Jasza Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Jeżeli chodzi o wizytę, to myślę, że to powinna być jakaś "stara" dogomaniaczka, żeby prześwietlić dom bardzo dokładnie. Quote
Laima Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jasza, to może trzeba kuć żelazo póki gorące? Może jak znajdzie się ktoś na wizytę, zadzwoń do tej pani, przedstaw warunki adopcji? Np. za parę dni - z jakimiś nowymi info o Babetce - mam nadzieję, że z czystością będzie ciut lepiej. Ja mogę informować o stanie suni, na procedurach się nie znam. No i jestem z Krk. :] Quote
maciaszek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Brzmi ok, ale... dobrze by było, żeby pani była w 100% świadoma co ją czeka (tzn, sprzątanie, sprzątanie, sprzątanie...). Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Z Sosnowca znam parę osób na Dogo. Między innymi Kisiaraf, ktorą uważam za konkretną i superfajną osobę. Mogę ją zapytać, czy zgodzilaby się na wizytę. Więc może zrobmy tak: Poczekamy tydzień. Jak wieści o Babetce będą na plus, to dzwonię do Pani w sprawie wizyty. A Ty dzwonisz i relacjonujesz co słychać u małej. A Kisiaraf zapytam juz teraz. Quote
Laima Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Ok, :lol:. Może będą 2 tygodnie cudów, a na koniec Babetka w dobrym domu. ;) Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Laimo, a jaka Babetka jest, jeżeli chodzi o usposobienie? Dużo śpi, czy wariuje? Jest raxczsej spokojna, wyciszona, czy taka wariatka mała? Czy zachowuje sie jak chory pies? To znaczy, czy jest apatyczna, czy ją coś boli? Quote
Laima Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jaszo, ona dużo śpi, ale jak się wyśpi, to goni. Bardzo garnie się do człowieka. Śpi w łóżku. Wita w drzwiach. Podobno przez pierwsze 2 dni łapała opiekunkę zębami, jak jej się coś nie podobało, po czym przestała. Ona już u mnie była bardzo wesoła, podkradała kotom zabawki, poza tym buty i mokre pranie :evil_lol:. Na spacerach pędzi biegiem, ale jest tak mała i lekka, że można ją łatwo zatrzymać (utrzymać). Pcha się na kolana, chce lizać po twarzy etc... Z charakteru chyba po prostu taki słodki mały psiak, który wszystkich akceptuje (wliczając koty, inne psy i dzieci). Tylko do mężczyzn podchodziła z rezerwą nie wiem, jak teraz. Żebrze przy stole. :p Im więcej biega, tym podobno mniej podkurcza tylne łapy - może ona faktycznie siedziała w klatce... Quote
Asior Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 czyli nie ma sensu, zeby brać ją do programu :) Quote
Jasza Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 Asior! Jest sens!!! Ten dom jest BARDZO, BARDZO potencjalny!! Nie wiemy czy szybko wyzdrowieje, nie wiemy czy ten dom jest odpowiedni... Quote
Laima Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Asior, przepraszam, dziś będę dzwonić - siadłam wczoraj do pracy i przypomniałam sobie o tel. po północy. :( Quote
Jasza Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 To czekamy na Babetkę w programie. Do Kisiaraf napisałam. Jak znajdzie chwilkę to pewnie zajrzy. I zobaczymy co powie. Quote
milosnicy zwierzat Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 podajcie opis o tym piesku numer konta dodam na nk pewnie wpłyną jakieś pieniążki na jej utrzymanie Quote
