maciaszek Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Najlepsze są te foty z kością :). Ona ją chyba przez miesiąc będzie jadła ;). Quote
Magnesiatko Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='maciaszek']Najlepsze są te foty z kością :). Ona ją chyba przez miesiąc będzie jadła ;).[/QUOTE] Oj Maciaszek moja Mała Czarna taką kość na jeden dzień miała :evil_lol: A wielkości Babetki jest :evil_lol: Quote
Jasza Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Ja jestem w Babetce zakochana maksymalnie!!!:loveu::multi::loveu: Z kością i bez kości wygląda pięknie!!:loveu::loveu: Czy możemy ją ogłaszać? Czy istnieje nadal prawdopodobieństwo, że mała ma pierwotniaki? Quote
Laima Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Myślę, że można już Babetkę ogłaszać. Bardzo, bardzo proszę o pomoc, bo odkąd mam w domu psa, nie mam czasu na ogłoszenia (szczerze mówiąc, nawet z pracą nie wyrabiam). Myślę, że zanim ktoś sensowny się znajdzie, wyleczymy ew. pierwotniaki albo inne świństwo. Decyzję, czy wspominać w ogłoszeniach, że mała nie zachowuje czystości zostawiam Wam... Quote
Jasza Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Ja mam dzisiaj maraton po cmentarzach i urodziny mamy, ale jutro się zabieram za ogłoszenia! Namiary podawać na mnie? Czy na Ciebie Laimo? Quote
Asior Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 OK.. to ja rezerwuje allegro :) już pisze do Marysi :)) Ona walnie taki tekst, ze Wam buty pospadają :D Quote
Laima Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 może być na mnie, wyślę na pw Jaszo, moja mama też ma dziś urodziny :) Nie podałam mojej komórki, bo często nie odbieram - Jaszo, można dopisać do ogłoszeń Twoją? Quote
Laima Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='Asior']OK.. to ja rezerwuje allegro :) już pisze do Marysi :)) Ona walnie taki tekst, ze Wam buty pospadają :D[/QUOTE] Macie u mnie: :beerchug:. Ty, Jaszo, też. :) Quote
marysia55 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='Asior']OK.. to ja rezerwuje allegro :) już pisze do Marysi :)) Ona walnie taki tekst, ze Wam buty pospadają :D[/QUOTE] Witam, Asiorek wszędzie mnie zaciągnie, muszę nauczyc sie asertywności :p:p Asia jak zwykle przesadza:oops:, buty może jej spadają jak chodzi w klapkach :diabloti: Quote
Laima Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Niestety, Babetka ma znów biegunkę. Bez zmiany diety. Do tego załatwia się tylko w mieszkaniu, gdzie popadnie i kiedy tylko jej się zachce. Trochę mi ręce opadły. :( Jeśli moje kontakty nie wypalą (ludzie się mogą przestraszyć brudzenia w domu), najpóźniej w czwartek muszę Babetkę komuś przekazać. Nie mam możliwości (czasu, warunków w mieszaniu, rodzinnych) uczyć psa czystości. Quote
Laima Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Alarm odwołany. Mam umówiony dt dla Babetki, który ją, mam nadzieję, nauczy czystości. Biegunka może być po probiotyku - spróbuję odstawić. Quote
Kenny Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='Laima']Alarm odwołany. Mam umówiony dt dla Babetki, który ją, mam nadzieję, nauczy czystości. Biegunka może być po probiotyku - spróbuję odstawić.[/QUOTE] DT w Krakowie ? Quote
Laima Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Tak, w Krakowie. Właśnie się dowiedziałam, że Babetka być może miała być "praskim ratlerem". Można dawać w ogłoszeniach: w typie praskiego ratlerka. :razz: http://www.dogomania.pl/forum/f974/ksiega-wstepna-praa-ska-krysaa-k-35741/ Quote
maciaszek Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 No nie wiem... Jak dla mnie to tak trochę daleko jej do tego praskiego ratlerka. Ale rzeczywiście może miała być jakimś ratlerkiem. Kto wie... Z tym brudzeniem w domu to jakiś koszmar. Nikt nigdy jej tego nie uczył? Ech.. Quote
