Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PILNIE POSZUKUJE WOLONTARIUSZA, KTÓRY SPRAWDZI DOM ADOPCYJNY W CHORZOWIE! PANI CHCE WZIĄĆ SZCZENIACZKA. ALE JUŻ BYŁY 3 RODZINY,KTÓRE GO CHCIAŁY, ALE JEDNA GO ZWRÓCIŁA DRUGA TO BYŁA PATOLOGIA, TRZECIA TO MIAŁ BYĆ PREZENT, A RODZINA KTÓRA MIAŁA GO DOSTAĆ O NIM NIE WIEDZIAŁA I WCALE GO NIE CHCIAŁA. NIE CHCE GO JUŻ NARAŻAĆ NA TAKIE SYTUACJE I BARDZIEJ SIĘ BOJĘ. KOBIETA BRZMI ROZSĄDNIE, ALE WIADOMO. CZY KTOŚ MI POMOŻE???? ODWIEDZI PANIĄ- SPRAWA PILNA NA JUŻ. PISZCIE DO MNIE NA DOGO LUB NA MOJEGO MAILA: [email protected] TEL -508-063-271

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
Z bazarku Jaszy (na katowickie psy, między innymi na Babetkę) uzbierało się ponad 40 zł (jeśli dobrze pamiętam). A kilka dni temu skończył się drugi bazarek Jaszy, nie wiem ile z niego powędruje na Babecię.

A czy byłaby szansa, żeby ktoś ew. przewiózł ją pociągiem? To taniej wyjdzie niż samochodem... Może Reyes by się zgodziła? A może ktoś z Krakowa by mógł?

Drugi mój bazarek się skończył, ale przez moje kłopoty z Dogo ( i nie tylko moje) nie jest jeszcze rozliczony.
Na razie jedna osoba zadeklarowała wpłatę dla Babetki, reszta dla Bianki.
Laimo, podałam Twoje konto, sprawdź proszę, czy wpłynęło coś.

Posted

Na moje konto wpłynęło 15 zł (8 zł z Sopotu 18.11 i 7 zł z Warszawy 20.11).

Mam nadzieję, że pani się nie rozmyśli i Babetka najpóźniej za tydzień pojedzie do Katowic...
Może zapytać o koszt w tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/136862-Oferta-transportu-zwierzakA-w-okolice-Katowic-caA-a-Polska-za-zwrot-kosztA-w-paliwa ?

Reyes jeździ między Krakowem a Katowicami? |Napisałam do niej pw.
Pani z Katowic raz do mnie dzwoniła, ale nie mogłam odebrać. Więcej nie zadzwoniła, więc może nie dzwoniła, żeby poinformować, że rezygnuje... :roll:

Jaszo, może zmienisz temat na "szuka transportu do Katowic"?

Posted

maciaszek napisał(a):
Reyes jest niezmotoryzowana, czasami przewozi psiaki pociągiem, za zwrot kosztów przejazdu. Na różnych trasach, nawet bardzo dalekich.

Dokladnie ;)

Posted

No mogę ją przewieźć. A kiedy ? Transport ja + burek to około 20 zł..

Posted

Reyes, dziękuję. Zadzwonię po niedzieli do pani, która jest (mam nadzieję, że wciąż jest) zdecydowana. Była mowa o końcu przyszłego tygodnia (27-29.11).
Napisz, jaki byłby koszt transportu.

Posted

Babetka ma się świetnie, zaokrągliły jej się boczki, jest bardzo wesoła i przyjazna. Wciąż woli towarzystwo kotów niż psów. I wciąż brudzi w domu, niestety.

Wysłałam sms ws. terminu transportu do pani, która ma być ds Babetki, ale na razie nie odpowiedziała. Ech. Jakby co, będzie potrzebny ktoś na wizytę przedadopc. w Sosnowcu.

Posted

Babetka ma cieczkę. :(
Wydajecie psa z cieczką?? Przy jej brudzeniu w domu to chyba byłoby już za wiele? :(

DO pani z Katowic napisałam wczoraj sms, do tej pory nie odezwała się. Zadzwonię jutro.

Posted

DO pani z Katowic napisałam wczoraj sms, do tej pory nie odezwała się. Zadzwonię jutro.
Jej powinno zależeć... no ale bądźmy optymistami, może nie doszedł.

Posted

Bardzo proszę - ponieważ ja jestem nowicjuszem - napiszcie, czy wydawać psa z cieczką? Napiszcie przed jutrzejszym wieczorem, pls. Jutro wieczorem zadzwonię i dopytam, czy pani wciąż jest zdecydowana. Bo środa-czwartek ma dzwonić "pani nr 2", z Sosnowca.

Posted

Matko...nie wiem...jeżeli może poczekać w DT a Pani z Sosnowcasie zgodzi, to może po cieczce?
Od razu potem jak troszkę ochłonie, możnaby ją wysterylizować..to już może w DS.
Ale w takim razie trzeba by zrobić wizytę poadopcyjną...

Posted

Pani z Katowic (ta, u której była wizyta przedadopc.) zrezygnowała - w tej chwili do mnie zadzwoniła.
Jutro wobec tego zadzwonię do pani z Sosnowca. Jeśli jest nadal zainteresowana, będzie potrzebna wizyta u niej.

:]

Od razu napiszę, że jeśli teraz nie uda się adopcja, to chyba trzeba będzie szukać dla Babetki dt, gdzie nauczy się czystości. Ani ja, ani p. Jadwiga nie mamy na to warunków. Babetka może mieszkać u pani Jadzi, ale niestety u niej nie przestanie brudzić. Nie ma więc gwałtu, ale warto powoli myśleć o zmianie.
Ech... Gdyby nie to brudzenie gdzie popadnie, pewnie już by miała dom. :(

Posted

[quote name='Laima']Pani z Katowic (ta, u której była wizyta przedadopc.) zrezygnowała - w tej chwili do mnie zadzwoniła.
Jutro wobec tego zadzwonię do pani z Sosnowca. Jeśli jest nadal zainteresowana, będzie potrzebna wizyta u niej.

super... ciekawe czemu akurat teraz :/

Posted

Kurcze...a Pani z Katowic wydawała się fajna..
Powiedziała dlaczego rezygnuje?

To w takim razie czekamy na relacje Kisiaraf z wizyty...

Posted

Asior napisał(a):

Lepiej teraz niż później.

Posted

Asior napisał(a):

Asior, myślę, że się przestraszyła i tyle. Dobrze, że miała na tyle odwagi, żeby zadzwonić.

Babetce przydałby się ktoś z domem z ogrodem i czasem, albo z taką ilością czasu, żeby z nią ileś razy dziennie wychodzić i łazić aż się załatwi. Katastrofa. Zaczynam się martwić. Po co komu brudzący dorosły pies ze schronu, skoro można sobie sprawić brudzącego słodkiego szczeniaczka za 200 zł albo i za 1 zł. :(

Posted

Laima, nie takie adopcje miały miejsce na Dogo..
Psy duże i staruszki..bez nóg..niewidome..bardzo skrzywdzone..z problemami..
A Babetka jest malutka i kochana. Problem brudzenia jest poważny, fakt..ale musimy wierzyć, że się uda.
Dobrze chociaż, że nie waży 60 kg. bo przy takich gabarytach jej kupkowanie w domu wyglądałoby zgoła inaczej..

Ale tak poważnie... trzymam kciuki za Panią z Sosnowca.

Posted

Jaszo, daj może w temacie, że szukamy dt, który ma czas na naukę czystości? Tylko gdzie znaleźć bezpłatny? 300 czy 350 zł to są straszne pieniądze.
Sama już nie wiem.