Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

muzzy napisał(a):
Się będzie działo... :D

Ha ha ha kto prowadzi? Szykować piersiówkę czy co?:evil_lol:
Musze jechać bo Teresz znów wymyśli jakieś dziwne rasy więc ktoś musi pilnować porządku.

Posted

MaDi napisał(a):
Musze jechać bo Teresz znów wymyśli jakieś dziwne rasy więc ktoś musi pilnować porządku.

Ja do dziś chylę czoła przed Teresz za 'niżła' :D Ale żeby upilnować Teresz, to raczej przydałby się jakiś oddział wojska, czy cuś, bo sami nie damy rady nad nią zapanować jak złapie psią fazę :diabloti:

Posted

teresz10 napisał(a):
Ok - to w takim razie jedziemy w niedzielę - prosze jak ktos ma szelki i duże obroze aby zabrac bo smyczki tam mają ale szelek zdecydowanie brak

Nie wiem czy będę mogła podjechać z pomocą, ale dajcie znać o której jedziecie jakby co...

Posted

ewajanka napisał(a):
Nie wiem czy będę mogła podjechać z pomocą, ale dajcie znać o której jedziecie jakby co...

Proponuję koło południa.

Posted

PIlnie potrzebny transport dla DOBERMANA na trasie LUBLIN WARSZAWA/PRUSZKÓW, kontakt 698426362, mamy 100zł na ten transport. Może ktoś wraca po weekendzie do Warszawy?

Dobek jest przyjazny i bezstresowy, mam transporter ale on jest ciut za ciasny jak na gabaryty tego dobka

Posted

Byliśmy wczoraj - Muzzy zrobił zdjęcia - ale jeszcze chwilę potrwa zanim je wrzuci na wątek.
Zapraszamy wieczorem do oglądania. W schronisku zostało wysterylizowanych 5 suczek - szukam DT dla sterylizowanych suczek które mam zamiar zabrac po sterylkach z kliniki aby doszły do siebie. Wyraznie widac po boksach ze zalegają suczki , małych do 8 kilo jest z 10sztuk. W boksach psich - raczej luzy, te z suczkami zapełnione po brzegi. Ogólnie dużo psów nowych, niektóre z obrożami - widac ze zadbane . Gdzie jeszcze oprócz zaginione i zgubiłem psa ogłaszac znalezione psiaki ?

Posted

teresz10 napisał(a):
Byliśmy wczoraj - Muzzy zrobił zdjęcia - ale jeszcze chwilę potrwa zanim je wrzuci na wątek.
Zapraszamy wieczorem do oglądania. W schronisku zostało wysterylizowanych 5 suczek - szukam DT dla sterylizowanych suczek które mam zamiar zabrac po sterylkach z kliniki aby doszły do siebie. Wyraznie widac po boksach ze zalegają suczki , małych do 8 kilo jest z 10sztuk. W boksach psich - raczej luzy, te z suczkami zapełnione po brzegi. Ogólnie dużo psów nowych, niektóre z obrożami - widac ze zadbane . Gdzie jeszcze oprócz zaginione i zgubiłem psa ogłaszac znalezione psiaki ?

Wydaje mi się że można je ogłaszać na portalach adopcyjnych.

Posted

teresz10 napisał(a):

Wysłałem do Ciebie i do MaDi. Cenzuruj i wrzucaj :)

Posted (edited)

1. SUCZKI szczeniaczki /mają domy- siostrzyczki. Sa zsocjalizowane , garną sie do człowieka , chcą byc przytulane , w boksie nie szczekają tylko machają ogonkami - takie cichutkie i miłe przylepki, średniaki. Jak spojrzałam na te szpiczaste pysie i łatki pomyslałam o sheltie.

2. Młody PIES BERNARDYN , taki w rozmiarze L - jak widac stoi na łancuchu przy wejsciu i ani mu w głowie pilnowac - czeka na głaskanki i przytulanki. Jest bardzo sympatyczny. Myślę ze jak ma rok to góra

3. PIES OWCZAREK SRODKOWOAZJATYCKI- zdjęcia za kratami - podobno w typie srodkowoazjatyckiego młody około roku, ma przycięte uszy. Na poczatku podobno był nieufny do pracownika po urlopie ale 2 dni mu wystarczyło aby sie przekonac i zakolegowac. Stróżujący.

