Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja poszukuję flexi - linki 8m do 50kg i nie mogę znaleźć... Są tylko taśmy, a mój pies jest niewidomy i nie można go spuszczać, więc biega w kółko, niestety taśma się za bardzo skręca i nie nadaje się do lonżowania. Czy w ogóle są dostępne flexi 8m linki do 50 kg? Widział ktoś z was kiedyś takie smycze?

Posted

[quote name='hecia13']A ja poszukuję flexi - linki 8m do 50kg i nie mogę znaleźć... Są tylko taśmy, a mój pies jest niewidomy i nie można go spuszczać, więc biega w kółko, niestety taśma się za bardzo skręca i nie nadaje się do lonżowania. Czy w ogóle są dostępne flexi 8m linki do 50 kg? Widział ktoś z was kiedyś takie smycze?[/QUOTE]

Są, sama taką mam :)

Posted

[quote name='hecia13']A ja poszukuję flexi - linki 8m do 50kg i nie mogę znaleźć... Są tylko taśmy, a mój pies jest niewidomy i nie można go spuszczać, więc biega w kółko, niestety taśma się za bardzo skręca i nie nadaje się do lonżowania. Czy w ogóle są dostępne flexi 8m linki do 50 kg? Widział ktoś z was kiedyś takie smycze?[/QUOTE]

proszę ;)

[url]http://www.allegro.pl/item865222562_smycz_flexi_comfort_long_m_8m_linka_50_kg.html[/url]

Posted

tu comfort 8m [url]http://allegro.pl/item865222562_smycz_flexi_comfort_long_m_8m_linka_50_kg.html[/url]
tu classic, tylko że niby 7m [url]http://allegro.pl/item869300657_flexi_smycz_automat_classic_long_3_large.html[/url]

Ja mam classic i ma 8m, ale może to jakaś starsza seria czy coś takiego ;)

Posted

[quote name='Hawanka']Może ktoś podać ten link flexi na allegro ??;)
Z góry dziękuje ....[/QUOTE]
[url]http://allegro.pl/item879229447_smycze_flexi_i_ferplast_tanio_gratis.html[/url]

strone wczesniej Agaciaaa pisała ze posiada taka smycz;)
8m, linka do 50kg

Posted

[quote name='Vini.']Dziewczyny HELP! Co byście wybrały dla yorka:
5 m summertime 1 różowa(taka mała)
czy 8 m summertime 2 różowa[/QUOTE]
dla Yorka 2 to za duza, duzo za duza , ma wielka raczke w porownaniu do 1 i tasme szeroka
bierz ta mniejsza :)

Posted

[quote name='Vini.']Kurcze, bo ja mam summertime tylko to właśnie chyba jest ta 2, do 20 kg ;p No huk, 5 m bd musiało wystarczeć :) A pytanko jeszcze. Ma ktoś tą flexi 1 summertime?[/QUOTE]

mialam summertime i 1 i 2 obydwie na tasmie
2 jest duzo wieksza, wydaje mi sie za duza dla Yorka
a 8m to juz wogole musi byc jescze wieksza ta raczka :)

Posted

A czy dla 21kg silnej suczki wystarczy flexi do 35kg czy lepsza będzie ta do 50kg? (chodzi o taśmę jakby co :-)) Bo tak myslę czy nie zamówić tej flexi bo tanie są (te z allegro) :lol:

Posted

[quote name='vege*']A czy dla 21kg silnej suczki wystarczy flexi do 35kg czy lepsza będzie ta do 50kg? (chodzi o taśmę jakby co :-)) Bo tak myslę czy nie zamówić tej flexi bo tanie są (te z allegro) :lol:[/QUOTE]

starczy do 35, nie powinna zerwac
do 50 to maxi i wazy ladnie kolo pol kg ;D
jak wzielam do reki (bo chcialam kupic swojej) to sie przerazilam tym ciezarem

Posted

[quote name='Vini.']Kurcze, bo ja mam summertime tylko to właśnie chyba jest ta 2, do 20 kg ;p No huk, 5 m bd musiało wystarczeć :) A pytanko jeszcze. Ma ktoś tą flexi 1 summertime?[/QUOTE]
W summertime są tylko dwa rozmiary chyba i ty masz 1, do to chyba 1 jest do 20kg. :lol: W każdym bądź razie ja ją mam dla Milki, więc dla Daisy tylko i wyłącznie ta, 2 ja bym dla Kluski nie wzięła. ;)

Posted

Kurde, to ja juz sama nie wiem... No bo jest, że 1 jest jako do 15 kg, a 2 do 25.. To moze lepiej wziac 3 m małą summertime i tą mieć na ew. wypad gdzieś na spacer dłuższy gdzie psa nie moge spuscic?

Posted

[quote name='vege*']A czy dla 21kg silnej suczki wystarczy flexi do 35kg czy lepsza będzie ta do 50kg? (chodzi o taśmę jakby co :-)) Bo tak myslę czy nie zamówić tej flexi bo tanie są (te z allegro) :lol:[/QUOTE]

ja mam sukę husky tez ok 20 kg i smycz taką: [URL]http://www.allegro.pl/item870683212_smycz_automatyczna_flexi_maxi_8m_tasma_50kg.html[/URL] idealna w mokre dni (deszcze, śniegi bo w suche to u nas linka - 10 m), mocna, wytrzymała (jak raz leciała za psem bo mi z ręki wypadła po betonie to tylko małe zadraśnięcia ma... :D), nie przeszkadza mi waga - ważne, żeby nie póściła i była maxymalnie bezpieczna, a psiak ma krzepę, że tak powiem

• 4 weeks later...
Posted

a nam sie dzisiaj zepsula flexi :(
nie wiem co sie z nia stalo, mialam summertime do 25kg, pomaranczowa i dzisiaj przestala sie nagle zwijac :(
najpier zwijala sie do polowy a pozniej wogole, sprezyna chyba jakas poszla.... ;/

nawet nie zdazylam sie nia nacieszyc :(

Ares wazy 14kg, nie pociagnał mocniej, szedl normalnie, smycz tez mi ani razu nie spadła.....

Posted

A ja chciałam purpurową flexi classic do tego rogza alpinist... No, no dlaczego NAS chorych nikt nie rozumie?
Współczuje wam-tyle kasy się płaci a potem sie psuje, normalnie masakra:(

Posted

[quote name='aniaijaga']kurcze, to może spróbujcie reklamować - firma wydaje sie solidna więc powinny przyjąc reklamacje.[/QUOTE]
O ile mają gwarancję... ;)
Taka wada to raczej nie skutek użytkowania, więc w ramach gwarancji powinni przyjąć.

Posted

Gwarancja jest na kazdy produkt, jesli tylko zachowa sie dowod zakupu, najczesciej producent jest wygodny i daje tylko na 12 mcy, ale jest tez w Polsce rekojmia na 24 mce.
Jednak ja bym sie zastanowila czy to nie jest bledne uzytkowanie - piach, snieg (woda)? Nic z tych rzeczy na pewno nie dostalo sie z tasma do srodka?
Wystarczy ze znajda drobinki piachu, albo udowodnia, ze tasma byla mokra zwijana - nici z reklamacji;)