teresz10 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 A teraz o tym piesku - ogłoszenie o zaginięciu w Lublinie było rok temu a ze ja przegladam te strony to jakos mi sie tak skojarzyło i...okazało się ze to ten poszukiwany piesek. Wysłałam sms do Pani z zapytaniem czy znaleziony czy nadal szukają, szukali - wiec poprosiłam o e mail i wysłałam schroniskowe zdjęcie , pojechalłyśmy a w schronisku pies był jak obcy ... wyglądał jak ten a zachowywał się zupełnie inaczej. Umówiłyśmy po drodze fryzjera bo był bardzo brudny. Quote
malawaszka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 aa to ten gagatek :klacz: SUPER!!!!! a jak sznupek? Quote
Ciucik Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 No to miał chłopak szczęście , a Ty Teresz - oko:multi: podziwu godne. No i pamięć, bo psiak mało w sumie charakterystyczny. Quote
teresz10 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) Cd, historii: do fryzjera przyjechał "pańcio" - pies zachowywał się jak obcy - a oni twierdzili ze wygląda jak ich pies a zachowuje się jak obcy...jakby ich nie rozpoznawał - a zgubił się jak miał 3 lata. Stwierdzili ze jedynym sposobem bedzie zawiezienie do domu i przedstawienie psu z którym się wychował... a to duży piesek... no i poznał swego towarzysza, chodnik, obejscie domowników, powoli powoli zaczął odwiedzac stare ulubione kąty... i się otwierac. W dniu zaginięcia ważył 15kg, w dniu odnalezienia 8kg. Ma liczne blizny po ugryzieniach i zbitą pogrubioną kosc. Ale jest juz w domku... Edited March 12, 2012 by teresz10 Quote
as_ko Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Jaka cudna historia i zdjęcia :loveu: Przepiękny psiak, który dużo musiał przejść :-( Quote
Paulina_mickey Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Ale historia!Oby wszystkie psiaki tak trafiały Quote
MaDi Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Mam tylko nadzieję,że dopilnujesz kastracji i psiak już nie będzie szukał atrakcji. Musiał być grubiutki;) Quote
teresz10 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Paulina_mickey napisał(a):Ale historia!Oby wszystkie psiaki tak trafiały Pamiętasz jak siedziałam i szukałam zdjęcia na "zaginione" mówiąc ze widziałam ogłoszenie - to własnie to, potem jeszcze przeszukałam i znalazłam... A psiak może miec kastrację za 5 tygodni najwczesniej bo jest na kwarantannie po szczepieniu, musi byc jeszcze odrobaczony i zaszczepiony na wściekliznę - no i musi się odkarmiić bo nie widac tutaj ale straszny gnatek... to podobno mix shih tzu i sznupki - włóczykij i lovelas. Quote
andegawenka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) Ile ta biedna psinka przeszła przez ten rok?:shake: http://lublin.olx.pl/szukam-ukochanego-psa-iid-167380790 Edited March 12, 2012 by andegawenka Quote
zaginiona sara Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Smutna historia, dobrze że zakończyła się szczęśliwie. Quote
gryf80 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 super.teresz za twa pamięc to tylko pogratulować Quote
MaDi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 PILNE!!! Potrzebujemy domów stałych bądź tymczasowych dla białej 11 miesięcznej suni w typie amstaffa i jej 9 szczeniąt. Quote
malawaszka Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 jeny :( ona sama jeszcze dzieciątko a tu już tyle szczeniaków :( Quote
MaDi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 malawaszka napisał(a):jeny :( ona sama jeszcze dzieciątko a tu już tyle szczeniaków :( Dokładnie:( Dla sprostowania napisałam tą informacje tutaj ponieważ wątek odwiedzają m.in. osoby z okolic Lublina. Sunia nie jest schronisku a w klinice do której przyniosła ją jej kochana pańcia w celu uśpienia. Quote
MaDi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Kolejny benio http://zaginionepsy.pl/obiekt,15473,Znaleziony,Swaryczow,NN.html Quote
teresz10 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 evel napisał(a):Booooże, a szczeniaki już widzą? :( 5 tygodniowe - w ogóle cała sytuacja to typowy przykład ciemnoty... ale te psiule na świat się nie pchały... lekarz odmówił uśpienia i zadzwonił z prośbą o pomoc gdyz bał się ze psiaki zle skonczą i bez jego ingerencji ... Quote
zaginiona sara Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 A z jakiego powodu pani chciała uśpić psa? Bo nie dopilnowała jej? Quote
evel Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 teresz10 napisał(a):5 tygodniowe - w ogóle cała sytuacja to typowy przykład ciemnoty... ale te psiule na świat się nie pchały... lekarz odmówił uśpienia i zadzwonił z prośbą o pomoc gdyz bał się ze psiaki zle skonczą i bez jego ingerencji ... Ludzie to mają przeciąg w głowie zamiast mózgu, serio. Po ponad miesiącu pani się obudziła? Co za problem, skoro już była "wpadka", żeby sukę wysterylizować aborcyjnie, albo uśpić maluszki zaraz po porodzie? "Znajdą dobre domki", no, na pewno, tylko szkoda, że odbędzie się to kosztem np. dobrych domków dla szczeniąt schroniskowych :( Quote
zaginiona sara Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Co zrobisz? Szkoda na kastrację kasy. Przecież można jakiś ciuch kupić albo gdzieś wyjść za to albo auto zatankować. A później mnożą się zwierzęta na potęgę. Ja niedługo wykastruje swoją drugą, straszna wygoda, żadnych cieczek, nawet chyba gwałcić drugą sukę przestała. Jedynie tyje. Znam kogoś kto by chciał asta ale nie ma warunków i raczej się nie nadaje do takiego psa. Quote
evel Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 A wie o nich Fundacja AST? Oni czasem mają wolne DT dla szczeniąt, może chociaż tyle? :( Quote
fioneczka Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 (edited) [quote name='MaDi']PILNE!!! Potrzebujemy domów stałych bądź tymczasowych dla białej 11 miesięcznej suni w typie amstaffa i jej 9 szczeniąt. w jakim wieku szczylki ? muszą być z mamą ? ... dla całej dziesiątki to tylko hotel raczej w grę będzie wchodził EDIT: napisałam wiadomość która pisała że prowadzi DT na wydarzeniu FB "mojej" Pixi okolice Wawy jak dostanę odp. dam znać Edited March 14, 2012 by fioneczka Quote
Merys Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 fioneczka napisał(a):w jakim wieku szczylki ? muszą być z mamą ? ... dla całej dziesiątki to tylko hotel raczej w grę będzie wchodził Szczeniaki mają 5 tygodni, bez deklaracji z hotelem będzie ciężko ;( Ja jednego biorę na bdt Quote
doddy Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Czekamy na wieści o suni i szczylkach. Czy to prawda, że mają coś ze skórą? Zdiagnozowane jest już co? Quote
Recommended Posts