Asior Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 nie no wiecie.. jak pies ma biegunkę to ciężko od niego wymagać, zeby trzymała do spaceru.. No chyba, ze ona tak cały czas nie trzyma Quote
maciaszek Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Z tego, co pisze Laima to wynika, że Babetka załatwia się kiedy chce, gdzie chce i nieszczególnie zwraca uwagę (pod tym względem) na spacery. Quote
Laima Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='maciaszek']Z tego, co pisze Laima to wynika, że Babetka załatwia się kiedy chce, gdzie chce i nieszczególnie zwraca uwagę (pod tym względem) na spacery.[/QUOTE] Niestety, tak właśnie jest. Zupełnie nie kojarzy spaceru z załatwianiem się; "zdrowe" kupy też zostawia w mieszkaniu. I nie załatwia się tylko w kuchni - pewnie dlatego, że tu ma legowisko. Dziś 3 x ścierałam siuśki i sprzątałam 6 kup (w tym 3 to właściwie jedna- biegunkowa). Na spacerze była 3 razy... Mam nadzieję, że uda się ją wyprowadzić na prostą, bo jak nie, to marnie widzę jej szanse na dom. Niestety ja tego nie zrobię - ale mam nadzieję, że znajomej oferującej dt to się uda. Ma własne psy - może Babetka nauczy się szybciej przez naśladowanie? Ona w ogóle jest na etapie szczenięcym (chyba nigdy nie uczona mieszkać z ludźmi...): budzi się i leci się załatwić byle gdzie, bawi się butami, obżera meble... :diabloti: Quote
Jasza Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Zastanawiam się czy już robić ogłoszenia, czy jak będzie wiadomo co z pierwotniakami i jej nóżkami i podejrzeniem Perthesa... Quote
beaverka Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Jak cos, jestem w gotowosci, zeby porobic ogloszenia i porozwieszac u weterynarzy w Tychach :) Quote
Jasza Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Laimo, napisz proszę czy Babetka ma te pierwotniaki? Czy jest nadal podejrzenie, że to może być przyczyną biegunki? Czy załatwia się już może normalnie po odstawieniu Convalescente? I co z Perthesem? Czy ona dalej nie stawia nóżki, nie następuje na nią? Czy jest lepiej? Przepraszam, za tyle pytań, ale uważam, że skoro tyle jest niejasności co do stanu Babetki, to robić jej ogłoszenia jest trochę za wcześnie... Quote
maciaszek Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Zgadzam się z Jaszą. Najpierw trzeba wiedzieć na czym się stoi, żeby móc psu znaleźć odpowiedni dom. Quote
__Lara Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Też się z tym zgodzę. Ogłoszenia na tym etapie nie mają sensu. Quote
Laima Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Też myślę, że na ogłoszenia jest za wcześnie. Kał zawiozłam dziś do badania, wynik będę znać jutro/pojutrze. Biegunki na szczęście już nie ma. Im więcej biega, tym lepiej stawia nóżki - moja znajoma, u której jest Babetka, stwierdziła, że może ona jest z pseudo, że może siedziała w klatce - wg niej ma krzywicę i niedorozwój śródręczy. Plan jest taki: odkarmienie (wg znajomej ona jest w fazie wzrostu :cool3: ), rozruszanie małej, NAUCZENIE CZYSTOŚCI. Jak się będzie dało: wścieklizna i szczepienie. Plus RTG. Fakt, że ona teraz nie nadaje się do ludzi... :( Becia jest w dobrym domu, ręczę za to. Mieszka m.in. z dwoma chartami borżojami i kotami. :) Odwiedzę ją, jak już się troszkę przyzwyczai - jak ją wczoraj zostawiałam, to bardzo chciała iść ze mną. Dt jest bezpłatny - będzie prosić tylko o wsparcie na wizyty u wet. Quote
__Lara Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Dobrze, że jest bezpłatny dt i do tego pewny :lol: Quote
Recommended Posts