teresz10 Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Niestety nie zawsze - wstrzymane sterylki schroniskowe - powodem 2 zejscia suk na powikłania po zabiegu w schronisku Suki były z naszych ogłoszen - miały juz domy - jedna owczarkowata i ruda hasia. Kilka dni nie włączałam kompa - i nie odbierałam telefonów - musiałam sobie poukładac w głowie. Dzisiaj zostało ustalone z kierownikiem ze wszystkie sterylki bedą robione tylko w Klinice w Lublinie - Szukam bdt - szczególnie dla małych suczek - nie chcę aby po sterylkach od razu wracały do schronu... Quote
malawaszka Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 o matko :( Teresz mam znajomą, która sprawdzi tych chętnych na Zuzię w Warszawie - to jeszcze aktualne? Quote
Ciucik Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Niech biorą szybko.Chętnie zamienię Zuzkę;) na jakąś małą miłą suczke tymczasowiczkę. Zuzka to diabeł wcielony i to z wysokim IQ.Agresji w niej wprawdzie tyle co w ślimaku, ale asertywna dziewczynka do przesady.Wie czego chce i wie jak tego dokonać.Szkoda mi jej na tej lince prowadzać to mam.Dzisiaj latałam za nią po wsi w rozpaczy:mad:.Głucha kompletnie, umie wrócic, ale ja bliskam zawału. Może iść do psów,kotów,dzieci i do nadaktywbych emerytów.Ci ostatni z ogrodem(konieczna podmurówka) byliby najlepsi,bo Zuza bardzo nie lubi być "bez ludzia". Ona jeszcze dzieciur ale charakterny i trzeba dobrze dom zdiagnozować bo będzie zwrot jak nic:-( Teresz nie martw się. Quote
MaDi Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 [quote name='teresz10']Niestety nie zawsze - wstrzymane sterylki schroniskowe - powodem 2 zejscia suk na powikłania po zabiegu w schronisku Suki były z naszych ogłoszen - miały juz domy - jedna owczarkowata i ruda hasia. Kilka dni nie włączałam kompa - i nie odbierałam telefonów - musiałam sobie poukładac w głowie. Dzisiaj zostało ustalone z kierownikiem ze wszystkie sterylki bedą robione tylko w Klinice w Lublinie - Szukam bdt - szczególnie dla małych suczek - nie chcę aby po sterylkach od razu wracały do schronu... Problemem jest głównie wysoka temperatura nie wspominając oczywiście o odpowiednich warunkach na czas rekonwalescenci. Które sunie odeszły? Quote
teresz10 Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Na Zuzię jest dom w Białej Podlaskiej i pewnie ten w Warszawie jeden - troche sie rozchwiałam i wypadłam z obiegu... jutro obdzwonię. Tak w ogóle to miałam sprawdzony dom dla jednej suni w warszawie i poprosiłam o wypisanie umowy i ...wczoraj ją ktos wyadoptował. No bo umowa juz była wypisana tylko dane wpisac - Teraz musze zadzwonic do pani z Warszawy i powiedziec ze wizyta przedadopcyjna była na hu...bo pies poszedł do kogoś innego tak poprostu. Jutro jade do schronu sprawdzic czy rzeczywiscie poszła ta własnie. malawaszka napisał(a):o matko :( Teresz mam znajomą, która sprawdzi tych chętnych na Zuzię w Warszawie - to jeszcze aktualne? Quote
malawaszka Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 ech współczuję strasznie :( ja zawsze się boję tych sterylizacji schroniskowych i tego naciskania schronisk, żeby sterylizowały - najpierw to trzeba ich naciskać, żeby stworzyli warunki do rekonwalescencji bo strach pomyśleć ile psów nie przeżywa sterylizacji schroniskowych w takich niedostosowanych schroniskach... :( Quote
teresz10 Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 (edited) Wiesz - to tez chodzi o to ze do schroniska trafiają psy mające ukryte choroby - i tylko badanie krwi czy usg przed zabiegiem jest w stanie uratowac im zycie - tak było w przypadku kilku psów przywiezionych przeze mnie do kliniki. zabieg był odłożony po badaniach krwi - bo okazało sie ze pies mial stan zapalny czy niewydolność wątroby - i był przeleczany, a zabieg odkładany nawet o kilka miesięcy . Ale nie słyszałam zeby gdzies w znanym mi schronie było laboratorium... badania kosztują około 15zł tylko trzeba je zrobić... Edited July 3, 2012 by teresz10 Quote