__Lara Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Jasza napisał(a):Z Sosnowca znam parę osób na Dogo. Między innymi Kisiaraf, ktorą uważam za konkretną i superfajną osobę. Mogę ją zapytać, czy zgodzilaby się na wizytę. Więc może zrobmy tak: Poczekamy tydzień. Jak wieści o Babetce będą na plus, to dzwonię do Pani w sprawie wizyty. A Ty dzwonisz i relacjonujesz co słychać u małej. A Kisiaraf zapytam juz teraz. Ale Wy tu planujecie :cool::thumbs: Quote
Laima Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 milośnicy zwierząt, przed północą coś sklecę o Babetce; dzięki Jak długi ma być ten tekst? Jutro będę rozmawiać z Asior o programie. Nie jestem pewna, czy obecna opiekunka będzie chciała oddać Babetkę :razz:. Ale pewnie rozsądek zwycięży... Jutro wieczorem zapytam, czy mała grzecznie pije Bactrim. Jaszo, postaram się jutro podać Ci tytuły i stan książek, dobrze? Dziś już nie dam rady. Dzięki za obecność na wątku... Quote
Jasza Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 Laimo, tylko, czy wpłaty z Bazarku mogą iść od razu na konto Twoje? Ja bazarek już wystawiłam, tylko nie dodałam zdjęć, więc książki mogę dołożyć do kolejnego, OK? Mój bazarek jest od razu na dwa cele. Na Babetkę i na Biankę, kto wylicytuje fant, ten decyduje na jaki cel wpłaca. Wkleję link do niego na wątku Babetki. Quote
milosnicy zwierzat Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Laima napisał(a):milośnicy zwierząt, przed północą coś sklecę o Babetce; dzięki Jak długi ma być ten tekst? no taki do ogłoszenia ogólnie o Babetce jej historię jej zachowanie jaki jest jej stan jakieś wymagania szczególne prośba o wpłaty i numer konta taki żeby wzbudzał litość reszt rozstawiam do twojej inwencji twórczej Quote
Laima Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Jaszo, podam Ci numer konta, a pieniądze będą szły na leki i, jeśli coś zostanie, na jedzenie (kurczak, ryż, karma). A można go nie upubliczniać?? Ok, tekst do ogłoszeń. Postaram się. :p Ale numeru konta nie podam, dobrze? Chyba że obecna opiekunka się zgodzi. Quote
marysia55 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Laima napisał(a):milośnicy zwierząt, przed północą coś sklecę o Babetce; dzięki Jak długi ma być ten tekst? Witam , moge jedynie przeprosic ciotki wątkowe:roll:. Od niedzieli ( 1.11.2009) Dogo nie wpuściło mnie do siebie stąd brak tekstu :cool3:, ale widzę , że chyba nie będzie juz potrzebny. Jeżeli jest inaczej prosze o info i zaraz wklejam :p Quote
Laima Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 marysia55, bardzo potrzebny!!!! JA nie dałam rady w nocy, teraz miałam siadać, ale chętnie poczytam. Coś łzawego - bo ja takich nie umiem. Stan Babetki: Odrobaczona. Obecnie leczona na kokcydia, za ok. 2 tygodnie powinna być zdrowa. Po leczeniu będzie zaszczepiona. Prawdopodobnie z pseudohodowli klatkowej - stąd początkowo trudności w poruszaniu, ale jest coraz lepiej, przestaje podkurczać tyle nogi (teraz Babetka śmiga kurcgalopkiem). Waży mniej już 3 kg, wzrostu ma mniej niż 30 cm. Kocha dzieci, inne psy, koty. Nie wykazuje agresji. Jedyny problem: Nie jest nauczona czystości. Quote
Jasza Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Laimo, konto mi możesz podać na PW, jak sie bazarek będzie kończyl, ok? Ja innym też tylko na PW podam. Pięniądze mogą być przeznaczone na leczenie i jedzenie Babetki. Quote
Jasza Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Zapraszam na bazarek: SANDER Table + Home-dla domu,torebki,bluzki,kolczyki i broszki do 15.11 na dwa cele Quote
maciaszek Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Babecia powoli wychodzi na prostą, mam nadzieję, że i z tym zachowaniem czystości jakoś się wyprostuje... Laimo, BARDZO Ci dziękuję raz jeszcze za wszystko, co robiłaś i robisz dla małej :loveu: :loveu: :loveu:! Quote
Jasza Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Dobranoc i całusy dla Babeciątka!:loveu: Quote
Recommended Posts