4. RUDY HUSKY PIES wyraznie zadowolony z życia, wesoły, nowy - jeszcze w pojedynce, bez stresu do ludzi i psów. Byle cos sie działo i było ciekawie

5. SUKA WYZEŁKA - , szuka domku, jak wiecie moja ulubienica , wysterylizowana- dlatego poszłą jeszcze raz do zdjęc , poogłaszamy w całej Polsce. Charakter cudny - co widac na zdjęciach - a siedzi od tak dawna w schronie...i mimo ogłoszen nikt sie nie zainteresował

6. SUKA - SETER GORDON I OWCZAREK (?) ma dom czarno - brązowa - przemiła i kontaktowa, zawsze gotowa do zabawy i spaceru z człowiekiem, wysterylizowana, nie reaguje zbytnio na inne psy raczej na człowieka..gotowa do adopcji

7. PIES BULLTERIER
/ma dom- podobno jak na bulka nawet nie wyrywny. Bardziej sie cieszył wyjsciem z boksu niz kontaktem z był zainteresowany innymi psami, małe w ogóle go nie interesowały. Do ludzi bardzo łagodny i przytulasny

8. PIES BERNARDYN XXL - łagodny i spokojny pan w srednim wieku, nie interesuje sie wielkim swiatem, raczej trawą swiezą i pachnącą, spokojem i kontaktem z człowiekiem. Gdybym miała dom z ogrodem wzięłabym go bez chwili namysłu - wielki i majestatyczny ale absolutnie bez cienia agresji,

9.SUKA HUSKY szaro-czarna ma dom młoda około 1 rok - przyjazna wesoła - żywe sreberko , bardzo kontaktowa i przyjazna dla człowieka. Na razie siedzi w pojedynce bo jest kilka dni w schronie.

10. SUKA AMSTAFFKA
(?) brązowa sunia , absolutnie przyjazna do innych psów i suczek, siedzi w boksie z sukami, do ludzi przekochana i przyjazna - podobno ma cos z boksera - naprawde nie znam sie i ciezko mi okreslic rasę. Widac ze miała kilka razy szczenieta, jest wyeksploatowana , siersc bez połysku - nie jadała raczej w swym zyciu za dobrze i za wiele...

11.SUKA AMSTAFFKA (?) biało czarna , żywiołowa i przyjazna do ludzi ale do psów juz nie tak bardzo - siedzi w pojedynce - jest młodziutka i bardzo kontaktowa ale tez i temperamentna.

12. SUKA MIX YORK /ma dommłodziutka po sterylizacji, jest bardzo przestraszona schroniskiem, bardzo przydałby sie choc dt aby sie pogoiła i zdecydowanie nie moze pójsc do boksu ogólnego...

13. SUKA biało- brązowa /ma dom- jest juz po sterylizacji - taka mała fajna pchełka , ale minki do kotków robiłą ... do ludzi troszeczkę w pierwszym kontakcie nieufna - jak dla mnie taki babciowy typ jednego własciciela. Nieagresywna i niesczekliwa.

14. SUKA kremowa terierowata (?) - juz po sterylizacji , spokojniutka i niesmiała, szukamy dt aby nie wracała na boksy ogólne gdzie przepadnie ...myślę ze na dt bedzie aniołkiem - jest w typie przepraszam ze zyję ...

15. SUKA OWCZAREK NIEMIECKI DŁUGOWŁOSY /
-ma dom młoda, wyglada na zaginioną , ładna siersc , dobry kontakt z człowiekiem, zywiołowa, bezstresowa - czy ktos nie szuka?

Edited by teresz10
Posted

Mix yorka na pewno szybko się wyda.Terierkowata bladzizna śliczna.Krzywonóżka pinczer-łaciaty-trochę paskudna
;-)

My jutro lub w czwartek możemy jakąś maliznę zabrać do siebie.Teresz zarządzi którą.

Posted (edited)

doddy napisał(a):
Czy bullek miał sprawdzany tatuaż/chip?
Znaleziony, oddany?

Gdyby miał chip lub tatuaz to bysmy szukali dalej - dopytam gdzie odłowiony. Znaczy bardzo w typie - przeszukamy jeszcze raz czy nie ma tatuazu.

Trochę mnie zdziwiło - pierwszy raz w tym schronie widze te rasę - jezeli chodzi o inne to raczej powtarzające sie wzornictwo ...kilka seterowatych, znowu azjata, znowu benek, znowu owczarek, znowu dobek o husky nie wspomnę...

Edited by teresz10
Posted

teresz link ze zdjęciami nie wchodzi,a chciałabym,jesli nie założył jeszcze nikt założyc watek na molosach odnośnie azjaty.
doddy-założysz bulowatym na niebieskim?
no i dołączam się do pytania as_ko-kiciusie male są także w schronie?