ALEKSANDRA D - 50 zł dziękujemy co daje kwote 540 zł Quote
ihabe Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 nie ma jednak dt:-( u Mony się kończy a u mnie niestety nie da się. Pracujemy do 17, sunia byłaby bardzo długo sama razem z moimi psiakami. Sunia potrezbuje DT gdzie ktos jest w domu i moze żmienić podkład i pieluszkę. Czy macie na oku taki domek? Quote
gonia66 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='ihabe']nie ma jednak dt:-( u Mony się kończy a u mnie niestety nie da się. Pracujemy do 17, sunia byłaby bardzo długo sama razem z moimi psiakami. Sunia potrezbuje DT gdzie ktos jest w domu i moze żmienić podkład i pieluszkę. Czy macie na oku taki domek?[/QUOTE] :-(:-(:-(O matko..to co z nią będzie teraz??Pzreciez jesli nie bedzie domku- musi wrocic do schronu i co??Koniec rehabilitacji????:-(:-(:-( Quote
TERESA BORCZ Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Przyniosę kaskę 100 pln do schronku w sobotę. Może być? Czy zrobić przelew rano ? Co mówi rehabilitantka. Widzi postępy? Quote
_Mona Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Przekazuję wieści z dnia dzisiejszego... pani rehabilitantka widzi szansę na samodzielne chodzenie Bianki. Dziś Bianka sama wykroczyła 2 razy lewą łapką. Ćwiczymy dodatkowo z nią w domu i ok 1 min sama już stoi. Obawiam się ,że na tych 9 zabiegach rehabilitacja się nie skończy. Bianka musi mieć więcej zabiegów. Dodatkowo musimy włączyć lek na unerwienie. Jutro chcę z nią jechać do ortopery. Po tej konsultacji włanczamy lek Nivalin. Pilnie byłby potrzebny Dt , ponieważ sunia potrzebuje ciągłej zmiany pampersów, wkładów, podmywania. Nie może tak długo siedzieć sama w domu. Quote
Recommended Posts