Jasza Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Zaraz wpiszę saldo.. Jutro zaczynam spraszać ciotki na wątek.. O bazarku też pomyślę. Przepraszam, mam dzisiaj zły dzień. Kilka telefonów w sprawie Fizi, szukanie chudej suczki... Babeciątko...zdrowiej! Quote
Laima Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Kupiłam Bactrim (12 zł, powinno wystarczyć na 2-tygodniową kurację). Jutro rano przekażę lek i o wszystkim porozmawiam. Przekażę na bazarek kilka książek - czy ktoś może zrobić bazarek? Ja chyba się nie wyrobię (brak czasu). Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 W sobotę robię bazarek dla Babetki. Laimo, możesz potem, po jego zakończeniu, udostępnić swoje konto? Quote
Asior Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 może udało by mi się załatwić jej miejsce w programie Kundel bury i kocury... spróbuje się skontaktować z P. Magdą Hejdą.. Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Super Asior. Takie maleństwo - żeby tylko była zdrowa - będą się o nią bić! Quote
Asior Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 MAM DLA NIEJ MIEJSCE W PROGRAMIE :D Wysyłam namiary na siebie do Laimy :) niech się ze mną skontaktuje w celu dogadania szczegółów :) Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Asior, CUDNIE!!!:loveu: Quote
maciaszek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [B]Asior[/B], BARDZO dziękujemy! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Asior Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 w przyszły czwartek dopiero, ale i tak super, ze akurat było miejsce :D Dlatego musicie mi podać jak najwięcej informacji o małej, zebym sobie to wykuła na czwartek ;) Quote
maciaszek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Wszelkie info poda Ci Laima. Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że do schroniska trafiła z ulicy. Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 [quote name='Laima']Kupiłam Bactrim (12 zł, powinno wystarczyć na 2-tygodniową kurację). Jutro rano przekażę lek i o wszystkim porozmawiam. Przekażę na bazarek kilka książek - czy ktoś może zrobić bazarek? Ja chyba się nie wyrobię (brak czasu).[/QUOTE] Laimo, ja wystawię bazarek, tylko drugie konto na fotosiku mi się zapycha... Jeśli możesz, to [B][U]podeślij mi zdjecia na PW[/U][/B], to wtedy będę mogła spokojnie dołożyć do moich fantow i wystawię. Muszę jeszcze w sobotę dla Bianki bazarek zrobić... Czy konto będzie Twoje, do wpłat? Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Jedna Pani się zakochała w Babetce. Poinformowałam ją mniej więcej jaki jest jej stan. I, że musiałaby poczekać ze dwa tygodnie na zakończenie leczenia. Napisałam o tym, że nie jest nauczona "czystości".. Laimo, masz PW, Pani chciałaby z Tobą porozmawiać osobiście. Quote
Laima Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Doczytałam, odpowiedziałam. Babetka będzie od dziś dostawać Bactrim. Może zostać w dt, ile będzie trzeba, więc powodem do szukania nowego jest tylko (choć ja wiem, czy to jest "tylko"...) to, że przydałby się człowiek, który wychodziłby z nią b. często. Pani próbowała z transporterkiem - jak się Babetce chce, to i w środku się załatwia. :shake: Dziękuję za wszystkie pw. :) Jaszo, postaram się jutro wieczorem wybrać i opisać książki. Czy muszą być zdjęcia? Quote
Klementynkaa Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Laima']Pani próbowała z transporterkiem - jak się Babetce chce, to i w środku się załatwia. :shake:[/QUOTE] no to niedobrze :( pozostaje nauka bardzo zmudna, czaso i pracochłonna, jak ze szczeniaczkiem tylko znacznie dłuzej bo dorosła psina ma już nawyki mocno utrwalone... rozumiem, że wszelkie somatyczne problemy, które mogą powodowac takie brudzenie, są wykluczone? Quote