Ty$ka Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Eh :( Smutne to strasznie :( Ja mam pytanie z innej beczki: czy któraś z cioteczek wie, jakie warunki panują w schronisku w Krzesimowie? Na jakiej zasadzie psy idą do DS i czy schron uznaje DT? I czy ktoś z Was w najbliższym czasie nie wybiera się do tego schronu? Potrzebuję obfotografować 7 szczeniąt husky oraz kilka informacji na ich temat... Quote
MaDi Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Ty$ka napisał(a):Eh :( Smutne to strasznie :( Ja mam pytanie z innej beczki: czy któraś z cioteczek wie, jakie warunki panują w schronisku w Krzesimowie? Na jakiej zasadzie psy idą do DS i czy schron uznaje DT? I czy ktoś z Was w najbliższym czasie nie wybiera się do tego schronu? Potrzebuję obfotografować 7 szczeniąt husky oraz kilka informacji na ich temat... Nie dają na DT, mogę dać Ci numer do wolontariuszki która robi wiele dla tych psów. Quote
Ty$ka Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 MaDi napisał(a):Nie dają na DT, mogę dać Ci numer do wolontariuszki która robi wiele dla tych psów. Byłabym Ci za ten kontakt bardzo wdzięczna. Quote
Paulina_mickey Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Zdjęcia maluchów sa na fb http://www.facebook.com/media/set/?set=a.358674384205928.79813.102990966440939&type=1 Quote
Ty$ka Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Dziękuję bardzo :) I czekam na kontakt do wolontariuszki. Quote
MaDi Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='Ty$ka']Dziękuję bardzo :) I czekam na kontakt do wolontariuszki.[/QUOTE] Raczej się nie przyda bo nie wydają psów na DT i to juz wiem na 100% po rozmowie właśnie z nią. Szkoda. Quote
malawaszka Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Czy ktoś wie czy Zuzia sznupkowata jest nadal do adopcji? Pani chętna nie może się do teresz dodzwonić od środy a umawiały się ponoć na kontakt - to Pani Ewelina R. Quote
malawaszka Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 To może podasz mi Twój nr telefonu i przekazałbym tej Pani? Quote
teresz10 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Jeseśmy z panią umówione - Malawaszko na środę, czwartek Zuzia przyjeżdza z Ciucik i jedzie ze mną do pani - ktora pokrywa koszty transportu. Kontakt ze mną trochę utrudniony do około środy. Quote
malawaszka Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Dzięki teresz za info!!!! No i trzymam kciuki za Was :kciuki: Quote
gryf80 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 dziewczyny wiecie czy sa w schronie czy to w nowodworze czy w lublinie szczeniaki takie do 6 m-cy owczarka niem lub ich krzyżówwki? Quote
Merys Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Szkoda, że do 6 miesięcy, ponieważ mamy w typie owczarka belgijskiego roczne psiaki. Wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/229494-Z-pseudohodolwi-do-lasu-Potrzebna-pomoc! Quote
gryf80 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 dzięki merys przekażę tę informację osobie zainteresowanej.dlaczego taki młody wiek wchodzi w rachubę?w domu jest już szczeniak-sunia spaniela,potencjalny domek chciałby sunię także,taka jeszcze do ułożenia.może byc być to także szceniak mało w typie owczarka ale ważne żeby był duży(potrzebny będzie jako stróż) Quote
muzzy Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 U Murki jest młody ONkowaty, baaardzo sympatyczny. Tutaj jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229561-ONek-Noel-i-jego-kolega-oraz-koty-z-opuszczonego-gospodarstwa-pomoc-i-pomys%C5%82y! Quote
MaDi Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 (edited) Byłam dzisiaj zmuszona podjechać do schroniska i jestem załamana, pomijając fakt dostarczenia tam psiego staruszka z ulicy... Psów jest bardzo dużo. Pilnie potrzebna pomoc fundacji/osób od ras: 1.Staruszek boksera w mega pilnej potrzebie! 2. Bokserka pogodna pewnie kilkuletnia sunia 3. Samiec posokowca( nie znam się na rasach myśliwskich ale od razu przyszedł mi do głowy) 4. Podhalanka lub goldenka!!!! Na już do zabrania nie wychodzi z budy tylko szczeka. 6. Nowy raczej młody benio ( w sumie sa trzy) 7.mini mini czarny sznupek Niestety jest tez gromadka szczeniąt i sporo fajnych małych suń. Zabiegi sterylizacji/kastracji trwają:) Edited July 20, 2012 by MaDi Quote
Recommended Posts