Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maciaszek']Najlepsze są te foty z kością :). Ona ją chyba przez miesiąc będzie jadła ;).[/QUOTE]

Oj Maciaszek moja Mała Czarna taką kość na jeden dzień miała :evil_lol: A wielkości Babetki jest :evil_lol:

Posted

Ja jestem w Babetce zakochana maksymalnie!!!:loveu::multi::loveu:
Z kością i bez kości wygląda pięknie!!:loveu::loveu:
Czy możemy ją ogłaszać?
Czy istnieje nadal prawdopodobieństwo, że mała ma pierwotniaki?

Posted

Myślę, że można już Babetkę ogłaszać. Bardzo, bardzo proszę o pomoc, bo odkąd mam w domu psa, nie mam czasu na ogłoszenia (szczerze mówiąc, nawet z pracą nie wyrabiam).

Myślę, że zanim ktoś sensowny się znajdzie, wyleczymy ew. pierwotniaki albo inne świństwo.

Decyzję, czy wspominać w ogłoszeniach, że mała nie zachowuje czystości zostawiam Wam...

Posted

Ja mam dzisiaj maraton po cmentarzach i urodziny mamy, ale jutro się zabieram za ogłoszenia!

Namiary podawać na mnie?
Czy na Ciebie Laimo?

Posted

może być na mnie, wyślę na pw
Jaszo, moja mama też ma dziś urodziny :)

Nie podałam mojej komórki, bo często nie odbieram - Jaszo, można dopisać do ogłoszeń Twoją?

Posted

[quote name='Asior']OK.. to ja rezerwuje allegro :)
już pisze do Marysi :))
Ona walnie taki tekst, ze Wam buty pospadają :D[/QUOTE]

Macie u mnie: :beerchug:. Ty, Jaszo, też. :)

Posted

[quote name='Asior']OK.. to ja rezerwuje allegro :)
już pisze do Marysi :))
Ona walnie taki tekst, ze Wam buty pospadają :D[/QUOTE]
Witam, Asiorek wszędzie mnie zaciągnie, muszę nauczyc sie asertywności :p:p
Asia jak zwykle przesadza:oops:, buty może jej spadają jak chodzi w klapkach :diabloti:

Posted

Niestety, Babetka ma znów biegunkę. Bez zmiany diety.
Do tego załatwia się tylko w mieszkaniu, gdzie popadnie i kiedy tylko jej się zachce.

Trochę mi ręce opadły. :(

Jeśli moje kontakty nie wypalą (ludzie się mogą przestraszyć brudzenia w domu), najpóźniej w czwartek muszę Babetkę komuś przekazać.
Nie mam możliwości (czasu, warunków w mieszaniu, rodzinnych) uczyć psa czystości.

Posted

Alarm odwołany. Mam umówiony dt dla Babetki, który ją, mam nadzieję, nauczy czystości.
Biegunka może być po probiotyku - spróbuję odstawić.

Posted

[quote name='Laima']Alarm odwołany. Mam umówiony dt dla Babetki, który ją, mam nadzieję, nauczy czystości.
Biegunka może być po probiotyku - spróbuję odstawić.[/QUOTE]

DT w Krakowie ?

Posted

No nie wiem... Jak dla mnie to tak trochę daleko jej do tego praskiego ratlerka. Ale rzeczywiście może miała być jakimś ratlerkiem. Kto wie...

Z tym brudzeniem w domu to jakiś koszmar. Nikt nigdy jej tego nie uczył? Ech..

Posted

[quote name='maciaszek']Z tego, co pisze Laima to wynika, że Babetka załatwia się kiedy chce, gdzie chce i nieszczególnie zwraca uwagę (pod tym względem) na spacery.[/QUOTE]
Niestety, tak właśnie jest.
Zupełnie nie kojarzy spaceru z załatwianiem się; "zdrowe" kupy też zostawia w mieszkaniu. I nie załatwia się tylko w kuchni - pewnie dlatego, że tu ma legowisko. Dziś 3 x ścierałam siuśki i sprzątałam 6 kup (w tym 3 to właściwie jedna- biegunkowa). Na spacerze była 3 razy...
Mam nadzieję, że uda się ją wyprowadzić na prostą, bo jak nie, to marnie widzę jej szanse na dom. Niestety ja tego nie zrobię - ale mam nadzieję, że znajomej oferującej dt to się uda. Ma własne psy - może Babetka nauczy się szybciej przez naśladowanie?

Ona w ogóle jest na etapie szczenięcym (chyba nigdy nie uczona mieszkać z ludźmi...): budzi się i leci się załatwić byle gdzie, bawi się butami, obżera meble...
:diabloti:

Posted

Laimo, napisz proszę czy Babetka ma te pierwotniaki?
Czy jest nadal podejrzenie, że to może być przyczyną biegunki?
Czy załatwia się już może normalnie po odstawieniu Convalescente?
I co z Perthesem?
Czy ona dalej nie stawia nóżki, nie następuje na nią?
Czy jest lepiej?

Przepraszam, za tyle pytań, ale uważam, że skoro tyle jest niejasności co do stanu Babetki, to robić jej ogłoszenia jest trochę za wcześnie...

Posted

Też myślę, że na ogłoszenia jest za wcześnie.
Kał zawiozłam dziś do badania, wynik będę znać jutro/pojutrze.
Biegunki na szczęście już nie ma.
Im więcej biega, tym lepiej stawia nóżki - moja znajoma, u której jest Babetka, stwierdziła, że może ona jest z pseudo, że może siedziała w klatce - wg niej ma krzywicę i niedorozwój śródręczy.

Plan jest taki: odkarmienie (wg znajomej ona jest w fazie wzrostu :cool3: ), rozruszanie małej, NAUCZENIE CZYSTOŚCI. Jak się będzie dało: wścieklizna i szczepienie. Plus RTG.

Fakt, że ona teraz nie nadaje się do ludzi... :(

Becia jest w dobrym domu, ręczę za to. Mieszka m.in. z dwoma chartami borżojami i kotami. :) Odwiedzę ją, jak już się troszkę przyzwyczai - jak ją wczoraj zostawiałam, to bardzo chciała iść ze mną.
Dt jest bezpłatny - będzie prosić tylko o wsparcie na wizyty u wet.