Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asior napisał(a):
ja mogę zrobić, tylko nie cegiełkowe...

|Proooszę! Ja nie mogę, bo mam nieuregulowany rachunek z allegro. :/
Tylko (chyba?) trzeba zaznaczyć, że trzeba małą nauczyć czystości.
Nie dostałam żadnych nowych zdjęć, ale być może w sobotę zrobię zdjęcia. Podobno urosła kruszynka.

Posted

O kurcze, ta Pani zrezygnowała? to dziwne... może już czekać nie chciała??? w sumie lepiej teraz niż później.

Myślę, że sprawę czystości Babetki trzeba by skonsultować z jakimś psim psychologiem. Co o tym myślicie?

Posted

Laimo - nic nie mogę zmienić w tytule, ani nawet nie mogę dopisać nic w pierwszym poście, bo w ogóle nie mogę edytować postów..
Nie mogę nawet buźki wstawić.............

Posted

Wysłałam pw do Kasiaraf z prośbą o wizytę w Sosnowcu.
Z panią z Katowic kontaktowały się ze 3 osoby, była lekko zdezorientowana; może teraz trzeba raz a dobrze... ech.

Behawiorysta? Czemu nie. Nigdy nie uczyłam czystości psa, więc nie wiem, jak długo i jak trzeba wyprowadzać Babetkę na prostą. Mam nadzieję, że to w ogóle możliwe - ona cały czas załatwia się w różnych miejscach w mieszkaniu - i wyłącznie w mieszkaniu.
Czy jest szansa, żeby behawiorysta został opłacony z funduszy katowickich (w zależności od kosztu)?
http://www.dogomania.pl/threads/174283-Poszukiwany-behawiorysta-KrakA-w?p=13559255#post13559255

Posted

[quote name='Laima']Wysłałam pw do Kasiaraf z prośbą o wizytę w Sosnowcu.
Z panią z Katowic kontaktowały się ze 3 osoby, była lekko zdezorientowana; może teraz trzeba raz a dobrze... ech.

Behawiorysta? Czemu nie. Nigdy nie uczyłam czystości psa, więc nie wiem, jak długo i jak trzeba wyprowadzać Babetkę na prostą. Mam nadzieję, że to w ogóle możliwe - ona cały czas załatwia się w różnych miejscach w mieszkaniu - i wyłącznie w mieszkaniu.
Czy jest szansa, żeby behawiorysta został opłacony z funduszy katowickich (w zależności od kosztu)?
http://www.dogomania.pl/threads/174283-Poszukiwany-behawiorysta-KrakA-w?p=13559255#post13559255

Nie uważam tak Laima, przy każdej adopcji raczej ktoś inny sprawdza dom, ktoś inny monitoruje adopcję i jakoś udaje się.

maciaszku, czy jest to możliwe?

Posted

Laro, ale ja jeszcze nigdy nie prowadziłam żadnej adopcji. Szczerze mówiąc nie wiem nawet, jak rozmawiać? Po prostu powiedzieć, że jeśli pani jest zdecydowana, to musi się zgodzić na wizytę? Mówić o umowie, czy dopiero osoba, która pójdzie na wizytę?

Posted

Laima napisał(a):
Laro, ale ja jeszcze nigdy nie prowadziłam żadnej adopcji. Szczerze mówiąc nie wiem nawet, jak rozmawiać? Po prostu powiedzieć, że jeśli pani jest zdecydowana, to musi się zgodzić na wizytę? Mówić o umowie, czy dopiero osoba, która pójdzie na wizytę?

Tak, mówić o umowie :) ktoś kto dzwoni musi wiedzieć na jakie warunki adopcji się godzi. Wizyta + umowa.

Posted

Jeśli chodzi o behawiorystę to zależy ile "zawoła"... Na pewno możemy się dołożyć do takiej porady, ale czy sfinansować ją całą to nie wiem... Kłosiński (którego ktoś zaproponował na tamtym wątku) jest drogi...
Njfajniej by było znaleźć speca tu na dogo.
Laimo, napisz może do sacred_piranha, joaaa. Była też na dogo Zofia Mrzewińska (wybitny psi specjalista), ale nie pamiętam jaki ma nick.
Może tutaj też zadać pytanie: http://www.dogomania.pl/forums/456-Nauka-czystosci

Posted

Po 20 dzwonię do pani z Sosnowca.

Karjo2 mi już co nieco podpowiedziała - tyle, ile się domyślałam, tzn., że z Babetką musiałby być ktoś z czasem i cierpliwy. Niestety nie mam nikogo, kto poświęciłby Babetce czas jak szczeniakowi... Myślę, że z behawiorystą można się wstrzymać - Babetki pewnie nikt nigdy czystości nie uczył i tu też nie uczy - i tu jest (z przeproszeniem) pies pogrzebany. A może wystarczyło by ją przyuczać jak szczeniaka.

Posted

Pani z Sosnowca zgadza się na wizytę przedadopcyjną i umowę. Słyszałam w głosie coś jakby lęk, kiedy mówiłam o sterylizacji, ale może uda się ją przekonać osobiście. Piszę jeszcze raz do Kasiaraf z prośbą o wizytę. Podajcie jej wzór umowy adopcyjnej, dobrze?
W sobotę może będę miała aktualne fotki Babetki.

Posted

Jesetm :) Zaraz zadzwonie i umówie się z Panią na wizytę. Mam tylko pytanie czy pani wie o "problemie" Babetki, a konkretnie, że załatwia się w domku? Jak zdrowotnie już wszystko na 100% oki? Sterylizacja kiedy-już u Pani? Transport z czyjej strony? To tyle pytanń na już wrazie czego jeszcze będe pytać :)
Laima dostałam Twoje PW ale dopiero teraz siuę zalogowałam.

Posted

Kasiaraf,
mówiłam pani, że Babetkę trzeba nauczyć czystości,
zdrowa (nóżki wyprostowane, sprawne), do k. tygodnia bierze Bactrim
transport - może by nam się udało? nie rozmawiałam o tym
sterylka - pani sceptyczna :] może uda się ją przekonać...
wie, że jest umowa, ale nie widziała jej; dobrze by było gdybyś miała ze sobą

dzięki :)

Posted

Miałam kolejny telefon w sprawie Babetki. Młoda dziewczyna, musiała uśpić swoją 12-letnią suczkę.
Nauka czystości jej nie przeraża, ale musi porozmawiać z narzeczonym. Jest dużo w domu, więc może się udać. Sama powiedziała, że zgadza się na przedadopcyjną i umowę.
Ludzie z Katowic.

Posted

Dzwoniłam do Pani z Sosnowca dzisiaj kilka razy w różnych porach rano koło 15 i koło 18 niestety nie odebrała. Mam nadzieje, że poprostu źle trafiłam. Jutro z rana znowu ją "zaatakuje" telefonem ;) Umowe gdzieś mam to wydrukuje i zabiore ze sobą.

Posted

Laima napisał(a):
Miałam kolejny telefon w sprawie Babetki. Młoda dziewczyna, musiała uśpić swoją 12-letnią suczkę.
Nauka czystości jej nie przeraża, ale musi porozmawiać z narzeczonym. Jest dużo w domu, więc może się udać. Sama powiedziała, że zgadza się na przedadopcyjną i umowę.
Ludzie z Katowic.

Jakby co to widziałam małą psinkę w naszym katowickim schronie jak ostatnio robiłam ogłoszenia, które co tydzień wysyłam Kisiaraf. Może zgodziliby się na innego małego pieska?