Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest osoba chętna na Babetkę. Młoda dziewczyna z Krakowa, w domu dwa koty. Nauka czystości jej nie zraża... Wie, że musiałaby na Babetkę poczekać do końca leczenia. Zgadza się na wizytę przedadopcyjną i umowę.

Czy ktoś doświadczony z Krakowa mógłby pójść na wizytę przedadopcyjną dla Babetki?? Proszę!

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Laima']Jest osoba chętna na Babetkę. Młoda dziewczyna z Krakowa, w domu dwa koty. Nauka czystości jej nie zraża... Wie, że musiałaby na Babetkę poczekać do końca leczenia. Zgadza się na wizytę przedadopcyjną i umowę.

Czy ktoś doświadczony z Krakowa mógłby pójść na wizytę przedadopcyjną dla Babetki?? Proszę!

OOOO :) ja w tej roli proponuj np. taks :cool3:

Posted

[quote name='maciaszek']Marysiu, bardzo ładny tekst! :) Dzięki :loveu:.
Mam tylko jedną sugestię. A żeby wytłuścić cały ten fragment o tym jaki Babetka ma charakter, to wszystko, co o niej wiadomo. Wtedy ktoś, kto nie będzie miał ochoty (a niestety to coraz częstsze wśród ludzi) przeczytać całości od razu trafi na info o suni :).
zrobione :p. Dziekuję wszystkim za te miłe słowa :oops:

Posted

Asior napisał(a):
w jakiej dzielnicy mieszka ta Pani ??
Taks zarobiona przy swoich tymczasach.... podaj mi dzielnicę, to postaram się podsunąć Ci kogoś do wizyty ;)

Jeszcze Asior kogoś podsunie ;)

Posted

Mamy zamieszanie :). Dziewczyna, z którą rozmawiałam o przedadopcyjnej, mieszka w KATOWICACH :cool3:. Napisała mi teraz, ze wypatrzyła Babetkę na stronie schroniska. Czy mogę podać komuś z Was jej numer?

Mamy zamieszanie też z TVP w czwartek. Obecna opiekunka twierdzi, że to za wcześnie dla Beci - że nie powinno się pokazywać do adopcji chorego psa.
Podobno brzydko siusia. Zrobimy jej badanie moczu (mam już na wszleki wypadek receptę na Furagin).
:roll:
Poza tym jest wszystko ok, bardzo wesoła i otwarta. Kupy coraz lepsze, jest cały czas na Bactrimie. Tylko załatwia się wciąż wyłącznie w domu.

Posted

Laima napisał(a):
Obecna opiekunka twierdzi, że to za wcześnie dla Beci - że nie powinno się pokazywać do adopcji chorego psa.
Ale przecież po Babetce chyba nie widać, że jest chora, prawda? A pokazanie jej nie oznacza przecież, że zostanie wydana przed końćem leczenia.

Posted

maciaszek napisał(a):
Ale przecież po Babetce chyba nie widać, że jest chora, prawda? A pokazanie jej nie oznacza przecież, że zostanie wydana przed końćem leczenia.

tez mi się tak wydaje. Pokazanie jej w programie to wielka szansa, a jesli ktoś sie w niej zakocha i będzie chiał ofiarowac dom to na pewno poczeka do końca leczenia.

Posted

Oprócz tego, że po badaniu moczu może się okazać, że Babetka ma niewydolność nerek (specjalistyczna karma, ew. leki do końca życia), to nie widać, że jest chora...
I poza tym, że jeszcze może rozsiewać po domu z kałem pierwotniaki, to nie widać, że jest chora...

Ja myślę, że faktycznie najpierw psa trzeba zdiagnozować i ew. wyleczyć.
Jest trzecia sprawa: jest transport tylko autobusem, a to bardzo daleko - Babetka rano i wieczorami marznie, nawet w uszytym kubraczku. A psem w pełni sił nie jest (i nieszczepiona).
Ufam osobie, u której jest Becia - tymczasuje zwierzęta od wielu lat.

Taksi w jedną stronę to ok. 60 zł, czyli razem ok. 120. Mi się "do Babetki" kot pochorował i coraz bardziej prawdopodobne, że nie dociągnę do pierwszego. Naprawdę, teraz każdy wydatek, to obciążenie (wczoraj doszła recepta na Furagin za 15 zł, kilka dni temu tabletki osłonowe na jelita za 5 zł).

Babetka (podobno) będzie mogła być w programie za 2-3 tygodnie. Jej opiekunka jest w kontakcie z autorką programu.

Posted

karusiap napisał(a):
Chyba jednak branie psa nie dosc,ze nie szczepionego to rozsiewajacego jak napisalas pierwotniaki,nie jest najlepszym pomyslem...raz dla niej,a dwa dla innych psow w programie.

Ano...
Ja osobie, która opiekuje się Babetką, ufam. Twierdzi też, że zna autorkę programu i że zdrową i zdiagnozowaną Babetkę umówi. Pewnie wtedy też będzie problem z transportem, ale może do tego będzie jakaś wpłata z bazarku?

Posted

Bazarek się kończy 15 i mam nadzieję, że wpłaty będą.
(To bazarek dla Babetki i Bianki razem...).

Laimo, podaj mi proszę jakie wydatki mam dopisać do pierwszego postu.

Laro..i jak tam dziewczyna z Katowic?

I co robimy z tą Panią, która była na początku zainteresowana Babetką?
Czekamy jeszcze?

Posted

Jaszo, 15 zł za wystawienie recepty na Furagin; 5 zł za tabletki osłonowe na jelita. Wetka jest na tyle uprzejma, że nie liczy nic za samą wizytę.
To są drobiazgi; z większą sumą już miałabym w tym miesiącu problem.

Lara ma dzwonić do dziewczyny z Katowic - ona czeka na kontakt z niecierpliwością. Może to ktoś sensowny?
Pani z Sosnowca (wiek emerytalny(?)) na razie nie odzywa się.

Posted

Ciotki, jutro zadzwonię do tej Pani. Ale postaram się z samego rana, jak będzie blisko to może nawet jutro pójdę na wizytę. Dziś miałam imprezę urodzinową i nie za dużo czasu na dzwonienie.