Laima Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Klementynkaa, biegunki się skończyły, więc chyba wykluczone. Myślę, że inny dt byłby bardzo potrzebny? Obecna opiekunka wychodzi z małą 3 -4 razy, w tym 10-godzinna przerwa. Mówiła mi dziś, że łażą, łażą na spacerze, po czym Babetka wchodzi do domu i robi kupę w przedpokoju... :niewiem: Tylko kto się takiej nauki podejmie z nieswoim, dorosłym psem?... Quote
__Lara Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Fajnie, że Babetka będzie w tv :lol: mam nadzieję, że Kornelia też się załapie! Quote
Klementynkaa Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Laimo ja mam na myśli problemy inne niż biegunka, jakieś neurologiczne? bakteryjne? czy ona wie, że się załatwia? ma nad tym kontrolę? moja, nieżyjąca już, jamniczka przez ostatnie dwa lata życia nie kontrolowała potrzeb fizjologicznych właśnie ze względu na problemy neurologiczne :( mimo, że była nauczona czystości. Quote
Laima Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Klementynkaa']Laimo ja mam na myśli problemy inne niż biegunka, jakieś neurologiczne? bakteryjne? czy ona wie, że się załatwia? ma nad tym kontrolę? moja, nieżyjąca już, jamniczka przez ostatnie dwa lata życia nie kontrolowała potrzeb fizjologicznych właśnie ze względu na problemy neurologiczne :( mimo, że była nauczona czystości.[/QUOTE] Nie mam pojęcia... A jak to sprawdzić? Ona biega w kółko i przykuca, więc chyba rozumie, że jej się chce - ? Quote
Laima Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Dzwoniła do mnie pani z Sosnowca. Brudzenie jej nie przeszkadza, nie chciałaby tylko brać psa chorego, więc poczeka 2 tygodnie (o ile w 2 tyg. poradzimy sobie z kokcydiami...). Ma się ze mną kontaktować, mam nadzieję, że się nie rozmyśli... Zobaczymy. Quote
maciaszek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 A czy ta pani zgodziła się na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej? Jeśli się zgadza to w międzyczasie można by kogoś na taką wizytę znaleźć. Pytałaś ją o stosunek do sterylizacji (wymóg adopcji)? Powiedziałaś dokładnie jak wygląda to brudzenie (żeby dokładnie wiedziała na co się porywa i nie oddała psa po 2 dniach)? Quote
Laima Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Rozmawiałyśmy tylko o czystości. Ta pani wie, że Babetka będzie do wydania najwcześniej za 2 tygodnie - ma dzwonić za tydzień. Jeśli będzie telefon, myślę, że będzie czas, żeby o tym wszystkim porozmawiać - ktoś z Katowic/Sosnowca mógłby się z tą panią spotkać osobiście? Quote
maciaszek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Kogoś na pewno znajdziemy. Myślę, że lepiej byłoby panią zapytać o te rzeczy od razu, bo może się okazać, że się nie zgodzi i nici z domku... Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Ta Pani dzwoniła najpierw w sprawie Fizi. Potem okazało się, że Fizia jest za duża. Pani jest nie do końca zdrowa, jak zrozumiałam i ma niepełnosprawnego męża. Szuka suczki, którą może wnieść sama po schodach jakby co, wsadzić do wanny i umyć... Dlatego zależy jej, żeby piesek był mały. Z krótkiej rozmowy wydaje się być fajna. Podesłałam jej zdjęcia Sary ze strony Fundacji. Odpisała mi, że Sara już ma dom.No to zaryzykowałam i wyslałam jej zdjęcia Babetki, opisałam jej mniej więcej w jakim jest stanie.. Odpisala mi, że chyba Babetka jest jej przeznaczona(...) Poprosila o numer Laimy - wysłałam. Sama jej zaproponowałam, żeby poczekała dwa tygodnie. Zobaczymy.... Quote
Recommended Posts